دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / رشد و توسعه فردی /

چگونه در شغل جدید خود بدرخشیم!؟ 

دوشنبه، 29 فروردین 1401
اگر تا به حال شغلی نداشته‌اید، نحوه اولین برخورد و آشنایی با فرهنگ سازمانی شرکت‌ها می‌تواند کمی برایتان دشوار یا حتی شوکه‌کننده باشد. همه به خوبی می‌دانند که تاثیرگذاری در اولین برخورد شغلی از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در این بخش از ساعد نیوز نکات مهم برای تاثیرگذاری در اولین شغل را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

موفقیت برای شغل جدید چگونه ممکن است؟ در انتخاب شغل و موفقیت در آن، شاید بتوان گفت، دو مرحله ی سخت پیش روی افراد وجود دارد. یکی مصاحبه برای نمایش توانمندی و مجاب نمودن کارفرما و مسئول گزینش. دیگری شروع کار در یک حرفه ی جدید که با افراد و هنجاهای میحط آن آشنای ندارید. برای این که بتوانید در یک شغل موفق باشید، بهترین کار دست پربودن است. یعنی داشتن مهارت های لازم و قدرت برقراری ارتباط و تعامل با محیط و افراد شاغل در شغل جدید. زمانی که شغل جدیدی را شروع می کنید مدیران و همکارانتان معمولاً با شما مدارا می کنند. بنابراین، اشتباهات و سوءتفاهم ها تا نقطۀ خاصی قابل قبول هستند. همکارانتان نیز روز اول کاری خود را به خوبی به یاد دارند. با این حال، این نیت خوب نباید مورد قدرنشناسی یا سوءاستفاده قرار بگیرد. کافیست اشتباهی در رفتارتان داشته باشید تا با خشم و ناراحتی همکاران روبرو شوید.

راهکارهایی برای موفقیت در مصاحبه کاری

مصاحبه ی کاری فرصتی است، که درصورت آمادگی لازم و برخورداری از مهارت های شغل مورد نظر، کافی است فن بیان خوبی داشته باشید و بتوانید با صحبت کردن در مورد توانمندی های خود، کارفرما یا مسئول گزینش را تحت تاثیر قرار دهید. اما برای این که بتوانید از قبل خود را مجهز کنید، بهتر است نسبت به خواسته های کارفرما و شغل جدید آمادگی کسب کنید. به این منظور می توانید، با انجام کارهای زیر خود را برای شغل جدید مهیا کنید.

1. پرسیدن سوال

قبل از وارد شدن به شغل جدید سعی کنید، به کمک وسیله ای ارتباطی یا آشنایی با اعضای سازمان یا شرکت مورد نظر ارتباط بگیرید و بپرسید دقیقا خواسته های شغل جدید چه چیزهایی است و شرکت روی چه مواردی حساسیت بیشتری دارد، چه توقعی ممکن است از شما داشته باشند. به طور کلی سعی کنید وظایف محوله را از قبل شناسایی کنید و نسبت به آن اطلاعات پیدا کنید و آماده شوید.

2. آموزش کار با تکنولوژی روز

در هر عصری، شیوه ی انجام کار بستگی زیادی به فناوری و تکنولوژی روز دارد و درواقع کمک این تکنولوژی ها، فرایند انجام کار را تسریع می بخشند. شما هم دست به کار شوید و با آموزش مهارت های لازم، خود را مجهز کنید، تا زمانی که در مصاحبه شرکت می کنید دستتان پر باشد. تا رغبت و تمایل برای استخدام شما بالا برود. بعضی ها به محض ورود به یک شرکت سریعا جذب سیستم کاری می شوند، دلیلش واضح است. به انواع و اقسام نرم افزاراهای مورد نیاز و وسایل و تکنولوژی روز مسلط هستند و به سرعت نظر کارفرما را به خود جذب می کنند.

3. رعایت نظم و آراستگی

آنچه دروهله ی اول ممکن است نظر کارفرما را جلب کند، ظاهر شیک و آراسته شما همچنین وقت شناسی شما باشد. مسلما اگر بخواهید با تاخیر برای مصاحبه حضور پیدا کنید یا به ظاهر خود اهمیت ندهید، نمی توانید روی مخاطب خود تاثیر بگذارید. بنابراین وقت شناس و منظم باشید و با رعایت پوشش مناسب و موقر برای مصاحبه حاضر شوید.

فاکتور هایی برای موفقیت در شغل جدید

زمانی که مصاحبه را به خوبی پشت سر گذاشتید، نوبت شروع کار جدید است، که در این مرحله یکی از مسائلی که برای شروع و همچنین پیشرفت شما موثر و کارآمد است، شروع خوب و آشنایی همه جانبه ی شما با شرکت و همکاران است. بنابراین توصیه می شود از دستورالعمل های زیر برای موفقیت استفاده کنید.

1. وقت شناس و موقر باشید

در ابتدای ورود به یک شرکت جدید سعی کنید وقت شناس و خوش پوش باشید و با لحنی موقر و رسمی با دیگران صحبت کنید. در روز اولین روز کاری باید مانند روز مصاحبه تان رفتار کنید. در واقع، باید سعی کنید با رفتار خود بر روی دیگران تاثیر بگذارید. به یاد داشته باشید نباید به گونه ای رفتار کنید که همکارانتان برداشت کنند که از کار کردن در آن مجموعه خوشحال نیستید.

2. بیش از حد تلاش نکنید

اگر شخصی هستید که با اعتماد به نفس کارهایتان را انجام می دهید، ممکن است بخواهید در روزهای آغازین شغل جدیدتان با به اشتراک گذاشتن ایده ها و صحبت در جلسات، همکاران خود را تحت تاثیر قرار دهید. ما پیشنهاد می کنیم که هیچ وقت چنین کاری را انجام ندهید. در آینده فرصت کافی برای عرض اندام خواهید داشت. هیچ کس از شما انتظار ندارد پاسخ تمام سوالات را در نخستین روز کاری به همراه داشته باشید.

3. یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشید

حتی اگر مجبور باشید نام و نام خانوادگی مردم یا مشتریان خود را ثبت کنید، آن را در دفترچه یادداشت بنویسید. این کار باعث می شود موانع ارتباطی شما با دیگران از بین برود. این کار همچنین شما را مجبور می کند از طریق سوالاتی مانند “نام شخصی که چند لحظه قبل با من صحبت کرد چه بود؟” با همکاران خود ارتباط برقرار کنید. همچنین، شما می توانید با یادداشت قوانین و روش های انجام امور از بروز اشتباهات کوچک جلوگیری کنید.

4. داوطلب شوید

همه همکاران شما مشغول انجام وظایف خود خواهند بود. گاهی اوقات ممکن است احساس کنید کار مهمی به شما محول نشده یا توانایی شما بیش از آن چیزی است که همکارانتان تصور می کنند. در چنین مواقعی بهتر است خودتان داوطلبانه وظیفه انجام کاری را به عهده بگیرید. درست است که کارتان را به تازگی شروع کرده اید، اما پیشنهاد شما به خوبی مورد استقبال همکارانتان قرار خواهد گرفت. انجام داوطلبانه برخی وظایف به شما اجازه می دهد مدیریت محیط اطراف خود را به دست بگیرید. همه آدم ها دوست دارند در اولین شغل خود بدرخشند و دستاوردهای کوچکی به دست آورند. هیچ نیازی نیست از خودتان تعریف کنید. اجازه بدهید رفتار و کیفیت کارتان نشان دهنده استعداد شما باشد. مطمئن باشید بعد از چند هفته جایگاه خود را به خوبی در محیط کارتان تثبیت خواهید کرد.

5. در کارهای تیمی مشارکت کنید

اجازه دهید اشتیاق شما برای مشارکت در کارهای گروهی، شخصیتتان را به دیگران نشان دهد. مشارکت در کارهای تیمی به این معنی است که شما به شغل تان علاقمندید و از بودن در کنار همکارانتان لذت می برید. همیشه به خاطر داشته باشید که عضوی از یک گروه هستید و اعضای یک گروه، با همکاری یکدیگر مشکلات و موانع را پشت سر می گذارند. با این اوصاف، هیچ وقت در اولین روز کاری خود سعی نکنید فرهنگ سازمانی شرکت را حدس بزنید زیرا نتیجه ای در بر نخواهد داشت، بلکه باید در طول زمان با آن آشنا شوید.

6. لباس مناسب بپوشید

خوب است که در اولین روز کاری خود چهره ای معقول و موجه داشته باشید. بیشتر شرکت ها معمولاً محدودیتی با پوشش رایج آن کشور ندارند، اما اگر در اولین روز کاری لباس خیلی راحت بپوشید ممکن است رفتارتان به این معنی تلقی شود که شغل جدیدتان را جدی نمی گیرید. شاید تصور کنید که درباره نوع پوشش کمی بیش از حد سختگیری می کنیم. کارکنان با تجربه می دانند که همه موارد گفته شده الزماً حقیقت ندارند. با این حال، ما درباره تحت تاثیر قرار دادن کارفرما و همکارانتان صحبت می کنیم. شما باید در محیط کارتان بدرخشید و اگر بخواهید تنها به کیفیت کار خود اکتفا کنید، مدت زمان زیادی خواهد کشید تا بتوانید خودتان را به همکاران اثبات کنید. بنابراین باید در نخستین روز کاری خود حرفه ای به نظر برسید.

7. پایان نخستین روز کاری

حال که توانستید به خوبی با همکاران خود ارتباط برقرار کنید، سعی نکنید زودتر از دیگران محل کار را ترک کنید. به یاد داشته باشید قوانین ظریفی برای رفت و آمد وجود دارد. اگر همه اعضای تیم مشغول انجام پروژه خاصی هستند، بهتر است پیش از ترک محل بخشی از کار را به عهده بگیرید یا حداقل از همکاران خود بپرسید آیا می توانید در پیشبرد پروژه مشارکت کنید؟ در چنین شرایطی، کمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که در دسترس باشید و وظیفه انجام بخشی از کار را به عهده بگیرید. بهتر است در روزهای ابتدایی شغل جدید خود کمی بیشتر از حد معمول در محیط کار حاضر باشید.

یک قانون کلی برای نخستین روز کاری این است که مضطرب و دستپاچه نباشید. ممکن است در طول روز متوجه شوید از ابتدای روز تا امروز اصلاً لبخند نزده اید یا بیش از حد لبخند زده اید. نگران نباشید. در نخستین روز کاری با چهره های جدیدی روبرو خواهید شد که بیشتر آنها رفتار خوبی با شما خواهند داشت. از آنجایی که کارمند جدید هستید، قوانین اداری شرکت نیز در روز اول شامل شما نخواهند شد. در روز اول، شما تقریباً یک مهمان هستید. شما باید تا جایی که می توانید به صحبت ها و نصحیت های همکاران خود گوش دهید و پیشنهادات خود را برای آینده نگه دارید. نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که از برقراری تماس تلفنی طولانی با دوستان خود یا اختصاص دادن مدت زمانی طولانی به صرف ناهار اجتناب کنید. مطمئن باشید تمام رفتارهای شما زیر نظر گرفته خواهد شد، بدون آنکه خودتان متوجه باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی