دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

چرا محمدجواد ظریف به خوار چشم دشمنان دولت مسعود پزشکیان تبدیل شده است؟ 

سه شنبه، 06 آذر 1403
کد خبر: 421142
ساعدنیوز: محمد جواد ظریف عنصر تعیین کننده دوران گذار دولت در ایران است و در سیاست خارجی و ارتباط با جهان همه دولت های ایران مستقیم و غیر مستقیم به دانش و تجربه و اعتبار ظریف نیاز دارند؛ حمایت همیشگی رهبر جمهوری اسلامی از ظریف هم از همین زاویه قابل درک است .

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، فریدون مجلسی، کارشناس حوزه سیاست خارجی درباره علت مخالفت برجی از طیف های جریان اصولگرا با حضور محمدجواد ظریف در دولت مسعود پزشکیان گفت: این جریان با ظریف مشکل دارند چرا که با برجام مخالف هستند، به بیان دیگر ان ها ظریف را عامل موثر برقراری قرارداد نجات دهنده برجام می دانند.

مجلسی انگیزه دوم جریان مخالفان ظریف و کسانی که به دنبال حذف او از هر سمت دولتی هستند را «جنگ طلبی» این طیف تصریح و تاکید کرد: مساله دیگر این است که اینها خواهان جنگ هستند و تصور میکنند جنگ ایران با آمریکا و اسراییل یک موضوع ساده است و میتوانند از آن جان سالم به در ببرند و هیچ فهمی از تبعات و میزان ویرانی ناشی از این موضوع ندارند.

وی با انتقاد از این جریان و کسانی با روحیه ضدجنگ ظریف مشکل دارند، خاطرنشان کرد: طیفی در گروه های اصولگرایی فقط به جیب خود می اندیشند و نمی فهمند که یک مملکت و ملت خواهان آرامش هستند

مجلسی با بیان این که طیفی در اصولگرایان فکر می‌کنند ظریف با ایده صلح طلبانه و مصلحت اندیشانه مانع از جنگی می‌شود که آن ها اصول ارمانی خود را بر مبنای آن گذاشتند، گفت: با روحیه و هشدارهای ظریف در مورد جنگ زاویه جدی دارند و در نتیجه سعی میکنند با هر بهانه ای و با هر عنوانی او را حذف کنند.

او همچنین درباره اصل قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس تاکید کرد: قانونی که بخواهد چنین ممنوعیتی را به علت محل تولد فرزند تعیین و حقوق شهروندی را اینچنین ضایع کند، از اساس غیرقانونی است ولو این که به تصویب مجلس رسیده است مجلس که نمی تواند به هر مساله ای وارد شود و یا هر بی منطقی را تبدیل به قانون کند.

وی افزود: مجلس شاید فردا بگوید در ابتدای اسلام برده داری هم بوده و دوباره برداری داری را احیا کند؟ خب این شیوه قانون نویسی و قانونی که از آن خارج می شود غیرقانونی است.

این نویسنده و کارشناس و مترجم حوزه سیاست خارجی با تاکید بر این که بسیاری از اقایان و رجال خودشان خارج از ایران زندگی می کرده اند و فرزندانشان نیز انجا به دنیا آمدند، خاطر نشان کرد: پسر دکتر مرندی که سال ها عنوان مشاور تیم مذاکره کننده را داشت هم متولد آمریکا هستند آیا برای پدر ایشان قانونی در این خصوص اجرا و ابلاغ شده است؟

این دیپلمات پیشین حوزه سیاست خارجی با بیان این که بعید به نظر می رسد دولت مسعود پزشکیان در ارتباط با کنار رفتن ظریف تسلیم این موارد شود، تاکید کرد: دولت پزشکیان با تسلیم شدن مقابل فشارها برای حذف ظریف، ماهیت و دلیل وجودی خود را از دست خواهد داد.

"امیر دبیری مهر" در 2 مرداد ماه 1403 در یادداشتی به زبان عربی که در روزنامه النهار چاپ بیروت منتشر شد نوشت: این روزها و در استانه مراسم تنفیذ حکم مسعود پزشکیان رییس جمهور جدید ایران از سوی رهبری و تحلیف در مجلس شورای اسلامی همه توجهات به سوی شورایی است که مسوولیت آن پیشنهاد افراد واجد صلاحیت برای 26 وزارت خانه و سازمان و نهاد مهم دولتی است که باید ازسوی رییس جمهور انتخاب شوند که در این میان 19 وزیر نیازمند رای اعتماد مجلس هستند.

این برای نخستین بار است که در ایران فرایند انتخاب وزیران جدید دولت از پشت پرده بیرون آمده و مشخص است چه افرادی و با چه شاخص هایی قرار است نامزدهای وزارت خانه ها و سازمان های مهم کشوری مانند بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی و سازمان برنامه و بودجه را به رییس دولت پیشنهاد دهند.

ریاست این شورای راهبردی با محمد جواد ظریف دیپلمات شناخته شده و سرشناس ایرانی است. او 5 نفر از رجال سیاسی را بعنوان روسای کمیته های سیاسی و اقصادی و زیربنایی و فرهنگی و اجتماعی منصوب کرده تا برای هر وزارت خانه و سازمان 5 نفر را به رییس جمهور منتخب پیشنهاد کنند.

مدتی است محمد جواد ظریف در معرض شدیدترین حملات و تخریب تندروهای سیاسی قرار گرفته است حتی عده ای ناشناس در نماز جمعه تهران که رعایت ادب و اخلاق در آن ضروری است به او ناسزا گفتند و دچار حرام شرعی شدند.

برای فهم و درک این اتفاق که احتمالا در روزهای آتی هم تشدید خواهد شد می توان به دلایل زیر اشاره کرد:

1- بخشی از مخالف ها با ظریف در واقع آغاز مخالفت ها با رییس جمهور منتخب و ابراز خشم پنهان به نتایج انتخابات و رای مردم است .محمد جواد ظریف محوری ترین نقش را در همراهی با مسعود پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی داشت و برای پیروزی او از جان مایه گذاشت . هشت دقیقه سخنرانی او در تلویزیون درباره خطر پیروزی سعید جلیلی رقیب مسعود پزشکیان تاثیر زیادی بر افکار عمومی گذاشت.

2- محمد جواد ظریف در ایران نماد گفتگو و دیپلماسی فعال در ارتباط با جهان است . او نقش اصلی را در توافق جامع هسته ای با غرب در سال 2015 داشت. مخالفین توافق با غرب یا کاسبین تحریم که منافع کلان اقتصادی در ستیز با غرب و ادامه تحریم ها دارند و در سالهای اخیر به ثروت های افسانه ای دست پیدا کردند ظریف را خطر بزرگی برای منافع خود می دانند.

چهار سال پیش و قبل از انتخابات دور سیزدهم ریاست جمهوری در فضای سیاسی از محمد جواد ظریف بعنوان نامزد احتمالی ریاست جمهوری نام برده می شد و نظر سنجی ها هم نشان می داد او موقعیت خوبی نزد افکار عمومی دارد.

همین جریان دیپلماسی ستیز به شدت نگران شد و عملیات سازماندهی شده تخریب او را در دستور کار قرار داد که اوج آن انتشار فایلی صوتی از یک جلسه خصوصی بود که در آن ظریف بدون ملاحظه و رعایت تشریفات نظرات خود را درباره مسایل مهمی از جمله روسیه و امریکا و جریانات تندروی داخلی بیان کرده بود.مخالفین ظریف این سخنان را بهانه هجمه و تخریب او قرار دادند تا او را از حضور در انتخابات منصرف کنند و همینگونه هم شد.

- روشی که ظریف در شورای راهبردی انتخاب وزرا برگزیده دست بسیاری از لابیست ها و دلالان سیاسی را که همیشه در تعیین کابینه دست به بده و بستان مالی می زنند بسته است یا دست کم محدود کرده است . این ها نیز از مخالفین ظریف هستند جالب است که در این دسته برخی از اصلاح طلبان هم با ظریف مخالف هستند .فراموش نکنیم ظریف در دسته بندی های سیاسی جزو اصولگرایان و اصلاح طلبان قرار نمی گیرد اما افکار و اندیشه های او با تغییر خواهان در جامعه ایرانی همسوست.

4- بخش دیگری از مخالفت با ظریف به شخصیت او باز می گردد .یک سنت اجتماعی در تاریخ ایران وجود دارد که افراد توانا و متخصص و سالم و پاکدست و موفق و تاثیرگذارهمیشه مورد حسادت و بدخواهی برخی گروههای اجتماعی قرار می گیرند که در جامعه شناسی به آن می گوییم نخبه کشی. ظریف از نمونه های برجسته این سنت ناپسند اجتماعی است که امیدوارم قربانی آن نشود.

در نتیجه باید گفت به نظر می رسد محمد جواد ظریف عنصر تعیین کننده دوران گذار دولت در ایران است و با شناختی که از او دارم بعید می دانم بعد از تشکیل کابینه علی رغم تمایل رییس جمهور حضور پر رنگی در سیاست داخلی داشته باشد هر چند در سیاست خارجی و ارتباط با جهان همه دولتهای ایران مستقیم و غیر مستقیم به دانش و تجربه و اعتبار ظریف نیاز دارند حمایت همیشگی رهبر جمهوری اسلامی از ظریف هم از همین زاویه قابل درک است .

برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 06 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه تخصصی کتاب
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
سفر به عصر قاجار / از پزشک فرانسوی ناصرالدین شاه تا "قاطرخانۀ خاصه" + عکس
نگاهی به تیپ و استایل پاییزی شیک و خاص مینا مختاری، همسر خوش‌سلیقه بهرام رادان/ درخشش نام جان در اکسسوری او
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز سه‌شنبه 6 آذر 1403
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
شوخی با جواد خیابانی/ عبدالله روا : اگه این همه اطلاعات تو مغز شما بودکله تون می ترکید ولی تو مغز استاده و کله ما ترکیده! / خیابانی: در بازه و توپ هم توی دروازه
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری