ساعدنیوز
ساعدنیوز

در صفحه فیسبوک یا اینستاگرام شما بعد از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟

  چهارشنبه، 07 اسفند 1398   زمان مطالعه 8 دقیقه
در صفحه فیسبوک یا اینستاگرام شما بعد از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟
ساعد نیوز : در این مطلب با واقعیت‌هایی در مورد زندگی دیجیتالی بعد از مرگ آشنا می‌شوید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زندگی دیجیتالی پس از مرگ، شاید مفهومی برآمده از داستان های علمی - تخیلی به نظر برسد؛ اما خوشبختانه یا متاسفانه این موضوعی واقعی است و بخواهیم یا نخواهیم همه ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اگر به اینترنت دسترسی دارید، پست هایی در شبکه های اجتماعی ارسال می کنید، با دوستان و خانواده تان به صورت آنلاین ارتباط دارید یا حتی فایل هایی را در رایانه یا گوشی خود ذخیره می کنید، بهتر است بدانید این داده ها - که از آن ها با موضوع «زندگی دیجیتالی پس از مرگ» یاد می شود و حتی شرکت های فناوری هم هنوز دقیقا نمی دانند با آن ها چه باید بکنند - مدت های طولانی پس از مرگ شما باقی خواهند ماند.

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که اگر خدای نکرده فردا از دنیا بروید، در صفحه فیسبوک یا اینستاگرام شما چه اتفاقی می افتد؟ آیا تصویر پروفایل کنونی تان باقی می ماند و هویت شما را به صورت یک شبح دیجیتال تا ابد در خودش حفظ می کند؟ اگر از آن دسته افرادی نباشید که در شبکه های اجتماعی فعالند، شاید فکر کنید میراث دیجیتالی کمی از خود به جای می گذارید. اما وقتی صحبت از ردپای اینترنتی ما در میان است، شبکه های اجتماعی صرفا بخش کوچکی از ماجراست. هرکسی که بعد از مرگ شما به سیستم ها و حساب هایتان دسترسی داشته باشد - از جمله مطالبی که شما هرگز قصد به اشتراک گذاری آن ها را نداشته اید- می تواند چیز های زیادی درباره شما بگوید.

ارتباطات زودگذری که در گذشته با پایان یافتن شان به فراموشی سپرده می شدند حالا دیگر به شکل جامعی در رشته ای از پیام ها و ایمیل ها که زمان و تاریخ دقیق شان ثبت شده است ذخیره می شوند و گوشی های هوشمند، ساعت های هوشمند و فناوری های تشخیص چهره آن دسته از فعالیت های ما را که در گذشته غیرقابل ردیابی بودند، واقعه نگاری می کنند. حالا دیگران می توانند از طریق تاریخچه جست وجوی ما، وبگاه هایی که از آن ها بازدید کرده ایم و اسناد و عکس هایی که در حساب های ابری و دستگاه های ذخیره داده مان ذخیره کرده ایم، به خواسته ها و افکار و احساسات درونی ما پی ببرند.

به نظر می رسد در دنیایی با سطح ارتباطات فوق العاده و پر از ابزار های الکترونیکی که ما پیوسته آن ها را با داده هایمان تغذیه می کنیم، الگوریتم ها ما را بهتر از آنچه خودمان می شناسیم می شناسند. یک نظرسنجی که در سال ۱۳۹۸/ ۲۰۱۹ انجام شد نشان داد در انگلستان از هر چهار نفر یک نفر تمایل دارد بعد از مرگش تمام داده هایی که در اینترنت درمورد او وجود دارند حذف شود، اما هیچ سازوکار قانونی یا عملی برای این امر وجود ندارد. به عبارت دیگر مرگ فیزیکی ما معادل مرگ دیجیتالی مان نیست. اطلاعات شخصی ما در دنیای دیجیتال بسیار مفصل تر و گسترده تر از آن است که بتوانیم آن ها را فراخوانده و همراه خودمان دفن کنیم.

برنامه ریزی برای میراث دیجیتالی

منظور ما برای برنامه ریزی افراد برای برنامه ریزی میراث دیجیتالی فقط شامل سازمان هایی نمی شود که درمورد نحوه برخورد با میراث دیجیتالی سردرگمند؛ بلکه افرادی را که داده ها را ایجاد می کنند را هم شامل می شود. تاکنون افراد بسیار کمی به فکر میراث دیجیتالی خود بوده اند. در نظرسنجی ای که در سال ۱۳۹۶/ ۲۰۱۷ در انجمن میراث دیجیتال انجام شد، ۸۳ درصد از پاسخ دهندگان به هیچ وجه برنامه ای برای میراث دیجیتالی خود نداشتند. تعداد انگشت شماری از مردم (۲/۱۵ درصد) با استفاده از ویژگی Legacy Contact فیسبوک، خواسته های خود را به حساب های کاربری خود اعلام کرده اند. ویژگی Legacy Contact این امکان را به شما می دهد که شخص قابل اعتمادی را برای مدیریت حساب کاربری تان در زمانی که از دنیا رفته اید تعیین کنید و یا بر خواسته خود مبنی بر حذف حساب کاربری تان تصریح داشته باشید.

با این حال قوانین مربوط به میراث دیجیتال هنور آنقدر ها روشن و مشخص نیست. ممکن است تا ایجاد سیستم های اجرایی منسجم برای تعیین آنچه که باید درمورد داده های افراد متوفی اتفاق بیفتد مدتی فاصله داشته باشیم. تا آن زمان، شرکت هایی که در زمان زنده بودن مان به آن ها اعتماد می کنیم و داده های خود را به آن ها می سپاریم، تا حد زیادی تصمیم گیرنده اتفاقاتی هستند که بعد از مرگ برای داده های ما می افتند. در شرایط نبود قانون نظارتی مشخص، ما فقط می توانیم بهترین برنامه ریزی را در این زمینه داشته باشیم.

برای مطالب احساسی یا مطالبی که دارای ارزش عملی هستند و ممکن است برای عزیزان تان ارزشمند باشند، می توانید راهکار هایی برای دسترسی به آن ها ایجاد کنید یا حتی در یک قالب امن، اما قابل دسترسی که تحت کنترل ارائه دهندگان خدمات آنلاین نیست، از آن ها نسخه پشتیبان تهیه کنید. به نظر می رسد در آینده نه چندان دور، برنامه ریزی برای میراث دیجیتال می تواند به حرفه ای مستقل یا دست کم به مؤلفه ای ضروری برای حرفه های موجود تبدیل شود.

زندگی پس از مرگ

وقتی درمی یابیم که فناوری دیجیتال، می تواند ماهیت مرگ را از بعضی جهات تغییر دهد موضوع پیچیده تر می شود. حسین رهنما، پژوهشگر در مصاحبه ای با MIT Technology Review، از برنامه جاودانگی افزوده (Augmented Etenity) سخن می گوید، برنامه ای که آثار دیجیتالی یک فرد را به یک آواتار تعاملی تبدیل می کند. هرچند رهنما اذعان می کند بیشتر مردم دارای اثر دیجیتالی کافی که بتوان با فناوری کنونی از آن برای ساختن آواتار های کاملا کارآمد و متناسب استفاده کرد، نیستند، اما به عقیده او، طولی نمی کشد که محدودیت ها برطرف شوند و یک نسخه واقعی از یک فرد که از نظر دیجیتالی جاودانه باشد، ارائه شود. در واقع، یک صنعت بزرگ با هدف حفظ تصویر افراد در سینما نیز در حال شکل گیری است.

در حال حاضر فناوری می تواند چهره بازیگران را ده ها سال جوان تر سازد یا بعد از مرگشان آن ها را دوباره در فیلم بازآفرینی کند؛ بنابراین نه تن ها امکان زندگی، بلکه امکان کار پس از مرگ هم برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه آن را دارند، به یک واقعیت تبدیل شده است. اما حتی برای دیگر افراد نیز، زندگی «ابدی» چندان دور از ذهن نیست. به عنوان مثال برنامه هوش مصنوعی پولسترینگ (PullString) می تواند پس از مرگ افراد، یک چت بات هوش مصنوعی از آن ها ارائه کند که قادر به برقراری ارتباط متنی است. با کمک این نوع فناوری ها افراد می توانند امیدوار باشند بعد از مرگشان فراموش نخواهند شد و بازماندگان شان، یاد و نام آن ها را همراه خود خواهند داشت.

شبکه های اجتماعی قبرستان های دیجیتال می شوند

قبرستان های دیجیتال اختصاصی درحال حاضر هم وجود دارند. قدیمی ترین آن ها قبرستان جهانی است که در سال ۱۳۷۴/۱۹۹۵ تاسیس شد و مردم هنوز هم می توانند در آن از قبر های آنلاین دیدن کرده و به صورت آنلاین به صاحبان آن ها با تقدیم گل، ادای احترام کنند. باغ های یادبود را می توان اینجا و آنجا در دنیای مجازی «زندگی دوم» دید. درحال حاضر بسیاری از بنگاه های کفن و دفن، دفتر یادبود آنلاین ارائه می دهند و برخی از قبرستان های فیزیکی حتی دارای ویژگی های دیجیتالی مانند صفحه های نمایش ویدئویی یا برنامه بارکدخوان QR هستند که به سنگ قبر های قدیمی ضمیمه شده اند. شرکت های میراث دیجیتال فراوانی، مرتبا ایجاد می شوند و غالبا پس از مدت کوتاهی به کار خود پایان می دهند. با این حال هیچ کدام از این گورستان های دیجیتال نمی توانند یک شمع یادبود را در پلتفرم هایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و توییتر که در ابتدای کار هرگز قصد تبدیل شدن به قبر های آنلاین را نداشته اند روشن نگه دارند. بعد از کشتار دانشگاه ویرجینیا تک در سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ که کاربران از فیسبوک تقاضا کردند پروفایل کشته شدگان را که به یادبودی برای آن ها تبدیل شده بود حذف نکند، فیسبوک پروفایل ها را به عنوان یادبود نگه داشته است.

محققان انستیتوی اینترنت آکسفورد تخمین زده اند تعداد کاربران متوفی در فیسبوک ممکن است تا سال ۲۱۰۰ میلادی به ۹/۴ میلیارد نفر برسد. تعداد درگذشتگان در اینستاگرام نیز که پروفایل ها را به عنوان یادبود حفظ می کند، در حال افزایش است. احتمالا توییتر نیز از رویکرد حفظ پروفایل ها پیروی خواهد کرد. در آبان ۱۳۹۸/ نوامبر ۲۰۱۹، توییتر در واکنش به اعتراض مردم سوگوار که نگران ازبین رفتن فید های توییتری درگذشتگان خود بودند حذف یک حساب توییتری غیرفعال را لغو کرد. شبکه های اجتماعی ممکن است به شکل فعالی درباره نحوه برخورد با داده های افراد متوفی در سرور های خود تصمیم گیری کنند، اما داده های مربوط به افراد متوفی در سراسر اینترنت و در انواع وبگاه ها و برنامه ها وجود دارد. بسیاری از نهاد هایی که داده های ما را مدیریت می کنند از ابتدا برنامه ریزی خوبی برای پایان کار نداشته اند، بنابراین، داده ها ممکن است برای مدت زمان نامشخصی به صورت آنلاین باقی بمانند با این حال، هرگز نباید تصور کنیم که این داده ها برای همیشه آنلاین می مانند ناپدید شدن داده های آنلاین از طریق حذف عمدی، از بین رفتن تصادفی داده ها و ورشکست شدن شرکت ها اجتناب ناپذیر است.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (443 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (244 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی: کارِ من شرعی و قانونی و عُرفیه، من کشورمو ترک نمی‌کنم، کار من فرهنگ‌سازیه/ با مازیار خانوم گفتن لج من درنمیاد! (62 نظر) اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 1- پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند+ متن صوتی با صدای اشکبار و پراحساس استاد (51 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (48 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (45 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (44 نظر) گلوریا هاردی: ساعد وقتی گرسنه هست اصلا تحمل نداره باید سریع غذا بخوره/ من غذاهای فرنگی بلدم اما الان بیشتر غذاهای ایرانی درست می کنم (35 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (34 نظر) (عکس) بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز (33 نظر) فریبا نادری: تعرض و پیشنهادهای بی‌شرمانه در بین بازیگران سینما وجود دارد اما هرچیزی دو طرفه است/ دخترم تا پیش از سن قانونی حق ورود به سینما ندارد (30 نظر) مریم امیرجلالی خطاب به مازیار لرستانی: برای ادب و شخصیت تو خیلی ها ارزش قائلند خودتو درگیر حرف های احمقانه نکن+عکس (30 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (30 نظر) (فیلم) گزارش خبرنگار بی بی سی از داخل حرم حضرت زینب (س) (30 نظر) اروند دشت لاله های آرمیده (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
کریم باقری: تابستان‌ها شاگرد بنا بودم/ اگر جای علی دایی بودم سرمربی تیم ملی نمی‌شدم/ ما را در منامه چیزخور کردند!
علی اکبریان: به من گفتند تریاک بکش تا دردت کمتر شود/ ظرف سه ماه معتاد، زندانی و قاچاقچی شدم/ در زندان هم به من می‌گفتند روماریو
عابدزاده: بازیکنی که دنبال خوش‌گذرانی است حال تمرین ندارد/ جایی که من باشم، مسخره‌بازی و شوخی‌دستی نداریم
گلوریا هاردی بازیگر سریال کیمیا: من و ساعد نمی‌خواستیم شلوغ کنیم و خبر ازدواجمان را پخش کنیم فکر هم نمی‌کردیم خبر ازدواجمان برای مردم خیلی مهم باشد
خداحافظی کریم بنزما از لیگ عربستان خبرساز شد/ رئال مادرید در انتظار ستاره مسلمان فوتبال جهان!
خبر فوری/ مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (27 آذر) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است
رهبر انقلاب فردا با حضور بانوان سخنرانی می‌کنند
صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به فعالیت در بازار ارز تجاری شدند
دعوت وزیر علوم از صاحبان صنایع برای بهره‌گیری از معافیت مالیاتی
رونمایی از دو محصول درمانگر خود ایمنی و نقص ایمنی در نمایشگاه هفته پژوهش
ضرورت به‌کارگیری هوش مصنوعی برای تسلط در تحقیق و توسعه
اعطای 100 میلیون دلار تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها با توافق وزارت اقتصاد و معاونت‌ علمی
صرفه‌جویی 30 درصدی ارزی با تولید قطعات در کشور
اثرات حضور اتباع بیگانه بر بازار مسکن
سر 144000 نفر بی کلاه ماند: فقط هشت هزار نفر در قرعه کشی خودروهای وارداتی برنده شدند
منتخب روز   
نگاهی به خونه زندگی لوکس و اعیانی عایشه گل جوشکون و همسر ارومیه ای اش در جشن سال نو میلادی/ درخت کریسمس، بابانوئل و... خبر فوری/ مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (27 آذر) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است (ویدیو) الناز ملک، سیمای زخم کاری: بدون اجازه بابام میرفتم تئاتر، ترس عجیبی داشتم جلوی مالک بازی کنم/ من خودم کارگردان بودم بازیگر جوون نمیاوردم وسط سمیرا و مالک تسلط هوش پران مرد ترک زبان بازاری برای توصیف زیبایی های شهر تبریز به یک توریست بلغارستانی همه رو متعجب کرد/ شگفتا! نعیمه نظام‌دوست، حدیث فولادوند و شراره رخام در سالن زیبایی خواهر نعیمه نظام‌دوست+ عکس گشتی در تاریخ/ از ذوق کردن ناصرالدین شاه برای خنده‌ی شیرین «تحفه‌گل» تا کودکی که محبوب سوگلی حرمسرای قاجار بود مقایسه خلاصه و جمع و جور گوشی های میان رده سامسونگ / بخش اول: مقایسه Samsung Galaxy A54 5G با Galaxy A34 5G هدیه باارزش رهبر معظم انقلاب به مهمانشان در بیت رهبری حسادت یک دختر را برانگیخت+ ویدیو تغییر چهره چشم‌نواز لعیا زنگنه و پارسا پیروز‌فر، بازیگران سریال نوستالژی «در پناه تو» در 59 سالگی و 52 سالگی/ قالی کرمون که میگن اینان+ عکس تصاویر دیده نشده از عیاشی های بی‌مهابای محمدرضا پهلوی و جیمی کارتر بهمراه همسرانشان در جشن کریسمس کاخ نیاوران تیوب سواری مردم در یک روز برفی طرقبه خراسان 25 آذر (ویدیو) عایشه‌گل جوشکون، بازیگر مشهور ترکیه‌ای در مصاحبه با رضا رشیدپور: تُرک‌ها از قرمه‌سبزی بدشون میاد/ چرا راننده تاکسی انقدر تعارف می‌کرد😁