به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،تقریباً بیشتر دختران و پسران تمایل زیادی به ازدواج دارند و بالطبع مجرد ماندشان هم دلایلی دارد که یکی از آن علت ها نداشتن خواستگار است. این سؤال همیشه مطرح است که: "چرا برخی دختران اصلاً خواستگار ندارند و برخی دیگر مدام در حال رد کردن خواستگارهایشان هستند؟"
متأسفانه در جامعه ما قانون نانوشته ای در میان مردم باب شده که خوبی دختر را می توان از تعداد خواستگارانش فهمید. یعنی هر دختری که تعداد خواستگارانش زیاد باشد معلوم می شود که دختر خوبی است و اصل و نسب دار است اما اگر دختری در زمان متعارف جامعه ازدواج نکند یا خواستگار زیادی نداشته باشد این طور تعبیر می شود که حتماً مشکلی دارد که کسی سراغش نمی رود! آن وقت است که دختران و خانواده هایشان روزبه روز ناامیدتر، نگران تر و دستپاچه تر می شوند و اعتمادبه نفس خود را درزمینه ی ازدواج از دست می دهند.
معمولاً افراد در مقابل این مشکل (نداشتن خواستگار) به دو نحو برخورد می کنند. برخی با آن کنار آمده و منتظر فراهم شدن شرایط خوب می شوند ولی عده ای دیگر مدام در تلاش اند تا از طرق مختلفی چون برقراری آشنایی های نادرست، دعانویسی و... خود را از این مهلکه نجات دهند.در ادامه به دلایل نداشتن خواستگار و راهکارهای حل این مشکل می پردازیم.
۱- بالا رفتن سن ازدواج
یکی از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار کاملاً به جامعه برمی گردد و ربطی به دختر ندارد. سن ازدواج روز به روز در ایران افزایش پیدا می کند و این امر دلایل متعددی دارد. نه تنها دختران دیگر نمی خواهند در سنین پایین ازدواج کنند، بلکه پسران نیز علاقه ای به ازدواج در سن کم ندارند. آن ها نمی خواهند خیلی زود درگیر مسائل زندگی مشترک شوند و ترجیح می دهند کارهای دیگری انجام دهند.
۲- مشکلات اقتصادی
یکی دیگر از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار، بالا رفتن مخارج زندگی و مشکلات اقتصادی است. این مسئله نیز ربطی به شما ندارد و مشکلی اساسی جامعه است. پیدا کردن شغل مناسب بسیار سخت شده است. میزان رفاه پایین آمده است و پسران نمی توانند خرج زندگی خود را هم تأمین کنند. به همین دلیل، نمی خواهند پای زنی را به زندگی خود باز کنند و از پس مخارج او بازمانند.
۳- وجود رسوم نادرست و غلط
در فرهنگ ایرانی سنت و رسوم غلطی وجود دارد که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده و زندگی را برای آن ها تلخ کرده است. البته رسوم ازدواج با توجه به هر قوم و قبیله و شهری متفاوت است. به عنوان مثال، مراسم زیاد و مختلفی باید برای برگزاری ازدواج برپا شود که اغلب آن ها خرج های زیادی دارند و بسیاری از خانواده ها از پس این مخارج برنمی آیند.
در برخی از شهرها پسران باید تمام مسائل مربوط به عروسی را فراهم کنند. از مراسم عروسی گرفته تا جهیزیه و… همگی روی دوش پسر است. مسلماً این افراد نمی توانند برای تشکیل زندگی مشترک اقدام کنند. از طرفی دیگر هم ممکن است در خانواده دختر رسم باشد که اول بزرگ ترها ازدواج کنند و سپس اجازه می دهند برای دختر کوچک تر خواستگار بیاید. فهرست این رسوم غلط بسیار بلند است.
۴- توقع بالای دختر از خواستگار
توقعات زیاد یکی دیگر از دلایل نداشتن خواستگار است. اگر به دنبال خانه، ماشین، پول زیاد و… هستید، باید بگوییم که به سادگی نمی توانید ازدواج کنید. همان طور که گفتیم وضعیت اقتصادی جامعه نا به سامان است و بسیاری از پسران توان فراهم کردن یک زندگی پرخرج را ندارند. اگر تمایل دارید چنین چیزهایی را در زندگی داشته باشید، خودتان دست بجنبانید و برای پول درآوردن تلاش کنید. چرا فکر می کنید که داشتن چنین چیزهایی برای دختران نیست و حتماً باید یک پسر آن ها را برایتان بیاورد؟
۵- نداشتن خانواده خوب و شرافتمند
این مشکل هم به شما برنمی گردد اما باید بدانید که در پیش قدم شدن پسرها بسیار مؤثر است؛ زیرا خانواده بسیار تعیین کننده است و هر چقدر هم شما دختر خوبی باشید، مردم باز هم به والدینتان نگاه می کنند. ممکن است پدر یا مادری خلاف کار داشته باشید، برادر یا خواهرتان مشکلی حاد داشته باشد. این دلایل می توانند هر پسری را از شما دور کنند و از طرفی هم کسی خوب بودن شما را نبیند.
۶- نداشتن اعتماد به نفس
اگر احساس می کنید که انسان زیبایی نیستید، اندام خوبی ندارید، از پس هیچ کاری برنمی آیید و… مسلماً نمی توانید فردی را به خود جذب کنید. کمبود اعتماد به نفس یکی از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار خوب است.
وقتی شما در مورد خودتان چنین فکری می کنید، قطعاً دیگران هم تنها ویژگی های منفی شما را خواهند دید؛ زیرا در چنین حالتی افراد تمرکز زیادی روی ویژگی های منفی خود می گذارند و آن را پررنگ تر می کنند. هیچ انسانی کامل نیست و همه ما در کنار ویژگی های مثبت، نقاط ضعفی هم داریم. خودتان را بپذیرید و برای رشد شخصیتی خود تلاش کنید تا دنیا هم به شما لبخند بزند و زیبایی هایش را رو کند.
۷- وجود طلاق در خانواده
یکی دیگر از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار، وجود طلاق در بین اعضای خانواده شما است. درست است که این تفکر بسیار غلط است اما بسیار در جامعه ما وجود دارد. مردم فکر می کنند که با طلاق گرفتن خواهر، برادر و… شما طلاق برایتان امری عادی است و جز آن دسته از دختران هستید که با کوچک ترین مشکلی می خواهند طلاق بگیرند.
طلاق در جامعه ما تابو است و متأسفانه این تفکر از پایه غلط است. درست است که زوج ها باید برای زندگی خود تلاش کنند و تا جایی که می توانند یکدیگر را درک کنند اما گاهی مشکلاتی بزرگ وجود دارد که بهتر است دو فرد از هم جدا شوند. این مسئله اصلاً چیز بدی نیست که مردم آن را بزرگ جلوه می دهند. چه بسا با طولانی شدن فرایند عدم ازدواجتان، در نهایت همسر فردی شوید که بسیار روشن فکر است و این مسائل برایش حل شده اند.
۸- داشتن بیماری
متأسفانه یکی دیگر از علل اشتباهی که کسی سراغ دختری نمی رود، وجود بیماری یا بیماری های خاص است. ممکن است خود شما دچار بیماری سختی شده باشید و با وجود درمان شدن، همچنان خواستگاری نداشته باشید. از طرفی دیگر، ممکن است یکی از اعضای خانواده شما دچار بیماری هایی مانند عقب ماندگی ذهنی، نازایی و… شده باشد و مردم فکر کنند این بیماری ها ارثی است و ممکن است فرزندتان هم دچار این بیماری ها شود.
گاهی مردم کوچک ترین بیماری ها، یک بخیه خوردن ساده و… را بسیار بزرگ می کنند و موجب سخت شدن زندگی انسان ها می شوند. چه بسا دخترانی که دچار مشکلی کوچک شده اند اما برای درمان و متوجه نشدن افراد محله مجبور به ترک موقت محل زندگی خود شده اند. این مسئله به خاطر طرز فکر بسته و عقب مانده مردم جامعه است و شما آن را به خود نگیرید. خدا نیز پاسخ چنین افرادی را در طول زمان خواهد داد.
۹- سربه زیر بودن بیش از حد
درست است که حفظ حیا و سر به زیر بودن ویژگی خوبی است اما گاهی دختران این مسائل را اشتباه برداشت می کنند و آن ها را برابر با در خانه ماندن و حبس کردن خود می بینند. اگر شما همیشه در خانه بمانید، در اجتماع حضور نیابید و با کسی صحبت نکنید، چگونه می خواهید شناخته شوید؟ چه بسا بسیاری از افراد از حضور دختری در یک خانواده خبر ندارند یا تنها می دانند که فلان خانواده دختری دارد که هیچ وقت پا از خانه بیرون نمی گذارد.
در نتیجه، این امر یکی از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار برای دختر است. اگر این رفتار شما برای این است که همسر خوبی پیدا کنید، باید بگوییم پسری که دنبال دختری این چنینی می رود، در زندگی مشترک هم از او می خواهد خود را در خانه حبس کند و وارد اجتماعی نشود. آیا منزوی بودن یا بهتر بگوییم زندانی بودن گزینه مناسبی برای یک انسان است؟
راه حل نداشتن خواستگار
۱- به خدا توکل کنید
اگر بیماری خاصی دارید، در گذشته دچار اشتباهی شده اید که اکنون در محله پیچیده است، خانواده خوبی ندارید و… کافی است به خدا توکل کنید. چه بسا شما در ازدواج کردن عجله دارید و خداوند در نقطه دیگری از زندگی شما شریکی بسیار خوب برایتان گذاشته است. در این زمان با توکل بر خدا باید صبر پیشه کنید و اجازه دهید او شما را به مقصد درست برساند. گاهی بسیاری از امور دست انسان ها نیست.
به عنوان مثال، اگر در گذشته خطایی مرتکب شده اید، توبه کنید و از خدا کمک بخواهید. اگر با مردان دیگر روابطی داشته اید، سعی کنید آنان را از خاطر ببرید و بدانید که شما هم به عنوان یک انسان می توانید گزینه های مختلفی را برای ازدواج بررسی کنید. در نتیجه به خاطر عاشق شدن در گذشته، داشتن رابطه با فردی که دیگر نیست و… خود را سرزنش نکنید و به کسی پاسخی ندهید. تنها کسی که می تواند از شما توضیحی بخواهد خدا است. مسائل را به او بسپارید.
۲- به خود برسید
ظاهر آراسته، پوشش مناسب، بهداشت فردی و امثال این ها موارد می تواند شخصیت شما را در دید دیگران شکل دهد. همه انسان ها زیبایی هایی دارند. لباس های خوب بپوشید و پاکیزه باشید. برخورد مناسب را فراموش نکنید. غرور را کنار بگذارید و وارد اجتماع شوید.
۳- توقعات را کم کنید
همان طور که گفتیم از مهم ترین دلایل نداشتن خواستگار، توقع زیاد است. توقعات را پایین بیاورید. نگاهی به اطراف خود کنید و با دیدی باز مشکلات جامعه را ببینید. مسلماً ساختن زندگی خوب در این وضعیت دشوار است. همه ما نقاط مثبت و منفی داریم. ایدئال گرایی را کنار بگذارید.