درصد بالای ابتلا به کرونا در تهران و روند افزایشی در خوزستان

  شنبه، 20 اردیبهشت 1399 ID  کد خبر 78774
درصد بالای ابتلا به کرونا در تهران و روند افزایشی در خوزستان
ساعد نیوز: معاون کل وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از روند افزایشی بروز کرونا در خوزستان، گفت: اگر در جایی بازگشایی‌ها موجب افزایش بیماری شود و یا به دلیل خصوصیت اپیدمی یک شهرستان و یا خصوصیات اجتماعی آنجا، بازگشایی‌ها باعث شود که با تشدید موارد ابتلا مواجه شویم، حتما تصمیمات سختگیرانه‌تر و بازگشت به گذشته را خواهیم داشت.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، درباره وضعیت ابتلا به کرونا در استان خوزستان، گفت: ما همچنان نگران خوزستان هستیم و روند ورودی در این استان صعودی است. بر همین اساس از مردم خوزستان درخواست می کنیم که به فاصله گذاری اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند. گرچه باید توجه کرد که اپیدمی در خوزستان نسبت به سایر استان ها و برخی استان های جنوبی کشور نسبت به سایر استان ها دیرتر آغاز شده و این موضوع باعث شده که شاهد اوج گیری و تشدید بیماری کرونا در این استان نسبت به سایر استان ها باشیم.

گرمای آب و هوا علت از بین رفتن کرونا نیست

وی افزود: تاکید می کنم که گرمای آب و هوای یک منطقه دلیل از بین رفتن کرونا نیست و مثال بارز آن هم استان خوزستان و درجاتی از استان بوشهر است. بنابراین باید در همه استان ها اقدامات بهداشتی و درمانی را رعایت کنیم و آماده باشیم تا بعد از فصل گرما هم با این ویروس مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به انتشار مقاله ای درباره مطالعه وضعیت شیوع کرونا در برخی استان ها مانند گیلان از طریق تست سرولوژیک، افزود: درباره آنتی بادی در برخی استان ها مانند گیلان مطالعاتی انجام و درصد بالایی از میزان درگیری ذکر شده است. البته مطالعه بر اساس دعوت تلفنی و اجابت افراد در پاسخ دهی است، ۳۳ درصدی که منتشر شده می تواند زیاد و خارج از عرف تلقی شود، اما مطالعات انجام شده و تخمین هایی که زده می شود، درصدهای دو رقمی پایین در حد ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد از ابتلای افراد کم علامت و بی علامت گفته می شود که اگر این موضوع صحت کامل داشته باشد، اینکه ما ابتلای ۱۰تا ۱۵ درصدی داشته باشیم، اما درصد مرگ و میر و بستری در بیمارستان هایمان به این حد پایین باشد، می تواند یک دستاورد باشد و نشان دهنده این باشد که سیستم بهداشتی و درمانی علی رغم ابتلای چندین میلیونی افراد، توانسته بستری و مرگ و میر را در حد بسیار پایینی نگه دارد.

درصد بالای ابتلا در تهران و روند افزایشی در خوزستان

وی درباره روند صعودی کرونا در تهران و خوزستان و احتمال بازگشت تعطیلی ها، گفت: در تهران به دلیل جمعیت بالا، درصد بالایی از ابتلاها را داشته است. روند خوزستان هم افزایشی است. قاعدتا سیاست ما به صورت شهرستانی و بر اساس کم خطر، خطر متوسط و خطر بالاست. اگر در جایی بازگشایی ها موجب افزایش بیماری شود و یا به دلیل خصوصیت اپیدمی یک شهرستان و یا خصوصیات اجتماعی آنجا، اگر بازگشایی باعث شود که با تشدید موارد ابتلا مواجه شویم، حتما تصمیمات سختگیرانه تر و بازگشت به گذشته را خواهیم داشت.

تهران؛ پاشنه آشیل کنترل کرونا در کشور

حریرچی تاکید کرد: اهواز دومین شهر کشور از نظر میزان حاشیه نشین محسوب می شود و در حال حاضر تمرکز موارد افزایش بیماری در خوزستان هم در اهواز است که حتما باید تدابیر مناسبی برایش چیده شود. امروز هم جلسه ستاد استان تهران با حضور وزیر بهداشت و مسولان استانی و سایر دستگاه های استانی بود. خود تهران هم از نظر خصوصیات خاصی که از نظر تراکم جمعیت و جمعیت شناوری که روزانه به تهران اضافه می شود و از نظر تبادلی که با مناطق دیگر دارد و از این نظر که تعداد قابل توجهی از مردم به بخش خصوصی مراجعه می کنند، جای مهم و خطیری برای ماست و می تواند در کنترل کرونا پاشنه آشیل ما باشد.

تصمیم گیری درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها بعد از ماه رمضان

وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیز گفت: درباره مدارس گفته می شود اولین جایی باشند که بسته می شوند و آخرین جایی باشند که باز می شوند. برخی درباره دانشگاه ها هم چنین نظری داشتند. همانطور که اعلام شده با توجه به اینکه روند کلی کشور در حوزه کرونا نزولی است، اگر این روند نزولی حفظ شود و ادامه یابد، ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیمات و پیشنهاداتی در ستاد کشوری ارائه شود. قاعدتا اگر بازگشایی دانشگاه ها را داشته باشیم، حضور در کلاس ها اختیاری خواهد بود نه اجباری. امیدواریم که اگر شرایط به همین خوبی پیش روند و این روند نزولی حفظ شود، بتوانیم آخر ترم امتحانات را به صورت حضوری برگزار کنیم و برای ترم بعد آماده شویم.

وضعیت بازگشایی رستوران ها

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی رستوران ها، گفت: واقعیت این است که رستوران بیرون بر به این معنی نیست که حتما با پیک برده شود و اگر فردی خودش هم حضورا به رستوران مراجعه کند و غذا را دریافت کرده و ببرد، بیرون بر محسوب می شود، اما اگر در رستوران سرو و غذا خوردن انجام شود و یا وضعیت بیرون بر منجر به ایجاد صف شود که در آن رعایت فاصله گذاری نمی شود، مضر است و باید از آن جلوگیری شود. من از مردم درخواست می کنم به هر مرکزی که مراجعه می کنند، با موبایل خودشان QR کد آن مرکز را درخواست کرده و آن را با موبایل اسکن کنند. اگر این اقدام را انجام دهند درباره فاصله گذاری و بهداشت محیط و وضعیت بهداشتی چهار سوال مطرح می شود و مردم می توانند گزارش دهند. این اقدام حق اولیه مردم است و از آنها می خواهیم که این اقدام را انجام دهند و یا اگر مورد خلافی دیدند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.

وی ادامه داد: در برخی موارد تهران آمار ما را خراب می کند. در استان های غیر از تهران ۸۳ درصد واحدهای صنفی موارد بهداشتی را رعایت کرده اند.

هنوز دارو و درمان اختصاصی کرونا موجود نیست

آخرین اخبار از پلاسمادرمانی بیماران کرونا

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پلاسما درمانی در زمینه کرونا، اظهار کرد: درباره پلاسما درمانی اقدامات خوبی انجام شده است و درباره آنتی بادی استخراجی از پلاسمای افراد در کشورمان اقدامات خوبی انجام شده است، اما باید توجه کرد که هنوز هیچ درمان و داروی اختصاصی برای بیماری کووید-۱۹ موجود نیست. درمان هایی که انجام می شود، مراقبتی، کمکی و درمان عوارض بیماری است. به همین دلیل بر رعایت موارد بهداشت فردی تاکید می کنیم.

سونامی اطلاعات غلط درباره کرونا

در عین حال درباره دارو و درمان ها با سونامی اطلاعات غلط مواجهیم که هم برای افراد عادی و هم حتی برای پزشکان و افراد علمی وجود دارد. در حال حاضر بسیاری از مقالاتی که چاپ می شود، بعد از بررسی و تصویب آن دو تا سه سال طول می کشد و طی دوره چهار ماهه داوری می شد. این درحالیست که در چار ماهه اخیر مطالعاتی انجام و مقاله چاپ می شود و داوری ها بسیار سریع است و حتی برخی سایت ها قبل از داوری، مقالات را منتشر می کنند. بر همین اساس این مقالات مورد اعتنا قرار می گیرد و ممکن است حتی پزشکان و مقامات علمی را هم به اشتباه بیندازد. نشانه آن کثرت مقالاتی است که در سایت مجلات چاپ می شود و بعد خود مجلات مقاله را برمی دارند.

حریرچی افزود: به عنوان مثال درباره داروی رمدیسیویر که در آمریکا تبلیغ می شود، مقاله ای درباره اثربخشی اش در سایت WHO منتشر شد، اما با فاصله اندکی از سایت این سازمان برداشته شد یا مقاله اصلی که درباره این دارو منتشر شد، بر روی شش میمون مطالعه انجام شده است، قاعدتا وقتی روی انسان یا حیوان مطالعه می کنیم، خود انسان یا حیوان را در مطالعه مورد شمارش قرار می دهیم، اما در این مقاله به جای شش میمون ۳۶ لوب ریه آن ها را جزو آمار آوردند و نتیجه مطالعه به همین دلیل مورد شک قرار می گیرد. ما اشتیاق رسانه را در حوزه دارو به دلیل اینکه مردم دوست دارند در این زمینه خبرهای خوبی بشنوند، درک می کنیم، اما تاکید می کنیم که درباره روش های درمانی هم مردم و هم مراکز علمی با احتیاط رفتار کرده و به امیدهای واهی درباره داروها دل نبندیم.

مراسم عروسی و عزا همچنان ممنوع

حریرچی در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت بازگشایی تالارهای برگزار کننده مراسم ها، گفت: نمی دانم افراد چطور نوبت می گیرند و چطور برخی از این تالارها نوبت برگزاری مراسم می دهند. بالاخره باید تصمیمی گرفته شود. فعلا تصمیمی برای بازگشایی تالارها گرفته نشده است. البته در زمان عادی هم در ماه رمضان کسی عروسی برگزار نمی کرد. در عین حال من به عنوان یک شهروند، نه به عنوان یک مسئول، می گویم که اکنون به تدریج داریم یاد می گیریم که بدون تکلف و بدون خرج مازاد و بدون رفتن زیر بار قرض و بدون اینکه دل افراد دیگر را سوزاند، مراسم برگزار کرد. برخی افراد خوشبختانه تمکن مالی دارند و می توانند مراسم های آنچنانی را برگزار کنند و گاهی وقت ها آهی که مردم می کشند، خیلی از کارها را می کند.

وی افزود: به نظرم این یک فرهنگ مناسب است که جوانی خرج چند ده میلیونی را برای خودش سرمایه قرار دهد و خانه و کسب و کارش را توسعه دهد. مجددا تاکید می کنم که این موضوع را به عنوان یک شهروند مطرح می کنم. ما از کودکی شنیده بودیم که اگر کسی فوت می کرد، همسایه ها غذای آن خانه را می پختند و می فرستادند تا به فرد عزادار کمک کنند، اما امروزه وقتی فردی فوت می کند، صاحب عزا نمی داند عزاداری کند یا برود تالار برای مراسم هماهنگ کند و فلان غذا را ترتیب دهد. خواهش می کنم که به این تغییرات فرهنگی توجه کنیم. دلداری دادن کار خوبی است، اما می دانم بسیاری از خانواده ها برای گرفتن مراسم ختم قرض می گیرند و به سختی می افتند. گاهی در برخی مراسم ها می بینیم که 100 تاج گل گذاشته اند. باور کنید در کشوری که یک نفر با یارانه زندگی می کند، این گل ها نه تنها تاثیری در تسلی و علو درجات فرد فوت شده ندارد، بلکه بار ما را سنگین تر می کند. بنابراین خواهشم این است که به موارد مثبتی هم که از این نظر در این ایام حاصل شده، توجه کنیم.

با وجود کاهش موارد بستری، اما آمار تهران همچنان قابل توجه است

معاون کل وزارت بهداشت درباره احتمال بروز موج دوم کرونا در کشور با توجه به بالا بودن آمار ابتلا به کرونا در تهران، اظهار کرد: باید توجه کرد که ما هم باید واقعیت و نکات مثبت را بگوییم و هم نکات نگران کننده را مطرح کنیم. باید توجه کرد که در استان تهران طی چند هفته گذشته روند تعداد بستری، روند تعداد مراجعین، روند تعداد بستری در بخش آی سی یو و روند تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا، روند نزولی است، اما هنوز آمار ما در تهران می تواند قابل توجه تلقی شود. درباره تهران با توجه به ویژگی های خاص شهر، هنوز نگران هستیم.

وی افزود: پیش بینی ما این است که روند نزولی ابتلا به کرونا در یک یا دو ماه آینده در کشور ادامه خواهد داشت، اما موارد افزایش نسبی در برخی استان های کشور مشاهده خواهد شد که این مسئله آمار کل کشور را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. افزون بر این وقتی روند نزولی است و ابتلا از میلیون نفر به چندین نفر می رسد، نوسان های جزئی در ابتلا طبیعی است. به عنوان مثال شهرستان ۱۰۰ هزار نفری که روزی یک تا چهار نفر بستری دارد را نمی توان این گونه آنالیز کرد که اگر این شهرستان یک روز دو نفر بستری دارد و دو روز بعد تعداد بستری هایش چهار مورد بود، بگوئیم که ۱۰۰ درصد افزایش موارد ابتلا داریم. زیرا ارقام جزئی است و نباید خیلی حساس باشیم، بلکه باید روند نزولی کلی را ببینیم و نوسان گیری که در منحنی های آماری انجام می شود را مورد توجه قرار دهیم. بنابراین اگر اتفاق غیر مترقبه ای نیفتد انتظار موج شدیدی از بیماری را در هفته های آینده نداریم. باید به دو گانه سلامت و معیشت مردم توجه کنیم. تندروی از هر دو وجه مطلوب نیست؛ نباید صرفا بازگشایی ها را به حداکثر رساند و سلامت را مورد توجه قرار ندهیم و در عین حال نباید بدون توجه به معیشت، فقط به سلامت مردم در برابر کرونا توجه کنیم، بلکه باید تعادل را در این زمینه حفظ کنیم. البته این پیش بینی ها تا پاییز است و در پاییز ممکن است اتفاقات دیگری رخ دهد.

حریرچی درباره عادی سازی شرایط نیز گفت: ما در ۲۳ فروردین در کل کشور و ۳۰ فروردین در تهران بازگشایی ها را انجام دادیم. دوره پنج روزه برای افزایش مراجعات سرپایی و دو هفته ای برای ارزیابی موارد بستری، در اکثر بازگشایی ها طی شده است و خوشبختانه در این دوره دو هفته نه تنها روند افزایشی نداشتیم، بلکه روند نزولی هم داشتیم. این ناشی از آن است که مردم در اکثر موارد رعایت کرده و ترددها را کاهش داده اند. مواردی که نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند، تذکرات را به آنها می دهیم. اینکه فکر کنیم که روند بدی داریم، درست نیست.

وی ادامه داد: در سطح جهانی هم در کشوری مثل آمریکا با وجود اینکه بسیاری از ایالت ها روند صعودی دارند، بازگشایی هایی را شروع کرده اند و در بسیاری ایالت ها بیش از روندهای اعلامی دولت، مردم از خانه خارج شده اند. در انگلیس که هوا آفتابی است حضور مردم در پارک ها و اماکن عمومی بسیار بیشتر از چیزی بوده که دولت این کشور مجوز داده است و در بسیاری از کشورهای اروپایی هم این گونه است. بنابراین باید کمی به واقعیت های اجتماعی و تحمل مردم هم توجه کنیم. هر چه بیشتر بگوئیم تعطیل شود، دال بر دلسوزی و روشنفکری نیست، این ها باید در تعادل باشد و حتما به دوگانه سلامت و معیشت توجه شود تا هر دو هدف با حداکثر ممکن حاصل شود.

ادامه دارد


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رونمایی از چهره همسر محجبه حسن یزدانی در حرم ثامن الحجج +عکس/ جهان پهلوان جایزه مدال المپیک پاریس را از سلطان خراسان گرفت (169 نظر) رونمایی از علی تبریزی رقیب مشهدی هادی چوپان با عضله های فولادی/ لقب اسطوره بدنسازی ایران برازندشه (160 نظر) خلاقیت بی نظیر زوج شاهرودی برای حمایت از سگ ها در سطح شهر حماسه آفرید/ لقب فرشته زمینی برازنده شماست. (133 نظر) خلاقیت متفاوت بانوی هنرمند یزدی در طراحی زیبای چهره نورانی رهبر معظم انقلاب و شهید سلیمانی به سبک سیاه قلم+عکس (86 نظر) نیلوفر شهیدی: در پروژه ای مشغول کار بودیم از همسرم خوشم اومد و گفتم قصد ازدواج ندارین خودمم فکرشو نمیکردم اما خواستگاری کردم+عکس (83 نظر) شهربانو منصوریان به سجاد غریبی: آقا پاشو بیا باشگاه یه هفته باهات کار کنم اگه نزدی همه رو نترکوندی هر چی خواستی بهم بگو+ویدئو (75 نظر) نگاهی به مدل مانتو کژوال ناهید کیانی و مبینا نعمت زاده در مراسم تجلیل از بانوان قهرمان المپیک/ هم اسپرت و هم شیک+عکس (70 نظر) نگاهی به کیک تولد محمد باقر قالیباف در کنار نوه هایش با خلاقیت بی نظیر اُوستا قنّاد در طراحی کیکی به شکل هواپیما /مبارکاا باشه (68 نظر) بیوگرافی و زندگی خصوصی زهره حمیدی، بازیگر پیشکسوت تازه درگذشته ایرانی و همسرش+تصاویر جذاب و دیدنی (68 نظر) جشن تولد عاشقانه داریوش ارجمند درکنار همسر جوان و کم سن و سالش فرشته یغمایی/ ساده و خلوت در عین حال زیبا و شیک+عکس (65 نظر) خلاقیت خنده دار راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پراید حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس🤣 (59 نظر) خلاقیت خنده دار مادر ایرانی برای خشک کردن فرش خیس حماسه آفرید/ اُستاد تمام خانه داری در سطح بین الملل+عکس🤣 (57 نظر) تمرینات سخت و طاقت فرسای شاهین رضایی رقیب تبریزی هادی چوپان+فیلم/ رقابت تنگاتنگ آرنولد تبریزی و گرگ پارسی (56 نظر) دانلود آهنگ جدید «مرور» حامیم +فیلم/ من خاطراتم با تو رو هرشب مرور میکنم میمیرم از دوریت ولی حفظ غرور میکنم… (53 نظر) حواسمان باشد مبینا گم نشود! / تحصیل او در دانشگاه جای کسی را تنگ می کند؟ (53 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
ویدیویی از درد و دل تلخ و غم‌انگیز زهره حمیدی با احسان علیخانی در رابطه با مرگ ناگهانی پسر 27 ساله‌اش/ چه غمی رو تحمل کرده بوده!
(عکس) کارت عروسی تاریخی و نوستالژیک متعلق به سال 1319
(عکس) تشبیه بیشرمانه و زشت زن‌ها به مگس توسط شاه پهلوی
عاقبت 11 خواهر و برادر محمدرضا پهلوی چه شد؟/ از دختری که کسی گردنش نگرفت تا دختری که به عیاشی و ولخرجی شهرت یافت + تصاویر
(ویدیو) یادی کنیم از بحث عروس و خواهرشوهری رویا میرعلمی، بازیگر "جوکر2"، و ادابازی بانمک عروس خانوم🤣
تصاویری از هر 4 فرزند رشید و برومند مرحوم زهره حمیدی در کنار مادرشان/ ماشالله چه نوه‌ی ناز و خوشگلی هم دارن!
18 راهکار موثر برای اینکه فرزند نوجوان خود را ترغیب به صحبت کردن و درد دل کنید
شرایط ورود به مسیر نخبگی بنیاد ملی اعلام شد
دختر مرموزی که همراه مالک تلگرام دستگیر شد، پرستو بود؟
دعوت رئیس دانشگاه تهران از رتبه برتری‌های کنکور برای تحصیل در دکتری پیوسته بیوتکنولوژی
تذکر جدی علی دایی به آقای کمدین: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
(ویدئو) از اعدام تا جاودانگی؛ راز حفظ شدن شگفت‌انگیز مومیایی تولوند پس از 2300 سال که جهان را شگفت‌زده کرد
ویدیو/ اولین کرم کامپیوتری جهان در موزۀ تاریخ کامپیوتر/ کرم موریس، بزرگترین لطمۀ تاریخ را به اینترنت وارد کرد
ویدیویی که فقط باید با صدای بلند ببینید/ اندازۀ حیرت‌انگیز قلب اسب و ضربانی که تا 240 بار در دقیقه می‌تپد
(فیلم) تعقیب و گریز هیجان انگیز پلیس با یک سمند شوتی قاچاقچی
منتخب روز   
زندگی کردن عجیب یک زن با اسکلت شوهرش / ماجرای عجیب زوجی که 5 فرزندشان را به پرورشگاه سپردند کبوتر تاج‌دار غربی؛ زیباترین کبوتر جهان که 900 میلیون قیمت دارد! +عکس ویدیویی شوکه‌کننده از پرواز زنبور با وجود قطع شدن سر! +ویدئو عنکبوتی که از «چراغ‌قوۀ طبیعی» برای شکار استفاده می‌کند قاب دو نفره دختر حسن روحانی در کنار کیمیا علیزاده؛ یکی ایستاده و یکی نشسته+عکس خاطره خنده دار مهران مدیری : تو خیابون شریعتی تهران ایست بازرسی نگهت میداره میگه برگرد دست و بذار روی ماشینت شروع میکنه به گشتن میگه این چیه میگم سوئیچمه یکم پایین تر این چیه میگم اینم زانومه نگاهی به چیدمان ساده اتاق کار شخصی هاشمی رفسنجانی +فیلم/ از نقشه ایران با نمایی از خلیج فارس تا تخت خواب و کامپیوتر شخصی خاطره خنده دار مهران مدیری : میگه رفتم کلاس زبان استاد گفت هِلو منم گفتم سلام علیکم گفت زهرمارو سلام حق نداری یه کلمه فارسی حرف بزنی+ویدئو افتادن عینک از دست سیدعباس عراقچی در مجلس همانا و شکار این لحظه توسط عکاس دوربین به دست همانا+عکس شعر خوانی شاعر یزدی در محضر آیت الله خامنه ای و خنده های از ته دل رهبر انقلاب / شاعر : همه را شکل یار می بینم ، پیرزن را نگار می بینم همسر شهید مجبور به فروش روکش دندان شد+ عکس در 27 مرداد سالروز تولد آیت الله آل هاشم؛ یادی کنیم از بوسه پدر امام جمعه شهید بر مزار پسرش+ عکس/ روحش شاد و یادش تا ابد گرامی