دردسری که «روناک یونسی» برای صداوسیما درست کرد
به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از افکارنیوز، یکی از حاشیه ها و انتقاداتی که بوجود آمده به حضور برخی از کاراکترهای سریال هایی تلویزیونی است؛ گاهی اوقات به دلیل حضورشان جلوی پخش های مجدد سریال را می گیرند یا در هنگامه پخش شان، آن سریال، شبکه و حتی تلویزیون را با حاشیه و انتقاد همراه می کنند. این اتفاق برای برخی از سریال های آی فیلم مثل "خانه بی پرنده" و یا " ستایش "1 که دو قسمت آن به تازگی روی آنتن رفته است.
اخبار چهره ها - روناک یونسی که در خارج از کشور زندگی می کند و فیلم های ویدئویی فضای مجازی اش حاشیه هایی را به همراه داشته است. تصاویری از کشف حجاب او بیرون آمده و رامسین کبریتی که به شبکه جم پیوست و حاشیه های فعالیت جدیدش باعث شد که دیگر نتواند در ادامه "ستایش" را همراهی کند. و مدت هایش پیش هم کاراکترهای دیگری هم این انتقاد از شبکه آی فیلم را بوجود آورد. آیا اساساً باید سریال تولیدی تلویزیون با هزینه های گزافی که صرفش می شود در کشوی آرشیو حبس شوند؟!
پرسشی بود که برای بدست آوردن جزئیات آن به سراغ پیمان جبلی معاون برون مرزی صداوسیما رفتیم. او در پاسخ یه این سؤال که "در موقع بازپخش برخی از فیلم ها و سریال ها در شبکه آی فیلم، برخی از چهره های ممنوع الفعالیت دوباره احیاء می شوند و این در ذهن مخاطب نسبت به سیاست های صداوسیما ایجاد یک تضاد می کند. سوال این است آیا پس از تصمیم گیری درباره یک بازیگر چرا باید برخی از فیلم های آن بازیگر، بازپخش شود. سیاست پخش سریال ها و بازپخش در آی فیلم چگونه است و چقدر براساس ذائقه مخاطب این سریال ها و فیلم ها انتخاب می شوند؟" (این انتقاد با نمایش تصویر " روناک یونسی " در سریال "خانه بی پرنده" و رامسین کبریتی در سریال "ستایش"1 اتفاق افتاده است)
معاون برون مرزی صداوسیما پاسخ داد: آی فیلم یکی از شبکه های پرمخاطب در کشور است و در خارج از کشور نیز استقبال خوبی از آن می شود. البته فضای رقابتی در خارج از مرزهای ایران و جوامع خارجی فرق دارد. آنجا هم مخاطب علاقه مند به برنامه های نمایشی و سرگرم کننده، فیلم و سریال است و عمده مخاطبین توجه ویژه به این قسم تولیدات نشان می دهند به ویژه تولیداتی که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران روی آنتن می برد، چون این برنامه ها، تولیدات خانواده پسند و سالمی به نسبت تولیداتی است که در کشورهای دیگر انجام می شود. به همین دلیل شعار شبکه آی فیلم عربی شبکه نمایش برای خانواده است و به این خانواده محور بودن پایبند است. در داخل کشور هم به خاطر اینکه شبکه آی فیلم فارسی اولین شبکه ای بود که به بازپخش سریال های محبوب قبلا پخش شده روی آورد، جایگاه ویژه ای پیدا کرد. تاکنون هم آی فیلم فارسی در نظرسنجی ها معمولا جزو دو یا سه شبکه پرمخاطب تلویزیون بوده است که بدان توجه ویژه می شود. اما درباره استفاده از چهره ها ما تابع سیاستهای کلی سازمانیم و با معاونت سیما هم هماهنگیهایی انجام میدهیم.
جبلی تأکید کرد: در مورد پخش سریال هایی که کاراکترهای حاشیه ساز دارند تابع سیاست های کلی که اشاره کردم، هستیم و به نظر ضرورتی ندارد که به خاطر کوچک ترین اتفاقی که برای یکی از عوامل تولید یا بازیگران میافتد، بخواهیم سرمایه های کشور و هزینه های صرف شده برای تولیدات صداوسیما را نادیده گرفته و آنها را به کل کنار بگذاریم. چون آی فیلم شبکه تخصصی و 24 ساعته نمایش فیلم و سریالهای ایرانی است، طبعا شبکه آی فیلم بیشتر از هر بخش دیگری در معرض این موضوع است.
وی در پاسخ به این سؤال که چقدر ذائقه مخاطبان خارج از کشور در انتخاب فیلم ها و سریال ها دخالت دارد، خاطرنشان کرد: هم ذائقه مخاطب حائز اهمیت است و هم تصویری که از جمهوری اسلامی منعکس می کنیم. برخی آثار نمایشی به ویژه تولیدات سینما شاید تصویر روشن و دقیقی از کشور به مخاطب خارجی نشان ندهد. وقتی ما این آثار را در ترکیب سینما و تلویزیون قرار می دهیم، شاید خیلی برای مخاطب داخلی که اینجا زندگی می کند مسئله ای نداشته باشد. ولی مخاطبی که داخل ایران نیست و از طریق این تولیدات با ایران آشنا می شود امکان دارد یک برداشت غیرواقعی از جامعه ما حاصل کند. لذا دقت می کنیم که تولیدات نمایشی، فیلم و سریالی که از شبکه آی فیلم فارسی، آی فیلم عربی و انگلیسی و آی فیلم 2 روی آنتن می رود، در یک منظومه مفهومی، تصویر جامع و درستی از کشور و فرهنگ ایران به مخاطب ارائه بدهد و از آن طرف ملاحظه و حساسیت جامعه مخاطب را هم مدنظر قرار دهیم.
جبلی با اشاره به اینکه مخاطبان خارجی ما تلویحاً به ما گفته اند این روابط خانواده ایرانی، توقعات خانواده ها در جوامع مخاطب ما را بالا برده است، گفت: از برخی مخاطبان کشورهای عربی شنیدیم که به مطایبه می گفتند این سطح کرامت زن در روابط خانوادگی که شما نشان می دهید بانوان ما را یک مقدار متوقع کرده و توقع دارند آنها هم از کرامت و جایگاه زن که در چامعه و خانوادههای ایرانی در سطح بالایی گرامی داشته می شود، برخوردار شوند.
معاون برون مرزی صداوسیما در خصوص ترمیم تولیدات قدیمی و پخش آن از آی فیلم، توضیح داد: اولین جایی که در صداوسیما ترمیم تولیدات قدیمی را در دستور کار خود قرار داد معاونت برون مرزی بود. چرا که به طور طبیعی وظیفه ذاتی ما پخش سریال های فاخر و زبان گردانی آنها به زبان های مختلف برای مخاطب خارجی بوده و اولین مشتری سریال های تولیدی سیما، شبکه الکوثر، سحر و آی فیلم فارسی و عربی اند که روی آنتن خودشان، این آثار را پخش می کنند. از این رو نیاز به ترمیم تصویری و بالا بردن کیفیت تولیدات قدیمی بود که یکی از نیازهای جدی حوزه برون مرزی بوده است و سال های گذشته تأمین شد و بحمدالله امروز مجموعه صداوسیما از این ثمرات بهره می برند.
وی درباره مدیریت جدول پخش سریال های آی فیلم تاکید کرد: اساسا مدیریت کنداکتور پخش مهم ترین اصل برای ترتیب دهی یک مجموعه مطلوب از تولیدات نمایشی برای مخاطبان شبکه آی فیلم است. حتماً در این مسیر به مدیریت کنداکتور و جامعه هدف مان توجه داریم که با مخاطب شناسی و موقعیت شناسی درست بهترین آثار را در بهترین زمان ها پخش کنیم. مثل ایام نوروز که مورد پسند و استقبال مناسب بیننده های تلویزیون قرار گرفت.
جبلی در خصوص دو رویکرد اصلی مقابله با کرونا در برون مرزی تأکید کرد: در دوران کرونا دو مأموریت ویژه برعهده داریم که در وهله اول ارائه تصویری واقعی از توانمندی ها، ظرفیت ها و اقتدار مدیریت بحران جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان دهیم و دوم واقعیت مدیریت ضعیف غربی ها و دروغ پردازی رسانه هایشان را به سمع و نظر مخاطب برسانیم. ما در مقابل تصویرسازی های غلط رسانه های غربی ایستاده ایم و با اصلاح آنها و نمایش واقعیت های مدیریت و ظرفیت قدرتمند جمهوری اسلامی و رشد بهداشت و درمان ایران فعالیت داریم.
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش