چگونه مادر شوهر یا مادر زن خوبی باشیم؟
رابطه مادر شوهر با عروس / رابطه مادر زن با داماد
پس از انتخاب فرزند برای ازدواج عضو جدیدی وارد خانواده می شود که ممکن است فرهنگ متفاوتی داشته باشد. همین عامل، باعث بروز مشکلاتی در روابط با خانواده همسر به خصوص مادر همسر می شود. زیرا مادرها دل نگرانی های بیشتری برای فرزند خود داشته و بیشتر آن را ابراز می کنند.
در بسیاری از مواقع مادرها قصدشان راهنمایی و هدایت زندگی فرزندش به سمت خوشبختی است اما عروس یا داماد او برداشتی دیگری از این رفتار دارد و آن را دخالت بی جا، احساس بی اعتمادی و دوست نداشتن او و به هم زدن زنگی مشترکشان می دانند. پس برای داشتن روابط خوب با عروس یا داماد باید سیاست های یک مادر شوهر یا مادر زن خوب بودن را یاد بگیرید و به بایدها و نبایدهای رفتارتان به عنوان مادر شوهر یا مادر زن توجه کنید.
ویژگی های یک مادر شوهر / مادر زن خوب
قبل از ایراداتش ویژگی های مثبت او را ببینید
پیش از آنکه در جستجوی کشف نقطه ضعف ها باشید، به دنبال برجسته کردن نقاط قوت باشید. فرزند شما دوست دارد از همسرش تعریف کنید چرا که به دنبال تایید شماست. همین تایید شما برای آن ها بیش از هر هدیه ای ارزش دارد. آنان سعی دارند تا به شما نشان دهند که از پس مقدمات یک زندگی موفق برآمده اند.
برای حریم زندگی شان ارزش قائل شوید
از فرزندانتان کسب اطلاع نکنید . یادتان باشد خانه آنها حریم مخصوص خودشان است لذا حق دارند برای آن قوانین تعیین کنند و از شما بخواهند رعایت کنید لذا حتی از سر دلسوزی سعی نکنید قوانین آن ها را تغییر دهید بلکه به آن احترام بگذارید.
اصرار نکنید که شما را مادر خطاب کنند
عروس و یا دامادتان مجبور نیستند شما را با نام مادر صدا کنند. شما هم نباید این کار را به آن ها تحمیل کنید، این کار تنها زمانی ارزش خواهد داشت که با کمال میل انجام شود.
برای بچه دار شدن اصرار نکنید
همه پدرو مادرها آرزوی دیدن نوه خود را دارند. مادر شوهر اغلب بیش تر از مادر خانوم بر این موضوع، حساس است و بسیار دیده می شود که مادرشوهر، فشار زیادی را بر عروس و پسر خود، برای بچه دار شدن وارد می کند.
بدون اطلاع به منزل آن ها نروید
خانه ی فرزند شما و همسرش حریم خصوصی آن ها است و تحت هیچ شرایطی بدون اطلاع دادن نباید به خانه ی آن ها بروید. باید به حریم خصوصی آن ها احترام گذاشته و قبل از رفتن به منزل آن ها، اطلاع دهید.
فرزندتان را در میان مشکلات قرار ندهید
گاهی اوقات ممکن است مادر شوهر و یا مادر خانوم با عروس و یا داماد به مشکل بخورند. در این مواقع بهتر است، این مشکل را با عروس و یا داماد خود حل و فصل نمایید و از مطرح کردن آن با فرزند خود، بپرهیزید. اگر مشکلات پیش آمده را با فرزند خود مطرح نمایید، نه تنها کمکی به حل شدن آن نخواهید کرد، بلکه رابطه شما با فرزندتان نیز بر هم می ریزد.
رفتار های منفعل و پرخاشگرانه نداشته باشید
هر مشکلی تنها یک راه حل دارد: صحبت کردن. زمانی که با عروس و یا داماد خود مشکلی دارید، قهر کردن، ساکت شدن، تحویل نگرفتن و یا متلک انداختن، هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. بهترین کار صحبت کردن و مطرح کردن مشکل می باشد.
تشکر کردن را فراموش نکنید
عروس و یا داماد، در مقابل شما وظیفه ای ندارند. اگر آن ها برای شما کاری انجام می دهند به این دلیل نیست که این کار وظیفه ی آن ها است، بلکه به این دلیل است که برای شما ارزش قائل هستند، این را در ذهن خود نگه دارید و زمانی که آن ها برای شما کاری انجام می دهند، برای شما غذا آماده می کنند و یا برای شما گل می خرند، فراموش نکنید که از آن ها تشکر کنید. این ساده ترین راه است تا بتوانید به آن ها نشان دهید که شما هم برای آن ها ارزش قائل هستید.
انتظارات بیجا نداشته باشید
انتظار نداشته باشید که تمام روز های خاص و تعطیلات را در کنار شما بگذرانند. ممکن است دوست داشته باشید که تعطیلات و تمام روز های خاص را در کنار تمام اعضای خانواده بگذرانید، این خواسته ای کاملا طبیعی است؛ اما فراموش نکنید که فرزندان شما نیز برای خود یک خانواده دارند. اگر در تعطیلات و یا روزهای سال نو آن ها تصمیم به سفر گرفتند، فراموش نکنید که این تصمیم مشترک بوده و این حق طبیعی آن ها خواهد بود.
در تربیت نوه هایتان دخالت نکنید
ممکن است شما برای فرزندان خود مادر بی نظیری بوده باشید، شاید بخواهید تجربیات خود را در زمینه ی بزرگ کردن بچه ها با آن ها در میان بگذارید؛ اما این کار را تنها زمانی می توانید انجام دهید که آن ها از شما درخواست کنند.
از آن ها بدگویی نکنید
هر چقدر هم که از عروس یا داماد خود ناراحت و عصبانی هستید، به هیچ عنوان با فرد دیگری در این مورد صحبت نکرده و از آن ها بد گویی نکنید. هراتفاقی که بین شما رخ داده باشد دلیلی وجود ندارد که افرادی خارج از خانواده از این مسائل مطلع شوند. علاوه بر این اگر این صحبت ها به گوش عروس یا داماد شما برسد، مشکل بزرگ تر خواهد شد. در این مواقع تنها با کسی که مشکل دارید، صحبت کنید.
در تمیزی و نظم منزل آن ها دخالت نکنید
بسیاری از مادرشوهرها بر روی تمیزی منزل عروس خود، حساس هستند و ممکن است گاهی تذکراتی را در رابطه با این موضوع به عروس خود بدهند. اگرچه این کار از روی دل سوزی است؛ اما باید بدانید عروس و پسر شما خانواده ای مستقل هستند و نظافت منزل آن ها به خودشان مربوط است.
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش