چگونه تیغ یا خار را از پوست بیرون بیاوریم؟
خارج کردن خار از دست از آن کارهایی است که حتما باید بلد باشیم چون بالاخره یک روزی به کارمان می آید. شاید فرو رفتن خار گل و یا تکه چوبی کوچک در دست یا پا، چیز بسیار پیش پا افتاده ای به نظر برسد اما درد دست یا پا و همچنین احتمال عفونت و مشکل های بعدی ما را مجبور می کند سریع این زایده اضافی را خارج کنیم.در این مطلب می خواهیم چند راه ساده و کاربردی را برای خارج کردن خار از دست با هم مرور کنیم.محل فرو رفتن خار را به هیچ وجه فشار ندهید چون ممکن است حرکت کرده و بیشتر فرو رود و یا به تکه های کوچک تر بشکند و کار بیرون آوردن آن را سخت تر کند.به آرامی دست را با صابون بشویید و با حوله خشک کنید. البته سعی کنید این کار را به آرامی انجام دهید تا باعث تحریک بیشتر پوست نشوید.حالا سعی کنید با دقت با یک ذره بین ساده محلی را که خار در آن فرو رفته بررسی کنید تا بتوانید یکی از راه های پیشنهادی زیر را برای خارج کردن خار از دست انتخاب کنید.
چگونه تیغ یا خار را از پوست بیرون بیاوریم؟
1- نوارچسب
نوارچسب یکی از ساده ترین و بهترین روش ها برای زمانی است که تیغ کاملاً در دست فرو نرفته و مقداری از آن بیرون مانده است.با آب ولرم و صابون پوست اطراف تیغ را بشویید و منتظر بمانید تا خشک شود.یک تکه نوارچسب روی آن قرار دهید.با انگشت خود به آرامی روی نوارچسب بمالید.پس از ۵ دقیقه، نوارچسب را با یک حرکت روان بکشید تا تیغ همراه با آن بیرون آیدسپس منطقه آسیب دیده را با آب ولرم بشویید.
۲- سرکه سفید
ماهیت اسیدی سرکه باعث می شود که تیغ تا مقدار زیادی بیرون آید؛ بنابراین شما می توانید به راحتی با موچین آن را بیرون بیاورید.مقداری سرکه سفید در یک کاسه بریزید.قسمت آسیب دیده دست یا پای خود را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل این کاسه قرار دهید تا کامل خیس بخورد.سپس اگر تیغ بالا آمد و به خارج سطح پوست رسید می توانید با یک موچین به راحتی آن را دربیاورید، اما اگر به سطح پوست نرسیده بود به خیساندن پوست خود ادامه دهید تا تیغ به سطح پوست برسد.پس از اینکه تیغ را درآوردید، پوست خود را با آب ولرم بشویید
۳- جوش شیرین
جوش شیرین یکی دیگر از درمان های خوب برای تیغ های ریزی است که به سختی دیده می شوند و به عمق بیشتری فرو رفته اند. جوش شیرین کمک می کند تا تیغ به سطح پوست برسد تا بتوانید آن را با یک موچین بیرون بکشید.۴ / ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا یک خمیر به دست آید.خمیر را بر روی یک چسب زخم بمالید و روی منطقه آسیب دیده پوست خود بگذارید.پس از ۲۴ ساعت چسب زخم را بردارید.اگر تیغ قابل مشاهده بود، آن را با موچین بیرون بکشید. اگر تیغ را ندیدید، این کار را دوباره تکرار کنید. پس از درآوردن تیغ، پوست خود را با آب ولرم بشویید.
۴- آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید
آب اکسیژنه به ضدعفونی کردن منطقه و کاهش التهاب آن کمک می کند؛ به طوری که تیغ قابل مشاهده شود و بتوان آن را به راحتی بیرون آورد.یک تکه پنبه را در هیدروژن پراکسید ۳ درصد بخیسانید.سپس آن را روی منطقه آسیب دیده پوست خود بگذارید و با یک نوار آن را محکم کنید.پس از چند ساعت پنبه را برداشته و تیغ را به آرامی با یک موچین بیرون بکشید.در نهایت منطقه آسیب دیده را با آب ولرم بشویید.
5-پوست موز
پوست موز رسیده نیز می تواند در برطرف کردن پلیسه موثر باشد. پوست موز حاوی آنزیم هایی است که پوست را نرم و لطیف می کند و باعث می شود پلیسه کم کم به سطح پوست برسد. علاوه بر این، خواص مرطوب کننده و ضد میکروبی آن نیز از ایجاد عفونت جلوگیری می کند.
- یک تکه کوچک از پوست موز را از قسمت سفیدش روی محل زخم بگذارید و آن را با باند تمیزی فیکس کنید.
- یک شب صبر کنید.
- صبح روز بعد، پلیسه را با موچین بردارید.
6-سیب زمینی خام
یکی دیگر از درمان های بسیار موثر خانگی برای درآوردن پلیسه از پوست استفاده از سیب زمینی خام است. این درمان بهترین نتیجه را زمانی ایجاد می کند که پلیسه قابل مشاهده است و عمیقا به داخل پوست نفوذ نکرده است.
- یک سیب زمینی خام را به طور کامل بشویید و آن را به حلقه های کوچک تقسیم کنید.
- یک حلقه سیب زمینی را روی پوست بگذارید. به طوری که قسمت گوشتی اش کاملا روی زخم باشد.
- کمی سیب زمینی را فشار دهید تا پلیسه بیرون بیاید.
- سپس آن را با یک موچین تمیز بردارید.