ساعدنیوز
ساعدنیوز

چرا ماهواره‌بر قائم مهم است؟

  دوشنبه، 16 آبان 1401 ID  کد خبر 229492
چرا ماهواره‌بر قائم مهم است؟
ساعد نیوز: دو روزی از پرتاب آزمایشی و موفق ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» می‌گذرد و هنوز واکنش‌های دنیا به این پدیده شگفت‌انگیز ایرانی ادامه دارد. اما چرا ماهواره‌بر قائم مهم است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فارس، دو روزی از پرتاب آزمایشی و موفق ماهواره بر «قائم ۱۰۰» می گذرد و هنوز واکنش های دنیا به این پدیده شگفت انگیز ایرانی ادامه دارد. ماهواره بری که از سوی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار است در آینده ای نزدیک ماهواره ناهید را به فضا پرتاب کند. این ماهواره بر به دلیل فناوری ها و قابلیت هایی که در آن به کار رفته قابلیت کاربری به عنوان موشک دوربرد را هم دارد و همین مساله باعث واکنش های سریع و تند آمریکا و کشورهای دیگر شده و نگرانی آنها را از امنیت خود نشان می دهد. پرتاب موفقیت آمیز اخیر در شرایطی حاصل شده است که ایران از سوی بسیاری از کشورهای غربی و آمریکایی تحریم بوده و دستیابی آنها به استراتژیک ترین تجهیزات و تسلیحات خارجی امکان پذیر نیست. بنابراین این ماهواره بر را می توان کاملا محصولی ساخت ایران معرفی کرد که به همت بازوهای پرتوان دانشمندان و محققان ایرانی و جدیدترین فناوری های روز دنیا تولید شده و مورد آزمایش قرار گرفته است.

ویژگی های خاص قائم

از مهم ترین ویژگی های این ماهواره بر می توان به قابلیت تزریق ماهواره های زیر ۱۰۰ کیلوگرمی (۸۰ کیلوگرمی) در مدار ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتری زمین اشاره کرد و همان طور که اشاره شد، نخستین آزمایش این ماهواره روی ماهواره ناهید صورت خواهد گرفت. به طورکلی، ماهواره برهایی که قادرند ماهواره هایی را در مدارهای پایین زمین تا ارتفاع دو هزار کیلومتری تزریق کنند، به ماهواره برهای «لایه لئو» شناخته می شوند و ماهواره بر قائم هم در همین گروه طبقه بندی می شود. از اصلی ترین قابلیت های این ماهواره بر، موتور قدرتمند سوخت جامد آن است که برای نخستین بار در دی ماه ۱۴۰۰ در آزمایشی زمینی با موفقیت عمل کرد. روز شنبه نخستین آزمایش پروازی زیرمداری آن صورت گرفت که افتخار بزرگی برای ایران به شمار می رود. پیش از این، ایران ماهواره برهایی با ساخت مایع ساخته بود و این اولین باری است که ایران در ماهواره برهای خود از سوخت جامد به جای سوخت مایع استفاده می کند.

به گزارش almayadeen، یافته ها حکایت از آن دارد که در ساخت این ماهواره بر به جای فلز از مواد کامپوزیت استفاده شده است که علاوه بر اینکه در صرف هزینه های ساخت ماهواره بر صرفه جویی می کند، قدرت این تجهیزات را تا حد زیادی افزایش می دهد و موشک را قادر می سازد بارهای سنگینی مانند ماهواره ها را به مدار زمین پرتاب و تزریق کنند. پیش از این، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ماهواره «نور-۲» را با موشک سه مرحله ای ساخت داخل که توسط پرتابگر قاصد و ترکیبی از سوخت جامد و مایع پرتاب می شود، در اسفند ۱۳۹۱ به فضا پرتاب کرد که در حال حاضر هم در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری به دور زمین می چرخد. «نور- ۲» برای شناسایی و جست وجو پرتاب شد و ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب، با سرعت ۶.۷ کیومتر بر ثانیه به مدار زمین رسید. «نور- ۲» دومین ماهواره ای بود که به مدار زمین رسید.

چرا از مواد کامپوزیت در ساخت قائم استفاده شده است؟

استفاده از مواد کامپوزیت در صنعت فضایی، این صنعت را با توجه به عملکرد چندگانه ای که دارد متحول کرده است. مواد کامپوزیتی به دلیل وزن سبک، ثبات ابعادی، مقاومت بسیار بالا و ثبات حرارتی در ساخت ماهواره ها، پرتاب گرها و تجهیزات مراکز فضایی مورد استفاده قرار می گیرند. از مهم ترین ترکیبات کامپوزیتی قابل استفاده در صنایع فضایی می توان به لمینت های فلزی فیبری (FMLs)، ماتریکس فلزی، ماتریکس پلیمری و کامپوزیت های ماتریکس سرامیکی اشاره کرد که در این میان، FMLs، کامپوزیت های کربنی و اپوکسی در کنار دیگر مواد به کار رفته در برنامه های فضایی اهمیت بالاتری دارند. مواد کامپوزیتی در ساختار بدنه، بار، سیستم کنترل و سیستم قدرت، سیستم کنترل حرارتی و سیستم کنترل نیروی محرکه ماهواره ها و موشک ها کاربرد زیادی دارند که به خروج کمتر گاز، استحکام بالا و ضریب انبساط حرارتی پایین و کاهش وزن بدنه موشک و ماهواره کمک می کند. استفاده از این مواد کامپوزیتی به کاهش 33 درصدی در وزن ساختار ماهواره ها در مقایسه با ماهواره های بدنه فلزی کمک کرده است.

کشورهایی که مجهز به موشک بالستیک هستند

به گزارش armscontrol، در مجموع ۳۱ کشور دنیا از جمله آمریکا مجهز به موشک های بالستیک هستند اما در این میان، تنها چهار کشور شامل چین، روسیه، آمریکا و فرانسه هستند که مجهز به موشک های بالستیک دوربرد با برد بالای ۱۲۰۰۰ کیلومتر و موتوری با قابلیت سوخت جامد هستند و ایران با آزمایش موفقی که دو روز پیش روی ماهواره بر قائم انجام داد، به جمع این چهار کشور پیوست. حالا این ۵ کشور دنیا جزء ابرقدرت های دنیا در زمینه جدیدترین و قدرتمندترین تجهیزات فضایی به شمار می روند. ایران تاکنون و پیش از آزمایش ماهواره بر قائم، موشک های آزمایشی با برد فراتر از ۱۰۰۰ کیلومتر را در دستور کار خود قرار داده بود. در صورتی تنها چهار کشور دنیا مجهز به موشک های دوربرد قاره پیما هستند که بسیاری از کشورهای توسعه یافته ای مانند انگلیس و رژیم صهیونیستی با پرداخت هزینه ساخت موشک، سفارش ساخت آن را به کشورهای دیگری چون آمریکا و چین و روسیه می دهند. با توجه به این شرایط، قرار گرفتن ایران در جمع این چهار کشور افتخار بزرگی برای کشور ما به رغم تحریم های جهانی به شمار می رود.

موشک های بالستیک چگونه کار می کنند؟

موشک های بالستیک در ابتدا قدرت لازم برای پرتاب را از طریق راکت ها به دست می آورند اما پس از آن، بدون وجود نیروی خارجی به حرکت خود ادامه می دهند و در یک مسیر با سقوط آزادی که دارند، به سمت هدف موردنظر ادامه مسیر می دهند.

این موشک ها را براساس حداکثر مسافتی که می پیمایند، طبقه بندی می کنند که عملکرد آنها به چگونگی عملکرد موتور موشک ها و وزن بار آنها بستگی دارد. برای افزودن به برد موشک، راکت ها را به شکلی مرحله بندی شده طبقه بندی می کنند. نخستین گروه از موشک ها، شامل موشک های بالستیک کوتاه برد هستند که تا کمتر از ۱۰۰۰ کیلومتر پرتاب می شوند. گروه دوم، موشک های بالستیک میان برد با قدرت پرتاب بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر بوده؛ گروه سوم موشک های بالستیک میان برد با قدرت پرتاب ۳۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر و گروه چهارم هم موشک های بالستیک بین قاره ای یا همان قاره پیما هستند که مسافتی بالاتر از ۵۵۰۰ کیلومتر را می پیمایند.

ماهواره بر ایرانی قائم که دو روز از آزمایش موفقیت آمیز آن می گذرد، در گروه آخر یعنی موشک های قاره پیما قرار می گیرد. موشک های کوتاه برد و میان برد جزء موشک های نمایشی محسوب می شوند و موشک های دوربرد و قاره پیما هستند که در گروه موشک های بالستیک استراتژیک جای می گیرند. موشک ها را به طورکلی برحسب نوع سوخت آنها دسته بندی می کنند که یا با سوخت مایع یا سوخت جامد کار می کنند. موشک هایی که با سوخت جامد کار می کنند، در مقایسه با سوخت مایع به زمان و آمادگی کمتری برای پرتاب موشک نیاز دارند؛ چراکه سوخت جامد علاوه بر سوخت، اکسیدکننده هم دارد؛ در حالی که موشک های سوخت مایع این دو ماده را تا قبل از استفاده در موشک جدا از هم نگه می دارند.

نگرانی دنیا از قدرت نظامی ایران

با توجه به اینکه این ماهواره بر ایران را یک گام به اهداف نظامی نزدیک کرده، نگرانی هایی را در دل کشورهای مخالف ایران ایجاد کرده و واکنش هایی را به دنبال داشته است. با آزمایش ماهواره بر قائم که با ایجاد تغییراتی قابلیت تبدیل شدن به موشک قاره پیما را هم دارد، این نگرانی ها دوچندان شده است. ایالات متحده آمریکا مدعی شده است همان فناوری بالستیک دوربرد به کاررفته در ماهواره بر ایرانی قائم می تواند ایران را در پرتاب سلاح های دوربرد که ممکن است کلاهک های هسته ای را هم با خود حمل کند، توانمند سازد. این نه تنها گامی بزرگ در جهت تقویت توان نظامی کشور به شمار می رود، بلکه جلوه ای از تلاش ایران در مبارزه با تحریم های یکجانبه اعمال شده از سوی آمریکا پس از خروج از توافق هسته ای با هدف کاهش فعالیت های هسته ای تهران و پیشنهاد تحریم ایران محسوب می شود.

فناوری حرف اول را در ساخت موشک های قاره پیما می زند

به گزارش wisconsinproject، موشک های بالستیک دوربرد جزء سلاح های استراتژیک نامحدود دسته بندی می شوند که سرعت بسیار بالایی داشته و در پرتاب کلاهک های هسته ای که هر هدفی را نابود می کند، بسیار سریع و با دقت بالا عمل می کنند. اما همین سرعت بالا باعث می شود برای حمل عوامل شیمیایی یا بیولوژیکی موثر نباشند و هزینه بالای آنها این موشک ها را برای تحویل مواد منفجره معمولی غیرعملی می کند. برای ساخت موشک های استراتژیک، کشورهای سازنده که محدود هم هستند باید به فناوری های خاصی دست پیدا کرده باشند. سیستم محرکه یکی از مهم ترین فناوری های این موشک هاست که موشک را به حداکثر سرعت موردنیاز برای پرتاب می رساند. دیگر فناوری های موردنیاز هم سیستم هدایت و کنترل است که موشک را به مقصد تعیین شده هدایت می کند. کلاهک یا قسمت بار موشک هم نقطه مهمی است که در قسمت بالایی موشک تعبیه می شود و در مجموع، ساختار کلی موشک، همگی جزء مواردی هستند که جدیدترین فناوری ها باید در ساخت آنها به کار رود. سیستم محرکه موشک های قاره پیما و دوربرد نخستین گامی است که کشورهای سازنده باید برای ساخت این تجهیز نظامی بردارند و برای این منظور یا از سوخت جامد یا مایع استفاده می کنند. اما معمولا سوخت به کار رفته نه تنها باید طبق جرم کلاهک، بدنه موشک و سیستم هدایت آن انتخاب شود، بلکه جرم خود موشک را هم بالا می برد. معمولا موشک های دوربرد از چند موتور موشک در چند مرحله ساخته شده اند. پس از دستیابی به توانایی پرتاب، سازندگان موشک باید روی تعیین هدف برای موشک متمرکز شوند. گام بعدی تولید کلاهک هایی است که موشک بسته به محموله ای که قرار است پرتاب کند، قادر به حمل آن باشد. درنهایت این سه سیستم باید در ادغام با بدنه موشک بتوانند محصول نهایی را تولید کنند. در این میان سیستم هدایت مهم ترین چالشی است که محققان با آن مواجه می شوند و به ترتیب ساخت پیشرانه و ادغام کلاهک با موشک را شامل می شود به گونه ای که از گرمای ورودی مجدد و لرزش حین پرتاب محافظت می کند.

سوخت موشک جامد باشد یا مایع؟

موشک های بالستیک از هوای محیط به عنوان سوخت استفاده نمی کنند بنابراین باید سوخت خود و نیز اکسیژن را برای سوزاندن با خود حمل کنند. این سوخت می تواند مایع یا جامد باشد. معمولا سوخت جامد برای موشک ها و سوخت مایع برای پرتابگرهای فضایی مورد استفاده قرار می گیرد. درواقع می توان از همان موتور موشک برای پرتابگرها هم استفاده کرد که تفاوت اصلی در محموله ای است که با خود حمل می کنند. بسیاری از پرتابگرهای فضایی موجود از موشک های بالستیک ساخته شده و اجزای مشترکی با هم دارند، درست مانند ماهواره بر ایرانی «قائم» که قابلیت تبدیل شدن به موشک را هم دارد و در آن از سوخت جامد مخصوص موشک های دوربرد استفاده شده است.

موتور موشک با پیشران مایع با سوخت مایع و اکسیدکننده تامین شده از مخازن ذخیره محفظه احتراق کار می کند، جایی که از طریق یک سری لوله ها، دریچه ها و پمپ های پیچیده وارد می شود. همان گونه که سوخت در محفظه می سوزد، گاز داغ از طریق یک نازل خارج شده و رانش موشک را امکان پذیر می کند. موتور موشک با سوخت مایع نسبت به موتور سوخت جامد نیروی رانش بیشتری ایجاد می کند اما پیچیدگی های بیشتری دارد، بنابراین ساخت موتور با سوخت مایع دشوارتر از موتور با سوخت جامد است و به تعمیر و نگهداری بیشتری نیاز دارد و موشک برای آماده شدن پیش از پرتاب به زمان بیشتری نیاز پیدا می کند. سوخت مایع و اکسیدکننده به دلیل سمی بودن، خورندگی یا برودتی بودن، نگهداری دشوارتری دارند. اما درمقابل سوخت و اکسیدکننده در موتورهای موشک سوخت جامد در داخل محفظه موتور قرار می گیرند. هیچ مخزن، لوله، پمپ یا شیری موردنیاز نیست؛ چراکه سوخت و اکسیدکننده به نسبت مناسب از قبل مخلوط شده و به شکل جامد ریخته می شوند و اشتعال آنها در داخل محفظه صورت می گیرد. پس از احتراق، پیشران در داخل یک محفظه توخالی که از مرکز موتور عبور می کند، می سوزد. گاز منبسط شده و داغ ایجادشده از نازل عبور کرده و نیروی رانشی ایجاد می کند. زمانی که نیروی محرکه تمام می شود، نیروی پرتاب به اتمام می رسد. موتورهای موشک سوخت جامد معمولا اقتصادی بوده و نگهداری آنها نیز آسان تر است و تا سال ها می توان آنها را نگهداری کرد. سرعت پرتاب این موشک ها بسیار سریع است و سوخت انتخابی برای بیشتر موشک هاست.

تصویر
پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری بسیار قدیمی از 17 سالگی آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب/ساده زیستی رهبر از ابتدای زندگی (443 نظر) بهترین گردو ایران متعلق به کدام شهر است (188 نظر) میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو +عکس/ روحشون شاد چه چهره دلنشینی داشتن (183 نظر) (عکس) دمپایی‌های لاکچری بچه‌های دهه شصت / هر کی از اینا برای بچش می‌خرید خیلی لاکچری بود ... (174 نظر) حضور چهره های فوتبالی در بیمارستان و روحیه دهی به علی دایی در عیادت از اسطوره فوتبال+ عکس/ مهدی رحمتی، عادل فردوسی‌ پور، کارلوس کی‌روش و ... (65 نظر) شبی که محمود احمدی نژاد مهمانِ خانه ابدی مادرش شد و در آن خوابید+عکس/روحش شاد و یادش گرامی... (61 نظر) (عکس) زیبایی بی حد و اندازه روژان سریال نون خ در عکسی که هدیه بازوند در اینستاگرامش منتشر کرد / مهیار حق داره این قدر عاشقش باشه ... (53 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان فریبا نادری/ روحش شاد و یادش گرامی (49 نظر) میز عزای شیک پسر نسرین مقانلو با گل آرایی منحصر به فرد و شمع و تسبیح/ حیف جوونیش+عکس (32 نظر) خلاقیت خنده دار و هوشمندانه قصاب اهوازی برای فریب گوسفند و قربانی کردنش حماسه آفرید+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (31 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب/ سرشارم از جوانی، هرچند پیر دهرم...+ویدیو (31 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همیشه عضو خانواده پرسپولیس هستم/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم (30 نظر) برنامه عالی صداوسیما که توسط رهبر معظم انقلاب تحسین شد/ خیلی اوقات دلم نمی‌آید که برخیزم و بروم+عکس (31 نظر) خونه زندگی رحمان رحیم سریال پایتخت (مصطفی و مجتبی بلال حبشی) در واقعیت به سبک سلیقه 90 درصد ایرانی ها/ خونه نگو سمساری بگو😅 (27 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب اصفهانی در کشاندن مشتری به مغازه با تزئین فوق خلاقانه کله پاچه‌ها+عکس/ خوش ذوقی از در و دیوار میریزه😂 (22 نظر)
دیگران می‌خوانند   
دردسرهای چغاله خوردن معشوقه سوئدی شاه برای پرفسور! عجیب ترین لوازم تحریر جهان که از دیدنشون شاخ درمیارین (ویدئو) آهنگ جدید منوچهر هادی برای دخترش سوفیا از شدت دلتنگی اش خلاقیت منحصربفرد رامبد جوان برای دلبری کردن از همسرش با الهام از اسم نگار+عکس/هنر نزد ایرانیان است و بس... هنرنمایی دیدنی حامد آهنگی و یوسف صیادی با یکی از معروفترین آهنگهای جهانی/ رسما سالن رفت هوا صدای خاصی که داورهای "صداتو" با دلیل حذفش کردند ولی غوغایی به پا کرد که فَکِ همه خورد زمین/ ببین چه ترانه ای هم خوند چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ"، بدون گریم قدرت بازیگری خیره کننده مریلا زارعی در سکانسی از سریال "افعی تهران"/ ببینین چطور در چند لحظه با لحن و نگاه و زبان بدن قدرت بازیگریشو به رخ میکشه! قاب سه نفره و عاشقانه محمدرضا گلزار با مادربزرگ و خواهرزاده نازش در خانه پدربزرگش +عکس/ ثبت این لحظه به دست آیسان خانوم بوده😍 نسبت شیدا خلیق و ناهید مسلمی بازیگران سریال زوج یا فرد در واقعیت چیست؟ اوج تعهد و وفاداری محسن تنابنده، نقی پایتخت به زنش+ویدیو/ اگه تو بمیری یه زن دیگه میگیرم! روش های تشخیص زیپو اصل از تقلبی ماجرای دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی با زن ژاپنی در ضیافت 5 روزه توکیو+عکس خلاقیت پدر ایرانی در پیوند ادکلن با اسپری شیشه‌شور مرزهای اختراع کاربردی را جابجا کرد+عکس/ دست این هموطن بوسیدن داره😂 انواع سقف متحرک و مزایا آن در تمام فصول عاشقانه های مینا خانوم برای تولد همسرش بهرام رادان/ اولین تولد آقای بازیگر بعد از بابا شدنش +عکس سورپرایز هوش پران یک پسربچه با ساختن مجسمه زیبای رونالدو، ابرستاره فوتبال جهان/ چه ذوق و استعداد بی‌نظیری+عکس تولد حیرت انگیز یک سگ عجیب الخلقه با 8 پا و دو بدن مجزا/ سرنوشت این حیوان چه شد؟+عکس (عکس) نگاهی به امضای زیبا رضا گلزار سوپر استار سینما و همسر آیسان خانوم/ چه هنرمندانه و زیبا از اسمش استفاده کرده برگزاری مجدد آزمون سراسری در خراسان جنوبی دفترچه سوالات گروه علوم تجربی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد خلاقیت خنده دار مرد ایرانی با خواندن فاتحه از روی موتور حماسه آفرید+عکس/مرد حسابی اون خدابیامرز راضی به زحمتت نیست🤣 زمان قطعی پخش سریال پایتخت 7 مشخص شد نگاهی به اتاق کار اصیل و ایرانی پسند بهنام تشکر، نیمای ساختمان پزشکان با دکوراسیون شیک و خاص+عکس نگاهی به خونه زندگی لوکس و دلنشین شبنم مقدمی، داور صداتو+ویدیو/ از دکوری های بامزه‌اش در پذیرایی تا بالکنی پر از گل و گیاه😍 اولین روز مادر شدن فرناز رهنما، نازنین سریال ساختمان پزشکان/ چقدر ناز و گوگولی+عکس آخرین عکس از عاشقانه های کیومرث پوراحمد و همسرش قبل از ماجرای خودکشی کلاس درس اروپایی و مدرن پناه، دختر بزرگ شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ با لباس خونگی رفته مدرسه؟ تغییر چهره جالب و باورنکردنی نیما شاهرخ شاهی، ساسان سریال فاصله ها پس از 15 سال+عکس/ انگار جا افتاده تر شده نه؟ (ویدئو) هوش غیرقابل باور یک گوزن برای فرار از زندان/ یکی ازش بپرسه راز موفقیتش چیه؟ کلاس خصوصی رفته یا چی! دیدار علی دایی با رپر مشهور در رستوران لاکچری محله فرشته+ عکس ظاهر متفاوت هدی استواری خانم وکیل نون خ بدون گریم تلویزیونی / مگه داریم این همه تغییر؟+عکس مرد بی‌دماغ و ماجرای عجیب استجابت دعای باران! اولین تصویر از خواهر بانو جورجینا همسر رونالدو/مشخصه برای خواهرزاده هاش خاله خوبیه ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودش را نکشت/ بانی این قتل مشکوک کیست؟ استعداد جالب علیرضا بیرانوند در یاد دادن زبان لری به خارجی ها/ صدبارم ببینی بازم کمه😂+ویدیو سقوط مرگبار شهردار سابق دیواندره از پل +جزئیات اقدام تحسین برانگیز پاکبان زنجانی در برگرداندن کیف پر از طلا و دلار به صاحبش/ درود به شرفت خاطره فریدون زندی از اتفاق عجیب و منشوری یک بازیکن در رختکن تیم ملی! سکانس خنده دار حامد آهنگی: وقتی برنده مسابقه میشه و نمیتونه خوشحالیشو کنترل کنه/این بشر عالیه...
تیتر امروز   
دردسرهای چغاله خوردن معشوقه سوئدی شاه برای پرفسور! ماجرای دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی با زن ژاپنی در ضیافت 5 روزه توکیو+عکس برگزاری مجدد آزمون سراسری در خراسان جنوبی دفترچه سوالات گروه علوم تجربی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد زمان قطعی پخش سریال پایتخت 7 مشخص شد مرد بی‌دماغ و ماجرای عجیب استجابت دعای باران! ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودش را نکشت/ بانی این قتل مشکوک کیست؟ سقوط مرگبار شهردار سابق دیواندره از پل +جزئیات اقدام تحسین برانگیز پاکبان زنجانی در برگرداندن کیف پر از طلا و دلار به صاحبش/ درود به شرفت خاطره فریدون زندی از اتفاق عجیب و منشوری یک بازیکن در رختکن تیم ملی! جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف! پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف ناگفته های زندگی شخصی علی دایی که شوکه تان خواهد کرد/ از دانشگاه شریف تا گیتارنوازی قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه/ ثروت فاتحه علم را خواند؟ گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه پرتغال با امیرعبداللهیان درباره کشتی اسرائیلی توقیف شده
منتخب روز   
عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ... ویدئویی باورنکردنی از مرد سومالیایی که با نصف مغزش زندگی می کند/ بیچاره چه بلایی سرش اومده