دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / علمی / علمی /

چرا قبل از سفر به مریخ باید به کره ماه رفت؟ 

دوشنبه، 07 خرداد 1397
کد خبر: 7404
ساعد نیوز: مجراهای قدیمی آتشفشانی بر روی ماه وجود دارند که می‌توانند پناه‌گاهی برای انسان جهت مقابله با تشعشعات ماه باشند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از شهر خبر:

طرح فضایی جدید ناسا اندکی پیچیده است. این آژانس قصد دارد که انسان‌ها را به ماه بازگرداند، به جایی که  در سال‌های مابین ۱۹۶۹ و ۱۹۷۲ دوازده نفر روی آن قدم زدند. اما چرا قرار است پس از حدود ۵۰ سال باری دیگر به ماه سفر کنیم؟ آن‌گونه که جیم بریدنستین (Jim Beridenstine)، مدیر جدید ناسا، هفته‌ی پیش در سخنرانی خود در واشنگتن دی سی گفت ماه به ما جهت آماده شدن برای سفر به مریخ کمک خواهد کرد.

جیم بریدنستین در ادامه می گوید:

ا درصدد قرار دادن این دو در کنار هم هستیم و بنابراین مأموریت‌های ما در این راستا عبارت خواهند بود از حمایت از هر دو.

کره ماه در حال حاضر مکانی متفاوت برای ماست

پنجاه سال مدت‌زمانی ست طولانی و در طول این ۵ دهه‌ کشف کرده‌ایم که کره ماه خشک، نابارور و غیر قابل تغییری که فکر می‌کردیم نیست. اما با این حال می‌توان گفت که بزرگ‌ترین کشفی که در این چند دهه در ارتباط با کره ماه  صورت گرفته کشفِ آب است. به نظر می‌رسد که در روی ماه اثراتی از وجود کوه‌های یخ وجود دارد و این البته به معنای آن است که سکونت و زندگی در ماه در کنار کوه‌های یخ ممکن بوده، به گونه‌ای که این کوه‌ها اجازه می‌دهند آب بنوشیم، دوش بگیریم و یا چیزهای‌مان را بشوییم.

البته موارد عجیب دیگری در ارتباط با کره ماه وجود دارند که ارزش ذکر کردن دارند. مثلاً دریافته شده که مجراهای قدیمی آتشفشانی بر روی ماه وجود دارند که می‌توانند پناه‌گاهی برای انسان جهت مقابله با تشعشعات ماه باشند.

همچنین این نکته نیز برای ما به دست آمده که ماه در واقع یک کپسول زمان است. تمامی شکاف‌ها و چاله‌های ماه اثراتی از تاریخ منظومه شمسی هستند و ما می‌توانستیم این ها را بر روی کره زمین نیز ببینیم اگر به سبب باد، آب و زمین لرزه از میان نمی‌رفتند.

ما می‌توانیم برای سفر به مریخ آماده شویم

کره ماه به ما نزدیک است، به گونه‌ای که فضانوردان آپولو قادر بودند صرفاً پس از دو روز از بلند شدن از زمین به آن برسند. این ماجرا راحت خواهد بود اگر شرایط اضطراری رخ دهد. زمانی که سفینه فضایی آپولو ۱۳ در سال ۱۹۷۰ متحمل انفجار مخزن اکسیژن شد، کل تیم ناسا مجبور شد که سفینه را در دور ماه بچرخاند تا بتواند فرودی امن به زمین داشته باشد.

فارغ از این موارد، ما می‌توانیم تکنولوژی‌هایی را در سطح کره ماه به آزمایش بگذاریم که می‌توانند در مریخ مفید باشند.  مثلاً چگونه می‌توان یک زیستگاه ساخت که فضانوردان در آن بتوانند ماه‌ها ایمن و به دور از خطر ساکن شوند؟ یا از چه لباس‌هایی می‌توان برای فضانوردان استفاده کرد که بتوانند در برابر گردوغبار روی کره ماه مقاوم باشند؟ بنابراین فضانوردان می‌توانند هر آن چیزی را که به ذهن‌شان می‌رسد بر روی ماه امتحان کنند تا به نتایج خوبی برسند.

البته ماه و مریخ دوقلوهای کامل نیستند، اما خب هر عملی که در کره ماه صورت گیرد می تواند برای کره مریخ نیز مفید باشد.  البته خود فضانوردان می دانند که سفر به مریخ چالش قوی‌تر و سخت‌تری ست، چرا که هم دورتر است و هم آن که طوفان گردغبارش  شدیدتر است، همچنین از آب و هوایی متفاوت برخوردار است.

جالب اینجاست که از برخی جهات مریخ می تواند گزینه‌ی آسان‌تری نسبت به ماه باشد. مثلاً روزهای آن نزدیک به روزهای ۲۴ ساعته‌ی خودمان اند، و همچنین از لحاظ روانشناختی ما آشنایی و خویِ بیشتری با مناطق قرمزرنگِ مریخ داریم چرا که بر روی زمین نیز بیابان‌ها و مناطق این‌گونه کم نیستند و کم ندیده‌ایم.

حالا کِی قرار است برویم؟

پاسخ دقیق این پرسش دشوار است. خود ناسا پیش از ماه دسامبر اعلام کرده بود که این پروژه مربوط خواهد بود به دهه‌ی ۳۰ قرن بیست و یکم. اما خب این پروژه یک پروژه‌ی بسیار گران و پر خرج خواهد بود. با این حال ناسا در حال ساخت یک راکت و یک سفینه فضایی است که قرار است به واسطه‌ی این دو راکت و سفینه فضانوردان در دهه‌های آینده به ماه و مریخ سفر کنند.

اما برخی اعتقاد دارند که سفر به ماه یک سفر انحرافیِ هزینه‌بر است و ممکن است مأموریت سفر به مریخ را در تنگنا قرار دهد. با این حال یک خوش‌بین ممکن است معتقد باشد که ما در دهه‌ی ۲۰ قرن بیست و یکم، یعنی همین دهه‌ی پیشِ رو، می‌توانیم به مریخ سفر کنیم، البته این ممکن است اما نیاز به پولِ زیادی دارد.

در ماه فوریه هنگامی که ناسا بودجه‌ی سال ۲۰۱۹ خود را پیشنهاد کرد برخی موارد جالب در آن دیده می‌شد از جمله کاهش بودجه‌ی آموزش و یا قطع عملیات ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) در سال ۲۰۲۵٫

احتمالاً این پول می‌تواند در آینده‌ای نزدیک جهت سفر به مریخ مورد استفاده قرار گیرد


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله !
سابمیت مقاله چیست؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟