در روایات متعدد در آداب و روش های استخاره قرائت آیات قران و سوره اخلاص را مشاهده میفرمایید که یکی از آداب رسمی قبل از انجام استخاره می باشند و فرد باید حتما این آیات کریمه را مطالعه نماید و سپس استخاره انجام دهد. به روایات و احادیث نقل شده از پیامبران در مورد سوره ها و آداب استخاره با قرآن توجه فرمایید:
به روایتی از امام صادق (ع) :
بهتر است كه قبل از استخاره سه بار سوره ی اخلاص (قل هو الله احد) را بخواند.
سپس سه مرتبه صلوات بر محمد و ال محمد بفرستد و سپس نیت كرده و به آنچه كه مایل است استخاره كند، نیز پسندیده تر آنست كه رو به قبله ، با لباس و بدن پاك و وضو باشد.
پيامبر اكرم (ص)
استخاره را به ما همانند سوره اي از قرآن ياد مي دادند و مي فرمودند که هر فردي كه قصد كاري نمايد دو ركعت نماز سنت اداء كند و بعد از آن اين دعا را بخواند:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ وَأَسْتَقْدِرُكَ بِقُدْرَتِكَ وَأَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الْعَظِيمِ فَإِنَّكَ تَقْدِرُ وَلَا أَقْدِرُ وَتَعْلَمُ وَلَا أَعْلَمُ وَأَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ اللَّهُمَّ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الْأَمْرَ خَيْرٌ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي (عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ) فَاقْدُرْهُ لِي وَيَسِّرْهُ لِي ثُمَّ بَارِكْ لِي فِيهِ وَإِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الْأَمْرَ شَرٌّ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي (عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ) فَاصْرِفْهُ عَنِّي وَاصْرِفْنِي عَنْهُ وَاقْدُرْ لِيَ الْخَيْرَ حَيْثُ كَانَ ثُمَّ أَرْضِنِي (رضِّنِيِ بِه)»
(بخاري رقم1166)
بار خدايا به وسيله علمت از تو طلب خير مي كنم و به وسيله قدرتت از تو توانايي مي خواهم و از تو فضل و بزرگي ات را مسئلت مي نمايم. زيرا تو قادر و توانايي و من توانايي ندارم، و تو مي داني و من نمي دانم و تو به امورات غيب و پنهاني آگاه هستي. خدايا! اگر مي داني اين كار در دين و در امور زندگي و در سرانجام كارم چه در دنيا و چه در آخرت برايم نيكو است آن را برايم مقدر و آسان كرده و در آن بركت بيانداز و اگر مي داني اين كار در دين و در امور زندگي و در سرانجام كارم چه در دنيا و چه در آخرت باعث شر و بدي است آن را از من دور فرما و مرا از از آن دور نما و خير و نيكويي را هر كجا باشد برايم مقدر نموده و سپس مرا راضي و خشنود بگردان.
علامه مجلسی
بدان که علامه مجلسی از برخی نوشته های اصحاب، از خط شیخ یوسف قطیفی نقل کرده و او از خط آیت الله علامه که از حضرت صادق(علیه السلام) روایت شده: هرگاه اراده کردی از کتاب عزیز استخاره کنی، بعد از «بسم الله» بگو:
إِنْ كانَ فِي قَضائِكَ وَقَدَرِكَ أَنْ تَمُنَّ عَلَىٰ شِيعَةِ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلامُ بِفَرَجِ وَ لِيِّكَ وَحُجَّتِكَ عَلَىٰ خَلْقِكَ ، فَأَخْرِجْ إِلَيْنا آيَةً مِنْ كِتابِكَ نَسْتَدِلَّ بِها عَلَىٰ ذٰلِكَ.
اگر در قضا و قَدَرت این است که بر شیعه ی خاندان محمد (درود بر ایشان) به فرج ولی ات و حجتت بر بندگانت منت بگذاری، از کتاب خود آیه ای برای ما بیرون آور که به آن بر این کار راه یابیم.
پس مصحف شریف را می گشایی و «شش ورق» می شماری و از ورق هفتم «شش سطر» می شماری و در آن نظر می کنی و مطلب را بیرون می آوری.
از جمله آداب استخاره قرائت سوره و ایات قرآن کریم میباشد که همان طور که مطالعه فرمودید احادیث نقل شده از امامان و پیامبر (ص) به ترتیب فوق بود.