به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رهبر انقلاب همواره شعاری را برای سال نو انتخاب کرده اند تا نقشه راه یکسال کشور مشخص شود. بیش از پانزده سال است که ایشان از کلید واژگان اقتصادی برای نامگذاری سال استفاده میکنند که این امر بیانگر اولویت ریشهای حل مشکلات جامعه است.
حضرت آیت الله خامنه ای امسال نیز جهش تولید با مشارکت مردم را به عنوان شعار سال برگزیدند و آن را در ادامه شعار سال قبل مورد تاکید قرار دادند. تفاوت ریشهای شعار امسال این است که ایشان مردم را نیز دخیل کردهاند و آنها را به میدان اقتصادی کشور فراخواندهاند که بیانگر اهمیت کلیدی شعار امسال است.
اهمیت جهش تولید با مشارکت مردم چیست؟
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درباره سال جدید اعلام کردند: «در سالی که پیش روی ماست و وارد آن شدیم، ما بایستی به کارهای زیادی انجام بدهیم و خودمان را به آن متعهّد کنیم… این سال، مسئلهی عمدهی کشور اقتصاد است. نقطهی ضعف اساسی کشور، مسئلهی اقتصاد است و باید در این زمینهها فعّال عمل کنیم.
اگر میخواهیم جهش تولید داشته باشیم، باید اقتصاد را مردمی کنیم… در بخش مردمی، ظرفیتهای بزرگی وجود دارد که باید فعّال شوند و به نفع کشور و مردم بهرهمند شوند. بنابراین، شعار سال 1403 را به این مناسبت اعلام کردم: «جهش تولید با مشارکت مردم». امیدوارم این شعار به بهترین وجه ممکن تحقّق پیدا کند.
از سرمایه مردم در جهش تولید استفاده شود
غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره شعار سال 1403 مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم که از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شد اظهار کرد: شعار امسال بیانگر این مساله است که باید به سمت مردمی کردن اقتصاد کشور گام برداریم و این موضوع در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه هفتم هم قید شده است.
او افزود: جهش تولید نیازمند شناسایی ظرفیت هاست و یکی از مهمترین عرصهها برای تحقق این مهم توجه به حوزه انرژی و تولید نفت، گاز و فرآوردههای نهایی و سپس صادرات آن است و با توجه به این که ایران جایگاه نخست را در ذخایر نفت و گاز داراست میتواند با تکیه بر سیاست اقتصاد دریامحور که مقام معظم رهبری سال گذشته پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ فرمودند به خوبی در این حوزه بدرخشد.
مصباحی مقدم متذکر شد: حوزههای مشترک نفت و گاز میان ما و همسایگان کمتر مورد توجه قرار گرفته است و لازم است تا در این حوزه سرمایه گذاری صورت گیرد و در این راستا میتوان از منابع داخلی و خارجی بهره گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام متذکر شد: متاسفانه طی سالهای گذشته مردم برای حفظ ارزش پول سرمایههای خود را به طلا و ارز تبدیل کرده اند و راکد ماندن این سرمایهها اتفاق خوبی نیست و باید با ایجاد تشویق و اعتماد در مردم، در صنعت نفت و گاز به کار گرفته شود و خوشبختانه صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در این حوزه مجوز کسب کرده و میتواند از طریق بازار سرمایه طلا و ارز مردم را در حوزه انرژی به کار گیرد.
مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز متذکر شد: سرمایه گذاری در حوزه انرژی سودآوری بالایی دارد و اگر سیاستهای لازم به کار گرفته شود مردم مشتاقانه در این حوزه سرمایه گذاری کرده و جهش تولید صورت خواهد گرفت.
مصباحی مقدم با بیان این که برای تحقق شعار جهش تولید نباید از نخبگان غافل شد گفت: این قشر منشا تحول هستند و میتوانند در تحقق شعار جهش تولید نقش بسزایی داشته باشند، اما اکثریت آنها دچار ناامیدی شده و در حال مهاجرت هستند بنابراین اشخاص نخبه باید در جایگاههای مهم کشور به کار گرفته شوند.
مردمی شدن اقتصاد مبنای کار کشور قرار گیرد
همچنین مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره شعار سال 1403 مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم که از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شد اظهار کرد:در ابتدای سال مجلس دوازدهم شکل خواهد گرفت و برنامه هفتم توسعه نیز اجرایی میشود و مردمی شدن اقتصاد باید مبنای کار مسئولان کشور قرار بگیرد.
او افزود: همه مسئولیتها نباید به بخش دولتی واگذار شود بلکه لازم است مردم نیز در اداره اقتصاد کشور باید دخیل باشند البته پیش از این نیز این امر محقق شده که میتوان به موفقیتهای شرکتهای دانش بنیان در این زمینه اشاره کرد.
شاکری متذکر شد: اقتصاد باید از دست دولت خارج و به دست مردم بیفتند که مقدمه آن تحقق اصل 44 و تشویق مردم به استقاده از تولیدات داخلی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی است. همچنین دولت باید به مرور بخشهای تحت سیطره خود را به بخشهای خصوصی واگذار کند.
دبیرکل جمعیت جانبازان گفت: در سالهای قبل رهبر انقلاب بیشتر دولت را برای تغییر شرایط مخاطب قرار میدادند، اما امسال مردم را پای کار دانسته اند و از آنها انتظار دارند که برای بهبود اقتصاد کشور به میدان بیایند.
وی گفت: در سالهای قبل رهبر انقلاب بیشتر دولت را برای تغییر شرایط مخاطب قرار میدادند، اما امسال مردم را پای کار دانسته اند و از آنها انتظار دارند که برای بهبود اقتصاد کشور به میدان بیایند.
شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان
دولت نباید بنگاه داری کند/ اقتصاد باید به دست مردم بیفتد
احمد شریف دبیرکل حزب همبستگی دانشآموختگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره شعار سال 1403 مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم که از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شد اظهار کرد:پاشنه آشیل تمام جوامع دنیا اقتصاد است و همه جنبههای زندگی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد و هرگونه غفلت از این امر مانع توسعه کشور میشود.
او افزود: علی رغم این که در سالهای بعد از انقلاب شش برنامه توسعه را سپری کردیم، اما تاکنون به 25 درصد اهداف دست یافته ایم چرا که منابع لازم را برای تحقق مفاد این برنامهها فراهم نبوده و از طرفی مجریان امر در این زمینه کوتاهی کرده اند.
شریف متذکر شد: سالهاست که رهبر انقلاب موضوعات اقتصادی را به عنوان شعار سال مشخص میکنند و (جهش تولید با مشارکت مردم) مبتنی بر اصل 44 قانون اساسی است که سالهاست در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مردمی کردن اقتصاد و سپردن آن به بخش خصوصی بحث و بررسی صورت میگیرد.
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت:اگر موفق شویم که تمام شرکتهای دولتی را به بخشهای خصوصی واگذار کنیم تا دولت از بنگاه داری آسوده شود پیشرفت بزرگی در کشور اتفاق خواهد افتاد و همچنین لازم است تا دست نهادهای شبه دولتی یا همان خصولتی ها که از قدرت سیاسی برخوردارند از اقتصاد کشور کوتاه شود.
او افزود: اقتصاد کاملا متاثر از سیاست است و تحریمها به شدت اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده است و بخش خصوصی برای حضور در بازار رقابتی نیازمند رفع تحریمهاست و امیدواریم در سال جدید زمینهها برای تحقق این امر فراهم شود
شعار سال 1402 چقدر عملیاتی شد؟
علیرضا خجسته پور قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره میزان تحقق شعار سال 1402 بیان کرد: ماههایی از سال 1402 را شاهد رشد منفی تورم در کشورمان بوده ایم، اما آنچه که تصویر کلی از اقتصاد کشور را نشان می دهد تصویر خیلی مثبتی نیست متاسفانه و هم دولت و هم قوه مقننه باید تلاش کنند تا این وضعیت بهبود یابد.
او افزود: من مطمئنم که خواسته مقام معظم رهبری در زمینه مهار تورم در سال 1402 جامع عمل پوشانده نشده است. البته مشکلات دولت در زمینه اداره کشور هم فراوان بوده است و فضای سخت اقتصادی که با تحریم و تهدیدها علیه اقتصاد ایران توسط دشمنان ایجاد شد تاثیر گذار بوده است و از سوی دیگر هم ارثیههای بدی از دولتهای پیشین به دولت آقای رئیسی رسیده بود؛ البته ممکن است در برخی از موارد نیز نیاز بیشتر به سعی و کار داشته باشیم.
خجسته پور ادامه داد: فرمایش مقام معظم رهبری و شعاری که برای سال 1403 تعیین نمودند علی رغم تلاشهای دولت و مجلس، اما نشان می دهد که انتظار ایشان محقق نشده است؛ البته در زمینه رشد تولید گامهای اساسی برداشته شده است. در این زمینهها افراد اقتصاد دان بهتر میتوانند قضاوت کنند ولی ممکن است برخی از مواقع برای مقابله با مهار تورم رکود به جامعه عرضه شود که البته دولت سیزدهم این رویکرد را نداشت؛ اما طبیعی است زمانی که رشد تولید در کشور اتفاق میافتد طبعا مقداری تورم در کشور هم ایجاد می شود.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه رشد تولید دولت تلاش وافری داشت و می توان گفت که در این زمینه نمره قابل قبولی کسب کرد؛ ولی در زمینه مهار تورم خواسته مقام معظم رهبری و شایستگی مردم محقق نشده است. انشالله با تلاش بیشتر این موضوع هم اجرا خواهد شد