چرا حذف سهمیه‌ها به کنکور ۱۴۰۰ نرسید؟

  دوشنبه، 07 تیر 1400 ID  کد خبر 156594
چرا حذف سهمیه‌ها به کنکور ۱۴۰۰ نرسید؟
ساعد نیوز: شاید بتوان تدوین لایحه "ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی" از سوی دولت و تقدیم آن به مجلس را نشانه عزم جدی دولت و مسئولان برای تعیین تکلیف همیشگی انواع سهمیه‌هایی دانست که نیم قرن بر آموزش عالی کشور سایه انداخته است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، وجود انواع سهمیه های ورود به دانشگاه ها به یکی از موضوعات چالش برانگیز عرصه رقابت ورود به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تبدیل شده است. اگر چه این موضوع مسبوق به سابقه است و طی چهار سال اخیر نیز بسیاری از داوطلبان با برگزاری تجمعات اعتراضی در مقابل وزارت علوم و مجلس با تبعیض آمیز خواندن قوانین مربوط به سهمیه ها، اصلاح این قوانین را خواستار شده اند.

در این راستا، بسیاری از داوطلبان و حتی برخی مسئولان آموزش عالی اعمال سهمیه در آزمون ها را نوعی تبعیض و مغایر عدالت آموزشی در کشور می دانند و بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که اعمال سهمیه برای پذیرش داوطلبان کنکور سراسری هم برای کسانی که از این سهمیه ها استفاده می کنند و هم برای داوطلبان آزاد می تواند تبعات جبران ناپذیری داشته باشد. با این کار داوطلبان استفاده کننده از سهمیه ها بدون اینکه شایستگی های علمی لازم را داشته باشند، وارد کلاس های درس دانشگاه شده و در نتیجه آن اعتماد به نفس و توانمندی لازم را در عرصه علمی در خود نمی بینند.

انتقادات به اعمال سهمیه های فراوان در آزمون های سراسری تا جایی پیش رفت که سال ۹۸ مسئولان مجدد مصمم به اصلاح این قانون شدند؛ به طوری که اتفاق نظر در اصلاح سهمیه ورود به دانشگاه ها بعد از تبدیل شدن آن به عنوان مطالبه جدی جامعه، موجب شد مسئولان آموزش عالی کشور با مشورت گرفتن از روسای دانشگاه ها و لحاظ کردن دیدگاه های مختلف، لایحه "ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی" را بعد از امضای رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و وزرای علوم و بهداشت به منظور تصویب تقدیم دولت کنند.

بر اساس مفاد این لایحه، سهمیه های مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیار و...لغو خواهد شد.

در لایحه فوق شورای سنجش و پذیرش دانشجو در آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی به عنوان مراجع سیاست گذار در حوزه سنجش و پذیرش دانشجو در آموزش عالی معرفی شده است. همچنین مقاطع تحصیلی شامل تمامی دوره های کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی ارشد (پیوسته یا ناپیوسته)، دکترای حرفه ای، عمومی و تخصصی و دستیاری گروه علوم پزشکی و دامپزشکی عنوان شده است.

طبق این لایحه ، آزمون سراسری آزمونی است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی از مقطع دیپلم و به صورت کشوری برگزاری می شود یا مطابق آزمون سنجش و پذیرش دانشجو به صورت صرفا با سوابق تحصیلی پذیرش می کند. همچنین کلیه دانشگاه ها، موسسه ها، دانشکده ها، موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی از جمله دانشگاه آزاد و همچنین موسسات پژوهشی وابسته به سایر دستگاه ها که دارای مجوز از وزارتین علوم و بهداشت و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلی است، ذکر شده است.

مشمولان استفاده از سهمیه ایثارگران

بر اساس مفاد لایحه فوق، ایثارگران شامل همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، جانبازان بالای ۵ درصد، همسر و فرزندان آن ها، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، همسر و فرزندان آن ها، برادر، خواهر، پدر و مادر شهید است.

حدنصاب گزینش آزاد

در این لایحه حد نصاب گزینش آزاد به این شکل مطرح شده است که گزینش علمی تمامی داوطلبان انتخاب رشته کننده در هر آزمون بدون هیچ قیدی به میزان ظرفیت هر کد رشته محل گزینش آزاد نامیده می شوند که در آن نمره آخرین فرد قبول شده در هر کد رشته محل به عنوان حد نصاب گزینش در آن کد رشته محل در نظر گرفته می شود.

همچنین مقرر شد، در آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای سهمیه های پذیرش به صورت آزاد، مناطق ۱، ۲ و ۳ و ایثارگران حساب شود.همچنین در آزمون های فنی و حرفه ای (کاردانی پیوسته)، کاردانی پیوسته و ناپیوسته علمی و کاربردی، کاردانی به کارشناسی (کارشناسی ناپیوسته)، کارشناسی ارشد ناپیوسته و آزمون دکتری تخصصی و دستیاری گروه علوم پزشکی و دامپزشکی، سهمیه های پذیرش به دو صورت "آزاد" و "ایثارگران" باشد.

ظرفیت کدرشته محل های پذیرش

در جزئیات وضعیت سهمیه های این لایحه آمده است ظرفیت هر کد رشته محل در آزمون سراسری در مجموع به میزان ۵۰ درصد به نسبت شرکت کنندگان در هر یک از مناطق (یک، دو و سه) و مابقی ۵۰ درصد به صورت آزاد به تمامی داوطلبان متقاضی هر کد رشته محل اختصاص می یابد به طوریکه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مجاز است با توجه به امکانات آموزشی، پژوهشی، آزمایشگاهی و رفاهی موسسه و در جهت ارتقای سطح علمی پذیرفته شدگان و حفظ کیفیت آن ها نسبت به تعدیل سهم داوطلبان آزاد و مناطق، حداکثر تا پنج درصد ظرفیت اقدام کنند.

براساس مفاد لایحه فوق، در سایر آزمون ها تمامی ظرفیت هر کد رشته محل به کلیه داوطلبان و به صورت آزاد و رقابتی اختصاص می یابد اما در تمامی آزمون ها پنج درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه بر ظرفیت، به ایثارگران اختصاص می یابد.

طبق لایحه تنظیم شده، در استفاده از سهمیه فوق اولویت با همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسر و فرزندان آن ها، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است. در صورتی که این ظرفیت تکمیل نشود، خالی مانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر و خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن ها، رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص می یابد و در صورت تکمیل این ظرفیت در هر کد رشته محل سایر ایثارگران با داوطلبان غیر ایثارگر رقابت می کنند ضمن اینکه سهمیه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص المپیادهای آموزشی جهانی به قوت خود باقی و پذیرش در هر کد رشته محل توسط سازمان انجام می شود.

سهمیه استعدادهای درخشان

همچنین سهمیه مصوب شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص المپیادهای دانش آموزی داخلی دارای مدال طلا، نقره یا برنز حداکثر با میزان پنج درصد ظرفیت و به صورت مازاد صرفا در رشته های مرتبط که شورای تعیین می نماید توسط سازمان تخصص داده می شود.

در تمامی آزمون ها برای تأمین نیاز مناطق محروم (کم برخوردار) با توجه به نیازسنجی های وزارتین و در صورت نیاز حداکثر پنج درصد ظرفیت هر کد رشته محل به صورت مازاد بر ظرفیت در دانشگاه های استان مربوطه اختصاص می یابد و در صورت عدم وجود رشته در همان استان، وزارتین می توانند در نزدیکترین موسسه واقع در استان های هم جوار این ظرفیت را اختصاص دهند.

در این لایحه تاکید شده که در آزمون های کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی و همچنین دستیاری گروه پزشکی و دامپزشکی حداکثر سقف ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان که مشمولین آن توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان تعیین می شود حداکثر تا پنج درصد مازاد بر ظرفیت هر کد رشته محل می باشد که حسب مورد با نظارت کامل سازمان یا مرکز انجام می شود.

حذف سهمیه بلایای طبیعی

ضمن اینکه سهمیه های مصوب برای بلایای طبیعی در آزمون سراسری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوت خود باقی است. این سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت توسط سازمان سنجش آموزش کشور تخصیص داده می شود.

جزئیات حد نصاب آزمون ها

جزئیات حد نصاب آزمون ها نیز به این شکل عنوان شده است که حد نصاب مربوط به ایثارگران در تمامی آزمون ها ۸۵ درصد حد نصاب گزینش آزاد است. ضمن اینکه حد نصاب مربوط به المپیادهای دانش آموزی دارای مدال های برنز، نقره و طلا ۹۰ درصد حد نصاب گزینش آزاد در کد رشته محل مورد تقاضا است. همچنین اگر پذیرش دانشجو در چندین مرحله صورت می پذیرد حد نصاب های فوق در تمامی موارد نیز لازم الاجرا است.

شمول این قانون برای پذیرش دانشجو در تمامی موسسه هایی است که با مجوز قانونی از دفاتر گسترش وزارتین اقدام به جذب دانشجو در هر یک از دوره های دایر (روزانه نوبت دوم) پردیس ظرفیت مازاد، مجازی، غیرانتفاعی، فنی و حرفه ای، پیام نور، علمی و کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی و... است و پذیرش برای تمامی دوره ها توسط سازمان یا مرکز انجام می شود.

هر داوطلب فقط یکبار مجاز به استفاده از سهمیه است

براساس لایحه فوق حداکثر سه ماه بعد از تصویب این قانون آیین نامه اجرایی آن حسب مورد توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تدوین و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. هر گونه تغییر در آیین نامه اجرایی یک سال پس از تصویب آن برای اجرا اعتبار می یابد و شورای سنجش و پذیرش دانشجو می تواند دستورالعمل اجرایی را به طور کلی و یا برای هر آزمون به صورت جداگانه تدوین کند. شرایط و ضوابط استفاده کنندگان از سهمیه ها، گزینش علمی، تعداد دفعات مجاز شرکت مجدد پذیرش شدگان در هر آزمون و... در دستورالعمل اجرایی تعیین می شود.هر داوطلب فقط یک بار مجاز به استفاده از سهمیه به استثنای سهمیه مناطق در هر مقاطع تحصیلی است.

حذف سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی

جزئیات مصوبه تسهیلات جابه جایی فرزندان اعضای هیأت علمی نیز به این صورت است که مصوبه تسهیلات اعطایی به فرزندان اعضای هیأت علمی از زمان اجرای این قانون لغو می شود.

واکنشی در مخالفت با حذف سهمیه ایثارگران

اعلام جزئیات کاهش و حذف سهمیه های کنکور اظهار نظرهای گوناگونی را برانگیخت به طوری که آذرماه 98 مهدی ایزدی معاون حقوقی بنیاد شهید و ایثارگران با تاکید بر اینکه مخالف هر گونه کاهش سهمیه ایثارگران هستیم،ضمن اشاره به اخباری که حکایت از پیشنهاد برای حذف و یا کاهش سهمیه ها در کنکور دارد اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اینکه معتقد است باید برای افزایش بنیه علمی و سطح دانش ایثارگران و فرزندانشان تلاش کرد، تأکید دارد گروه های ایثارگری که عمر و سلامتشان را فدای کشور کردند از حقوقی که در این زمینه برایشان در نظر گرفته شده است باید برخوردار شوند.

تکلیف سهمیه ایثارگران در لایحه

دکتر ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور در زمینه حذف سهمیه ایثارگران گفت: بر اساس ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی ایران که در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۵ به تصویب مجلس رسیده است و علاوه بر ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در آزمون کارشناسی سال ۹۸ اجرا و گزینش داوطلبان بر اساس این قانون صورت گرفته است.

وی در ادامه تصریح کرد: طبق ماده ۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران وزارتخانه های علوم، بهداشت و کلیه دستگاه های دولتی و غیر دولتی و همچنین دستگاه های اجرایی مشمول ماده ۲ این قانون موظفند در اعطای سهمیه های ورود به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی بورسیه های تحصیلی داخلی و خارج از کشور، فرصت های مطالعاتی در دوره های دکتری تخصصی ۲۰ درصد از سهمیه را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان، همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: بر اساس تبصره قانون فوق کسب حداقل ۷۰ درصدی حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان برای کلیه رشته ها و مقاطع تحصیلی الزامی است و این میزان در خصوص رشته های پزشکی ۸۰ درصد حدنصاب شرایط علمی است.

به گفته وی بر اساس ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در ۴ اسفند سال ۹۳ به تصویب مجلس رسیده است. در ماده قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصره آن به این صورت اصلاح می شود که در ماده ۷۰ این قانون ۲۰ درصد سهمیه ورود به ۲۵ درصد افزایش یافت. همچنین حدنصاب آخرین فرد پذیرفته شده برای وزارتخانه های بهداشت و علوم ۷۰ درصد تعیین می شود.

خدایی در ادامه خاطرنشان کرد: در ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در ۱۴ اسفند ۹۵ به تصویب مجلس رسید. الحاقات در ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به این صورت می باشد که سهمیه ورود با پنج درصد از سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گفته وی، در تبصره قانون فوق در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران مشمول ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن تکلیف نشود و پنج درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر پنج درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند اختصاص یابد.

دکتر خدایی خاطرنشان کرد: با توجه به قوانین، شکست در هر کد رشته محل به این صورت انجام شده است. اول اینکه ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر ها، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آنها اختصاص یابد.

به گفته وی، بر اساس تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود باقیمانده آن ابتدا به مشمولین فنی پنج درصدی ایثارگران که شرایط و حد نصاب لازم را داشته باشند تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند باقیمانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می یابد.

دکتر خدایی تاکید کرد: بر اساس قوانین فوق سهمیه مورد نظر برای ایثارگران به صراحت از ظرفیت اختصاص داده شده و در هیچ یک از آنها بیان نشده است. این سهمیه مازاد بر سهمیه در نظر گرفته می شود بنابراین تمامی این مطالب در صفحه ۵ دفترچه راهنمای ثبت نام و صفحه ۲ دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ۹۸ اطلاع رسانی شده است.

به گفته خدایی، سهمیه ای برای فرزندان اعضای هیات علمی در هیچ کدام از آزمون ها وجود ندارد فرزندان اعضای هیات علمی دارای تسهیلات انتقال و تغییر رشته آن هم صرفا در آزمون سراسری هستند. در صورتیکه خود در آزمون پذیرفته شوند شرایط و حدنصاب علمی لازم برای آن آزمون را کسب کنند می توانند نقل انتقال یابند که البته در بند ۱ و ۲ دستورالعمل اجرایی تسهیلات فرزندان اعضای هیات علمی بیان شده است. این تسهیلات مشمول آزمون های کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی نمی شود.

وی تاکید کرد: اجرای این قوانین در تمامی آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور انجام شده است و هر ساله با توجه به تاثیر آن در میزان پذیرش داوطلبان آزاد در مقاطع مختلف مورد اعتراض قرار گرفته است. به همین جهت از سوی دولت و مجلس در حوزه اصلاح قانون در سال گذشته به عمل آمد که این امر در صحن مجلس رای نیاورد.

سهمیه هایی که حذف شدند

در این لایحه که در قالب ۱۰ ماده تدوین شده است آمده است تمامی قوانین و مقررات مصوبه ابلاغی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص نحوه اعمال سهمیه ها در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی (شامل بومی گزینی، عدالت آموزشی، سهمیه های مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیار و...) لغو و این قانون جایگزین آن ها می شود و پس از آن امکان ایجاد هیچ گونه سهمیه جدیدی به جز موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.

از لایحه ساماندهی سهمیه ها حمایت می کنیم

در این رابطه دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بر ضرورت ساماندهی سهمیه ها در آزمون های ورودی دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: یکی از مباحثی که در نشست روسای دانشگاه های سطح یک داشتیم بررسی نظام جدید سنجش و پذیرش بود که خوشبختانه دولت با همفکری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراجع مختلف یک لایحه بسیار خوبی را تهیه کرده است که در آن سهمیه های مختلف ورود به دانشگاه ها ساماندهی خواهد شد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در شرایط فعلی از وجود سهمیه های متنوع و متفاوت و با فرمول های پیچیده رنج می برند، تاکید کرد: اعمال این سهمیه ها ممکن است سطح علمی دانشگاه ها را خدشه دار کرده و موجب شود که برخی از استعدادهای برتر امکان حضور بر روی صندلی دان لایحه بسیار مناسب است و به نوعی سهمیه های ورود به دانشگاه ها را ساماندهی می کند که در نهایت به جز درصد کمی از سهمیه ایثارگران، سایر سهمیه ها حذف خواهد شد و یا به نوعی برای سهمیه ها حد نصاب ها تعیین می شود.

دکتر سلیمی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در پی اجرای سهمیه های فعلی با مشکل مواجه شده اند، گفت: آمار نشان می دهد در برخی از رشته ها با اجرای قانون سهمیه ها داوطلب با رتبه حدود ۸۰ هزار در کنار رتبه ۱۲۰ آن رشته می نشیند که این وضعیت اداره محیط های دانشگاه ها را با مشکل مواجه می کند.

به گفته رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، در حال حاضر در مقاطع مختلف کارشناسی ارشد و دکتری سهمیه های مختلفی برای ورود به دانشگاه ها تعریف شده است و دانشگاه ها به طور جدی خواهان تغییر و اصلاح سهمیه پذیرش در دانشگاه ها هستند و روسای دانشگاه ها نیز در این زمینه نظرات خود را ارائه دادند.

وی در پایان تاکید کرد: برای ورود به دانشگاه باید حداقل نصاب های مشخص در همه رشته ها تعیین شود با توجه به اینکه در زمینه اجرای برخی سهمیه ها ناگزیر هستیم، تعیین این نصاب ها از ورود افرادی که شرایط لازم برای ورود به رشته ای را ندارند جلوگیری می کند.

موافق بازنگری تمامی سهمیه ها هستم

همچنین دکتر محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران بر ضرورت اصلاح تمامی سهمیه های ورود به دانشگاه ها تاکید و اظهار کرد: علت اینکه ما همواره شاهد تعیین سهمیه های جدید برای داشتن آموزان و دانشجویان در دانشگاه ها هستیم به این دلیل است که رقابت در بین متقاضیان آزاد ورود به دانشگاه ها بسیار شدیدتر می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: با اعمال سهمیه های بیشتر در آزمون ها، میزان سهمیه های متقاضیان آزاد کمتر می شود. به این ترتیب برای اینکه با این معضل مقابله شود همواره سهمیه های جدیدی تدوین می شود.

رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه موافق بازنگری تمامی سهمیه های دانشجویان هستم، گفت: تمامی سهمیه ورود به دانشگاه ها مورد بازنگری قرار بگیرد و در کل هیچ سهمیه ای وجود نداشته باشد.

اگر چه اعلام خبر تدوین لایحه "ساماندهی سهمیه ورود به آموزش عالی" به عنوان یکی از مهم ترین اقدام دولت برای تحقق شعار عدالت آموزشی در کشور، نور امیدی در دل هزاران داوطلب کنکور و خانواده های آنها ایجاد کرد تا شاید ورود به دانشگاه ها بر اساس شایستگی علمی اتفاق بیفتد اما با ارجاع این لایحه به شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسکوت ماندن آن و عدم پیگیری پرونده، این امیدواری در دل داوطلبان کاهش یافت.

در واقع با مطرح شدن لایحه فوق این گونه اعلام شد که سهمیه هایی که لایحه مجلس را دارند باید برای تصویب به مجلس ارجاع شوند و سهمیه هایی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارند باید در این شورا مورد بررسی قرار بگیرند. مدتی پس از ارجاع این لایحه، با تشخیص دبیر هیأت دولت لایحه ساماندهی سهمیه های کنکور در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت، ولی با این وجود باز هم مطرح شد که مصوبات مجلس باید در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی توانند مصوبات مجلس را نقض کنند و همچنین با توجه به این مسئله که بررسی این مصوبات در مجلس زمان بر است و احتمال اینکه مجلس مصوبه خود را لغو کند ضعیف است به همین جهت این پاس کاری ها در اصلاح سهمیه های ورود به دانشگاه ها که از نیم قرن پیش بر نظام آموزش عالی کشور وارد شده است، امیدواری برای وجود یک انگیزه جدی بین مسئولان برای تعیین تکلیف همیشگی این موضوع را بسیار کم رنگ کرده است و حال آنکه خانواده ها و داوطلبان چشم انتظار دولت و مسئولان آتی برای انجام یک اقدام عملی و قاطعانه برای تعیین تکلیف بحث چالش برانگیز سهمیه ها هستند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (515 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (210 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (75 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (60 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (59 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (48 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
(تصاویر) خسارات شدید در پی طوفان قدرتمند در واشنگتن و سقوط درختان غول پیکر روی خودروها
برق خانگی رسماً گران شد: جزئیات و قیمت ها
افشای حقوق 130 میلیون تومانی امیرحسین ثابتی خبرساز شد
شرایط جدید حق‌الثبت مهریه / مهریه بالا ممنوع شد!
حسن روحانی: خواب دیدم دو بال داشتم، آمادهٔ پرواز بودم سیدی را دیدم؛ سیدمحمد خاتمی… محزون بود و در خود فرو رفته
محرومیت سنگین در انتظار رونالدو/او متهم به گردن شکستن در زمین بازی شد!
فرمانداری که گفته بود رسانه های ما فقط بلدند گاز بگیرند، برکنار شد!
آموزش آشپزی فوری؛ 8دستور طرز تهیه غذای امروزی و فرنگی با سیب زمینی
نگاهی به رازهای میلیونرها برای ثروتمند شدن که زندگی‌ مالیتان را متحول می‌کنند؛ از خودداری از سبک زندگی پر زرق و برق تا غذا خوردن در خانه!
قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول
علی مطهری: باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم، اما ترامپ قاتل سردار سلیمانی است
25 سال مزاحمت خواستگار متاهل برای پیرزن 71 ساله مشهدی
روزنامه کیهان وزیر اقتصاد پزشکیان را به خاطر حسن روحانی مجازات کرد
آموزش شطرنج ؛ شناخت مهره های شطرنج
چرا شوهرم به من خیانت می کند؟ / علل عمده خیانت + راه های فهمیدن خیانت همسر
منتخب روز   
5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی