بندر داروین (به انگلیسی: Darwin) مرکز ایالت سرزمین شمالی در کشور استرالیاست.داروین در کناره خلیج بیگل و دریای تیمور بنا شده و ۱۶۶۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. جمعیت داروین در سال ۲۰۰۵ برابر ۱۱۱۳۰۰ نفر برآورد شده است. این شهر از نظر نظامی اهمیت دارد و پایگاه های نظامی زیادی در آن هست. همچنین پرورشگاه های آبزیانی چون کروکدیل و ماهیان از صنایع مهم آن به شمار می رود. اطراف داروین پارکهای حفاظت شده زیادی دارد که به دلیل داشتن تمساح های خطرناک شهرت دارند. «دانشگاه چارلز داروین» مهم ترین مرکز آموزش عالی آن است.بومیان جزیره استرالیا که به گویش "لاراکیا" صحبت می کردند به عنوان اولین متولیان و ساکنین شهر داروین در تاریخ تلقی می شوند که به آن ها در آن منطقه گراميلا می گفتند که به معنی سنگ سفید می باشد که به سنگ بزرگی که در این شهر پیدا شده بود اشاره دارد. این قبیله دارای ریشه های سنتی آسیای جنوبی به دلیل مجاورت این شهر با منطقه های جنوبی آسیا بودند و در طول هزاران سال داد و ستد و وارداتی از آسیای جنوبی به این شهر و مناطق اطراف آن انجام داده اند و البته از طرفی بسیاری دیگر روایات از اولین سکنه و قبایلی که در این شهر زندگی می کردند وجود دارد که کمی اختلاف بین روایات مختلف تاریخی ایجاد می کند. هلندی ها اولین مردم از یک کشور خارجی بودند که در این شهر و بخش های شمالی وارد شدند و نام هایی از قبیل آرنهم لند و جروت آيلاند را بر این شهر نهادند. پس از آن انگلیسی ها وارد این بندر شدند و طبق روایات جان لورت استاکس اولین شخص انگلیسی بود که با یک کشتی به فرماندهی جان كليمينتس ويكهامدر در تاریخ 9 سپتامبر 1839 از این شهر بازدید نمود و ويكهامدر این شهر را با نام داروین به احترم چارلز داروین دانشمند مشهور نامگذاری نمود. داروین از 152 سال پیش و در سال 1869 با اسکان جمعیتی کمی به تعداد 135 از مردم سفیدپوست در این شهر توسط طراح نقشه جنوب استرالیا جورج گایدر به طور رسمی و پس از جدایی و تفکیک قلمروی شمالی استرالیا از جنوبی به عنوان شهر تلقی گردید. از سال 1870 هم با ورود تلگراف به داروین، این شهر با سایر مناطق کشور و دنیا در ارتباط قرار گرفت. از بعد این سال تا حوالی سال 1875 تعداد جمعیت سفید پوست این شهر افزایش چشمگیری داشت و دلیل آن مهاجرت انگلیسی ها برای استخراج ذخایر طلای این شهر بود. از جمله دیگر وقایع قابل توجه در قرن بیستم در این شهر می توان به حمله به داروین و بمباران آن در سال 1942 در خلل جنگ جهانی دوم و تخریب بسیاری از مناطق شهر و بجا ماندن 243 کشته و همچنین به طوفان تریسی در سال 1974 که آن هم بخش های زیادی (چیزی حدود 70 درصد) از شهر را تخریب کرد و 71 تن کشته به جا گذاشت، اشاره نمود. به دنباله ی این طوفان، 30 هزار نفر از جمعیت 46 هزار نفری شهر داروین در آن زمان از شهر تخلیه و به مناطق دیگر انتقال داده شده اند که این قضیه بزرگترین انتقال از طریق هواپیما را در تاریخ استرالیا رقم زد.
تاریخچه شهر داروین
منطقه داروین هزاران سال زیستگاه بومیان استرالیا بوده است که اینان به دلیل نزدیکی این این منطقه به آسیای جنوبی، به داد و ستد با مناطقی در آسیا می پرداخته اند. نخستین بار در قرن هفدهم توسط دریانوردان هلندی مشاهده و بخش هایی از آن نامگذاری شد. در سال ۱۸۳۹ دریانوردان بریتانیایی این منطقه را مشاهده و نام آن را داروین گذاشتند که به افتخار دانشمند معروف چارلز داروین است.نخستین بار در سال ۱۸۶۹ گروهی بالغ بر ۱۳۵ نفر از سپیدپوستان برای زندگی در بندر داروین به این ناحیه اعزام شدند. بعدها با استقلال سرزمین شمالی از استرالیای جنوبی، داروین به عنوان مرکز این قلمرو انتخاب شد. در سال ۱۹۴۲ و به هنگام جنگ جهانی دوم، بیش از یکصد و هشتاد هواپیمای ژاپنی در خلال جنگی که به جنگ پاسیفیک مشهور شد طی یک روز این شهر را در دو نوبت به شدت بمباران کردند و بیش ۲۴۳ کشته و هزاران زخمی برجای نهادند. داروین در این حمله به شدت ویران شد[۲] در سال ۱۹۷۴ نیز طوفان شدیدی این شهر را درنوردید که بیشتر آن را ویران ساخت.
موقعیت جغرافیایی شهر داروین
داروین دارای آب و هوای استوایی است و در فصلهایی از سال، بارندگی های شدید دارد. در مجموع دارای دو فصل مرطوب و خشک است. میزان بارندگی سالانه در آن بیش از ۱۷۰۰ میلی متر است. داروین عمدتاً دارای هوایی مرطوب و بسیار گرم است.شهر داروین در قلمرو سرزمین شمالی استرالیا واقع است که مرکز این ایالت نیز می باشد و در شمال این ایالت و در جوار دریای تیمور قرار دارد که این دریا مانند پلی پین استرالیا و آسیای جنوبی عمل می کند و از همین راه شهر داروین و استرالیا با کشورهایی از آسیای جنوبی بخصوص اندونزی و تیمور شرقی داد و ستدهایی انجام می دهد. این شهر دارای مساحت 3163 کیلومتر مربع است که از شمال به دریا و بخش های بندری اش، از شرق به خلیج فرانسیس و از غرب به خلیج کالن ختم می گردد. بیشتر شهر به ویژه از شمال به پایین مسطح و کم ارتفاع است و دارای مناطق ساحلی تفریحی بسیار زیبا و سواحل وسیع و مناسب برای ماهیگیری می باشد. شهر داروین و حومه های آن در نقشه تقریبا یک شکل مثلث مانند را تشکیل می دهند.بخش قدیمی داروین که تبدیل به حومه های شهری جدید شمالی شده اند، توسط فرودگاه بین المللی داروین و فرودگاه نیروی هوایی سلطنتی استرالیا از این شهر جدا می شود. شهر پالمرستون که در حال حاضر سریع ترین شهر در حال رشد در قلمرو شمالی استرالیا است در فاصله 20 کیلومتری از بندر داروین واقع است. هووارد اسپرینگ، هامپتی دو و بری اسپرینگ 3 منطقه روستایی شهر داروین هستند که آن ها نیز به سرعت رو به رشد و پیشرفت هستند. خیابان دالی در شمال غرب، مک مین در شمال شرق، میشل در جنوب غرب و بنت در جنوب شرق از جمله 4 خیابان معروف شهر داروین هستند.منطقه زمانی شهر داروین UTC+9:30 است و این شهر دارای آب و هوای ساوانای گرمسیری یا همان اقلیم گرم دشتی می باشد که دارای فصول بارانی و خشک متمایزی است و هر ساله تقریبا نوسان دمای ثابتی دارد. میزان بارندگی در شهر داروین 1811 میلی متر در سال بوده و بیشترین دمای سالیانه در این شهر 32 درجه و کمترین آن 19 درجه سانتی گراد می باشد و در کل سال دارای آب و هوای معتدل و با ثباتی با نوسان دمای بین تقریبا 23 تا 32 درجه سانتی گراد در طول 12 ماه سال را دارد. البته در ماه های ژوئن و جولای که سردترین ماه های این شهر هستند، دما ممکن است تا 14 درجه سانتی گراد افت کند اما داروین تا به حال دمای زیر 10 درجه سانتی گراد را تجربه نکرده است. فصول خشک این شهر از ماه می تا سپتامبر است که روزهای آفتابی را تجربه می کند و دارای متوسط رطوبت 30 درصد در بعد از ظهرها در این بازه زمانی می باشد.
جمعیت شهر داروین
طبق آخرین برآورد، شهر هوبارت دارای بیش از 140 هزار نفر جمعیت است که با توجه به جمعیت آن دارای چگالی جمعیت 46 نفر به ازای هر کیلومتر مربع می باشدر و از نظر جمعیت در بین شهرهای استرالیا در رتبه 16ام قرار دارد؛ در حالی که احداث شهر با جمعیت 135 نفر شروع گردیده است. متوسط سن جمعیت این شهر 33 سال است که از متوسط کشوری 37 سال، 4 کمتر است که دلیل آن افزایش نیروهای نظامی در این شهر و همچنین ترجیح دادن بسیاری برای سپری کردن دوران بازنشستگی خود در شهر دیگری می باشد. جمعیت شهر داروین از بعد جنگ جهانی دوم دچار تحولات آشکاری گردید و رو به افزایش رفت و ابتدا مهاجرانی بیشتر از یونان و ایتالیا را جذب خود نمود و سپس از دیگر کشورهای اروپایی از جمله آلمان و هلند نیز مهاجر پذیرفت و در سال های اخیر بیشترین مهاجران آن از آسیا و به ویژه کشور تیمور شرقی می باشند.ترکیب بندی جمعیت استرالیا از نظر ملیت به ترتیب بدین صورت است: استرالیایی، انگلیسی، ایرلندی، اسکاتلندی، بومیان استرالیا، آلمانی، فیلیپینی، چینی، یونانی، هندی، هلندی، اندونزیایی و نیوزلندی. طبق آمار سال 2016 38.3 درصد از جمعیت این شهر در کشورهای دیگر متولد شده اند. همچنین 8.7 درصد از جمعیت شهر داروین به عنوان جمعیت بومیان اصیل استرالیایی شناسایی شده اند که این بیشترین تناسب بین بومیان و سایر مردم در بین مراکز ایالات در استرالیا می باشد.همچنین از نظر زبانی، مسلما زبان قالب در این شهر انگلیسی بوده و دیگر زبان های مردم در این شهر به ترتیب جمعیت عبارتند از: زبان تاگالوگ، یونانی، ماندارین، نپالی، اندونزیایی، بومی استرالیایی، مالایالم، ویتنامی، کانتونی، ایتالیایی، پرتغالی و تامیلی. از نظر دین و مذهب هم 49.5 درصد مردم داروین مسیحی هستند و بقیه ادیان به ترتیب جمعیت عبارتند از: بی دین، بودا، مسلمان، هندو و یهودی
اقتصاد شهر داروین
بطور خلاصه اقتصاد داروین در دو زمینه بسیار قوی است: استخراج معادن و صنعت توریسم. این شهر به عنوان یک دروازه برای مسافران استرالیایی به مقصد آسیا عمل می نماید. استخراج معدن و تولید انرژی سالیانه بیش از 2.5 میلیارد دلار درآمدزایی را برای این شهر به همراه دارد. بیشترین ذخایر معادن این شهر عبارتند از: طلا، روی، بوکسیت، اورانیوم، منگنز و دیگر ذخایر مانند نفت و گاز در نزدیکی دریای تیمور که وجود منابع اورانیوم در این شهر و اطراف آن بسیار قابل توجه است. 8% از شاغلین مقیم شهر داروین در صنعت توریسم فعالیت دارند و انتظار می رود که آمار تعداد توریست های هم داخلی و هم خارجی و به دنباله ی آن رونق صنعت گردشگری در شهر داروین افزایش یابد.هزینه های فدرال هم کمک بزرگی به اقتصاد این ناحیه می نماید. همچنین اهمیت شهر داروین به عنوان یک بندر نیز انتظار می رود به واسطه یافتن میزان نفت بیشتری در دریای تیمور و همچنین تکمیل خط راه آهن این منطقه روزافزون گردد و گسترش بیشتر آن برای تجارت بیشتر با آسیا هم مورد انتظار است. استارت پروژه های زیاد در زمینه مراکز نمایشگاهی، ساخت و ساز آپارتمان های مسکونی متعدد، خرده فروشی و صنعت سرگرمی مانند افتتاح استخری بزرگ برای موج سواری و یک تالاب شنای امن، افتتاح محله چینی ها در این شهر از دیگر پیشرفت های اقتصادی اخیر این شهر به حساب می آیند.صنعت توریسم در داروین بسیار پر رونق است و تا جایی که تنها در سال 2005 تعدا 1.38 میلیون نفر از قلمروی شمالی استرالیا و از جمله از این شهر بازدید کردند و تعداد 9.2 میلیون شب اقامت داشته و بیش از 1.5 میلیارد دلار در این منطقه خرج کرده اند و در هر سال بین ماه آوریل تا سپتامبر این منطقه شاهد بیشترین توریست می باشد.
جاذبه های گردشگری شهر داروین
شهر داروین از لحاظ تفریحی و توریستی به رویدادها و فستیوال هایش، هنر و سرگرمی، معماری، سواحل آن، ماهیگیری و پارک ها و باغ هایش شهرت دارد.
پارک کروکودیل کروکوساوروس کوو
پارک کروکودیل کروکوساوروس کوو در استرالیا، بزرگ ترین نمایشگاه خزندگان استرالیایی در جهان به شمار می رود. بیش از همه، این پارک به قفس مرگ خود شهرت دارد. در این قفس بازدیدکنندگان می توانند با کروکودیل های آب شور، از بچه کروکودیل ها تا کروکودیل های بالغ، از نمای نزدیک ملاقات کنند. همچنین در کروکوساوروس کوو، بازدیدکنندگان می توانند به بچه کروکودیل ها غذا بدهند و از صحنه رویارویی شان با کروکودیل های بالغ عکس های یادگاری بگیرند.

فرودگاه بین المللی داروین

و در پایان...
پایتخت قلمرو شمالی استرالیا که به انتهای شمالی نیز معروف بوده، سال ها از جنگ و بلایای طبیعی آسیب دیده، اما امروزه در قوی ترین حالت خود قرار دارد. با توجه به موقعیت جغرافیای داروین که نزدیک ترین مکان به جنوب شرق آسیا است، به عنوان محل تلاقی فرهنگی مهاجرین آسیایی، بومیان و ساکنین اولیه استرالیا شناخته می شود. نام این شهر به افتخار نظریه پرداز تکامل چارلز داروین که در اوایل قرن 19 به اچ ام اس بیگل آمده بود، داروین گذاشته شد.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.