با استفاده از میکسرها شما می توانید صداهای مختلف را به راحتی ضبط کنید و یا این صداها را به سیستم های پخش صدا منتقل کنید و از آن ها برای گرفتن صدای فوق العاده استفاده کنید. اما میکسرهای بسیاری در دنیا وجود دارد که این موضوع باعث می شود تا هنگام خرید این محصولات، نیاز به دانش کاملی درباره این محصولات داشته باشید.
میکسرهای مناسب اجرای زنده و استودیو
میکسرهایی که برای اجرای زنده و یا استودیو استفاده می شوند، تجهیزاتی هستند که این امکان را برای شما فراهم می کنند تا بتوانید به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید و چند المان مختلف را با استفاده از آن ها ضبط کرده و با استفاده از سیستم ماینتورینگ خود آن ها را میکس کنید. اما تفاوت اصلی ای که میکسرهای استودیویی و میکسرهای اجرای زنده با یکدیگر دارند، تفاوت در تعداد ورودی و خروجی آن ها است.
هنگامی که شما می خواهید یک میکسر برای اجراهای زنده خریداری کنید، باید در نظر داشته باشید که برای خروجی نیاز به چند اتصال دارید زیرا شما می خواهید صداهای ضبط شده خود را به سیستم PA انتقال دهید و به این ترتیب صدا در کل سالن و یا صحنه اجرا پخش شود.
از طرفی، شما برای یک میکسر استودیویی نیاز به ورودی های بسیاری دارید تا به این ترتیب بتوانید سازهای مختلف را به صورت هم زمان ضبط کنید و از آن ها برای ضبط آهنگ های خود استفاده کنید.
قسمت های کلیدی یک میکسر
نکته ی بسیار مهم این است که در این سال ها، شرکت ها مرز میان میکسرهای استودیویی و میکسرهای اجرا زنده را به شدت کاهش داده اند. از همین رو، برای خرید یک میکسر بسیار فوق العاده، لازم است تا قسمت های مختلف یک میکسر را بشناسیم.
چنل ها
به طور کلی، هرچه یک میکسر چنل های بیشتری داشته باشد، می توانید المان های بیشتری را با آن ضبط کنید. چنل ها به صورت های مختلف در میکسرها قرار می گیرند که یکی از انواع آن ها چنل های استریو و مونو هستند. شما می توانید میکروفون های خود و یا سازهای خود را به راحتی به این میکسرها متصل کنید و سپس با استفاده از پری امپی که در این میکسرها قرار داده شده است، به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید.از دیگر امکانات این محصولات می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که شما می توانید با استفاده از فیدرهایی که بر روی میکسرها قرار دارند به راحتی بلندی صدای هر المان را کنترل کنید و به صدای بی نظیری دست پیدا کنید.در میکسرها، هر چنل عموما از یک اکولایزر، یک Send و یک کنترل Pan بهره می برد که این موضوع باعث می شود تا کنترل بیشتری بر روی صدای خود داشته باشید.
باس ها
وظیفه میکسرها به طور کلی این است که سیگنال صدایی را از چنل ها به باس ها منتقل کنند. اصلی ترین خروجی صدایی در میکسرها، Master Bus Channel نام دارد که این موضوع این امکان را برای شما فراهم می کند تا بتوانید همه المان های خود را یکجا میکس کنید.همچنین در میکسرها، هر باس نیز مانند هر چنل از یک فیدر مخصوص برای تغییر بلندی صدا بهره می برد که این موضوع باعث می شود تا بتوانید به راحتی کنترل دسته ای از المان های خود را در اختیار داشته باشید.همچنین شما می توانید باس های خود را به راحتی به دیگر چنل ها و یا باس ها Send کنید که این موضوع باعث می شود تا بتوانید به صدای فوق العاده ای دست پیدا کنید.شما می توانید برای Send کردن سیگنال های خود به صورت Pre Fader و یا Post Fader این کار را انجام دهید. شما همچنین می توانید از این باس ها برای ضبط نیز استفاده کنید تا بتوانید یک ورژن از میکس را از طریق هدفون برای نوازنده درست کنید.بسیاری از میکسرها همچنین از باس های افکت نیز استفاده می کنند که با این کار می توانید به راحتی المان های مختلف خود را به این افکت ها Send کنید و صداهای منحصر به فردی را به دست بیاورید.
گروه ها
برخی میکسرهای بزرگ از امکان گروه بندی کانال برخوردارند که یک راه مفید برای مدیریت تعداد زیادی کانال است. شیوه ی عملکرد گروه ها بسیار ساده است. شما خروجی هر کانالی را که می خواهید کنترل کنید، به باسی اختصاص می دهید که فیدر یک گروه را تغذیه می کند.
Mute Group
علاوه بر گروه های میکس، برخی میکسرها گروه های بی صدا یا میوت نیز دارند. این گروه ها به شما اجازه می دهند تا یک کنترل به هر کانال اختصاص دهید و از آن برای قطع و وصل چند کانال به صورت همزمان استفاده کنید.
Insert ها و خروجی های مستقیم
در حالی که سِندهای aux برای افکت هایی که می خواهید روی چند کانال اعمال کنید (مثل reverb یا delay) مناسب هستند، اینسرت های کانال برای اضافه کردن پردازنده های خارجی مثل کمپرسورها و اکولایزرها به هر کانال، گزینه ی مناسبی به حساب می آیند.
کنترل افکت FX
این قسمت معمولا بر روی میکسرهای دارای افکت قرار دارد که به وسیله آن می توانید نوع افکت و یا مقدار پارامتر آن را کنترل کنید، از عمده افکت هایی که بر روی میکسرها قرار دارد می توان به ریورب، کمپرسور اشاره کرده که پیچیدگی و تنوع این افکت ها به طوری کلی به کلاس کاری میکسر و سازنده بستگی دارد.
انواع میکسرها
میکسرها به انواع گوناگونی عرضه می شوند که این موضوع باعث می شود تا بسیاری از افراد بتوانند به راحتی میکسر مورد نظر خود را خریداری کنند و به این ترتیب بتوانند صدای مورد نظر خود را در اختیار داشته باشند. میکسرها به چند شکل آنالوگ، دیجیتال، Line و Powered تولید می شوند که در ادامه راهنمای خرید میکسر توضیحی درباره هر کدام از آن ها برای شما ارائه می دهیم.
میکسرهای آنالوگ
به طور کلی، میکسرهای آنالوگ به میکسرهایی گفته می شود که برای تولید قسمت های مختلف آن ها از جمله کمپروسورها، اکولایزرها و یا پری امپ ها، از مدارهای آنالوگ و بسیار با کیفیتی استفاده می شود که این موضوع کمک می کند تا بتوانید با استفاده از این محصولات به صدایی بسیار گرم و زیبا دست پیدا کنید.شما در این محصولات می توانید به راحتی به تغییر پارامترهای مختلف در اکولایزرها و یا کمپرسورها بپردازید و با استفاده از آن ها صدایی بی نظیر را به دست بیاورید.
میکسرهای دیجیتال
میکسرهای دیجیتال به میکسرهایی گفته می شود که پس از قسمت پری امپ آن ها، تمامی ویژگی ها به جای این که با استفاده از مدارهای آنالوگ ساخته شده باشند، با استفاده از مدارهای دیجیتالی ساخته شده اند که برای تبدیل این مدارهای دیجیتالی به صدا، این میکسرها از مبدل های AD/DA بسیار قدرتمندی بهره می برند که این موضوع باعث می شود تا بتوانید به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید.در بسیاری از این میکسر ها نیز برای این که بتوانید صدایی بدون تاخیر دریافت کنید، شرکت ها از چیپ های DSP استفاده می کنند، که این موضوع باعث می شود تا پردازشی که بر روی صداها انجام می دهید با استفاده از این چیپ ها صورت بگیرد و بتوانید به راحتی به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید.این نوع میکسرها امکانات بسیاری را در اختیار شما قرار می دهند، اما یادگیری آن ها بسیار سخت تر از میکسرهای آنالوگ می باشد. بسیاری از افراد با استفاده از این میکسرها به صدابرداری اجراهای زنده می پردازند.
میکسرهای Line
میکسرهای لاین میکسرهایی هستند که استفاده از آن ها بسیار آسان است. آن ها بسیار شبیه به میکسرهای آنالوگ هستند و صدایی نزدیک به صدای میکسرهای آنالوگ را در اختیار شما قرار می دهند.با استفاده از این محصولات، شما برای هر چنل یک ناب کنترل صدا دارید که این موضوع باعث می شود تا بتوانید به راحتی به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید و چند المان و فایل صدایی را به یک خروجی هدایت کنید.این موضوع باعث می شود تا به این ترتیب بتوانید مقداری از فضای خالی کنسول میکس خود را خالی کنید و بتوانید المان های بیشتری به آهنگ خود اضافه کنید. مهندسین صدا با استفاده از یک نسخه بسیار با کیفیت از این نوع میکسرها به نام Summing Mixers، فایل های خود را برای مسترینگ آماده می کنند.
میکسرهای Powered
پاور میکسرها از ترکیب یک میکسر و یک پاور آمپلی فایر در یک دستگاه تشکیل شده اند. این میکسرها برای سیستم های PA پرتابل بسیار مناسب اند. در واقع گاهی پاور میکسرها به اسپیکرهای مناسبی متصل می شوند تا یک سیستم PA کارآمد و همه کاره در اندازه ی کوچک ایجاد کنند.
اگر در میان گزینه های متعدد میکسر آنالوگ و دیجیتال که در بازار تجهیزات صوتی وجود دارد سردرگم هستید و نمی دانید کدام مدل ها تامین کننده خواسته هایتان هستند، ما در دیجی صدا در کنار شما هستیم تا کمک کنیم به میکسری مناسب که مطابق با نیازها و بودجه شما باشد، دست پیدا کنید.
هنگام خرید یک میکسر، چه نکاتی را مد نظر داشته باشیم؟
امروزه بسیاری از دستگاه های مختلف قادر هستند بخشی از وظایف و عملکردهای میکسرها را انجام دهند. برای مثال بسیاری از کاربران می توانند روی تبلت یا گوشی هوشمند خود برخی ترکیب و پردازش های مربوط به میکسرها را انجام دهند. البته لازم به ذکر است برای این منظور باید برنامه ها و اپلیکیشن های ویژه ای را روی گوشی هوشمند خود نصب کنند.اما برای بسیاری از کاربران حرفه ای نظیر نوازندگان، موزیسین ها و صاحبان استودیو یا در ضبط های خانگی هیچ دستگاه و برنامه ای نمی تواند جای دستگیره ها، کلیدها و فیدرهای یک میکسر واقعی را بگیرد. اگر شما هم جز افرادی هستید که قصد خرید میکسر دارید، این مقاله را از دست ندهید. ما در این قسمت راهنمای جامعی برای خرید میکسر به شما ارائه خواهیم کرد.
برند های معتبر سازنده میکسر
دانستن این موضوع که چه برندهایی در ساخت میکسر پیشرو هستند. از برندهای معتبر ساخت میکسر می توان به Dynacord، Allen & Heath, Yamaha, Montarbo, Mackie اشاره کرد.حال که انواع مختلف میکسرها را شناختیم، وقت آن است که بدانیم برای خرید یک میکسر با کیفیت چه نکاتی را باید در نظر داشت. عموما در میان میکسرهای موجود در بازار، چند نکته را باید در نظر گرفت که در بیشتر آن ها صدق می کند. در ادامه راهنمای خرید میکسر این موضوعات را بررسی می کنیم.
بودجه خود را در نظر بگیرید
پیش از آنکه به نوع کاربری خود و دستگاه میکسر متناسب با آن فکر کنید، باید نگاهی به کیف پول خود بندازید. قبل از هر اقدامی برای خرید میکسر بودجه خود را بررسی کنید و سقف توانایی مالی خود، برای پرداخت هزینه های خرید میکسر را تعیین کنید. با مشخص کردن توان مالی، بسیاری از نمونه های میکسر صرفا به دلیل قیمت بالای آن ها به سادگی از دایره میکسرهای انتخابی شما خارج خواهند شد.
نوع کاربری خود را تعیین کنید
پس از تعیین بودجه، مهم ترین قدم برای خرید میکسر مشخص کردن نوع کاربری است. بهتر است به این سوال پاسخ دهید که قصد شما از خرید میکسر، ضبط صدا بوده یا اجراهای زنده؟ در صورتی که هر دو مورد برای شما به یک اندازه مهم است، باید میکسری انتخاب کنید که از هر دو نظر قابلیت ها و توانمندی های قابل توجهی داشته باشد.اما در صورتی که "ضبط صدا" اولویت اول شماست، باید دنبال میکسری باشید که بتواند به خوبی صدای میکروفون را تقویت کند. همچنین میکسر مورد نظر شما باید قابلیت اتصال به پردازنده های خارجی را داشته باشد تا برای ضبط و پردازش صدا محدودیتی نداشته باشید.همچنین در صورتی که هدف شما از تهیه میکسر، پشتیبانی از پخش و اجرای زنده باشد، باید مطمئن شوید میکسر مورد نظر با صدای سیستم صوتی شما سازگار است یا خیر؟ علاوه براین، میکسر مناسب شما دستگاهی است که قادر باشد درگاه ها و اتصالات کافی در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید به راحتی ورودی ها و خروجی های کافی را تامین کنید.
ورودی، خروجی و کانال ها را بررسی کنید
سوال بعدی که باید به آن پاسخ دهید این است که چه تعداد میکروفون را می خواهید به این میکسر وصل کنید؟ پاسخ به این سوال باعث می شود به سادگی متوجه شوید چه تعداد خروجی برای اتصال میکروفون روی میکسر صدا نیاز خواهید داشت. اگر شما قصد استفاده از میکروفون های کندانسور را دارید، به میکسر صدایی نیاز دارید که بتواند فانتوم پاور را برای این میکروفون ها تامین کند. در صورتی که باند مورد استفاده شما دارای صفحه کلید استریو باشد، میکسر نیز باید بتواند کانال های استریو کافی را برای آن فراهم کند.همچنین اگر قصد اتصال گیتار به میکسر را داشته باشید، باید میکسری انتخاب کنید که ورودی ها و خروجی های کافی برای شما فراهم کند.
به کنترل کننده های سطح Bus و هدایت سیگنال ها دقت کنید
این بخش عملکرد حساس و اهمیت بالایی دارد. اگر شما قصد استفاده از دستگاه های مختلفی نظیر مانیتورها، هدفون ها، افکت های خارجی و سایر دستگاه ها را دارید، بهتر است میکسری را انتخاب کنید که بتواند سیگنال های صوتی را به خوبی هدایت کرده و انعطاف پذیری بالایی داشته باشد.
توانمندی های EQ یا اکولایزر را دست کم نگیرید
به طور کل ضبط در استودیو نیاز به تنظیم دقیق صدا دارد تا بتوانید صدای مطلوب خود را پیدا کنید. به همین دلیل قابلیت های موجود در این بخش را به خوبی بررسی کنید. چرا که برای انجام ساده ترین تنظیم های صدای زنده، باس موجود در صدا و میکس آن ها به طوری که صدای مورد نظر شما فراهم شود، به تنظیم کننده های چندگانه پارامتریک نیاز خواهید داشت که همه این موارد بستگی به توانمندی های Equalizer دستگاه میکسر مورد نظر دارد. بنابراین نیازهای خود را کاملا شفاف بررسی کنید تا بتوانید دستگاه مناسبی برای خود تهیه کنید.
افکت ها و دیگر پردازنده های صوتی را فراموش نکنید
اگر جز افرادی هستید که برای تولید صدای مورد نظر خود از تقویت کننده های میکروفون، پدا ل های افکت صدا و سایر ابزارهای خارجی تنظیم کننده صدا استفاده می کنید، پس طبیعتا افکت های داخلی میکسر و پردازشگرهای صدا اهمیت کمتری برای شما خواهند داشت. اما در نظر داشته باشید یک میکسر با افکت های داخلی و پردازش صدا برای حمل به مکان های مختلف یا هنگام اجرای زنده کاربردی تر هستند.