چگونه فرش را براق کنیم؟
شاید برای شما هم پیش آمده است که پس از مدتی فرش و یا موکت هایی که استفاده می کنید کدر و مات شده اند. و این موضوع شما را آزار می دهد. در صورتی که تمایل دارید، اطلاعات بیشتری کسب کنید. این مقاله را از دست ندهید.
علت کدر شدن فرش
گاهی تصور میگیرد برای براق کردن فرش بهترین راه شستشوی فرش می باشد. بله در موارد خاص زمانی که کثیفی فرش بیش از حد باشد. به اجبار باید فرش به کارخانه قالی شویی منتقل شود. و با استفاده از شور اعلاشویی مجدد براقی فرش خود را بدست آورید.
برق انداختن فرش به چه معناست؟
برق انداختن فرش اصطلاحی است که برای تمیزکردن فرش به کار برده می شود. برق به معنای درخشش و درخشندگی است، به گونه ای که چشم به آن خیره شود. برق انداختن به این معنی است که فرش آن چنان تمیز شود که مانند روز اولش برق بزند! فرش در زمان خریداری رنگ های واضح و شفافی داشته و از درخشندگی خاصی برخوردار است که به آن برق زدن گویند.
روش های نو کردن فرش
روش های نو کردن فرش به مجموعه روش هایی گفته می شود که در نهایت سبب حفظ زیبایی اولیه فرش می شود. روش های نو کردن فرش زیاد است و در واقع توصیه ما این است که از همه روش های نو کردن فرش استفاده شود تا فرش زیبایی و تمیزی خود را مثل روز اول داشته باشد. از مهمترین روش های نو کردن فرش و نو نگه داشتن فرش می توانیم به جاروبرقی کشیدن منظم و اصولی ، لکه زدایی به موقع ، شستشوی منظم و صحیح و سایر روش های پیشگیری اشاره کنیم. دقت داشته باشید که همه روش های نو کردن و نو نگه داشتن فرش باید به دقت انجام پذیرد.
جارو برقی
یکی از مهمترین روش های نو کردن فرش استفاده از جارو برقی است. حتما شما هم بارها مشاهده کرده اید که زمانی که فرش خانه به صورت اصولی جارو کشیده می شود جلوه خاصی را پیدا می کند. اما جارو کشیدن تنها کافی نیست و باید جارو کشیدن به صورت منظم و اصولی انجام پذیرد. به همین دلیل توصیه می شود که حداقل هفته ای یکبار و حداکثر سه بار از جاروبرقی به منظور تمیز کردن فرش های منزل استفاده کنید.
زمانی که به صورت منظم از جاروبرقی استفاده می کنید گرد و خاک های جمع شده و سایر آشغال های ریز از فرش جمع می شوند و در نتیجه هم عمر فرش افزایش پیدا می کند و هم زیبایی اولیه خود را حفظ می کند. شیوه صحیح کشیدن جاروبرقی به عنوان یکی از روش های نو کردن فرش این است که توان جاروبرقی را در توان بالا قرار دهید و جارو را به آرامی روی فرش بکشید و سعی کنید که جارو در تمامی جهت ها کشیده شود تا گرد و غبار و آشغال های ریز از سطح فرش جمع شوند.
ابتدا رو و زیر فرش را کامل جاروبرقی بکشید. شاید برای بنظرت جالب باشد چرا زیر فرش. در زیر فرش گرد و غباری وجود دارد که به چشم شاید نیاید. اما باعث کدر شدن فرش می شوند. پس با دقت زیر و روی فرش را جارو برقی بکشید. خوب است قبل از اینکه جارو برقی بکشید در صورتی که امکانش باشد فرش را بتکانید. تا گرد و غبار آن خارج شود.
برس
راهکار جالب کشیدن برس است. به کمک یک برس نم دار سطح فرش را کامل برس بکشید. تا هر گونه پرز و موی روی فرش است جمع آوری شود. بجای برس شما میتوانید از چسب های پرز گیر نیز استفاده کنید.
لکه برداری فوری
همان طور که می دانید و تجربه برای شما ثابت کرده است یکی از مهمترین عواملی که باعث از دست رفتن زیبایی فرش می شود و همچنین آن را کهنه نشان می دهد وجود لکه های مختلف در سطح آن است. به همین دلیل از بین بردن لکه های فرش از روش های نو کردن فرش به حساب می آید. توجه داشته باشید نباید به لکه ها فرصت داده شود تا جای خود را بر روی فرش تثبیت کنند و پاک کردن آنها مشکل شود. بهتر است که بلافاصله پس از بوجود آمدن لکه اقدام به لکه گیری کنید تا زیبایی و نو بودن فرش شما حفظ شود.
با دقت فرش را بررسی کنید. درصورتی که بخشی از آن لکه ای وجود دارد. لکه فرش را برطرف کنید. هر لکه طریق پاک شدن منحصر به خود دارد. توجه بفرمایید. که نوع لکه چیست و نیاز به چه محلولی برای پاک شدن دارد
در استفاده از این روش از روش های نو کردن فرش به هیچ عنوان از پارچه هایی که به مواد شوینده آغشته شده اند برای تمیز کردن لکه استفاده نکنید زمانی که شما از این روش استفاده می کنید باعث می شود که لکه به عمق و اطراف نفوذ کند و پاک کردن آن را مشکل می کند.
روش انجام لکه زدایی
- در ابتدای لکه زدایی در صورتی که لکه های ایجاد شده قابل برداشت هستند با چاقو بردارید.
- محلولی را که از ترکیب آب ولرم ، سرکه سفید و شامپوی فرش تهیه شده است روی محل آلوده شده بریزید.
- سپس از ترکیب آب ولرم و شامپوی فرش محلول تهیه کنید.
- در مرحله بعد پارچه سفید و تمیز را به الکل سفید و یا تینر آغشته کنید و با آن روی لکه را مالش دهید.
- سپس از پارچه سفید و تمیز برای آغشته کردن ترکیب آب ولرم و شامپوی فرش که آماده کرده اید استفاده کنید.
- با استفاده از این پارچه سفید محل لکه را مالش دهید تا لکه ها در محلول حل شوند.
- پس از آن از یک پارچه سفید و کاملا خشک برای مالش محل لکه استفاده کنید تا اثر لکه و آب مراحل قبلی از بین برود.
- منتظر بمانید تا محل لکه خشک شود و سپس از جاروبرقی استفاده کنید.
تمیز کردن لبه های فرش
هر از چندگاهی لبه های فرش را نیز تمیز کنید. می توانید با استفاده از یک برس دستی گرد و خاک و پرزهای اضافی نشسته روی لبه های فرش را جمع آوری نمایید. همان طور که گفتیم برق انداختن فرش به روش های عجیب و غریب نیاز ندارد، تنها کافی است به طور مرتب به فرش خود رسیدگی کرده و به جزییات توجه داشته باشید.
شامپو فرش
محلول فوق العاده ای که می توان معرفی کرد. ترکیب شامپو فرش و آب است. توجه داشته باشید که از شامپو های استاندارد، استفاده کنید. محلول را به کمک یک اسفنج به سطح بمالید. و پس پاک کردن بخاطر داشته باشید که تا چند ساعت روی فرش و موکت قدم نزنید.
نشاسته ذرت و نمک
اگر پس از شستن فرش با شامپو نیز نتیجه دلخواه خود را نگرفتید، می توانید از راهکارهای زیر برای برق انداختن فرش استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که این روش ها را حتما پس از شستشوی فرش با آب یا شامپو فرش باید مورد استفاده قرار دهید، البته لازم است منتظر بمانید تا فرش خشک شود.
روش اول: مقدار زیادی نشاسته ذرت را با نمک مخلوط نموده و ترکیب حاصل را روی فرش بپاشید. با گذشت یک ساعت با استفاده از جاروبرقی فرش را تمیز کنید.
روش دوم: جوش شیرین را بر روی فرش ریخته و اجازه دهید یکساعت روی آن باقی بماند. سپس اقدام به جاروکشیدن نمایید.
روش سوم: ابتدا با استفاده از اسفنج یا یک پارچه مناسب ترکیبی از آب و سرکه را به آرامی روی فرش بکشید تا کمی مرطوب شود. پس از خشک شدن فرش، ترکیب جوش شیرین و نشاسته ذرت را با استفاده از یک برس روی فرش بکشید. با گذشت یکساعت مواد را با جاروبرقی جمع آوری نمایید. در انتها با یک پارچه خیس تمام قسمت های فرش را تمیز کنید.
استفاده از جوش شیرین از روش های نو کردن فرش
اگر به دنبال این هستید که فرش شما به مانند فرش نو و روز اول خرید طراوت خود را داشته باشد و بوی خوبی از آن به استشمام برسد ، توصیه می شود که پیش از جارو کشیدن فرش ، اندکی جوش شیرین بر روی فرش بپاشید. پس از پاشیدن جوش شیرین چند دقیقه منتظر بمانید سپس بر روی آن جارو بکشید.
بخار شویی
شما میتوانید جهت براق شدن فرش از دستگاه های بخار شور استفاده کنید. برای این کار ابتدا باید روی فرش را جاروبرقی نمایید. سپس به کمک بخارشور فرش را تمیز کنید.
راهکارهایی که در بالا ذکر شد. ممکن است زمان کوتاهی پاسخگو باشد. اما اگر برای شما سخت است انجام این مراحل بهتر است از یک کارخانه قالیشویی بخواهید که برای خشکشویی فرش به کمک شما بیایند.
شستشوی کامل فرش
یکی دیگر از روش های نو کردن فرش ، شستشوی کامل فرش است در برخی از موارد شستشوی کامل فرش ضروری می شود و هیچکدام از روش های نو کردن فرش نمی تواند به مانند شستشوی کامل در نو کردن فرش تاثیرگذار باشد. شستشوی فرش را می توانید خودتان در منزل انجام دهید در این صورت باید با دقت زیاد شستشوی فرش را انجام دهید. اما بهتر است که این کار را به یک قالیشویی معتبر بسپارید. بهتر است فرش های خود را حداقل سالی یکبار شستشو دهید زمانی که فرش را شستشو می دهید گویا روز اولی است که فرش را خریداری کرده اید. از آنجا که این روش از مهمترین روش های نو کردن فرش محسوب می شود در ادامه به نحوه صحیح شستشوی فرش در منزل اشاره می کنیم :
- برای شستن فرش آن را در محل سفت و شیبدار پهن کرده و سطح فرش را به طور کامل خیس کنید.
- با استفاده از محلول آب ولرم و شامپوی فرش و اسفنج همه سطح فرش را بشویید.
- پس از اتمام مرحله دوم ، سطح فرش را با آب آنقدر بشویید که تمامی مایع شوینده از فرش خارج شود.
- پس از اتمام مراحل شستشو ، فرش را در شیب تند قرار دهید.
- در پهن کردن به یکنواخت بودن فرش دقت داشته باشید.
روش های صحیح خشک کردن فرش
در کنار شستن فرش باید به خشک کردن فرش نیز توجه کافی شود برای همین منظور اگر در منزل خود شستشوی فرش را انجام داده اید برای این که فرش شما آسیبی نبیند بهتر است که از توصیه های ذیل جهت خشک کردن فرش استفاده کنید :
- در ابتدا توجه داشته باشید که به هیچ وجه فرش را برای خشک کردن آویزان نکنید و آن را برای خشک شدن زیر آفتاب سوزان قرار ندهید چرا که موجب تخریب بافت و الیاف فرش می شود.
- یکی از روش های خشک کردن مناسب این است که از داربست های چهارپایه استفاده کنید ، با استفاده از این روش جریان هوا در اطراف فرش به خوبی گردش می کند و فرش خشک می شود.
- به هیچ عنوان از حرارت های مستقیم از جمله بخاری ، شومینه و … برای خشک کردن فرش استفاده نکنید چرا که موجب صدمه دیدن فرش می شود.
استفاده از رو فرشی از دیگر روش های نو کردن فرش
استفاده از روفرشی یکی دیگر از روش های نو نگه داشتن فرش محسوب می شود برای همین منظور از یک روفرشی زیبا و جذاب می توانید در محل هایی که رفت و آمد زیاد است و یا کودکان در آنجا بازی می کنند استفاده کنید. استفاده از روفرشی موجب خواهد شد که جلوی کثیف شدن فرش گرفته شود و در نتیجه زیبایی اولیه آن حفظ خواهد شد.
با کفش ها روی فرش نروید
یکی از مهمترین عواملی که باعث می شود فرش ها زیبایی اولیه خود را از دست دهند و زودتر کهنه شوند استفاده از کفش برای راه رفتن بر روی فرش است. زمانی که با کفش روی فرش رفت و آمد می شود نه تنها کثیفی فرش به واسطه نشستن گرد و خاک چندین برابر می شود بلکه فشار مضاعفی نیز روی بافت های فرش وارد می شود که به مرور زمان باعث صدمه دیدن فرش و از دست رفتن زیبایی آن می شود.