به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، قیمت دلار معاملات بازار سهام را وارد فاز جدیدی کرده است. این را محمد همتی، فعال بازار سرمایه می گوید و اظهار می کند: بعد از اینکه آخر هفته گذشته برای چندمین بار شاخص با ریزش مواجه شد روز گذشته شاهد بازگشت آرامش و فشار فروش کمتری از سوی سهامداران بودیم. گروه های متاثر از فولاد، فلزات اساسی، سنگ آهنی و پتروشیمی به دلیل افت قیمت شان در دو ماه گذشته دیروز تحت تاثیر افزایش قیمت دلار با خوش اقبالی رو به رو شدند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان می کند: بر این اساس گروه هایی که رابطه مستقیمی با قیمت دلار دارند بیشترین سهم درارزش معاملات دیروز را به خود اختصاص دادند از سوی دیگر افزایش قیمت های جهانی و احتمال عبور نرخ دلار از سقف ۲۶ هزار تومان، معاملات بازار سرمایه را با تغییراتی مواجه می کند.
او ضمن اشاره به جلسات مسوولان بورسی برای حل مشکلات بازار سهام اظهار می کند: همان طور که دیروز مشاهده کردیم صفوف سهام کوچک را نتوانستند جمع کنند و بسیاری از سهام شرکت های کوچک ازجمله دتولید، فاراک، گروه های دارویی، گروه های تجهیزاتی، مپنا و... درگیر صف فروش بودند.
در واقع گردش معاملات باقی مانده به این دلیل است که صفوف فروش را نتوانستند جمع کنند.مدیر سرمایه گذاری صندوق بانک دی، می گوید: طبیعتا جلساتی که مجلس، نماینده های بورسی و مقامات دیگر برگزار می کنند شاید بتواند التهابات بازار را کاهش دهد، اما به نظر می رسد تا تعیین تکلیف انتخابات آمریکا بازار سرمایه در لاک احتیاط و به دنبال آن کاهش معاملات فرو رود.
او با اشاره به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر روند معاملات بورس تهران اظهار می کند: حواشی انتخابات آمریکا باعث شده معامله گران ایرانی وارد فاز احتیاط شوند از این رو ارزش معاملات نیز با افت چشمگیری مواجه شده است.به گفته همتی، بسته شدن نمادهای شستا، پالایشگاهی ها و خودرویی ها باعث می شود فشار فروش بیشتری به بازار تحمیل شود و تا بازگشت اعتماد سهامداران به بازار بعید است این نمادها باز شوند.
او با تاکید بر پیامد قیمت دلار بر آینده بازار سرمایه خاطرنشان می کند: وضعیت شاخص و روند معاملات به قیمت دلار بستگی دارد اگر قیمت دلار با افزایش مواجه شود بازار سرمایه نیز به روال قبل بازمی گردد با این اوصاف پیش بینی می شود در دو ماه آینده بازار ملایمی پیش رو داشته باشیم.
روی خوش بورس به سهامداران
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می گوید: با توجه به اینکه رشد ۳۰۰ درصدی شاخص با عوامل بنیادی کلان سازگاری نداشت، بازار سرمایه وارد فاز اصلاح و با فشار فروش مواجه شد؛ به طوری که از ۲۰ تیرماه به بعد شاهد فشار فروش بیشتری ازسوی سهامداران بودیم. ارزش گذاری قیمت ها در بازار سهام برمبنای دلار بسیار گرانی انجام شده بود، این در حالی است که کاهش قیمت دلار در آن مقطع از ۲۶ هزارتومان به ۲۲هزارتومان، شاخص را از قله ۲میلیون واحدی به زیر کشید.