دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

داداش من تتو کار سلطانم ؛ شلوار شش جیبتو عشق است/ چرا بلاگرهای شرارت در اینستاگرام طرفدار دارند! 

جمعه، 02 آذر 1403
کد خبر: 420270
ساعدنیوز: پژوهش «هویت‌یابی مجرمانه در اینستاگرام» و بررسی صفحات بلاگرهای شرارت نشان‌دهنده پرطرفدار بودن برخی از این افراد در فضای مجازی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، «داداش عکس مشترک مون رو پست کن. من تتو کار سلطانم.» «شلوار شش جیبتو عشق است.» «یک روزی بهت می‌رسم و کناردست خودت می شینم.» اینها بخشی از کامنت‌های دنبال‌کنندگان پیج شرورهای اینستاگرام است.

نتایج پژوهش «هویت‌یابی مجرمانه در اینستاگرام» و تحلیل محتوای پست‌ها و نظرات موجود در صفحات افرادی که به سلبریتی شرارت معروف شدند، نشان می‌دهد که صفحات این افراد در فضای مجازی طرفدار دارد و بسیاری از دنبال‌کنندگان، این افراد را به‌عنوان قهرمان می‌دانند و از آنها با کامنت‌ها و نظرات حمایت می‌کنند.

اشرار اینستاگرامی چند سالی هست که با ظاهری مجرمانه و غیرمتعارف، بدن خال‌کوبی شده و صورت‌های چاقو خورده علاوه بر ارتکاب رفتارهای مجرمانه و نمایش آن در صفحه اینستاگرام با مفاهیمی مثل رفاقت و غیرت، دنبال‌کنندگان را جذب می‌کنند. توهین، ضرب‌وجرح، نزاع دسته‌جمعی بخشی از فرهنگ روزمره این افراد است.

در این پژوهش، تحلیل محتوای صد نظر انتهایی سه پست آخر صفحات منتخب شرورهای اینستاگرام (از 3000 نظر، تنها 2880 نظر مرتبط بودند) به بررسی این مسئله پرداخته که چه عواملی باعث می‌شود برخی از اعضای جامعه، بزهکاران را به‌عنوان قهرمانان خود در نظر بگیرند. از مجموع 2880 نظر، 968 نظر مربوط به اسطوره‌سازی، 723 نظر مربوط به حمایت اجتماعی، 643 نظر مربوط به تقلید و الگوبرداری و 564 نظر مربوط به همانندسازی است.

استفاده از اینستاگرام بخشی از سبک زندگی مردم شده است و به همین دلیل، برخی از افراد، نوع پوشش، رفتار و عملکرد شخصی خودشان را بر اساس الگوهای اینستاگرام تعریف می‌کنند و شرورها یکی از افرادی هستند که به الگو برای بعضی افراد تبدیل شده‌اند.

رقیه نوری پور روان‌شناس و مشاور معتقد است برخی از جوانان فکر می‌کنند شاخ‌های اینستاگرام الگوهای قابل‌دسترس و در میان مردم هستند که خود واقعی‌شان را به نمایش گذاشته‌اند. برای همین از آنها دنباله‌روی می‌کنند.

اما در مقابل گوهریسنا انزانی روان‌شناس می‌گوید بسیاری از افرادی که از شرورهای اینستاگرام طرف‌داری و حمایت می‌کنند اختلال شخصیت نمایشی دارند و برای آنها جلب نظر دیگران به هر قیمتی مهم است وگرنه برای طرف‌داری می‌توانند سراغ الگوهای دیگری بروند.

جامعه شناس مجید ابهری می گوید خانواده و نهادهای فرهنگی موظف هستند به کودکان و نوجوانان روش های الگویابی مناسب را معرفی کنند تا در بزرگسالی در انتخاب الگو اشتباه نکنند. زیرا در موارد بسیاری الگوی بچه‌ها، شخصیت‌های تلویزیونی، سینمایی یا افراد معروف در فضای مجازی هستند و بچه‌ها فکر می‌کنند اگر کسی می‌خواهد پیشرفت کند، باید شبیه آنها باشد. از طرفی خانواده ها اگر نشانه هایی از اختلال شخصیت نمایشی در نوجوانانشان دیدند باید با کمک مشاوران و روانشناسان این اختلال را ریشه یابی و برطرف کنند.

برای پیگیری آخرین اخبار ایران و جهان ساعدنیوز را دنبال کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
مروری بر بازیگران و ورزشکارانی که همسر غیرایرانی دارند؛ از رضا صادقی و همسر آلمانی‌اش تا کریم انصاری فرد با همسری اهل یونان+عکس
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
نگاهی به چهره غمزده و چشمان گریان دختران بازیگران مشهور در مراسم خاکسپاری پدرانشان؛ از ستاره دختر اتیلا پسیانی تا هانا دختر حسام محمودی و آوا دختر حسن جوهرچی+ عکس
علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس
نگاهی به بازیگرانی که جرئت امتحان کردن تیپ هاوایی رو داشتن؛ از رضا عطاران و جواد عزتی تا نیما شعبان‌نژاد و محسن کیایی