شوینده های مناسب برای شستن لباس نوزاد
برای شستن کهنه های بچه یا لباس های کودک از مواد شوینده ای استفاده کنید که بی بو، بدون آنزیم و فاقد هر مادهٔ سفیدکننده یا براق کننده ای باشد. همچنین بهتر است از نرم کنندۀ لباس و مواد ضدالکتریسیته نیز خودداری کنید، زیرا می تواند پوست حساس کودک شما را تحریک کند. پودرهای صابون مخصوصی که برای شست وشوی کهنه و لباس بچه وجود دارد می تواند گزینهٔ مناسب تری برای شست وشو باشد. یک توصیهٔ کلی نیز این است که لباس های نوزادان و کودکان باید جداگانه شسته شود تا احتمال کمتری برای ایجاد حساسیت پوستی در کودکان دارد. اما بسیاری از والدین، لباس های کودکشان را با لباس بقیۀ اعضای خانواده و با پودر معمولی در لباس شویی می اندازند و ممکن است مشکلی هم پیش نیاید. بسیاری از متخصصان پوست هم می گویند درصورتی که کودکتان آلرژی یا پوست خیلی حساسی نداشته باشد، پودر لباس شویی معمولی اغلب نمی تواند مشکلی به وجود بیاورد.
اما در هر صورت شاید بد نباشد اگر از شوینده های معمولی لباس شویی استفاده می کنید، نوع مایع آن را بخرید، زیرا مایع لباس شویی برخلاف پودرها بهتر از تار و پود لباس ها شسته و پاک می شود. همچنین پودرها معمولاً لکه های پودری از خود بر جا می گذارد که ممکن است پوست کودک را تحریک کند، پس لازم است در آبکشی آنها دقت کنید و خیلی بهتر است اگر دو بار آنها را آبکشی کنید. اگر نگرانید که پوست نوزادتان برای شوینده های معمولی خیلی حساس باشد، می توانید چند تکه از لباس های او را همراه لباس های دیگرتان بشویید و سپس اگر به نظر می آید پوست فرزندتان هنگام پوشیدن آن لباس ها تحریک شده است، به ویژه اگر لکه های قرمز دارد یا ناراحت به نظر می رسد، یک پودر دیگر را امتحان کنید که بدون بو و رایحه باشد.همچنین به یاد داشته باشید که بسیاری از پودرهای شست وشوی مخصوص کودکان هم رایحه دارند، پس هنگام خرید دقت کنید که پودر انتخابی شما بدون رنگ و عطر باشد، زیرا آلرژی به رایحۀ پودرهای لباس شویی هم با وجود نادر بودن گاهی اتفاق می افتد. اگر هنوز هم واکنش آلرژیک کودک ادامه داشت، آبکشی لباس ها را دو برابر کنید و برای مشورت، با پزشک کودکتان تماس بگیرید.در موارد دیگر نیز اگر کودکتان اگزما دارد که علائم آن شامل تکه های قرمز، پوسته پوسته و خشک، به ویژه در صورت، روی آرنج یا زانوهاست، لازم است از پزشک بخواهید که توصیه و راهنمایی های مشخصی برای شست وشوی لباس ها و مراقبت از پوست کودک به شما بدهد، زیرا کودکانی که اگزما دارند می توانند به مواد موجود در شوینده ها و صابون ها حساسیت بیشتری داشته باشند و دچار مشکلاتی شوند.
شستن لباس نوزاد پیش از اولین استفاده
یکی از مواردی که باید در شستن لباس نوزاد لحاظ کنید این است که پس از خرید و قبل از پوشیدن لباس به فرزند خود بهتر است آن را شستشو داده تا آن را از باکتری های مضر عاری کنید. برای این کار بهتر است به نکات زیر پیش از شستن لباس توجه کنید:
- برچسب لباس را قبل از شستشو بررسی کنید تا در مورد مواد شوینده و نحوه واکنش به آن اطلاعات کسب کنید.
- در خصوص مایع شستشوی لباس نوزاد احتیاط به خرج دهید. می توانید از صابون های غیر شیمیایی مخصوص لباس کودکان استفاده کنید.
- لباس را پیش از شستن اندکی در آب داغ خیس کنید. این کار میکروب ها را میکشد.
- لباس کودکان را جداگانه بشویید تا باکتری لباس بزرگترها به کودکان منتقل نشود.
- پس از شستشو نیز می توانید لباس را در آب گرم خیس کنید تا اگر ماده شوینده ای باقی مانده که ممکن است به پوست لطیف کودک حساسیت دهد از آن خارج شود.
- لباس نوزاد را در آفتاب یا حرارت خشک کنید. نور خورشید به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی عمل می کند، اطمینان حاصل کنید که در صورت امکان آن را زیر نورخورشید پهن کنید و اگر شرایط این کار را ندارید آن را در یک اتاق تمیز و استریل تحت گرما خشک کنید.
نکات زیر نیز قابل توجه است:
1. حتما قبل از جا دادن لباسها در ماشین لباسشویی به برچسب دوخته شده در پشت لباس توجه کنید تا از میزان حرارت مورد نیاز به منظور شست وشوی آن لباس مطلع شوید.
2. در حالت کلی و معمول، شستن لباس نوزاد با آب گرم مناسبتر است زیرا با گرمتر کردن درجه حرارت آب، نتیجه کار بسیار بهتر میشود. البته، از جمله معایب شست وشوی لباس با آب گرم، چروک شدن بیشتر لباسها در پایان کار شست وشو و قاعدتا اتو کردن زود به زود لباسهای کودک پس از هر بار شست وشو با آب گرم کار چندان راحتی برای مادران نخواهد بود. از این رو، بهتر است لبا سهای لطیف و نازک کودکانتان را تنها با آب سرد شست وشو دهید.
3. بهتر است بعضی از لباسهای نوزادتان همانند جوراب و پیشبند نوزاد را ابتدا در کیسه مشبک و توری قرار دهید و آنگاه در محفظه ماشین لباسشویی قراردهید.
4. در صورتیکه ترجیح میدهید گاه لباس نوزادتان را با دست بشویید برای دستیابی به نتیجه مطلو بتر حتما در ابتدا آن را در محلول صابون بخیسانید و پس از گذشت زمان کافی آن را روی تخته لباسشویی قراردهید و شروع به سابیدن لباس کنید. البته دقت کنید پس از شستن لباس در محلول آب و صابون، لباس را به دفعات آبکشی کنید تا هیچ صابونی در لباس نماند و موجب ایجاد هر نوع حساسیت پوستی برای نوزاد شود.
5. همیشه به خاطر داشته باشید آویزان کردن لباس نوزاد دلبندتان در هوای آزاد به مراتب بهتر از دستگاههای خشک کن امروزی است.