به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،این روزها یکی از دغدغه های بزرگ صاحبان خودرو در ایران و حتی جهان، هزینه بالای سوخت و رشد قیمت بنزین به مرور زمان است؛ در این شرایط، کاهش مصرف بنزین اهمیت بسیاری پیدا کرده و استفاده کم تر سوخت توسط ماشین، کمک اقتصادی قابل توجهی برای افراد است.
عوامل متعددی در طراحی و تولید یک خودرو وجود دارند که در میزان سوخت مصرفی آن تاثیرگذار هستند؛ اما از طرف دیگر، برخی عوامل به طور کامل به نوع رانندگی و طرز نگهداری راننده از ماشین بستگی دارد.
طبق بررسی های انجام شده، شیوه نگهداری درست و کنترل عواملی که در ادامه شرح می دهیم؛ در کاهش مصرف سوخت، بسیار تاثیرگذار است و گاهی بی دقتی به یکی از این مسائل، میزان استفاده سوخت را حتی تا ۳۵ درصد هم بالا می برد.
۱) پرهیز از رانندگی پرتنش
وقتی به شدت سرعت را کم می کنید و سپس دوباره شتاب می گیرید، میزان زیادی از سوخت خودرو را مصرف خواهید کرد. وقتی به صورت ناگهانی سرعت خودرو را کم و زیاد می کنید، مصرف شما افزایش پیدا می کند. در همین حال، اگر پا را بر روی پدال گاز ثابت نگه دارید، بنزین در کمترین میزان خود، جریان می یابد.
همچنین وقتی از یک تپه بالا می روید، سعی کنید سرعت را کم کنید؛ سپس وقتی از سراشیبی پایین می روید، دوباره سرعت بگیرید. این کار باعث مصرف بهینه تر سوخت می شود.
۲) تعویض دنده هوشمندانه
وقتی در دنده های پایین، با سرعت بالا حرکت می کنید، صدای لذت بخشی از خودروی شما به گوش می رسد. البته برای «لذت»، قیمتی نمی توان گذاشت، ولی در عین حال، شما در حال فشار آوردن به موتور و همین طور از دست دادن مقدار بیشتری بنزین هستید. پس به نسبت سرعتی که می خواهید با آن حرکت کنید، دنده را به دقت تعویض کنید و فکر «نمایش» را از سر بیرون کنید؛ چرا که بنزین شما در حال اتمام است و این همه خودنمایی، هیچ توجیهی ندارد.
البته به نکته اول در مورد تلاش همیشگی برای سرعت گرفتن نیز برمی گردد، ولی در اینجا فاکتور ترمزهای غیرضروری نیز به آن اضافه می شود. وقتی راننده جلویی شما در جاده به شدت ترمز می کند، شما هم همین کار را خواهید کرد؛ همین موضوع در هنگام شتاب گیری نیز صادق است. شما در این حالت مجبورید با راننده جلویی خودتان همگام شوید، مگر اینکه خود را مقیّد به پُر کردن فاصله در جاده ندانید.
در حالت کلی، چه مخزن سوخت تان پُر باشد یا نه، رانندگی با فاصله کم نسبت به خودروی جلویی عذاب آور است! در واقع، این یکی از کارهایی است که رانندگان با آن روی اعصاب می روند.
۴) پرهیز از درجا کار کردن خودرو
اگر در ترافیکی گیر افتاده اید که هیچ راه فراری از آن نیست، خودروی خود را خاموش کنید. این کار ممکن است چندان منطقی به نظر نرسد، ولی اگر خودروی شما بیش از یک دقیقه درجا کار کند، بخشی از بنزین خود را بی فایده مصرف خواهید کرد. بنابراین خودروی خود را خاموش کنید، صبر کنید تا همه چیز دوباره به جریان بیفتد و دوباره روشن کنید. به خاطر داشته باشید که در این حالت و برای رساندن خود به پمپ بنزین، صرفه جویی در بنزین برای شما در اولویت قرار دارد.
۵) از محدودیت سرعت تبعیت کنید.
اگر می خواهید به پمپ بنزین برسید، آرامش خود را حفظ کنید و پدال گاز را تا آخر فشار ندهید؛ بلکه پای شما می بایست استراحت کند و به دور از پدال باشد. وقتی خودروی شما شروع به سرعت گرفتن می کند، مصرف سوخت بیشتری صورت می گیرد. همچنین هنگامی که ترمز می گیرید و دوباره می خواهید به آن سرعت برسید، بنزین بیشتری نیاز خواهید داشت.
پدال ترمز و گاز شما، هم می توانند باعث صرفه جویی در مصرف سوخت شما شوند و هم به سرعت این سوخت را تمام کنند.
تکنیک های بسیار بیشتری در این زمینه وجود دارد، ولی حقیقت این است که یک موضوع را باید قبول کنید؛ اینکه با خودرویی که بنزین آن در حال تمام شدن است، رانندگی نکنید. حتی وقتی پولی به همراه ندارید، سعی کنید حداقل یک چهارم مخزن بنزین را پر کنید. ضمن اینکه وقتی با یک باک تقریباً خالی رانندگی می کنید، تمام مواد کف آن به داخل موتور شما کشیده می شود و ممکن است هزینه های نگهداری بیشتری را متوجه شما کند.