به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،یک از مهم ترین و حیاتی ترین سیستم های خودرو، ترمز است، به دلیل اهمیت بالای آن شرکت های خودرو سازی روز به روز تلاش می کنند تا نسل جدیدی از ترمز ها را روانه ی بازار کنند. نسل های جدید خودرو ها دارای سیستم ترمز ABS هستند به کارایی سیستم ترمز به به مراتب بهبود داده است، امکان قفل چرخ ها در ترمز های شدید این سیستم بسیار پایین است.
روش کار ترمز خودرو
روش کار سیستم ترمز خودرو مبنی بر اصطکاک ایجاد شده بین دو سطح دیسک و لنت های ترمز می باشد، میزان اصطکاک بوسیله ی نیروی اعمال شده بین دو سطح تغییر می کند.هنگام ترمز کردن، روغن ترمز درون لوله های روغن حرکت میکند و به دورن سیستم ترمز گیری درون چرخ ها می رسد.
دلایل ضعیف شدن ترمز خودرو
کم شدن قدرت ترمزها می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که بسته به نوع ترمز خودرو، ممکن است متفاوت باشد. امروزه سیستم های مختلفی برای ترمز ارائه شده اند که از جمله آن ها می توان به ترمز های لنتی، دیسکی، ABS و EBD اشاره داشت. البته باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که هر خودرو بسته به نوع ساخت و طراحی چرخ های خود، ممکن است قدرت ترمزگیری متفاوتی داشته باشد. اما هنگامی که یک سیستم ترمز دچار افت عملکردی شود، راننده می تواند آن را به خوبی تشخیص دهد و یا از طریق روش های تست ترمز، به وجود اشکال در آن پی ببرد.
به طور کلی ضعیف شدن ترمزها می تواند دلایل زیر را داشته باشد:
- تمام شدن لنت ها
- کم شدن سطح روغن ترمز
- کاهش کیفیت روغن ترمز
- خرابی پمپ اصلی ترمز
- هوا گرفتن روغن ترمز
- خرابی بوستر ترمز
- چرب شدن دیسک و لنت به دلیل نشت روغن یا گریس در آن ها
- کاهش قطر دیسک
- عدم رگلاژ کاسه ترمز