داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند

  چهارشنبه، 19 دی 1403
داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند
ساعد نیوز: در این مطلب با 4 مورد از داغ ترین موضوعات روز با ما همراه باشید. وضعیت ویروس HMPV در ایران، شناسایی 100 صرافی غیرمجاز رمز ارز، موضوع سگ های ولگرد و هشدار جدی بخاطر ظروف یکبار مصرف تقلبی.

به گزارش سرویس جامعه ساعد نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، رئیس شعبۀ رسیدگی به پرونده‌های رمزارز گفت: در کشور بیش از 100 صرافی غیرمجاز رمزارزی وجود دارد. رئیس شعبۀ رسیدگی به پرونده‌های رمزارز گفت: در کشور بیش از 100 صرافی غیرمجاز رمزارزی وجود دارد. وی افزود: هم اکنون صرافی داریم که 8 میلیون کاربر دارد و مجلس باید به این مسئله دقت کند که اگر اطلاعات این صرافی سرقت شود ما با 8 میلیون پرونده مواجه خواهیم شد. کل اقتصاد کشور ما بر روی ارز دیجیتال میچرخد اما برای این صرافی ها قانون گذاری نمیشود.

در ویدیو بالا سخنان رئیس شعبه رسیدگی به پرونده های رمز ارز را مشاهده کردید.

افشاگری درویش از تجارت با سگ‌های ولگرد

موضوع مدیریت سگ‌های بلاصاحب به یک چالش پیچیده تبدیل شده است برخی افراد باتوجه به حقوق حیوانات برحمایت از سگ‌ها و برخی دیگر به از بین بردن این حیوانات تأکید دارند اما آیا می‌توان با استفاده از سیاست‌های مناسب به کنترل و مدیریت جمعیت سگ‌ها پرداخت و ضمن حفظ حقوق حیوانات نسبت به کنترل تاثیرات منفی آنها بر طبیعت و انسانها اقدام کرد.

محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: جمعیت سگ‌های بدون سرپرست به شدت در کشور افزایش پیدا کرده است، این اتفاق به شدت در کشور می‌تواند خطرناک باشد چون توازن اکولوژیک به هم می‌خورد. سازمان شهرداری‌ها و سازمان محیط زیست باید در این زمینه ورود کنند اما آن‌ها در این زمینه تعلل می‌کنند.وی ادامه داد: در همه جای دنیا وقتی این بحران شکل می‌گیرد این 2 سازمان هستند که ورود پیدا می‌کنند، باید سگ‌هایی که سرپرست ندارند جمع‌آوری شوند و بین آن‌ها دسته‌ای که بیماری خطرناکی دارند معدوم شده و آن‌هایی که بیماری ندارند باید عقیم شوند و در پناهگاه‌هایی با استانداردهای خاص نگهداری شود. مشخصات این سگ‌ها به افرادی که علاقمند به نگهداری سگ‌ هستند اعلام شود تا آن‌ها بتوانند از این سگ‌ها نگهداری کنند.درویش افزود: سگ نباید در معابر عمومی و طبیعت رها باشد بلکه باید در کنار انسان زندگی کند. یکی از مسائلی که باعث افزایش جمعیت سگ‎‌ها می‌شود موضوع پسماند است، ما مراکز دفن زباله بزرگی داریم که زباله را در طبیعت رها کرده و به این ترتیب غذا به راحتی برای آن‌ها فراهم است. این غذاها معمولاً آلوده هستند و هر حیوانی که از آن استفاده کند آلوده می‌شود به این ترتیب این آلودگی وارد زنجیره غذایی انسان‌ها نیز می‌شود.این فعال محیط زیست گفت: بخشی از این ماجرا هم به هموطنانی باز می‌گردد که به این حیوانات غذا می‌دهند. البته ما متهم‌های بزرگتری مثل مدیریتی پسماند هم وجود دارد، انجام ندادن تکالیف از سوی سازمان‌های مرتبت نیز یکی از عوامل این مشکلات است. عملاً این سازمان‌ها عرصه را رها کرده‌اند

.

وی بیان کرد : سازمان محیط زیست باید دستورالعمل اخلاقی جمع‌آوری و نگهداری حیوانات بدون سرپرست را منتشر کند . بیش از یک دهه است که برای ساماندهی این موضوع قرار است قانونی وضع شود که مدت‌هاست که بین سازمان‌ها معطل مانده است؛ باید در این زمینه قانون کاملی وضع شود.درویش ادامه داد: حتی کسانی که سرپرستی سگ هم دارند باید قوانین خاص خود را رعایت کنند مثلاً اگر حیوان خود را بیرون می‌آورند باید مدفوع سگ خود را جمع کنند، نباید قلاده را از سگ جدا کنند، نباید در مکان عمومی مثل اتوبوس سگ را حمل کنند و بایداین حیوان در محفظه‌های خاص باشد..این فعال محیط زیست ادامه داد: کسی که دنبال دانستن باشد می‌داند که نباید به سگ‌ها غذا بدهد، بعضی از کسانی که این کار را انجام می‌دهند از این راه تجارت دارند ، چه در بحث توله‌کشی و در بحث کشتار این توله‌ها و تحویل آن به شهرداری و دریافت پول قوانینی ناقصی که شهرداری و محیط زیست دارد این توله کشی‌های ناقص را ترویج می‌دهد.وی افزود : یکی دیگر از مشکلاتی که باعث افزایش این توله‌کشی‌ها می‌شود چوپانان هستند که بعد از جفت گیری توله‌های به درد نخور را حذف می‌کردند ولی در حال حاضر آن‌ها این حیوانات را از ترس واکنش مردم رها می‌کنند که این باعث ایجاد پدیده‌ای به اسم گرگاس شده است که جفتگیری بین سگ و گرگ است و به شدت خطرناک است چون باعث حمله به انسان‌ها، کودکان و میش بره‌ها در حیات وحش می‌شود.

.

درویش افزود: راه‌حل این است که سازمان محیط زیست شیوه‌نامه را تدوین کند و وزارت کشور اجرا کند، سگ‌هایی که دچار بیماری خطرناک هستند حذف شوند بقیه واکسینه شده و عقیم شوند و در پناهگاه‌ها با استاندار لازم نگهداری شود، مشخصات به هموطنان که تمایل به نگهداری شوند اعلام شود، با رعایت استانداردها و هنجارهایی که اعلام شده است این سگ‌ها واگذار شوند. در کنار آن باید مدیریت پسماند انجام شده و مراکز جمع‌آوری زباله جمع شود و سطل‌های زباله دارای در باشند تا به تدریج تعداد این جمعیت کمتر شود.

هشدار به فروشندگان ظروف یک‌بار مصرف تقلبی

وزارت بهداشت اعلام کرد: با فروشندگان کالاهای یک بار مصرف بی‌نام و نشان، تقلبی و بدون علامت سیب سلامت برخورد قانونی می‌شود.

وزارت بهداشت اعلام کرد: با فروشندگان کالاهای یک بار مصرف بی‌نام و نشان، تقلبی و بدون علامت سیب سلامت برخورد قانونی می‌شود.به مردم توصیه میشود از مکان های معتبر و مطمئن خرید کنند همچنین میتوانند با استعلام از سیب سلامت سازمان غذا و دارو که بر روی محصول درج شده از اصل بودن کالا مطمئن شوند.

تاکنون موردی از ابتلا به ویروس HMPV در ایران مشاهده نشده است

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس رصد روزانه در سراسر کشور از موارد مشکوک ابتلا به این ویروس، هنوز مورد مثبتی گزارش نشده است.

حسین کرمانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جدید نبودن ویروس HMPV گفت: این ویروس همانند کرونا ممکن است جهش کند و نسخ های متفاوتی خلق کند. ممکن است این ویروس در ایران باشد اما تا کنون در تست هایی که انجام شده دیده نشده است.وی افزود: یادمان باشد ابتدای کرونا اصلا کیت آزمایشگاهی وجود نداشت که کرونا شناسایی شود اما در مورد HMPV کیت داریم و روزانه رصد می شود.رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در خصوص امکان اپیدمی شدن این ویروس در سطح جهان، تاکید کرد: باتوجه به آمادگی های لازم، امکان اپیدمی شدن این ویروس کم است اما منطقی است که آماده باشیم تا غافلگیر نشویم که تمام شبکه های بهداشت کشور در آمادگی کامل هستند.دکتر کرمانپور از شستشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک در مراکز شلوغ، تهویه اماکن پر ازدحام و استراحت در اثر بروز علائم به عنوان راه های پیشگیری از این بیماری یاد کرد و گفت: مثل اکثر بیماریهای ویروسی، هیچ درمان قطعی وجود ندارد. یادمان نرود سرماخوردگی با قرن ها حضور در جهان، هنوز درمان ندارد.

صحبت های قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار؛ هیچ ویروسی در کار نیست!


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها