بی میلی جنسی چیست؟
بی میلی جنسی یا سرد مزاجی تحت عنوان کاهش قابل توجه میل جنسی در یک بازه زمانی طولانی شناخته شده و در دسته کژکاری های جنسی طبقه بندی می شود. چرخه پاسخ جنسی در یک رابطه جنسی 4 مرحله اصلی دارد که شامل میل جنسی ( برانگیختگی)، تحریک کامل، ارگاسم و بعد از ارگاسم، فرو نشینی می شود. بی میلی جنسی در مرحله برانگیختگی جنسی اتفاق می افتد و از جمله اختلالات جنسی به حساب می آید.
انواع اختلال بی میلی جنسی
اختلالات میل یا برانگیختگی جنسی در مردان و زنان انواع مختلف دارند. از جمله:
تمام عمری: یعنی فرد همیشه همینطور بوده و هرگز میل جنسی نداشته یا میل جنسی بسیار اندک داشته است.
اکتسابی: فرد قبلا میل جنسی عادی و طبیعی داشته، اما به تدریج این میل را کاملا از دست داده یا از شدت آن کاسته شده است.
گسترش یافته: یعنی فرد به هیچکس و هیچ چیز میل جنسی ندارد یا میل جنسی بسیار اندکی دارد.
موقعیتی: فرد هنوز میل جنسی دارد اما به همسر خود یا شریک جنسی خود میل ندارد. یا اینکه در بعضی از موقعیت ها به همسر خود میل دارد و بعضی از موقعیت ها ندارد یا میل جنسی اندکی دارد.
علل بی میلی جنسی
خسته بودن
استرس زیاد
داشتن هورمون های ضعیف
اگر شما با تستوسترون طبیعی پایین متولد شده اید، چه مرد و چه زن، ممکن است همیشه دچار کمبود جنسی داشته باشید. پزشک شما می تواند با انجام تست به شما اطمینان دهد که آیا هورمون شما نارسایی دارد یا خیر اما گاهی اوقات به طور طبیعی اتفاق نمی افتد. اگر فردی هستید که از داروهای پیشگیری استفاده میکنید، تغییر ناگهانی قرص یا مصرف نکردن آن میتواند دلیل این موضوع باشد. اگر قرص مستقیما بر روی رابطه جنسی تاثیر گذار نباشد، می تواند هورمون های شما را تحت تاثیر قرار دهد، و بسیاری از افرادی که آن را مصرف کرده اند، تغییر ناگهانی در میزان میل جنسی خود را گزارش می کنند. در همه این موارد، شما می توانید با پزشک خود صحبت کنید، تا ببینید فرم دیگری برای پیشگیری از بارداری برای شما مناسب است یا خیر.
افسرده بودن
کم کاری تیروئید
بر طبق مطالعات متعدد، اگر بیماری تیروئید یا سطوح غیر طبیعی تیروئید داشته باشید، می تواند عوارض زیادی بر روی میل جنسی شما داشته باشد. هیپوتیروئیدی می تواند بر متابولیسم شما تأثیر بگذارد، که به نوبه خود باعث کاهش تولید هورمون جنسی می شود ، مهم این است که سطح تریروئید شما توسط پزشک آزمایش شود، تا علت مشخص شود.
نداشتن فعالیت بدنی
پمپاژ خون در تمرینات شما می تواند به شما کمک کند تا پمپاژ خون بهتری در اتاق خواب داشته باشید ، دکتر ویلیام کالب، نویسنده "قدرت جوان سازی استمناء" می گوید:عدم تمرکز می تواند باعث کاهش میل جنسی شما شود، زیرا این می تواند هورمون های شما را تحت تاثیر قرار دهد. او گفت:"از لحاظ فیزیکی غیر فعال بودن، وزن اضافی و استرس ذهنی می تواند موجب تغییرات در تولید هورمون ما، به ویژه هورمون های جنسی تستوسترون و استروژن شود.تستوسترون دارای عملکردهای بسیاری است، در میان آنها حفظ میل جنسی است. هنگامی که تولید هورمون جنسی ما کاهش می یابد و یا از تعادل خارج میشود، برقرار کردن رابطه جنسی به مشکل خواهد خورد.
تغذیه نامناسب
نداشتن حس خوب
اگر شما در مورد خودتان احساس خوبی ندارید، احتمالا نمی خواهید رابطه جنسی با شخص دیگری داشته باشید.افرادی که دچار اعتماد به نفس کم، خودکفایی پایین و یا فقدان عشق هستند، به راحتی اشتیاق به رابطه جنسی را از دست میدهند. ذهن، منطقه ی اصلی است و اگر آن را در معیارهای منفی مثل کم ارزش بودن خود درگیر کنیم، در نتیجه تمایلمان برای نداشتن رابطه بیشتر میشود .اگر احساس می کنید افکار منفی در مورد خود و بدنتان دارید، با همسرتان در مورد اینکه چگونه می توانید در طول رابطه جنسی راحت تر باشید ،صحبت کنید.یک راه جدید برای خود پیدا کنید، با یک درمانگر در مورد چگونگی به دست آوردن اعتماد به نفس صحبت کنید.
کمبود آب
احتمالا به دلایل زیاد در طول روز آب مینوشید، اما در اینجا یک مورد دیگر نیز وجود دارد:کمبود H2O میتواند موجب کاهش میل جنسی شود .عدم هیدراتاسیون موجب سردرد می شود و هیچ کس نمی خواهد با سردرد رابطه جنسی داشته باشد همچنین، عدم هیدراتاسیون می تواند خشکی واژن را ایجاد کند، که باعث ناراحتی جنسی می شود.اگر حس میکنید آمادگی جنسی ندارید، سعی کنید یک لیوان آب اضافی در طول روز بخورید و ببینید کمک کننده هست یا خیر.
مصرف داروی جدید
اگر دارو جدیدی را شروع کرده اید، یا اعتیاد به دخانیات دارید, می تواند اثری ناخواسته بر میل جنسی شما داشته باشد ؛ به گفته دکتر جورج، علاوه بر داروهای ضد افسردگی و ضد بارداری ، همانطور که قبلا هم ذکر شد، انسداد دهنده بتا و مهارکننده های ACE نیز می توانند علت این موضوع باشند. اگر مشکوک هستید که قرص ها دلیل مشکل هستند ، از عوارض جانبی آنها مطلع شوید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.
برطرف نشدن نیازها
اگر نیازهای شما با داشتن رابطه با شریک خود برطرف نشود، انگیزه خود را برای ایجاد رابطه از دست میدهید ؛ در مورد آنچه که موجب تحریک شما میشود با شریک خود صحبت کنید تا اگر مشکلی ندارند آن را انجام دهند. همسرتان باید دنبال پیدا کردن راهی برای ایجاد رابطه جنسی بهتر برای شما باشد، بنابراین با او صحبت کنید.
بالارفتن سن
با افزایش سن توان جسمی افراد برای برقراری رابطه جنسی کم می شود و همچنین میزان ترشح هورمون تستوسترون کاهش می یابد.
بارداری و زایمان
در دوران بارداری تعداد دفعات برقراری رابطه جنسی کاهش می یابد اما با مشورت گرفتن از پزشک خود می توانید این دوره را بدون مشکل پشت سر بگذارید. بعد از زایمان اغلب بانوان به دلیل تغییرات جسمی و افزایش مسئولیت هایشان کمتر به فکر برقراری رابطه جنسی میفتند.
خیانت
تفاوت مزاج زوجین
به طور کلی افرادی که مزاج گرم به ویژه مزاج گرم و تر دارند تمایل بیشتری برای انجام رابطه جنسی دارند در حالی که افرادی که مزاج آنها سرد به ویژه سرد و خشک است نیاز کمتری به رابطه جنسی دارند. اگر دو نفر که با یکدیگر ازدواج می کنند از نظر مزاج اختلاف زیادی داشته باشند به مشکل برمی خورند و باید با یکسری تدابیر بین این دو زوج تعادل برقرار کرد. اگر بی میلی جنسی یا کم بودن تمایل برای رابطه جنسی، غیرطبیعی و به دلیل سوء مزاج باشد باید درمان صورت بگیرد.