چگونه شماره سیم کارت آخرین صاحب موبایل را در سامانه همتا مشاهده کنیم؟
طرح رجیستری تمامی ابعاد حقوقی تلفنهای همراه را زیر نظر گرفته، از نحوه ورود دستگاه که باید قانونی و رجیستر شده باشد تا ثبت هویت کاربران موبایل. بر اساس قوانین طرح رجیستری، هر گوشی تلفن همراه باید با کد IMEI همان دستگاه در سامانه همتا رجیستر و شماره سیم کارت کاربر حقیقی در سامانه ثبت شود.
ثبت شماره سیم کارت صاحب موبایل هنگام خرید گوشی دست دوم و خریداران بعدی اهمیت خود را نشان میدهد؛ چراکه احتمال سرقتی بودن موبایل را روشن میکند. به همین دلیل ثبت اطلاعات سیم کارت صاحب اول و دوم موبایل اهمیت دارد. اما اگر به هر دلیلی دسترسی به فروشنده گوشی دست دوم میسر نبود چه باید کرد؟
از این به بعد خریداران موبایل دست دوم میتوانند در «سامانه همتا» با بررسی وضعیت سابقه شناسه دستگاه IMEI، از شماره سیمکارت آخرین مالک تلفن همراه مطلع شود.
همچنین اگر فردی بخواهد تلفن همراه خود را به شخص دیگری بفروشد، ملزم است فرآیند انتقال مالکیت تلفن همراه را برای سیمکارت شخص خریدار، فعال کند. به گفته پایگاه سامانه همتا بهتر است فرایند انتقال مالکیت زمان خرید و فروش تلفن همراه انجام شود در غیر این صورت عواقب ناشی از انجام ندادن فرآیند انتقال مالکیت، برعهده خریدار خواهد بود.
اما ممکن است پروسه انتقال مالکیت هنگام خرید و فروش انجام نشده و پس از آن هم خریدار به فروشنده دسترسی نداشته باشد. در چنین شرایطی خریداران میتوانند پس از ورود به کارتابل خود در «سامانه همتا» به بخش «وضعیت شناسه دستگاه (IMEI) بروند و با وارد کردن شناسه IMEI تلفن همراه، شماره سیمکارت آخرین مالک را مشاهده کنند و در نتیجه برای انجام فرآیند انتقال مالکیت با صاحب قبلی تماس بگیرند.
خریدارن موبایل کارکرده میتوانند برای انتقال مالکیت به درگاه اینترنتی سامانه همتا مراجعه کنند و به دو شیوه وارد کردن شماره تلفن همراه خود یا ثبت نام در سیستم و استفاده از کد ملی، وارد سیستم شوند.
گفتنی است در صورتی که شناسه IMEI تحت مالکیت هیچ شماره سیم کارتی نباشد پیغام موفقیتآمیز بودن فرآیند نمایش داده میشود. ولی اگر شناسه IMEI، تحت مالکیت شخص دیگری باشد، اطلاعات تماس آخرین مالک تلفن همراه نمایش داده میشود
از سوی دیگر شیوه انتقال مالکیت گوشیهای موبایل از طریق کد USSD همچنان فراهم است. در این روش فروشنده موبایل دست دوم، ابتدا باید کد دستوری #7777* را شماره گیری و در میان گزینه های موجود «انتقال مالکیت» را انتخاب کند و مراحل را طبق دستورالعمل سادهای که به وی داده میشود ادامه دهد.
سخن پایانی
بنابراین بسیار پیش آمده است که افراد پس از خرید تلفن همراه دست دوم با شکایتی مبنی بر عدم فعال سازی تلفن همراه در هنگام خرید با مرکز پشتیبانی همتا تماس گرفته اند. چرا که در صورت عدم فعال سازی تلفن همراه و عدم انتقال مالکیت آن دستگاه مورد نظر پس از مدتی غیر فعال و غیر قابل مصرف خواهد شد. با توجه به دغدغه ی فوق در این مقاله به ارائه توضیحاتی در ارتباط با نحوه دسترسی به شماره سیم کارت مالک قبلی موبایل پرداختیم. همانطور که پیش از ذکر شده است در صورتی که تلفن همراه پیش از این نیز در سامانه ثبت نشده باشد و یا از شناسههای دستگاه سوء استفاده شده باشد، شماره مالک در هیچکدام از حالتهای ذکر شده نمایش داده نمی شود. همچنین میتوانید برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر به بخش آموزش عمومی ساعدنیوز مراجعه نمایید.