به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، با نزدیک شدن به ماه های سرد سال، یکی از دغدغه های مالکین خودرو به نحوه آماده سازی و نگهداری صحیح از وسیله نقلیه در زمستان مربوط می شود. در مطلب حاضر قصد داریم به چند نکته کاربردی در این باره بپردازیم.
۱.بررسی سلامت لاستیک ها
اگر حتی در شهری سردسیر زندگی نمی کنید و برف و باران چندانی به شهر شما نمی آید، بازهم سعی کنید وضعیت باد هر چهار لاستیک اتومبیل خود را چک کنید؛ چرا که رطوبت زمستانه و تردد مداوم در جاده ها بسیار خطرناک است. این امر می تواند به عنوان مشاوره و خرید لاستیک قبل از اقدام صورت گیرد.
البته هرگز فکر نکنید که هیچ گاه به زنجیر چرخ نیازی نخواهد بود، چرا که وضعیت آب و هوا در جاده های برون شهری قابل پیش بینی نیست.
به همین دلیل حتما در همین اوایل پاییز و پیش از شروع باد و باران و برف زمستانه بهتر است سری به تایرهای ماشینتان بزنید و از سلامت کامل آن ها مطمئن شوید.
سطح صاف تایر و به عبارتی ساییده شدن آن خطر تصادف و لیز خوردن در اثر پنچر شدن را برای ماشین شما بیش از هرچیزی پیش روی شما قرار می دهد و ریسک رانندگی در روزهای بارانی و برفی را بیش از سایر روزها می کند.
*ممکن است این اتفاق گاه به دلیل نداشتن زنجیر چرخ رخ دهد.
*توصیه می شود برای این کار حتما از کارشناس و یا مکانیک خودرو کمک بگیرید.
۲.بررسی مایع ضدیخ
شما به عنوان صاحب خودرو می دانید که محافظت از سیستم رادیاتور ماشین در هوای سرد به واسطه تنظیم میزان ضدیخ قبل از شروع سرما انجام می شود.
از این رو باید پیش از سرمای شدید هوا سطح ضدیخ ماشینتان را بررسی کنید و اگر چیزی از زمستان گذشته درون رادیاتور باقی مانده را خالی کنید.
حتما اطلاع دارید که باید ماده ضدیخ بین علامت حداکثر و حداقل در مخزن باشد که سنجش این کار توسط تستر ضدیخ امکان پذیر است.
۳.بررسی سلامت باتری خودرو
یکی از عمده ترین مشکلات زمستانه خودروها، خرابی باطری ماشین است. البته همواره خرابی باتری خودرو دلایل متعددی دارد و لزوما همه تقصیر بر گردن سرما نیست.
زیرا ممکن است مدتی زیادی از خاموش بودن خودرو گذشته باشد، ممکن است برق رسانی ماشین ایجاد مشکل کرده یا شاید دلایل دیگری باعث خرابی باتری شده باشد، اما آنچه باید بیش از هرچیزی مانع از ایجاد این ممکن ها شود، بررسی به موقع باتری خودرو در فصل پاییز و پیش از شروع زمستان است.
برای جلوگیری از برخی مشکلات احتمالی برای خرابی باتری ماشین، باید مراقب سولفاته شدن سر باتری که از بخار آب ناشی می شود، باشید.
زیرا دلیل سولفاته شدن باتری به دلیل برقرار نشدن جریان الکتریسیته است که باتری را خوب شارژ نمی کند.
البته برخی مکانیک ها بر این باورند استفاده از اسپری های گریس باعث جلوگیری از سولفات روی سری باتری می شود.
*همچنان کمک گرفتن از نیروی تخصصی و مکانیک جهت بررسی دقیق باتری توصیه می شود.
۴. بررسی سلامت برف پاک کن ها
برف پاک کن به عنوان یکی از مهمترین ملزومات زمستانه خودرو است که می تواند خطر رانندگی در روزهای برف و بارانی را کاهش و در موارد خرابی احتمال تصادفات را افزایش دهد.
به همین دلیل باید علاوه بر بررسی محلول شیشه شوی و اطمینان از سلامت مخزن، لاستیک برف پاک کن و حرکت صحیح آن روی شیشه به خوبی بررسی شود.
۵.بررسی محلول و مخزن شیشه شوی
خیلی ها بر این باورند که زمستان ها به دلیل بارش برف و باران نیازی به پر کردن مخزن محلول شیشه شوی ماشین نیست، اما باید بگوییم که این افراد سخت در اشتباه هستند و با این اقدام خود رانندگی در روزهای برفی و بارانی را سخت تر می کنند.
اگر محلول مناسب شیشه و مخصوص زمستان داخل مخزن مربوطه نباشد، محلول یخ می زند و لوله مخزن نیز بر اثر سرمای شدید ترک می خورد و هزینه های زیادی برای صاحت خودرو در پی دارد.
پس بهتر است پیش از وقوع هرگونه خسارت مالی با خرید یک محلول دارای ضدیخ از ایجاد خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
۶.بررسی چراغ های مه شکن
بسیاری از صاحبان خودرو تنها هنگام مراجعه به مراکز معاینه فنی یا هنگام سفر به نقاط دور دست بهتر است، مه شکن و چراغ های خودرو را چک می کنند، این درحالی است که چراغ های مه شکن از زمان شروع فصل سرما تا شروع فصل گرما یکی از ملزومات رعایت ایمنی رانندگی محسوب می شود.
۷.بررسی ترموستات خودرو
به طور طبیعی ترموستات نقش بسزایی در دمای پیشرانه خودرو دارد. به گونه ای که این قطعه مکانیکی به دما حساس و در مسیر آب خنک کننده خودرو قرار دارد.
سپس با توجه به دمایی که برای آن تعیین شده هنگام رسیدن آب رادیاتور به عدد مشخص شده، مسیر آب را باز می کند تا دمای پیشرانه از حد مجاز تجاوز نکند. حال به دلیل اهمیت این قطعه به ویژه در هوای سرد باید سلامت این قطعه به درستی پیگیری شود.