شهریه مدارس غیرانتفاعی توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام می شود و مدارس غیردولتی موظف هستند طبق مبلغ شهریه تصویب شده جهت دریافت شهریه خود در هر پایه تحصیلی اقدام نمایند. در صورتی که والدین دانش آموزان شاهد دریافت مبلغ بیشتری از میزان شهریه اعلام شده باشند، می توانند درخواست شکایت خود را به صورت غیر حضوری و از طریق سایت شکایت از مدارس غیردولتی ثبت کنند تا بعد از بررسی های لازم معمولا پس از 10 روز پاسخ خود را دریافت نمایند.
بنابراین، برای اینکه اولیاء دانش آموزان بتوانند درخواست شکایت مدارس غیردولتی را به درستی ثبت نموده، می توانند به صورت کامل اطلاعات لازم در خصوص نحوه شکایت از مدارس غیرانتفاعی را کسب کنند تا بتوانند روند بررسی شکایت را سریعتر انجام دهند. به همین منظور جهت آشنایی شما با نحوه شکایت از مدارس غیردولتی در ادامه این مقاله به توضیحاتی به صورت مختصر پرداخته ایم که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر تا آخر این مقاله با همراه باشید.
اولیا میتوانند مسائل مربوط به دانش آموزان در مدارس غیردولتی را در این سامانه ثبت و پیگیری نمایند. پس از ورود، گزینه ای به نام سامانه پاسخگویی به شکایات اضافه شده که شرایط شکایت کردن در آن به تفصیل شرح داده شده است. سه مرحله برای تعیین شکایت وجود دارد که به ترتیب عبارتند از: پذیرفتن شرایط، مشخصات شاکی و مشخصات شخص مورد شکایت.
در این سامانه تاکید شده که در حین شکایت از پراکنده گویی و کلی گویی پرهیز شود و توصیه ما هم به شما اینست که مستقیما سراغ اصل مطلب شکایت خود بروید چرا که احتمالا تعداد این شکایات، لااقل در این روزها، بسیار بیشتر از مواقع عادی است. ضمنا در قوانین سامانه آمده است که از کسی که پروندهاش در حال بررسی است نمیتوان دوباره شکایت کرد و یا اعتراض به رای صادر شده دادگاه و درخواست تجدیدنظر از طریق این سامانه امکان پذیر نیست.
آنطور که در سایت گفته شده شکایات ظرف 48 ساعت رسیدگی و تا یک هفته پیگیری خواهند شد و البته در صورت نیاز زمان بیشتر، به متشاکی موضوع اطلاع داده خواهد شد.
در مرحله دو باید مشخصات خود را وارد کنید، نکته اینجاست که دانش آموزان هم در رده متشاکیان وجود دارند و لزوما والدین نیستند که میتوانند به این سامانه شکایت تنظیم کنند. حتما به خاطر داشته باشید که برای رسیدن به مرحله بعد نیاز به کد دانش آموزی خود یا فرزندتان دارید و بهتر است آن را از دفاتر اداری مدرسه تهیه کنید. بعد از وارد کردن مشخصات اولیه دیگری چون کدملی، نام و نشان، شماره تماس و دیگر موارد، به مرحله سوم راه پیدا میکنید.
در گام سوم باید نوع شکایت را از بین این موارد تعیین کنید: مدارس غیردولتی، مراکز غیردولتی، مدارس هیات امنایی و مدارس اموزش از راه دور. نبودن گزینه مدارس دولتی در این مقطع جای تعجب دارد و در نهایت با وارد کردن استان و شهر و متن شکایت خود، میتوانید ضمائمی هم در قالب عکس و پی دی اف (با حجمی کمتر از 1 مگابایت) برای تایید نهایی شکواییه خود بفرستید.
بنابراین این سامانه اینترنتی شاید شروعی باشد برای رسیدگی به انواع شکایات و مشکلاتی که در مدارس پیش میآید و تا به امروز پیگیری آنها مراحل پیچیده و سختی داشت. راه اندازی این قبیل سامانهها گام نزدیکی به دولت الکترونیکی شدن است و میتواند راهگشای برخی از مشکلات حاضر در سیستم آموزشی کشور باشد. همچنین میتوانید برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر به بخش آموزش عمومی ساعدنیوز مراجعه نمایید.