چطور بهترین پیستوله بادی را انتخاب و خریداری کنیم؟

  یکشنبه، 23 مرداد 1401
چطور بهترین پیستوله بادی را انتخاب و خریداری کنیم؟
ساعدنیوز : چطور بهترین پیستوله بادی را انتخاب و خریداری کنیم؟ پیستوله رنگ یک ابزار فوق العاده تخصصی است که تنوع بسیار گسترده ایی نیز دارد و خرید آن می تواند با چالش زیادی همراه باشد. در این گزارش همراه ما باشید تا مهمترین نکاتی که در خرید پیستوله رنگ باید در نظر بگیرید را باهم بررسی کنیم.

پیستوله رنگ یک ابزار فوق العاده تخصصی است که تنوع بسیار گسترده ایی نیز دارد و خرید آن می تواند با چالش زیادی همراه باشد. در این گزارش همراه ما باشید تا مهمترین نکاتی که در خرید پیستوله رنگ باید در نظر بگیرید را باهم بررسی کنیم.

فرقی نمی کند که رنگ کاری حرفه ایی ماشین باشید یا برای رنگ آمیزی دیوارهای منزل خود قصد خرید پیستوله رنگ دارید، به هرحال باید بدانید که پیستوله رنگ انواع بسیار متنوعی دارد که در این گزارش به مهمترین آنها خواهیم پرداخت و بهترین منابع راهنمای خرید پیستوله بادی و دیگر انواع پیستوله را به شما معرفی خواهیم نمود.

پیستوله رنگ برقی

انواع پیستوله رنگ

قبل از اینکه به انواع پیستوله رنگ بادی بپردازیم باید بدانید که پیستوله رنگ ها در دو نوع پیستوله برقی و پیستوله بادی در بازار موجود هستند که نسبت به نوع کاری که قصد انجام آن را دارید می توانید از بین این دو نوع پیستوله انتخاب کنید. پیستوله برقی با توجه به مکانیزم کارکرد و نوع پاشش رنگ، بیشتر برای رنگ کاری های غیر دقیق مورد استفاده هستند. به عنوان مثال برای نقاشی دیوارهای خارجی منزل یا نرده ها و حفاظ های چوبی و فلزی و ...

البته باید بدانید که پیستوله های برقی نیز انواع و اقسام مختلفی دارند که نسبت به قیمت و کیفیت ساخت و برند آنها کیفیت پاشش متفاوتی نیز دارند تا جایی که حتی برای رنگ کاری دیوارهای داخلی آپارتمان نیز می توان از پیستوله رنگ برقی استفاده نمود ولی حتی با کیفیت ترین و گران قیمت ترین پیستوله های برقی نیز نمی توانند برای رنگ آمیزی ماشین یا لوازم منزل مانند مبل و یخچال و ماشین لباسشویی از آنها استفاده نمود.

اما برای رنگ کاری های با کیفیت و پوشش های دقیق محصولاتی مانند مبلمان منزل، نقاشی خودرو، لوازم منزل و حتی برای رنگ آمیزی با کیفیت دیوارهای داخلی ساختمان باید از پیستوله رنگ بادی یا همان پیستوله بادی استفاده نمود که به دلیل ساختار دقیق و پیچیده ایی که دارند می توانند رنگ را با سایز کمتری به حالت پودری درآورده و در واقع اتمیزه کنند و به این جهت رنگ بسیار با کیفیت تر و با پوشش بهتر را روی سطوح ایجاد کنند.

پیستوله رنگ بادی

انواع پیستوله بادی

همانطور که گفته شد پیستوله بادی به دلیل ساختار پیچیده و مهندسی دقیقی که دارد می تواند با استفاده از فشار باد تولید شده در کمپرسور باد، رنگ را به حالت پودر درآورده و روی سطح مورد نظر اسپری کند. فشار باد مورد نیاز برای کارکرد پیستوله بادی توسط کمپرسور باد یا همان پمپ باد تولید می شود که دیگر ابزارهای بادی را نیز می تواند تغذیه کند.

پیستوله بادی را از نظر شکل ظاهری و کارکرد می توان در چند دسته تقسیم بندی نمود که در ادامه به توضیح تک تک آنها خواهیم پرداخت.

پیستوله کاسه رو

پیستوله کاسه زیر

پیستوله سایه پاش

پیستوله ایربراش

پیستوله دو جزئی

پیستوله بدون مخزن (پیستوله پرشر)

پیستوله اتوماتیک

اگر تا اینجای این گزارش همراه ما بودید پس حتما به بحث شناخت و انتخاب انواع پیستوله بادی علاقمند هستید. ولی نگران نشوید تنوع پیستوله های نام برده شده نباید شما را دچار سردرگمی و نگرانی کند، چون کارکرد هریک از این پیستوله ها متفاوت بوده و در موارد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و فقط کافی است که بدانید هریک از این پیستوله بادی ها برای چه نوع کاری، چه نوع رنگی و برای رنگ آمیزی چه سطوحی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به توضیح مهمترین و پرمصرف ترین انواع پیستوله بادی خواهیم پرداخت.

پیستوله کاسه رو چیست و چه کاربردی دارد؟

پیستوله بادی کاسه رو شاید شناخته شده ترین انواع پیستوله بادی باشد و حتی زمانی که حرف از پیستوله بادی زده می شود یکی از مدل های پیستوله بادی کاسه رو در ذهن ما نقش می بندد. دلیل این موضوع این است که پرمصرف ترین و پرکاربردترین نوع پیستوله رنگ بادی، پیستوله بادی کاسه رو است که در بسیاری از موارد و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد.

از پیستوله بادی کاسه رو برای نقاشی اتومبیل، رنگ کاری مبلمان و وسایل چوبی، رنگ آمیزی سطوح فلزی که نیاز به پوشش نهایی با کیفیت دارد و موارد دیگر استفاده می شود. پس اگر برای رنگ کاری یکی از موارد ذکر شده نیاز به پیستوله بادی دارید حتما باید از بین پیستوله های بادی کاسه رو، پیستوله مورد نظر خود را انتخاب کنید، و یا اگر برای رنگ کاری عمومی و موارد مختلفی نیاز به پیستوله بادی دارید باز هم بهتر است از بین انواع پیستوله کاسه رو انتخاب و خریداری نمایید.

پیستوله کاسه رو را در هر کجایی که می توان هنگام رنگ کاری پیستوله را صاف و مستقیم نگه داشت و نیازی به سربالا کردن یا خم کردن پیستوله نباشد می توان استفاده نمود.

سایز نازل پیستوله بادی

سایز نازل پیستوله را چطور انتخاب کنیم؟

بعد از انتخاب و تعیین نوع پیستوله رنگ که برقی باشد یا بادی، اولین نکته ایی که باید مورد توجه قرار بدهیم سایز نازل پیستوله بادی است که باید مناسب با نوع رنگ و نوع سطحی که قرار است رنگ آمیزی نماییم باشد.

سایز نازل پیستوله های بادی در این سایزها 1.2 – 1.3 – 1.4 – 1.5 – 1.6 – 1.7 – 1.8 – 2 و 2.1 میلی متر موجود است. سایز نازل در واقع قطر سوراخ خروجی رنگ از داخل پیستوله است و هرچقدر سایز نازل کمتر باشد مانند 1.3 و 1.4 برای رنگ کاری های دقیق و ظریف بهتر است؛ و هرچقدر سایز نازل بازتر و بزرگ تر باشد برای پاشش حجم بیشتری از رنگ مناسب تر است.

به عنوان مثال برای رنگ کاری و نقاشی ماشین معمولا از پیستوله رنگ بادی با سایز نازل 1.3 میلی متر یا حداکثر از نازل 1.4 میلی متر استفاده می کنند. همانطور که می دانید رنگ اتوموبیل یکی از با کیفیت ترین سطوح رنگ شده است که از دقت بسیار بالایی برخوردار است و برای آن از پیستوله های بسیار با کیفیت و گران قیمت استفاده می کنند.

برای رنگ کاری مبلمان چوبی یا هر نوع وسایل چوبی منزل از پیستوله بادی کاسه رو با سایز نازل 1.5 یا 1.6 استفاده می شود و برای رنگ کاری سطوح چوبی و با توجه به نوع رنگی که برای رنگ مبلمان استفاده می شود نازل 1.5 و 1.6 گزینه ی مناسبی است.

برای رنگ کاری های عمومی مانند رنگ کاری سطوح دیوارهای داخلی ساختمان یا رنگ کاری های سطوح فلزی مانند درب حیاط یا حتی رنگ کاری درب های داخلی ساختمان یا مواردی که نه خیلی ظریف و حساس مانند رنگ ماشین است و نه خیلی غیر حساس و بدون نیاز به دقت مانند دیوارهای خارجی ساختمان، از پیستوله بادی با سایز نازل 1.6 و 1.7 استفاده می کنند. در واقع اگر می خواهید پیستوله بادی داشته باشید که بتوانید سطوح مختلف را با آن رنگ کاری کنید سایر نازل 1.6 و 1.7 بهترین گزینه هستند.

و برای رنگ کاری هایی که از رنگ های با غلظت بالا استفاده می شود مانند انواع رنگ های پلی اورتان یا رنگ های سنگین صنعتی دو جزئی یا سه جزئی و یا در صورتی که حجم پوشش دهی رنگ و یا حجم رنگ خروجی از نازل مهم باشد می توان از سایز نازل های 1.8 به بالا استفاده نمود.

فرقی نمی کند که نوع پیستوله بادی شما کاسه رو باشد یا کاسه زیر یا انواع دیگر پیستوله بادی، سایز نازل در انواع پیستوله بادی مهمترین عامل در انتخاب پیستوله مناسب با کار شماست.

برخی از مدلهای پیستوله های کاسه رو وجود دارند که به پیستوله کاسه بغل معروف هستند و درزمانی که کاربر نیاز دارد تا در هنگام رنگ کاری، محل پاشش رنگ را بهتر ببیند و یا در مواردی که در هنگام رنگ کاری دائماً زاویه پاشش تغییر میکند و احتمال بیرون ریختن رنگ وجود دارد از پیستوله های کاسه بغل استفاده می کنند.

پیستوله کاسه زیر

پیستوله کاسه زیر در چه مواردی استفاده می شود؟

موقعیت قرار گیری کاسه یا همان مخزن در پیستوله های کاسه زیر همانطور می توان حدس زد در زیر پیستوله قرار گرفته است. قرار گیری کاسه در زیر بدنه پیستوله این امکان را بوجود می آورد که نقاش بتواند پیستوله را به صورت سربالا استفاده کند و رنگ از داخل مخزن یا کاسه پیستوله به بیرون نریزد.

پیستوله های کاسه زیر به دلیل قفل شدن درب کاسه و آب بند شدن کاسه، این امکان را دارند تا با آنها سقف و بالای دیوارها را بدون ریختن رنگ به بیرون رنگ آمیزی کرد.

بنا به همین دلیل مهمترین مصرف و عمده استفاده از پیستوله کاسه زیر در رنگ کاری ساختمان و منازل است که نقاش نیاز به رنگ کردن سقف یا بالای دیوار ها دارد.

از نظر کیفیت پاشش و کیفیت نهایی سطح رنگ شده، پیستوله کاسه زیر با پیستوله کاسه رو هیچ تفاوتی ندارد و هردو به نسبت کیفیت ساخت پیستوله می توانند رنگ را با دقت و کیفیت فوق العاده بالا روی هر سطحی اسپری کند.

تعداد تنظیم پیستوله بادی

از مواردی که شاید مهم به نظر نمی آید ولی در واقع یکی از مواردی است که تفاوت یک پیستوله حرفه ای را با پیستوله معمولی مشخص می کند تعداد تنظیم پیستوله است.

بر روی بدنه پیستوله پیچ ها و محل هایی برای تنظیم شعاع پاشش یا همان عرض پاشش، حجم رنگ خروجی و تنظیم شکل پاشش به صورت عمودی یا افقی قرار داده شده است که می تواند در کیفیت پاشش رنگ بر روی سطح و در کیفیت نهایی سطح رنگ شده تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

بر روی تمام پیستوله های بادی دو پیچ تنظیم برای تنظیم میزان حجم رنگ خروجی و یک پیچ برای تنظیم شعاع پاشش وجود دارد که جزو امکانات مهم هر پیستوله رنگ بادی است. در برخی از پیستوله رنگ هایی که حرفه ایی تر هستند یک پیچ تنظیم برای تنظیم میزان باد ورودی به پیستوله نیز وجود دارد که حجم باد را کنترل می کند. اگر میزان فشار باد ورودی به پیستوله بالا باشد و پرش رنگ از روی سطح کار زیاد باشد نقاش می تواند براحتی باد ورودی به پیستوله را تنظیم نماید.

پیستوله سایه پاش

پیستوله سایه پاش چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از انواع پیستوله بادی ها، پیستوله سایه پاش است که از نظر شکل ظاهری و کارکرد دقیقا شبیه به پیستوله های کاسه رو معمولی یا کاسه زیر است، با این تفاوت که پیستوله سایه پاش کوچک تر و ظریف تر از پیستوله بادی های معمولی است.

از سایه پاش ها برای پاشش رنگ در حجم کم و برای ظریف کاری استفاده می شود. به عنوان مثال از سایه پاش برای نقاشی و لکه گیری اتومبیل یا برای دیوار نویسی یا نقاشی های دیواری استفاده می شود که می تواند رنگ کاری های ظریف را انجام دهد.

ایربراش نیز مانند پیستوله بادی کار پاشش رنگ را انجام می دهد ولی در حجم های بسیار کوچک و ظریف. از ایربراش برای نقاشی های هنری، تزئین کیک و شیرنی و حتی برای تزئین ناخن استفاده می کنند.

تکنولوژی و مکانیزم های پاشش پیستوله بادی

بعد از مواردی که برای انتخاب و خرید پیستوله بادی ذکر شد، مکانیزم پاشش پیستوله از موارد مهم در انتخاب پیستوله بادی مناسب است که می تواند در کیفیت رنگ، میزان هدر رفت و پرتی رنگ و کیفیت نهایی سطح رنگ شده تاثیر زیادی داشته باشد.

از مهمترین مکانیزم ها و تکنولوژی های بکار رفته در پیستوله بادی می توان به این موارد اشاره نمود.

مکانیزم پیستوله بادی HVLP

مکانیزم پیستوله بادی LVLP

مکانیزم پیستوله بادی LVMP

مکانیزم پیستوله بادی THE

مکانیزم پیستوله بادی RP

نامگذاری هریک از این مکانیزم ها بر اساس حروف اول کلمات این مکانیزم ها است. به عنوان مثال در پیستوله HVLP پیستوله رنگ را با حجم بالا و با فشار کم اسپری می کند که مخفف این جمله است: High volume low pressure

پیستوله رنگ حرفه ای

برای اطلاع از ویژگی های هریک از این مکانیزم ها و خرید با بهترین قیمت پیستوله بادی می توانید به تخصصی ترین فروشگاه ابزاربادی و پیستوله در ایران یعنی سایت فروشگاه ابزار بادی ایرپاور مراجعه نمایید و از مشاوره متخصصان با تجربه این فروشگاه استفاده نمایید و همچنین تخصصی ترین انواع پیستوله را خریداری نمایید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها