پاوربانک ها وسایل بسیار کاربردی هستند که باعث زنده نگهداشتن گوشی ها در طول روز و زمانی که به شارژر دسترسی نداریم می شوند. با این حال این دستگاه های شارژ همراه نیز مانند باتری های معمولی گوشی ها دارای ظرفیت محدودی هستند و ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند. زود خالی شدن شارژ پاوربانک یکی از مهمترین مشکلاتی است که می تواند رخ دهد. اگر شما هم با این مشکل رو به رو شده اید و می خواهید بدانید که چرا پاوربانک زود شارژ خالی می کند، با ساعدنیوز در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
خالی شدن شارژ پاوربانک در موارد خاصی یک دلیل منطقی دارد: تفاوت ظرفیت اسمی و ظرفیت اصلی پاوربانک. معمولا در هنگام شارژ مقداری از انرژی به هدر می رود و به این ترتیب کاملا طبیعی است که پاوربانک 10000 میلی آمپری شما تنها سه بار بتواند یک باتری 2500 میلی آمپری (مجموعا 7500 میلی آمپر) را شارژ کند. اگر در زمان خرید پاور بانک به امکانات، تکنولوژی، برند سازنده و کیفیت ساخت آن توجه کنید این عدد تا 9000 میلی آمپر نیز افزایش پیدا می کند. اما اگر این مقدار به کمتر از دو بار شارژ کامل باتری 2500 میلی آمپری ( کمتر از 5000 میلی آمپر) برسد باید نگران خراب شدن پاوربانک خود باشید. علاوه بر این، نشانه هایی مانند خاموش شدن پاوربانک بدون اینکه در حالت شارژ باشد، قطع و وصل شدن در هنگام شارژ، نشانه های ظاهری مانند بادکردن و ... نیز می توانند خبر از خرابی پاوربانک شما بدهند.
بعد از تست کردن پاوربانک، اگر از خراب شدن و کم شدن بیش از اندازه شارژ آن مطمئن شدید، باید به دنبال دلایل خرابی پاوربانک باشید. کاهش سریع شارژ پاوربانک دلایل مختلفی دارد که هریک معمولا نشانه های خاصی دارند. بعد از پیدا کردن دلیل اصلی می توانیم تشخیص دهیم که پاوربانک قابل تعمیر است یا خیر.
اگر پاوربانک به درستی شارژ نشود نمی تواند سایر دستگاه ها را به خوبی شارژ کند. این موضوع اهمیت استفاده از آداپتور مناسب پاوربانک را نشان می دهد. آداپتور مناسب برای شارژ پاوربانک باید شدت جریان و ولتاژی سازگار با پاوربانک داشته باشد. اگر سازگاری در این بخش وجود نداشته باشد باعث زود خالی شدن شارژ پاوربانک می شود. برای مثال زمانی که قصد خرید پاوربانک اپل را دارید باید به دنبال آداپتوری باشید که آمپر و ولتاژ آن دقیقا برابر با پاوربانک اپل باشد. به این ترتیب شارژر های اختصاصی اپل بهترین گزینه هستند.
کابل شارژ پاوربانک می تواند تاثیر زیادی در میزان شارژدهی این دستگاه داشته باشد. در زمان شارژ شدن پاوربانک، اگر کابل آن مناسب نباشد، باتری پاوربانک به درستی شارژ نخواهد شد. در مقابل در زمان دشارژ شدن پاوربانک و انتقال انرژی ذخیره شده به گوشی ها یا سایر دستگاه ها، وجود یک کابل نامناسب علاوه بر این که سرعت شارژ را کاهش می دهد باعث هدر رفتن انرژی نیز می شود. برای حل این مشکل بهتر است به فکر یک کابل شارژر قوی تر برای پاوربانک خود باشید. کابل هایی که همراه شارژر اصلی عرضه می شوند معمولا بالاترین کیفیت را دارند.
اگر تغییر شکل ظاهری در پاوبانک خود مشاهده کردید احتمالا با مشکل بادکردن باتری پاوربانک رو به رو شده اید. در این صورت دستگاه شارژر همراه شما، نفس های آخر خود را می کشد. از طرفی سرعت خالی شدن شارژ پاوربانک نیز زیاد می شود. تا جایی که نگهداری از شارژ آن به کمتر از 4-5 دقیقه می رسد. اما چرا پاوربانک باد می کند؟ این مشکل دلایل بسیار زیادی دارد. خراب شدن باتری به دلیل استفاده زیاد، واردشدن ضربه، واردشدن جریان با شدت بالا، داغ شدن بیش از حد و ... همگی می توانند پاوربانک شما را به یک دستگاه بادکرده آماده انفجار تبدیل کنند. در چنین شرایطی باید مراقب ایمنی خود باشید و سریعا به تعمیرکار مراجعه کنید.
یکی از دلایل شایع و رایج کاهش ظرفیت پاوربانک ها، مربوط به خراب شدن سوکت ها است. خراب شدن ای سی پاور و سوکت USB باعث هدر رفت انرژی می شود. معمولا در این حالت شاهد قطع و وصل شدن پیاپی پاوربانک هستیم. داغ شدن اطراف سوکت، شل بودن آن و قطع شدن های گاه و بی گاه همگی نشان دهنده این هستند که سوکت شارژ یا USB شما نیاز به تعویض دارد. در بعضی از موارد پاوربانک های دارای این مشکل قابل تعمیر هستند.
پاوربانک ها تقریبا از یک تکنولوژی مشابه با باتری تلفن های هوشمند استفاده می کنند. به همین دلیل مانند باتری های معمولی، به مرور زمان ظرفیت این ذخیره کننده های انرژی کم و کمتر خواهد شد. اما شما با استفاده درست و شارژ صحیح پاوربانک می توانید از کاهش ظرفیت آن و سریع خالی شدن شارژ پاوربانک جلوگیری کنید. سعی کنید فرمول طلایی 25 تا 75 درصد را رعایت کنید و میزان شارژ پاوربانک را در این محدوده نگه دارید. از شارژ شدن بیش از حد یا خاموش شدن کامل پاوربانک نیز جلوگیری کنید. در نهایت نباید نقش استفاده از آداپتور و کابل شارژ مناسب را فراموش کنید.
یکی دیگر از دلایل خالی شدن سریع شارژ پاوربانک، وارد شدن ضربه یا خیس شدن آن ها است. ضربات ریز و درشت به مرور می توانند باعث آسیب دیدگی باتری و بخش های داخلی پاوربانک شوند. قطرات کوچک آب نیز می توانند آسیب رسان باشند. در این صورت کارایی دستگاه شارژر همراه کاهش پیدا خواهد کرد و شاهد افت سریع درصد شارژ آن خواهید بود. استفاده از قاب و مراقبت از پاوربانک می تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
متاسفانه پاوربانک های فیک و تقلبی زیادی در بازار وجود دارند که با قیمت مشابه کالای اصل به فروش می روند. یکی از نشانه های این دسته از پاوربانک ها خالی شدن سریع شارژ آن ها است. علاوه بر این عابر بانک فیک می تواند باعث آسیب دیدگی گوشی و سایر دستگاه های شما شود.
بنابراین در این مقاله سعی کردیم پاسخ مناسبی برای سوال «چرا عابربانک زود شارژ خالی می کند؟» ارائه کنیم. با یافتن مشکل و حل آن می توانید در اکثر موارد مانند روز اول از عابربانک خود استفاده کنید. با این حال در مواردی مانند بادکردن باتری شانسی برای تعمیر پاوربانک وجود ندارد. شما چه تجربه ای در این زمینه داشته اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با به اشتراک بگذارید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.