به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایران آنلاین، این روزها موضوع تعدیل استادان دوشغله دانشگاه آزاد سروصدای بسیاری را به راه انداخته تا جایی که فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد تأکید کرد: «بحث اخراج استادان مطرح نیست این افراد در دانشگاههای دولتی استخدام هستند. ما هم میخواهیم ساختار هیأت علمی دانشگاه را ارتقا دهیم برای همین مجبور به قطع همکاری با آنها شدیم». موضوعی که البته به گوش نمایندگان مجلس هم رسیده است.
محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خبر از ورود مجلس به وضعیت تعدیل استادان سرشناس در دانشگاه آزاد را داد و به خبرنگار «ایران» گفت: «این موضوع باید بهطور جدی در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و در جلسه بعدی کمیسیون حتماً این موضوع را مطرح خواهم کرد». صادقی در واکنش به اخبار منتشر شده از دانشگاه آزاد مبنی بر اینکه قرارداد همکاری تمامی استادان نیمه وقت دانشگاه آزاد از بهمن ماه سالجاری به حقالتدریس تبدیل وضعیت داده شده اما برخی اعضای هیأت علمی این دانشگاه به صورت یکطرفه و بدون هیچ گونه توضیحی لغو قرارداد شدهاند این چنین توضیح داد: یکی از نقدهای جدی که به دانشگاه آزاد دارم این است که چرا میخواهد اعضای هیأت علمیاش را خودش انتخاب کند. اخیراً خبری را شنیدم که دانشگاه آزاد مصوبهای را برای جذب اعضای هیأت علمی از شورای اسلامی شدن دانشگاه ها گرفته است، مسئولان این دانشگاه میخواهند بدون دخالت وزارت علوم و مستقل جذب هیأت علمی داشته باشند که این خلاف قوانین است. این بحث باید در کمسیون آموزش مجلس بررسی شود که چرا وزیر علوم در این باره سکوت کرده است و چرا دانشگاه آزاد میخواهد مستقل عمل کند. این آئین نامه شائبه این موضوع که مسئولان دانشگاه آزاد بخواهند سیاسی و یا جناحی بر این دانشگاه مدیریت کنند را افزایش میدهد. وی با اشاره به اینکه افرادی که از دانشگاه آزاد حذف شدند در حقیقت استاد مدعو دانشگاه بودند اظهار داشت: یکی از شرایط وزارت علوم برای بهبود ساختار دانشگاه آزاد بهبود هرم هیأت علمی دانشگاه بوده است. دانشگاه آزاد هماکنون با محدودیتهای بسیاری روبهرو است.
آنطور که میدانیم ورودی دانشجویان به دانشگاه آزاد کم شده است و دانشگاه برای جبران هزینه کردش برخی از املاک و ساختمان هایش را فروخته است تا بتواند به کارش ادامه دهد. با این حال باید بررسی کنیم و ببینیم که آیا حذف استادان از دانشگاه جنبه جناحی داشته یا برای اصلاح هرم هیأت علمی بوده است. صادقی تأکید کرد: درباره اتفاقات دانشگاه آزاد اطلاع دقیقی ندارم اما میدانم که این استادان استخدام رسمی دانشگاه دولتی بودند و از دانشگاه آزاد تعدیل شدند. همینطور با صحبتهایی که با یکی از مسئولان دانشگاه آزاد داشتم برخی از چهرههای اصولگرا هم تعدیل شدند.
وی اعلام کرد: نسبت به برخی اتفاقات دانشگاه آزاد منتقد هستم، خبرهای منتشر شده نشان میدهد که دانشگاه آزاد سخت گیریهای بسیاری در برخی از واحدهای دانشگاهیاش برای استادان و دانشجویان داشته است. در گذشته هم این سخت گیریها انجام شد و تجربه نشان داده است که اعمال محدودیت در فضای دانشگاهی جواب نمیدهد. بزودی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نسبت به اتفاقات دانشگاه آزاد ورود میکند تا به مردم توضیح دهیم که این اتفاقات قانونی بوده است یا برخی افراد سلیقهای در دانشگاه آزاد مدیریت میکنند. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره خبری که بر اساس آن مسئولان دانشگاه آزاد در پی جذب بورسیههای غیرقانونی دوران احمدینژاد هستند، گفت: موضوع را شنیده ام که دانشگاه آزاد برنامه دارد این اشخاص را جذب کند. موضوع حتماً بررسی خواهد شد اما باید اعلام کرد که صرف نظر از مسائل سیاسی قضیه، ظاهراً دانشگاه آزاد ترجیح داده به جای کادر پاره وقت، کادر ثابت جذب کند. چندی پیش آقای رهبر که به کمیسیون آموزش آمده بود، یکی از مشکلات دانشگاه آزاد را هرم هیأتهای علمی عنوان کرد که باید تغییر کند. با این همه موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد. صادقی همچنین درباره آخرین وضعیت بورسیههای دوران احمدینژاد، اظهار کرد: این سؤالی بود که از وزیر علوم پرسیدیم و ایشان برای پاسخ یک ماه وقت خواستند. با این حال به نظر میرسد بسیاری از بورسیهها به دانشگاه بازگشتهاند.