ساعدنیوز
ساعدنیوز

در روزهای قبل از قاعدگی با همسر خود چگونه رفتار کنیم؟

  سه شنبه، 09 فروردین 1401   زمان مطالعه 10 دقیقه
در روزهای قبل از قاعدگی با همسر خود چگونه رفتار کنیم؟
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS یکی از اختلالاتی است که اغلب خانم‌ها با آن آشنایی دارند. در این مطلب نکاتی را درباره این سندرم بیان کرده و راهکارهایی را برای رفتار با همسر در این روزها ارائه می کنیم. با ما همراه باشید.

قبل از شروع قاعدگی و در حین آن، خانم ها دچار علائم جسمانی و روانی می شوند که اذیت کننده است و رابطه با مردشان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. در هر فردی با شدت و علائم متفاوت این اتفاق می افتد. در این دوران بسیار مهم است که مرد در کنار همسرش باشد و از او حمایت کند. درواقع رفتار مرد می تواند از شدت علائم خانم بکاهد. مرد چه کارهایی می تواند انجام دهد؟ چگونه می تواند به همسرش کمک کند؟ در این مقاله درباره این موضوع توضیح می دهیم اما در ابتدا سراغ علائم دوران قبل از قاعدگی و بعد از آن می رویم تا آگاهی کاملی درباره این دوران داشته باشید و بدانید که باید چه کار بکنید.

مفهوم PMS یا سندرم پیش از قاعدگی

ممکن است علائم PMS برخی از جنبه های زندگی فرد را مختل کند.علائم PMS پنج تا ۱۱ روز قبل از قاعدگی شروع می شود و به طور معمول با شروع آن از بین می رود. علت PMS ناشناخته است. با این حال، بسیاری از محققان معتقدند که این امر به تغییر سطح هورمون های جنسی و سروتونین در ابتدای چرخه قاعدگی مربوط است.سطح استروژن و پروژسترون در زمان های خاصی از ماه افزایش می یابد. افزایش این هورمون ها می تواند باعث تغییرات خلق و خو، اضطراب و تحریک پذیری شود. استروئیدهای تخمدانی همچنین فعالیت را در قسمت هایی از مغز که با علائم قبل از قاعدگی مرتبط است، تعدیل می کنند.سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز و روده است که بر روحیه، احساسات، افکار و خلق و خوی تأثیر می گذارد.

علت ایجاد سندرم پیش از قاعدگی و اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی چیست؟

بافت های مختلف بدن زنان نسبت به تغییرات هورمونی چرخه ی قاعدگی، حساس است. تحقیقات نشان می دهد که افزایش و کاهش سطح هورمون هایی نظیر استروژن و پروژسترون، ممکن است در مواد شیمیایی موجود در مغز (از جمله ماده ای به نام سروتونین که بر خلق و خو مؤثر است) نیز تأثیر بگذارد. با این حال، هنوز مشخص نیست که چرا برخی زنان به سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یا اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD) مبتلا می شوند و برخی دیگر نه. سطح استروژن و پروژسترون در زنان مبتلا و غیرمبتلا به این بیماری مشابه است. بر اساس پژوهش های مختلف، محتمل ترین توضیح برای این شرایط، این است که زنان مبتلا به اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی، نسبت به تغییرات طبیعی هورمون ها بسیار حساسند.

عوامل خطر سندرم پیش از قاعدگی

  • سابقه افسردگی یا اختلالات خلقی، مانند افسردگی پس از زایمان یا اختلال دو قطبی
  • سابقه خانوادگی PMS
  • سابقه خانوادگی افسردگی
  • خشونت خانگی
  • سوء مصرف مواد
  • آسیب فیزیکی
  • ضربه عاطفی

علائم PMS

چرخه قاعدگی زنان به طور متوسط ​​۲۸ روز طول می کشد. علائم PMS پنج تا ۱۱ روز قبل از قاعدگی شروع می شود و به طور معمول با شروع آن از بین می رود. علت PMS ناشناخته است. تخمک گذاری، زمان آزاد شدن تخمک از تخمدان ها، در روز ۱۴ و قاعدگی یا خونریزی در روز ۲۸ چرخه اتفاق می افتد. علائم PMS می تواند از حدود روز ۱۴ شروع شده و تا ۷ روز پس از آن ادامه یابد.علائم PMS معمولاً خفیف یا متوسط ​​است. طبق ژورنال American Family Physician، تقریباً ۸۰ درصد زنان یک یا چند علامتی را گزارش می کنند که به طور قابل توجهی بر عملکرد روزانه تأثیر نمی گذارد.۲۰ تا ۳۲ درصد زنان علائم متوسط ​​تا شدیدی را گزارش می کنند که برخی از جنبه های زندگی را تحت تأثیر قرار می دهد. ۳ تا ۸ درصد PMDD را گزارش می کنند. شدت علائم می تواند بسته به فرد و ماه متفاوت باشد.علائم PMS شامل موارد زیر است:

  1. نفخ شکم
  2. درد شکم
  3. درد پستان
  4. آکنه
  5. ولع مصرف مواد غذایی، به ویژه شیرینی جات
  6. یبوست
  7. اسهال
  8. سردرد
  9. حساسیت به نور یا صدا
  10. خستگی
  11. تحریک پذیری
  12. تغییر در الگوی خواب
  13. اضطراب
  14. افسردگی
  15. غمگینی
  16. طغیان های احساسی

درمان سندروم پیش از قاعدگی

همانطور که گفته شد می توان از طریق استفاده از قرص سندرم پیش از قاعدگی، استفاده از مکمل ها و همچنین انواع درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی، علائم این شرایط را کم کرد که در ادامه به راهکارهای آن اشاره کرده ایم.

درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی

بیشتر درمان هایی که در طب سنتی برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی آمده است؛ مربوط به تغییر شیوه زندگی هستند که بسته به شرایط هر فرد و نوع اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی او باید انتخاب شوند. افرادی که دچار احساس نفخ می شوند و یا مشکلات گوارشی دارند؛ باید در این دوره وعده های غذایی کوچک تری انتخاب کنند. همچنین برای کاهش احتباس مایعات در بدن، لازم است در این دوره مصرف نمک را محدود نمایند و از غذاهای شور استفاده نکنند. همچنین در این دوران طبق درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی، باید غذاهایی که حاوی میزان زیادی کربوهیدرات پیچیده هستند؛ همچون انواع میوه ها، سبزیجات و همچنین غلات کامل و مواد غذایی حاوی کلسیم همچون لبنیات را میل نمایند و افرادی که نمی توانند کلسیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت کنند، به مکمل نیاز دارند. در این دوران حتماً حداقل ۳۰ دقیقه تحرک بدنی همچون پیاده روی، دوچرخه سواری و... را انجام دهید. ورزش را به صورت روزانه پیگیری نمایید تا علائم روحی آن و همچنین دردهای شکمی در طول دوران پی ام اس کاهش پیدا کند.

از انواع دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی می توان به گیاهانی اشاره کرد که خاصیت آرام بخشی دارند؛ برای مثال دمنوش اسطوخودوس و یا استفاده از بهار نارنج که به آرامش اعصاب و ایجاد حس خوب کمک می کند، از انواع دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی هستند. همچنین می توان از دمنوش زنجبیل نیز برای گرم کردن بدن استفاده کرد تا شدت علائم کاهش پیدا کنند.

درمان سندرم پیش از قاعدگی در طب مدرن

طب مدرن انواع قرص سندرم پیش از قاعدگی را براساس نوع اختلال تجویز می کند که این داروها را باید پزشک تجویز نماید و از مصرف خودسرانه آن ها اجتناب شود. داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد التهابی و دیوریتیک ها از انواع قرص سندرم پیش از قاعدگی هستند که ممکن است پزشک برای کاهش علائم تجویز نماید.

همچنین طبق گزارشات برخی از افراد به کمک مصرف مکمل ها از بروز علائم سندروم قبل از قاعدگی خود جلوگیری کرده اند. مکمل هایی همچون کلسیم، ویتامین C، ویتامین B6 و منیزیم در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی موثر بودند؛ اما نمی توان این موضوع را به عنوان یافته علمی در نظر گرفت.

در روزهای پیش از قاعدگی چگونه می توانیم به همسرم کمک کنم؟

PMS یک بیماری بسیار شایع است. علائم PMS بیش از ۹۰ درصد زنان در سن قاعدگی را درگیر می کند. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) بیماری است که بر احساسات، سلامت جسمی و رفتار یک زن در روزهای خاصی از چرخه قاعدگی، به عبارتی درست قبل از شروع قاعدگی، تأثیر می گذارد. اما شما به عنوان همسر می توانید تا حدودی این درد زنان را التیام ببخشید در ادامه راهکارهایی برای کمک به همسر در این روزها بیان شده است.

زن و شوهر

آماده باشید

چرخه قاعدگی همسرتان را یک جا ثبت کنید و یا یادداشت کنید تا آماده باشید. یک همسر متفکر و دانا این کار را انجام می دهد تا از قبل بداند که حال همسرش کی قرار است تغییر کند و وقتی این تغییرات را مشاهده کرد به او توهین نکند بلکه درک کند که علتش چیست.

یک یا دو بار غذایی که او دوست دارد را تهیه کنید

شاید او هوس شیرینی جات یا غذاهای پرکالری کند. اشکالی ندارد که یک یا دو بار برایش تهیه کنید. قطعا لذت خواهد برد و این کار کمکش می کند که شادتر باشد.

اگر او یبوست دارد تشویقش کنید غذاهای فیبردار بخورد

غذاهایی مثل عدس، کلابی، کلم بروکلی و… غذاهای فیبردار هستند که به رفع یبوست به فرد کمک می کنند.

از لحاظ احساسی از همسرتان حمایت کنید

حتی اگر او علائم شدیدی را تجربه می کند و شما از این موضوع ناراحت می شوید، نباید با او شوخی های نامناسب بکنید یا احساساتش را مسخره کنید. اگر می خواهد درباره احساساتی که دارد صحبت کنید، بدون قضاوت کردن به او گوش بدهید. درکش کنید و بدانید علائمی که دارد یا احساساتی که تجربه می کند تحت کنترل او نیست و او تقصیری ندارد. این علائم به خاطر نوسانات هورمونی ایجاد می شوند و طبیعی هستند. سعی کنید صبور باشید. اگر او می خواهد کمی تنها باشد، به خواسته اش احترام بگذارید و کمی تنهایش بگذارید اما به او بگویید که در کنارش هستید و هر موقع که بخواهد به او کمک خواهید کرد. اگر دوست دارد او را در آغوش بگیرید و محبت کنید. عشق ورزیدن به او باعث کاهش علائم جسمانی و روانی اش می شود و می تواند کمک کننده باشد. اگر نمی دانید چگونه می توانید از لحاظ احساسی از او حمایت کنید، می توانید مستقیما از او بپرسید که چه کاری می توانید برایش انجام بدهید. او بهتر می تواند شما را راهنمایی کند چون ممکن است نیازها و خواسته های هر فرد با هم فرق داشته باشد. پس بهتر است از خودش سوال کنید.

کمک کنید دردهایش کاهش پیدا کند

اگر همسرتان در دوران قاعدگی در ناحیه شکم خود درد احساس می کند، می توانید با ماساژ دادن، آب دادن به او و یا تشویق کردن او به انجام دادن یوگا و مدیتیشن دردش را کاهش بدهید. چرا نوشیدن آب مهم است؟ چون گاهی کم آبی بدن نیز باعث دردهای زیاد در دوران قاعدگی می شود. پس سعی کنید به او یادآوری کنید که هر روز به اندازه کافی آب بنوشد.

با هم فیلم تماشا کنید

برای اینکه حواسش را از علائم قاعدگی پرت کنید و کاری کنید که کمتر درد را احساس کند، می توانید با هم با یک فعالیتی که دوست دارید، سرگرم شوید. مثلا با هم فیلم تماشا کنید.

حمام آب گرم را امتحان کنید

همسرتان را تشویق کنید که در روزهایی که درد دارد، حمام آب گرم بگیرد. انجام دادن این کار باعث ریلکس شدن ماهیچه ها و عضلات بدن می شود، همچنین فرد را از لحاظ روانی و جسمانی آرام می کند و درد را کاهش می دهد.

تغییرات میل جنسی اش را درک کنید

اگر می خواهید در این دوران با او معاشقه داشته باشید اما او می گوید که حوصله اش را ندارد یا خسته است، به این دلیل نیست که شما دیگر برای او جذاب نیستید، بلکه تغییرات میل جنسی در دوران قاعدگی کاملا طبیعی است و فقط باید صبور باشید و اصرار نکنید. در برخی از خانم ها، افزایش میل جنسی اتفاق می افتد. به هر حال این روند و تغییرات را درک کنید و در این مدت همسرتان را تحت فشار قرار ندهید.

سعی نکنید او را تغییر دهید

از آنجایی که این علائم و تغییرات کاملا طبیعی هستند، شما نمی توانید این موارد را تغییر دهید. فقط می توانید به همسرتان کمک کنید که در این روزها آرامش بیشتری داشته باشید و علائمش با شدت کمتری باشد. بنابراین اصرار به تغییر آن نداشته باشید چون در این کار شکست خواهید خورد. چیزی که طبیعی و ذاتی است، نمی تواند تغییر کند.

دعوا و بحث نکنید

در این روزها که همسرتان تحریک پذیر و حساس است سعی کنید دعوا و بحث نکنید. درباره موضوعات مهم در این روزها با او صحبت نکنید چون ممکن است جواب منطقی و خوبی نشنوید. بهتر است در شرایط مناسب با او درباره موضوعات مهم صحبت کنید. در کل در این مدت تلاش کنید تنش رابطه را کم کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (185 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (94 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (90 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (88 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (71 نظر) پزشکیان: کلاس‌ های درس 45 نفره خیلی هم خوب است؛ خبرهای امیدوارکنننده در رابطه با اصلاح روش های آموزش در مدارس (53 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (53 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (45 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (43 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (43 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (42 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (42 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (40 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (36 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
وزیر ورزش دولت دکتر پزشکیان: رئیس جمهور پیگیر کارهای بازگشت عادل فردوسی پور به تلویزیون است!
گلوریا هاردی: هم ایران خانه من است و هم فرانسه؛ هر دو وطن من هستند/اگر روزی تیم ملی ایران و تیم ملی فرانسه بازی کنند، من دوست دارم بازی مساوی شود
فال شمع روزانه امروز شنبه 10 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز شنبه 10 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز شنبه 10 آذر ماه 1403
فال ابجد روزانه شنبه 10 آذر 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 10 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 10 آذر 1403 + فیلم
خبر فوری: طناز روحانی در اتریش، آزاده حداد عادل در ژاپن و سپس در آمریکا / فرزندت کجاست؟
ماجرای حادثه تصادف در مترو مهرشهر کرج
مرگ محمد پسر حسن روحانی در روز دوم عید به ضرب گلوله در منزل شخصی‌اش ...
کاپیتان پرسپولیس زیر تیغ جراحان ایرانی/ امید عالیشاه بینی اش را عمل میکند!
معرفی دختران همه روسای جمهور سابق ایران + عکس ؛ از فیروزه بنی صدر تا زهرا پزشکیان
چگونه با کودکی که مدام گریه می‌کند رفتار کنیم؟ / 8 راهکار برای مقابله با گریه مکرر کودک
حکایت های خواندنی/ قصه‌ی فتنه روباه برای نفاق و دشمنی بین دوستان( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
منتخب روز   
دعا و نیایش؛ بخش 2/ اجابت خواسته‌ها با دعای سمات در عصر جمعه تهران گردی؛ معرفی 15 مکان دیدنی تهران برای طبیعت‌گردی / همیشه که نباید شمال رفت، مکان های طبیعی پایتخت را بشناسید (ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت