دقیق ترین راهنمای خرید کفش برای کودکان
در این مقاله تمام نکاتی که در خرید کفش بچه گانه باید به آن اهمیت بدهید را بررسی میکنیم. تا بتوانید یک کفش بچه گانه که سایز درستی دارد را انتخاب کنید و از کابوس خرید آنها رها شوید. به نکات و ویژگیهایی که زیره، رویه، کفی و پاشنه کفش باید داشته باشد میپردازیم و انواع مختلف کفشهای بچه گانه را معرفی میکنیم.
اندازه نبودن سایز کفش بچه گانه چه مشکلاتی را ایجاد میکند
قبل از اینکه به سراغ تعیین اندازه کفش بچگانه برویم، بهتر است این موضوع را بررسی کنیم که اگر کفش نامناسبی برای آنها بخرید چه مشکلاتی پیش میآید. توجه کنید که منظور از نامناسب بودن اندازه کفش لزوما کوچک بودن آن نیست. اینکه کفش بزرگ بوده و در پای کودک لق بخورد هم مشکلی است که در زمان راه رفتن برای او دردسر درست خواهد کرد.
زخمی شدن پای کودک
اگر کفش بیش از اندازه تنگ باشد، در زمان راه رفتن پوست پای کودک را زخمی میکند و این زخم در زمان راه رفتن طولانی او را بهشدت آزار خواهد داد. از طرف دیگر گشاد بودن کفش نیز باعث میشود که در طول راه رفتن از پای کودک خارج شده و پوست او در برخورد با زمین یا هر جای دیگری زخمی شود.
مشکل در راه رفتن
کودکان زمانی که بهتازگی راه افتادهاند، هنوز تعادل کافی برای راه رفتن ندارند و اگر کفش آنها مناسب نباشد، مدام به زمین میخورند. این موضوع باعث میشود که راه رفتن برای کودک سخت شده و او دیگر تمایلی به حرکت کردن نداشته باشد.
سایز کفش بچه گانه بر اساس سن
در راهنمای خرید کفش بچه گانه آمده است که برای تعیین سایز بهتر است که پاهای بچه را با استفاده از متر اندازه بگیرید و متناسب با جدول سایز کفش مناسب را برای او خریداری کنید. چراکه کودکان و نوزادان نمیتوانند مانند بزرگسالان راحتی کفش را بررسی کرده و در صورت ناراحت بودن به شما اطلاع دهند. قبل از اندازهگیری پای کودک بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
سایز پا را در شب اندازه بگیرید؛ چراکه اندازه پای افراد معمولا در آخرین ساعات روز بزرگتر است.
بهتر است زمانی که کودک جوراب به پا دارد این کار را انجام دهید؛ چراکه معمولا کودک شما کفش را با جوراب به پا میکند.
حتما هر دو پای او را اندازه بگیرید؛ زیرا معمولا اندازه یک پا از دیگری کمی بزرگتر است.
حتما هر شش ماه تا یک سال یکبار سایز پای کودک را اندازه بگیرید؛ چراکه پای کودکان تا سنین چهار پنجسالگی سرعت رشد زیادی دارد و ممکن است کفشهای قبلی برای او کوچک شده باشند.
نکاتی برای تعیین سایز کفش با توجه به سن کودکان
پای کودکان در سنین متفاوت ویژگیهای مختلفی دارد که باعث میشود که علاوه بر طول پا موارد دیگری نیز در زمان انتخاب سایز مهم باشد. مواردی مانند پهنای پا، فرم انگشتان و… از نکاتی هستند که در زمان تعیین اندازه کفش از اهمیت زیادی برخوردارند. در ادامه این بخش با توجه به سن کودکان برخی نکات مهم را مطرح میکنیم.
سایز کفش بچه 1 ساله
توصیه میشود که کودکان یک ساله تنها در زمانی که بیرون از خانه به سر میبرند کفش به پا داشته باشند. برای این بچهها بهتر است که در زمان راه رفتن در خانه یا مهدکودک پابرهنه باشند تا بتوانند پاهای خود را بدون هیچ مشکلی حرکت دهند. انتخاب سایز کفش بچه گانه برای بچههای یک ساله کمی دشوار است؛ زیرا این بچهها در زمان پوشیدن کفش زیاد حرکت میکنند و باید کفشهایی نرم و انعطافپذیر برای آنها خرید که بهراحتی با حالت پاهای آنها هماهنگ شود.
سایز کفش بچه 2 ساله
با توجه به اینکه بچههای 2 ساله هنوز نمیتوانند تعادل خود را بهخصوص در زمان راه رفتن در مکانهای ناهموار یا بالا و پایین رفتن از پلهها حفظ کنند، لازم است که کفشهای آنها کمی نرم باشد که انگشتان پا اذیت نشده و پای آنها نیز در زمان راه رفتن پیچ نخورد یا در کفش جابهجا نشود. توجه به اندازه انگشتان، پهنای پا و قرارگیری مناسب ساق کفش بر روی پشت پا، از مواردی است که در زمان خرید کفش برای کودکان در این سن باید در نظر گرفته شود.
سایز کفش بچه 3 ساله و 4 ساله
بچههای سه ساله کاملا راحت میتوانند راه بروند و در زمان خرید نیز میتوانند درباره راحتی یا ناراحتی آن نظر بدهند. در زمان خرید کفش برای بچههایی در این سن علاوه بر در نظر گرفتن راحتی پوشیدن کفشها، باید به ظاهر آنها نیز توجه داشته باشید. کفشهای کودکان در این سن باید بهراحتی بر روی پاهای آنها هماهنگ شده و استخوان پاشنه کفشهای آنها را نیز اذیت نکند.
سایز کفش بچه 5 ساله
خرید کفشهای بنددار برای بچههای 5 ساله دیگر مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد کرد. این بچهها میتوانند یاد بگیرند که چطور اندازه کفش را با استفاده از بندهای آن تنظیم کنند و راحت باشند. ضمن اینکه آنها میتوانند توضیح دهند که آیا اندازه کفش برایشان مناسب است یا نه؛ پس خرید برای این بچهها برای شما راحتتر خواهد بود.
نکات مهم دیگر در زمان خرید کفش بچگانه
علاوه بر مناسب بودن سایز و اندازه، در زمان خرید کفش برای کودک خود باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. در نظر گرفتن مجموعه این نکات در زمان خرید باعث میشود که کودک شما در زمان راه رفتن کاملا راحت باشد و شما نیز پول خود را برای خرید کفشهای بیکیفیت هدر نداده باشید. در راهنمای خرید کفش بچه گانه نکات مطرحشده در این بخش بسیار مهم هستند و باعث حفظ سلامت کودک شما و جلوگیری از ایجاد آسیب در ستون فقرات، پاها و… میشوند.
توجه به جنس کفش
درست مثل کفشهای بزرگسالان، کفشهای بچگانه نیز از جنسهای مختلفی ساخته میشوند و جنس آنها تا حد زیادی نشاندهنده کیفیت کفش است. توجه داشته باشید که خرید کفشهای گرانقیمت چرمی برای بچهها اصلا بهصرفه نیست. چراکه بچهها بهدرستی از آنها مراقبت نمیکنند و اگر کفشها سالم بمانند هم نهایتا یک سال اندازه پای کودک خواهند بود.
جنس کفش باید بهگونهای انتخاب شود که پای کودک زیاد عرق نکند یا بعد از مدتی استفاده لیز نباشد. همچنین کفش نباید خشک باشد و در زمان راه رفتن کودک پای او را آزار دهد. علاوه بر این نرم بودن بیشازحد کفش هم باعث میشود که در زمان راه رفتن مدام زیر پای او جمع شود یا در زمان حرکت دادن پاها برای او مشکل درست کند. کفشهای پلاستیکی برای کودکان مناسب نیستند؛ چراکه این کفشها خیلی زود عرق کرده و ممکن است باعث ایجاد قارچ در پای آنها شوند.
به راحتی پوشیده شدن کفش
برای نوزادانی که هنوز نمیتوانند خودشان کفششان را به پا کنند، راحتی پوشیدن کفشها اهمیت زیادی دارد. شما باید بتوانید کفش را در زمانی کوتاه و بدون آنکه لازم باشد پای نوزاد را بچرخانید، در هر حالتی آن را به پای او کنید. به همین دلیل برای نوزادان و کودکانی که بهتازگی راه افتادهاند، کفشهای پارچهای و نرم بدون بند یا چسبدار بهترین گزینه خواهد بود.
در سنین بالاتر میتوانید از کفشهای ورزشی بنددار برای کودک استفاده کنید. بهخصوص اگر کودک شما به کلاس ورزشی میرود یا شیطنت و بازیهای تحرکی را بسیار دوست دارد. البته بهتر است بستن بند کفشها را به کودک خود یاد دهید تا بتواند در زمان بازی از پس مرتب کردن کفشهای خود بربیاید. در راهنمای خرید کفش بچه گانه توصیه میشود که تا قبل از سنین 4 یا 5 سالگی کفشهای چسبدار برای کودکان بخرید؛ چراکه در این سنین بستن بند کفشها برای کودکان کمی دشوار است
نکته مهم
هنگامی که در حال انتخاب یک کفش مناسب برای کودک خود هستید، از کفش های پشت باز و کتانی های بدون بند اجتناب کنید و سعی کنید کفش بنددار یا مدل های چسب دار را انتخاب کنید. کفش ها را از مواد قابل تنفس مثل چرم و پارچه انتخاب کنید، زیرا علاوه بر مقاومت و دوام، پا را خشک نگه می دارد. اگرچه پاشنه کفش برای کودک بسیار زیباست، اما باعث جلوگیری از رشد صحیح پا خواهد شد، پس کفش های تخت انتخاب کنید. بهتر است کف کفش بافت دار و برجستگی های ظریف داشته باشد تا از این طریق کودک شما لیز نخواهد خورد. به ضخامت و انعطاف پذیری و مقاومت کفش توجه داشته باشید، کفش باید سفت و محکم ولی انعطاف پذیر باشد. وقتی که چند گزینه مناسب پیدا کردید، انتخاب رنگ و طرح کفش را بر عهده کودک بگذارید