دلایل بروز درد هنگام نعوظ و روش های درمان

  چهارشنبه، 09 فروردین 1402   زمان مطالعه 6 دقیقه
دلایل بروز درد هنگام نعوظ و روش های درمان
درد هنگام نعوظ یا پرباپیسم اغلب به دلیل مشکلات جریان خون در آلت تناسلی ایجاد می شود که در صورت تکرار میتواند منجر به آسیب بافت الت تناسلی شود و نیاز به درمان جدی دارد. در ادامه این مطلب از ساعد نیوز درباره درد هنگام نعوظ بیشتر می خوانید.

نعوظ دردناک معمولاً طبیعی نیست و افراد مبتلا به آن باید نسبت به مدت زمان نعوظ خود توجه داشته باشند. علل زیادی برای نعوظ دردناک وجود دارد که بیش‌تر آن‌ها شامل مشکلات جریان و گردش خون در آلت تناسلی است. این مساله ممکن است در اثر علل دیگری از جمله بعضی‌ داروها، آسیب دیدن و ضربه خوردن آلت تناسلی یا مجاری ادراری نیز ایجاد شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل و درمان نعوظ دردناک پیشنهاد می‌کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید.

درد آلت تناسلی در پایه، تنه یا سر آلت حس می‌شود و گاهی پوست ختنه‌گاه را نیز درگیر می‌کند. درد گاهی با خارش، سوزش یا ضربان زدن نیز همراه است. درد آلت تناسلی ممکن است پی‌آمد سانحه یا بیماری باشد و در تمام گروه‌های سنی نیز مشاهده می‌شود. درد آلت تناسلی به بیماری یا عارضه اصلی دامن زننده به درد بستگی دارد. اگر سانحه رخ داده باشد، درد شدید و ناگهانی خواهد بود. اما اگر درد ناشی از بیماری یا عارضه باشد، درد ملایم است و به تدریج شدید می‌شود. هر نوع درد آلت تناسلی در مردان موردی جدی است، به ویژه اگر درد هنگام نعوظ رخ داده باشد، از خروج ادرار جلوگیری کند یا همراه با ترشحات، زخم شدن، قرمزی یا ورم باشد.

رابطه زن و مرد

علت درد هنگام نعوظ

نعوظ، سفتی و بزرگی آلت تناسلی به علت افزایش جریان خون در آن عضو است. در نتیجه یک پروسه درونی پیچیده روانی، عروقی و عصبی رخ می دهد که اغلب با برانگیختگی جنسی ارتباط دارد. البته نعوظ به علل دیگری هم ایجاد می شود..شایع ترین علل درد هنگام نعوظ عبارتند از :

درد هنگام نعوظ بر اثر عوارض داروها

درد هنگام نعوظ به دلیل جریان خون کم یکی از عوارض جانبی داروهای خاص و موادمخدر مانند ماری جوانا ، اکستازی ، کوکائین ، متامفتامین یا کریستال است. رایج ترین داروهایی که ممکن است باعث نعوظ دردناک ناشی از جریان کم خون شوند عبارتند از :

  • داروهای ضد انعقاد خون یا رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین

  • داروهایی که برای مدیریت اختلال بیش فعالی یا کم توجهی تجویز می شوند مثل متیل فنیدات

  • داروهایی که برای بیماری های روانی مثل افسردگی و اسکیزوفرنی تجویز می شوند.

  • داروهای فشار خون بالا

  • داروهای تزریقی برای درمان ناتوانی جنسی ماند پروستاگلاندین ای و پاپاورین

  • داروهای حای هورموهای ازاد کننده گنادوتروپین ، تاموکسیفن ، تستوسترون

درد هنگام نعوظ به دلیل جراحت و ضربه

ضربه خوردن یا صدمه دیدن آلت تناسلی یا ناحیه لگن میتوانید باعث نعوظ دردناک غیرایسکمیک شود. مثلا حوادث جدی از جمله تصادف با وسایل نقلیه یا آسیب های جزئی ماند نیش و گزش حشرات. حوادثی که باعث بروز نعوظ دردناک و درد در آلت تناسلی می شوند نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند.

درد هنگام نعوظ به دلیل مشکلات خونی

کم خونی داسی شکل یک بیماری ارثی خطرناک است که در آن گلبولهای قرمز خون شکل غیر طبیعی پیدا میکنند و در رگ های خونی گیر میکنند که میتواند باعث نعوظ دردناک شود. سایر اختلالات خونی از جمله سرطان خون لوسمی و مولتیپل میلوما ، لخته شدن خون و تالاسمی هم میتواند دربرخی موارد باعث نعوظ دردناک شود.

درد هنگام نعوظ به دلیل بیماری اورتریت

اورتریت بیماری التهابی یا عفونت مجاری ادراری است که ممکن است فقط باعث التهاب مجاری ادراری بعد از آلت تا مثانه هستند شود یا این که کل ساختار دستگاه ادراری را درگیر عفونت کند. علت این بیماری میتواند باکتریها و ویروس های منتقل کننده بیماری های مقاربتی یا باکتری اشرشیا کلای باشد که در مدفوع وجود دارد.

شایع ترین علامت این بیماری احساس سوزش هنگام ادرار کردن و ترشحات ابر مانند است. با این که اغلب زنان به این عفونت مبتلا می شوند ولی در مواردی که مجاری ادراری مردان درگیر این عفونت شود همراه با نعوظ دردناک خواهد بود.

درد هنگام نعوظ به دلیل هیپوگنادیسم دیر رس

هیپوگنادیسم دیر رس به نام سندرم کمبود آندروژن یا کمبود تستوسترون هم شناخته می شود که در مردان بالای 50 سال دیده می شود که سطح تولید هورمون تستوسترون در بدنشان کاهش پیدا کرده است.

با وجودی که مهم ترین کارکرد تستوسترون در مردان حفظ سیستم تولید مثل و توانایی جنسی است ولی در سایر کارکردهای بدن از جمله متابولیسم ، تراکم استخوانی ، قدرت عضلانی ، رشد عضلات و تمرکز ذهنی هم نقش دارد. این بیماری به دلیل از بین رفتن عملکرد بیضه ها ایجا می شود که علایم آن شامل اختلال نعوظ ، کاهش میل جنسی کاهش انرژی و قدرت عضلانی و در برخی موارد دردناک شدن نعوظ است.

درد هنگام نعوظ بر اثر هموکروماتوز

هموکروماتوز به معنی سرریز آهن در خون است که به دلیل وجود آهن بیش از حد در بدن بوجود می آید.این مشکل به دلیل وجود ژن های معیوب در تنظیم آهن ایجاد می شود. هموکوماتوز میتواند به صورت ارثی و مادام العمر باشد یا به دلیل انتقال خون بیش از حد ، ابتلا به بیماریهایی که سلولهای قرمز خون را از بین می برند ، مصرف زیاد مکمل آهن و غیره باشد که به مرور زمان برطرف می شود. علاوه بر علایم رایج بیماری از جمله بیماری های کبدی ، دیابت ، تغییر رنگ پوست ، آرتریت و نارسایی قلب ، ممکن است با درد هنگام نعوظ همراه باشد.

درد هنگام نعوظ بر اثر پرولاکتینوما

پرولاکتینوما ، توده ای خوش خیم در غده هیپوفیز است که به دلیل رشد غیر طبیعی سلولهای تولید کننده هورمون پرولاکتین ایجاد می شود و مقدار پرولاکتین در خون را افزایش میدهد. علایم این بیماری در مردان کاهش میل جنسی ، اختلال نعوظ ، ناباروری ، بزرگ شدن بافت سینه و نعوظ دردناک است. از آنجا که این مشکل در مغز رخ میدهد میتواند باعث بروز سردرد و تغییرات دید هم باشد.

درد هنگام نعوظ بر اثر عفونت ادراری

عفونت دستگاه ادراری میتواند کلیه ها ، مثانه و مجاری ادراری را درگیر کند. عفونت ادراری معمولا به دلیل باکتریهای موجود در مدفوع ایجاد می شود و علایم آن میتواند درد و سوزش هنگام دفع ادرار ، تیرگی و غیرشفاف بودن ادرار ، احساس نیاز فوری به دفع ادرارد ، تکرر ادرار ، وجود خون در ادرار ، عدم کنترل مثانه و درد در پایین شکم و درد هنگام نعوظ باشد باشد. در صورتی که عفونت به بخش بالایی دستگاه ادراری برسد میتواند باعث بروز تب و لرز ، حالت تهوع ، استفراغ و درد پهلو شود.

رابطه زن و مرد

درمان نعوظ دردناک

در بعضی موارد، گذاشتن یک بسته یخ روی آلت تناسلی و پرینیوم (ناحیه بین آلت تناسلی و مقعد) یا ورزش کردن شدید مانند بالا رفتن از پله‌ها ممکن است به پایان نعوظ کمک کند. با این وجود، هنوز هم لازم است برای جلوگیری از آسیب دائمی آلت تناسلی خود، به یک پزشک معالج مراجعه کنید.پزشک مشخص خواهد کرد که آیا علائم نعوظ دردناک شما علل ایسکمیک دارد یا غیر ایسکمیک و بسته به نوع علت، یک یا چند مورد از درمان‌های زیر برایتان انجام خواهد شد:

  • نعوظ دردناک ایسکمیک: درمان نعوظ دردناک ایسکمیک شامل تخلیه خون از آلت تناسلی و استفاده از داروهایی برای تسهیل و دور کردن جریان خون از آلت تناسلی است. پزشک ممکن است با استفاده از یک سوزن و سرنگ عمل کوچکی انجام دهد تا خون اضافی از آلت تناسلی بیمار خارج شود. داروهایی که تجویز می‌شوند رگ‌هایی که خون را وارد آلت تناسلی می‌کنند (سرخرگ‌ها) را تنگ می‌کنند، تا رگ‌هایی که خون را از آلت تناسلی خارج می‌کنند (سیاهرگ‌ها) باز شده و خون بتواند خارج شود.

  • نعوظ دردناک غیر ایسکمیک: درمان نعوظ دردناک غیر ایسکمیک اغلب به مداخله مستقیم نیاز ندارد. این نوع نعوظ دردناک اغلب با راهکارهایی مثل استعمال فشار و یخ روی منطقه آسیب دیده از بین می‌رود.

  • جراحی: این روش اغلب ضروری نیست و تنها در صورتی انجام می‌شود که درمان‌های فوق موثر نبوده باشند. در این عمل جراح مسیرجریان خون را طوری تغییر می‌دهد که خون بتواند به طور عادی در آلت تناسلی حرکت کند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها