حتی اگه خودتان هم صاحب یک گوشی شیائومی نباشید، به احتمال زیاد از اطرافیان خود شنیده اید که مشکل هنگ کردن گوشی های شیائومی آن ها را به مرز دیوانگی کشانده! بله، مشکل به قدری است که حتی عده ای تصمیم میگیرند گوشی تازه خریداری شده خود را بعد از چند هفته به فروش بگذارند. پس این مسئله چه برای خودِ دارنده گوشی و چه اطرافیان، موضوع آشنایی است. اگر از روی کنجکاوی این مقاله را میخوانید، بدانید که به جای درستی آمده اید چرا که نویسنده این مقاله خود، این باگ ها و هنگی ها را تجربه کرده است.
خیلی خوب میدانید که برای حل کردن هر مشکلی ابتدا باید دلیل وقوع آن را پیدا کنید. در این مسئله هم بهتر است ابتدا علت این هنگی را موشکافی کنیم. طبق تجربه شخصی و تحقیقی که در سرتاسر اینترنت کردیم به دو دلیل رایج رسیدیم:
همانطور که میدانید شیائومی گوشی های خود را با رام های منطقه ای زیادی (مثل هند، چین، اندونزی، گلوبال و غیره) روانه بازار میکند. گوشی هایی که وارد ایران میشوند طبیعتا باید با رام گلوبال به بازار عرضه شوند ولی متاسفانه برخی واردکنندگان به دلیل صرفه اقتصادی، گوشی هایی با رام چین را وارد کرده و سپس رام آن را تغییر میدهند، که این مورد میتواند در بعضی موارد باعث ایجاد لگ های سیستمی شود.
مدت زیادی از بنیان گذاری شرکت شیائومی نمیگذرد و این غول چینی مدت کمی است (در مقایسه با نام های آشنایی چون سامسونگ) که از پوسته معروف خود به نام MIUI بر روی گوشی های اندرویدی خود استفاده میکند. طبق اعلام و نظر سنجی های مختلف، میزان باگ و هنگی گوشی های شیائومی بعد از سال 2020 وضعیت بهتری پیدا کرده اند و تیم نرم افزاری این شرکت به مرور باگ های سیستمی را برطرف میکند. پس میتوان اینطور نتیجه گرفت که وجود لگ های گاه و بیگاه در این گوشی ها، امری طبیعی است. اما خبر خوش این است که آپدیت های نرم افزاری تا حد زیادی این مشکلات را برطرف میکنند.
طبق یک قانون نانوشته در تکنولوژی، هر شرکتی که به خودکفایی برسد و بتواند تمام اجزای تشکیل دهنده یک گوشی هوشمند (از سخت افزار گرفته تا نرم افزار) را خودش تولید کند، به بهترین شکل میتواند عملکرد گوشی های خود را تضمین کند. مثال بارز این مورد هم گوشی های آیفون هستند که از نظر عملکرد نیازی به توضیح و اثبات عملکرد ندارند. (خبر خوب این است که سایر لوازم جانبی شیائومی، به هیچ وجه دارای هنگی نیستند به عنوان مثال پاور بانک و هندزفری های شیائومی از بهترین و پرفروش ترین ها در رده خود هستند. میتوانید در صورت تمایل نسبت به تهیه آن ها اقدام کنید.)
در نگاه اول ممکن است گمان کنید که همه گوشی های شیائومی دچار لگ و هنگی سیستمی هستند اما واقعیت این است که معمولا گوشی های پرچمدار این شرکت به دلیل بروزرسانی های پیوسته و حمایت تیم نرم افزاری آن، از باگ های کمتری برخوردار هستند و در عوض، گوشی های میان رده و پایین رده غالبا بیشتر با این معضل روبرو هستند. حتما میدانید که گوشی های میان رده شیائومی بیشتر از همه میان مردم ایران محبوبیت دارد و این گلهمندی تا حد زیادی به این خاطر است. مدل های پرفروشی که در ایران وجود دارند و دارای باگ های نرم افزاری هستند عبارتند از:
Redmi note 9 & 10
Mi 10 t
Mi 11t
Poco x3
Poco m3
Poco f3
و غیره...
راه حل هایی که اینجا به شما معرفی میکنیم بیشتر توصیه های کاربران بوده اما میتواند تا حد زیادی شما را از شرِ هنگی و لگ های طاقت فرسای این گوشی ها راحت کند.
توصیه یک: در موارد زیادی دیدیم که استفاده نکردن از شارژرها و کابل های اورجینال و با کیفیت به دلیل ایجاد ولتاژ برق غیر منظم باعث ایجاد هنگی در سیستم شده. به شما توصیه میکنیم با رفتن به صفحه خرید شارژر اصلی شیائومی 18w و کابل شارژ تایپ سی تا حد امکان از این باگ ها جلوگیری کنید.
توصیه دو: همان طور که در بالا اشاره کردیم، آپدیت های نرم افزاری شیائومی نقش زیادی در بهبود عملکرد سیستم و افزایش کارایی دارند و توصیه ما به شما این است که در صورت اعلان موجود بودن یک اپدیت جدید در گوشی، در دانلود و نصب کردن آن درنگ نکنید!
توصیه سه: این پیشنهاد معمولا به همه دارندگان گوشی های اندروید میشود که هر از چند گاهی گوشی خود را ریست فکتوری کنند. حال وقتی صحبت از گوشی های شیائومی میشود، این پیشنهاد حتی ضرورت بیشتری هم پیدا میکند. خوب است بدانید اگر مدت زیادی گوشی خود را ریست نکرده اید، با نصب کردن هر برنامه، فایل های اضافی زیادی در سیستم شما ذخیره میشود که هر کدام میتواند به نحوی عامل مهمی در کندی گوشی شما باشد.
توصیه چهار: که هر از چند گاهی حافظه رم گوشی را خالی کنید تا به سی پی یو گوشی فشار بیش از حد وارد نشود. خالی بودن مقداری از رم همیشه در سرعت عمل گوشی تاثیر دارد. خوشبختانه شیائومی در گوشی خود بخشی به نام Cleaner دارد که انجام این کار را تا حد زیادی راحت کرده است.
بنابراین در این مقاله به صورت خلاصه، از مشکل هنگی گوشی های شیائومی صحبت کردیم. امیدواریم که این مطلب آموزنده به کار شما بیاید. اما از آن جایی که این هنگی ها معمولا برای هر کس متفاوت است، از شما میخواهیم تا در بخش نظرات، تجربه هنگی گوشی خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.