دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

چهرۀ «خون‌آشام ایتالیایی» بعد از 400 سال بازسازی شد+ عکس 

پنجشنبه، 09 فروردین 1403
کد خبر: 381598
ساعدنیوز: دانشمندان صورت یک خون‌آشام قرن شانزدهمی را بازسازی کردند که دهانش از ترس اینکه مبادا از اجساد زیر زمین تغذیه کند، با آجر سنگی پر شده بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از فرادید، سیسرو مورایس، کارشناس برزیلی پزشکی قانونی و تصویرگر سه‌بعدی، مشخصه‌های جسد کشف‌شده در گور دسته‌جمعی قربانیان طاعون در جزیره‌ی ونیزی لاتزارّتو نوواُوُ را بازسازی کرد. جمجمه این زن سال 2006 در حفاری باستان‌شناسی کشف شد.

تصاویر باورنکردنی که با اسکن سه‌بعدی از جمجمه باستانی این زن تهیه شده، او را با چانه‌ی نوک تیز، موهای نقره‌ای، پوست چروکیده و بینی کمی کج نشان می‌دهد.

مورایس به لطف این تحقیق توانست این نظریه را نیز آزمایش کند که آیا ممکن است آجر را در دهان کسی فرو کرد.

محققان بر این باورند که این آجر اندکی پس از مرگ این زن توسط مردم محلی در دهان او گذاشته شده از ترس این که مبادا او از قربانیان طاعون تغذیه کند.

ماتِّئو بورّینی، انسان‌شناس پزشکی قانونی، کاوش این گور دسته‌جمعی را از زمان شیوع طاعون در سال 1576 رهبری کرد. بورّینی سال 2009، پس از دو سال مطالعه درباره این پرونده در بیانیه‌ای گفت: «خون‌آشام‌ها وجود ندارند، اما مطالعات نشان می‌دهد مردم آن زمان معتقد بودند آن‌ها وجود دارند و ما برای نخستین بار، شواهدی از جن‌گیری علیه یک خون‌آشام را پیدا کردیم.»

شواهد اسکلتی نشان داد این زن زمان مرگ 61 سال سن داشته و مطالعات بیشتر نشان داد این جمجمه متعلق به زنی با اصل و نسب اروپایی است. تجزیه و تحلیل رژیم غذایی او نیز نشان داد بیشتر غلات و سبزیجات می‌خورده، یعنی آن زمان از طبقه پایین جامعه اروپایی بوده است.

محققان این نظریه را مطرح می‌کنند که شاید یک گورکن، سنگی را بین دندان‌های جسد فرو کرده تا نگذارد خون‌آشام با تغذیه از مردگان، آن‌ها را آلوده به طاعون کند.

در این دوره از تاریخ اروپا، ترس از خون‌آشام افزایش یافت چون روستاییان به دنبال دلایل ماوراء الطبیعه برای بیماری‌های کشنده‌ی آن دوران بودند. اعتقاد بر اینست که تئوری خون‌آشام توسط گورکنان ایتالیایی گسترش پیدا کرد شد، چون آن‌ها زمان بازگشایی گورهای دسته‌جمعی برای جا دادن اجساد اضافی با اجسادی مواجه می‌شدند که به طرز وحشتناگی در حال پوسیدگی بودند.

این تصور که این اجساد پوسیده از خون اجساد مجاورشان تغذیه می‌کنند از آنجا شکل گرفت که این اجساد به طرز وحشتناکی باد کرده بودند و مایعاتی از دهان و بینی آن‌ها می‌چکید. شاید متلاشی شدن کفنی که روی دهان اجساد را می‌پوشاند، به این نظریه دامن زد که خون‌آشام‌ها با خوردن کفن، قدرت خود را دوباره به دست می‌آورند.

محققان دریافتند وقتی مسئولان کفن و دفن جسد را با کفن مشاهده کردند، در ناحیه دهان متوجه یک فرورفتگی شدند که از نظر آن‌ها نشان‌دهنده جویدن بوده است.

آن‌ها ظاهراً با شناسایی یک خون‌آشام که بر اساس اسطوره رایج آن زمان از مقصران طاعون بوده، سنگ را به عنوان عنصر محافظتی برای جلوگیری از تغذیه از سایر مردگان و آلوده کردن آن‌ها، در دهانش قرار دادند.

مورایس برای اطمینان از اینکه آیا آجر پس از مرگ زن به طور هدفمند در دهان او گذاشته شده یا خیر، با استفاده از یونولیت آجر ساخت و آزمایشاتی انجام داد. آزمایش‌ها نشان داد آجر می‌توانسته بدون آسیب رساندن به دندان‌ها یا بافت‌های نرم در دهان چپانده شود. در مقایسه با آزمایشات زنده تیم، نویسندگان مطالعه بر این باورند که انجام این کار با جسد ساده‌تر است، هرچند هنوز مشخص نیست آیا این کار عمدی انجام شده یا نه.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
جادوی مشاغل؛ خلاقیت منحصربفرد میوه‌فروش هنرمند در چیدن میوه ها به شکل "پروانه و شِرِک"+عکس/ استعدادش در جذب مشتری حرف نداره👌
علی پروین: من به‌خاطر امام (ره) و جمهوری اسلامی به تیم ملی بازگشتم بعضی برای پول بیشتر از ایران رفتند+عکس
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
ترجمه تخصصی کتاب
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند