به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خودرو و موتور آن از اجزای مختلفی تشکیل شده اند. و هرکدام از این اجزا دارای اهمیت خاص خود می باشند. یکی از اجزای جلوبندی خودرو پلوس است. از مهمترین قسمت های خودرو، قسمت انتقال نیرو و قدرت به چرخ ها و محور ها می باشد. پلوس در جلوبندی خودرو یکی از مهمترین اجزاست. وظیفه پلوس انتقال نیروی تولید شده توسط موتور خودرو به گیربکس یا همان جعبه دنده می باشد. و سپس این نیرو توسط میل گاردان به دیفرانسیل خودرو انتقال می یابد. همانطور که می دانیم، دیفرانسیل هم نقش تنظیم کننده دور چرخ ها را دارد. همچنین میله ای از داخل دیفرانسیل به دو چرخ طرفین متصل می باشد و پلوس نام دارد که وظیفه اش انتقال نیروی دیفرانسیل به چرخ ها می باشد. همچنین باید توجه داشت که خودرو هایی که دارای دو دیفرانسیل هستند و به اصطلاح دو دیفرانسیل می باشند، نیازس به انتقال نیرو به چهار چرخ در هر زمانی وجود ندارد. و در صورت تمایل می توان دنده کمک را فعال نمود و چهار چرخ را همزمان فعال کرد.
پلوس ها چگونه خراب می شوند؟
در واقع آسیب وارده به هر یک از اجزای پلوس موجب بروز صدای اضافی از ناحیه چرخ ها می شود اما بیشترین مورد خرابی که در پلوس دیده شده، پاره شدن گردگیرهای آن است. این قطعه ی قیف مانند که در انتهای پلوس قرار گرفته وظیفه جلوگیری از ورود یا برخورد گرد و خاک و یا سایر آلاینده ها و ذرات خارجی به سر پلوس را دارد بنابراین پارگی آن موجب وارد شدن صدمات جدی به سرپلوس و مفصل ها خواهد شد.
نکته: همیشه سعی کنید هنگام سرویس خودرو، گردگیرها چک شوند.
در زیر سایر مواردی که باعث بروز مشکل در پلوس می شود، ذکر شده اند:
- رها کردن نادرست کلاج و ضربه های ناگهانی به خودرو
- رانندگی با دنده اشتباه
- ترمز های بی جا و استفاده ناصحیح از ترمز دستی
- روشن کردن خودرو با هل دادن
- چک نکردن اتصالات سرپلوس
- بکسل کردن وسیله ای که وزن بیشتری نسبت به خودرو دارد.
نکات مهم در تعویض پلوس:
برای باز کردن مهره پلوس هرگز نباید از ترمز استفاده کرد.
قبل از جدا کردن پلوس از دیفرانسیل باید «واسکازین» گیربکس و دیفرانسیل آن را تخلیه کرد. واسکازین یا روغن دنده، روغنی با مواد افزودنی مخصوصی است که از چرخ دنده ها و متعلقاتشان در برابر فشارهای وارده محافظت می کند.
چنانچه نیاز به باز کردن و خارج کردن پلوس های هر دو سمت باشد، حتما می بایست در محل اتصال پلوس به دیفرانسیل یک شافت موقت قرار داد تا دنده های پلوس جا به جا نشوند.
موقع انجام تعمیرات باید مراقب بود که کاسه نمد آسیب نبیند چون منجر به روغن ریزی می شود.