ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی و بررسی یک بازی جذاب به نام   Doom+دانلود

  یکشنبه، 25 خرداد 1399   زمان مطالعه 24 دقیقه
معرفی و بررسی یک بازی جذاب به نام   Doom+دانلود
امروزه بازی های ویدئویی همه جا هستند. بازی های موبایل و کامپیوتری یک بازی الکترونیکی است که واسطه طراحی شده ای دارد تا باعث ارتباط فرد با دستگاه ویدئویی می شود.

Doom

استودیوی id Software بازی DOOM را برای موبایل منتشر کرد. بازی DOOM قطعا یکی از خاطره انگیزترین بازی هایی است که می توان آن را نام برد. بازی ای که روی هر پلتفرمی هم منتشر شده است. اکنون ۲۵ سال از عرضه DOOM گذشته و حالا این بازی اکشن برای گوشی های اندرویدی هم عرضه شده است. تازه تمام بسته های الحاقی ای که برای بازی عرضه شده بود هم برای موبایل منتشر شده است. در این بازی باید برای کشتن هیولاهای مختلف آماده شوید.

سرگذشت انتشار این گیم

Doom یکی از چندین و چند اثری است که خیلی ها، سال هاست که در انتظار نسخه جدید آن نشسته اند.بازی هایی مانند DOOM ،Half Life و بسیاری دیگر از جمله بازی هایی هستند در لیست انتظارات بسیاری از بازیکنان قرار دارند و خب، DOOM بالاخره چشمانش را باز کرد. نسخه جدید بازی Doom که یکی از پایه گذاران خشونت و همچنین سبک تیراندازی اول شخص در دنیای بازی ها بود، حالا منتشر شده و باید گفت در برخی موارد از هسته خود دور شده و در خیلی از موارد نیز ستون های اصلی خود را حفظ کرده است. اگر از جمله طرفداران پر و پاقرص این سری هستید، همین ابتدای کار خیال تان را راحت کنم؛ خشونت و سرعت، همراه با لذت وصف نشدنی کشت و کشتار با حضور یک پارچه و بی وقفه شیاطین به قوت خود باقی مانده اند. از همان اولین لحظه که پا به دنیای بازی گذاشتم، اولین نکته ای که حواس من را به خودش متمرکز کرد، سرعت فوق العاده بالای گیم پلی بود که ۶۰ فریم بودن بازی نیز این مورد را لذت بخش تر کرده است. کاراکتر بازی به شکلی حرکت می کند که اصلا دوست ندارید در یک مکان صبر و قرار داشته باشید. نه تنها خود کاراکتر، بلکه دشمنان بازی که از انواع و اقسام شیاطین و اهریمنان تشکیل شده اند یک لحظه هم اجازه نفس کشیدن نخواهند داد.به نظر، سازنده بازی یعنی استودیو اید سافت ور «ID Software» همراه با ناشر بازی یعنی بتسدا «Bethesda» به خوبی می دانستند که طرفداران از آن ها چه می خواهند. اما باید بپرسیم که آیا DOOM بعد از این همه سال ارزش انتظار را داشته است؟

پیشنهاد ما به شما، ترجمه قسمت تک نفره

اولین و مهم ترین بخش بازی چیزی نیست جز قسمت تک نفره که باید گفت بی اندازه سریع، فوق العاده خشن و بیش از حد درگیر کننده است. اما رک بگویم، بخش تک نفره بازی هیچ شباهتی با هیچ بازی دیگری ندارد. اول از همه باید دور داستان را به کلی خط بکشید. سازنده بازی سعی کرده تا یک داستان خیلی کوچک را در بطن بازی قرار دهد، اما این داستان اصلا در حدی نیست که حتی بخواهیم در جریان گیم پلی به آن فکر کنیم. شخصیت بی نام و نشان بازی در مکانی نامعلوم به هوش می آید و در طول بازی باید دنبال زنی برود که دروازه های جهنم را باز کرده است! اگر از طرفداران قدیمی بازی باشید، به خوبی می دانید که اصلا داستان و روایت هیچ معنایی در دنیای DOOM ندارد. در کنار داستان، ماموریت ها و شور و حال مربوط به آن ها نیز در DOOM بسیار کم رنگ هستند.

داستان بازی

اکثر ماموریت های بازی این است که هر شیطانی که در زمین می بینید بکشید، یک دکمه را فشار دهید و از دروازه عبور کنید، همین! نه اتفاق عجیبی این وسط رخ می دهد و نه اتفاقات سینمایی زیادی مانند بازی Call of Duty در این حین اتفاق می افتد. البته نکته مربوط به داستان چیزی نبود که حتی بخواهم آن ها را نکته منفی بازی ذکر کنم چرا که اصلا از همان ابتدای کار در سال ۱۹۹۳، سازنده بازی قصد نداشته داستان پر محتوایی به بازیکنان ارایه دهد و بازیکن را در روایت داستانی پیچیده درگیر کند. اما وجود ماموریت ها و اهداف بهتر می توانست بازی را برجسته تر کند و همچنین باعث شود DOOM به هیجانی بی حد و مرز برسد. اما به هر حال تک تک المان های بازی انگشتان اشاره خود را تنها به سمت گان پلی و کشتن شیاطین گرفته اند و هیچ چیز دیگری به غیر از این موضوع در این بازی اهمیت ندارد.

از منظر داستان، بی پرده باید گفت که دووم حرف چندانی برای گفتن ندارد و البته این لزوما، نقصی بزرگ نیست. داستان دووم روایت مبارزی است که به تقابل با شیاطینی که از جهنم به سیاره مریخ حمله کرده اند بر می خیزد و یک تنه، سعی بر نابودی آن ها دارد. البته در این میان، جزییات داستانی دیگری هم از طریق میان پرده هایی کوتاه روایت می شوند اما چندان جذابیتی ندارند.درست مثل Wolfenstein: The New Order، نویسندگان id Software تمرکزشان را روی داستانی معطوف کرده اند که بتواند توجیحی منطقی برای اعمال گیمر ارائه کند. در واقع به نظر می رسد که سازندگان نمی خواسته اند سر گیمر را با جزییات داستانی درد بیاورند و همه چیز، حول محور سرگرم کنندگی در گیم پلی می چرخیده است. بنابراین دووم از اساس بر مبنای حفظ ماهیت پوچ خود توسعه یافته و نباید انتظار داستان درگیرکننده ای از آن داشته باشید. البته اگر با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید، مستندات نوشتاری زیادی در بازی وجود دارد که با مطالعه آنها، از جزییات بیشتر داستان باخبر خواهید شد اما با توجه به گیم پلی سریع و درگیرکننده دووم، بعید است که کسی تمایل چندانی به مطالعه آن ها نشان دهد.

تصویر

گیم پلی بسیار سریع و بسیار خشن

همان طور که اشاره شد و همان طور که انتظار می رفت، گیم پلی بازی بسیار سریع و بسیار خشن است. تمام بازی حول محور سمفونی اکشنی روایت می شود که نوازندگان آن اسلحه ها و شنودگان آن اهریمن ها هستند. بازی DOOM چیزی نیست که حتما باید نسخه های قبلی را تجربه کرده باشید تا از آن لذت ببرید، تمام کاری که باید انجام دهید کشتن دشمنان است. اما اگر از کهنه کاران سری DOOM هستید، این بازی خاطرات زیادی را برای تان زنده خواهد کرد. ارّه برقی محبوب، BFG دوست داشتنی، شات گانی که دشمن را تیکه پاره می کند یک طرف، شیاطینی که سال ها با آن ها خاطره داشتید، از سایبردیمن گرفته تا شوالیه های جهنم هم از طرفی دیگر، DOOM را به یک بازی محبوب برای گیمر های قدیمی تبدیل کرده اند. البته همه چیز به همان شکل گذشته باقی نمانده است و عناصر قدیمی بازی لباس های جدیدی بر تن کرده اند. ظاهر اسلحه ها مدرن تر و ظاهر دشمنان عجیب تر شده اند تا با سلیقه های امروزی هم خوانی داشته باشند. همچنین همان قدر که کاراکتر بازی سریع تر شده است، اهریمنان نیز بسیار خشن تر و سریع تر شده اند. در کنار این مسائل، اسلحه ها مکانیزم سریع و سبُکی را از خود نشان می دهند.

یک بار هم این بازی را تجربه کنید

اگر دیگر بازی های سبک تیراندازی اول شخص این نسل مانند Halo و Battlefront را تجربه کرده باشید، به خوبی متوجه خواهید شد که تک تک اسلحه های آن بازی ها وزن، قدرت، صداگذاری و حتی حس و حال متفاوت خود را دارند و با شلیک هر گلوله لَگد و ضربه آن ها کاملا احساس می شود، اما در DOOM از این خبرها نیست و به نوعی می توان گفت که بازی از این حیث به اصل خود وفادار مانده است. البته این حرف به این معنا نیست که DOOM مکانیزم تیراندازی بدی دارد، بلکه گان پلی در این بازی بر خلاف دیگر هم سبک های خود بسیار سبک و روان اجرا می شود. همچنین از تیراندازی با انواع و اقسام اسلحه ها لذتی فراموش نشدنی را خواهید برد و تجربه یک تیراندازی ران اند گان «Run and Gun» واقعی در این بازی خلق شده است. هنگامی که با اسلحه ها شلیک کنید، این احساس به شما دست خواهد داد که آن ها وزنی ندارند و آن ضربه ای که پس از شلیک گلوله باید وارد شود صورت نمی گیرد. چه از نظر وزن و شلیک یا چه از نظر لگد و ضربه ای که وارد می شود، اسلحه ها در DOOM کاملا حس سبُکی و بی وزنی را منتقل می کنند.

اما از جهتی دیگر باید به این نکته اشاره کرد که کاراکتر بازی همیشه در حال دویدن است، دشمنان از زمین و هوا به او امان نمی دهند و یک اشتباه و یک لحظه غفلت کارش را تمام خواهد کرد. به عنوان شخصی که کنترل این کاراکتر را در دست می گیرید، هیچ گاه نباید در گوشه ای بایستید و به شلیک کردن بپردازید بلکه باید همیشه در حال حرکت باشید. همین سبُکی اسلحه ها باعث شده تا این کار به بهترین شکل ممکن انجام شود. وقتی که دائما در حال حرکت هستید، سبُکی اسلحه ها باعث می شود که همیشه در حالتی شناور به کشتن اهریمنان بپردازید. اما به هر حال انتظار می رفت اسلحه هایی مثل راکت لانچر، چِین گان، کانون یا وُرتکس رایفل و مخصوصا BFG که جزو اسلحه های سنگین بازی به شمار می روند، در کنار سرعت بالا گیم پلی، کمی شدت و قدرت بالاتری داشته باشند. البته باز هم لازم به ذکر است که این مورد یک نکته منفی نیست و دقیقا برای چهارچوب DOOM ساخته شده است.

شاید منفی شاید مثبت

یکی از دیگر مواردی که شاید برای بعضی ها نکته مثبت و برای برخی دیگر نکته منفی به شمار برود، محیط و اتمسفر DOOM است. DOOM 3 را به خاطر دارید؟ لحظه ای که پا به ایستگاه فضایی در مریخ می گذارید؛ همه جا تاریک است و چراغ هایی که اتصالی کرده اند گاه و بی گاه خاموش روشن می شوند. جو سرد و تاریکی در آن حاکم بود و جنازهای خونین و مالین به فضای آن حالتی ترسناک داده بودند. حال دو قسمت اول بازی DOOM را به خاطر بیاورید؛ بازی با گرافیک پیکسلی خود که در آن زمان جزو بهترین ها به شمار می رفت محیط هایی روشن تر داشت و عناصر ترس در آن به کار برده نشده بود. DOOM جدید سعی کرده با ادغام این دو مورد محیط های خود را خلق کند اما از نظر من آن محیط خشن، خونین و تاریک تا حد زیادی از بین رفته و شبیه به دو نسخه اول شده است. بازی که در مریخ و ایستگاه های این مکان دنبال می شود دیگر به آن صورت نیست که همیشه در گوشه و کنار آن انبوهی از جسد ها محیط بازی را مزین کرده باشند و خون رنگ اصلی در و دیوار باشد. نقاط تاریکی وجود ندارد که همیشه در اعماق آن منتظر یورش یک شوالیه جهنمی باشیم. محیط ها به آن صورت چیزی در خود ندارند که همانند DOOM 3 آن جو بُهت زده و شوکه کننده ای که پس از حمله شیاطین به وجود آمده بود را دوباره خلق کنند. کانتینرهای ریز و درشت، مواد مذاب، عناصری مانند آتش و شعله های جهنمی از جمله مواردی هستند که محیط بازی را تشکیل داده اند و در هر چند متر، در محیط های نورانی و به دور از تاریکی بازی، جنازه هایی را می بینید که اصلا حس گذشته را القا نمی کنند.

تصویر

رفته رفته جذب می شوید

به عنوان اثری که قرار بود داستان آن به صورت یک ریبوت تازه ارایه شود، انتظار داشتم حداقل در شروع بازی آن حس عجیب هجوم شیاطین، جنازه هایی که هنوز خون آن ها خشک نشده و افرادی که جلوی چشم ما در پشت دری شیشه ای در حال شکنجه شدن توسط یک اهریمن هستند را به شکلی بسیار بهتر ببینم. اما تنها چیزی که در ابتدای بازی با آن رو به رو شدم، مرد ناشناخته ای بود که دست و پای آن با زنجیر بسته شده و اهریمن ها به سوی او می آیند. اما مراحل جهنم بازی حال و هوایی دیگر دارد. محیط ها بسیار روشن تر هستند و فضاهای بازتری در اختیار کاراکتر قرار دارد، اما از آن طرف دشمنان دیوانه وارتر حمله می کنند. هرچقدر که محیط های خون آلود و تاریک در مریخ کم است، در جهنم به مراتب کم فروغ تر هستند. اما سبک معماری جهنمی که این DOOM ارایه می دهد با بسیاری از بازی ها متفاوت است و حال و هوای خود را دارد. البته متاسفانه در مراحل جهنم نیز ماموریت ها به یافتن کلید هایی برای باز شدن درها ختم می شوند و این جا هم فقط باید به فکر کشتن دشمنان باشید، نه ماموریت های خاص.

همه چیز در این گیم پلی وجود دارد

اما از تمام این نکات گذشته، DOOM یکی از جذاب ترین گیم پلی ها را به بازیکنان ارایه می دهد. با این که اسلحه ها از تعداد و تنوع بسیار خوبی برخوردار هستند، اما به همین مورد ختم نمی شوند. با یافتن آیتم های مختص به اسلحه ها، انواع و اقسام آپگرید که برای هر یک از آن ها متفاوت است در اختیارتان قرار می گیرد. به طور مثال قادر هستید برای شات گان خود سیستمی قرار دهید تا تیرهای انفجاری شلیک کند، یا راکت لانچر را آپگرید کنید تا تیرهایش دشمن را دنبال کنند. همچنین در این بازی خبری از تعویض خشاب نیست و وقت شما با این کارها گرفته نمی شود. هرچند که از نظر من یکی از نکاتی که حس خیلی خوبی در یک بازی تیراندازی منتقل می کند، همین عوض کردن خشاب یا به اصطلاح ریلود «Reload» کردن است، اما در DOOM خبری از این اتفاق نیست. تمام تیرها به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به تعویض به سمت دشمن شلیک می شوند تا سرعت بازی برای یک لحظه هم گرفته نشود، هرچند که سوپرشات گان تنها سلاحی است که نیاز به تعوضی گلوله دارد. پس کار شما این است که فقط در حال حرکت باشید و بدون توقف شلیک کنید؛ یک ران اند گان واقعی. سیستم تعویض اسلحه ها نیز به شکلی کار شده که به راحتی سلاح را در لیست دایره مانند ابزار خود حفظ می کنید تا بدون معطلی آن اسلحه ای که می خواهید را انتخاب کنید. همچنین هیچ گاه نگران تمام شدن تیر نخواهید بود و نقشه ها لبریز از انواع و اقسام تیرهای مخصوص اسلحه های مختلف هستند.

شکنجه و اعدامی لذت بخش!

اما چیزی که گیم پلی DOOM را به مراتب لذت بخش تر کرده، همان Glory Kill است که مطمئنا تا امروز با آن آشنا شده اید. گلوری کیل همان نقش شکنجه ها و اعدام را ایفا می کند. پس از چندین بار شلیک به سمت دشمن، بدن آن ها به رنگ نارنجی تبدیل می شود و با این کار به شما اعلام می کنند که من آماده شکنجه شدن هستم. به سمت او می روید و به روش های بسیار خشنی او را نابود می کنید. بسته به جهتی که در برابر دشمن قرار می گیرید شکنجه ها متفاوت خواهند بود و همه آن ها به شکستن ستون فقرات و جدا کردن گوشت از استخوان ختم می شوند. گلوری کیل یکی از مهم ترین نکاتی بود که استودیو اید سافت ور روی آن تاکید زیادی داشت. با این که این کارها شدیدا جذاب و فوق العاده لذت بخش هستند، اما انتظار داشتم تنوع به مراتب بالاتری داشته باشند زیرا رفته رفته در طول بازی این حرکات تا حدی تکراری می شوند. هرچند برای هر یک از دشمنان، گلوری کیل های متفاوتی را شاهد خواهید بود. یکی از نکات خوب بازی که در این بخش بهتر به چشم می آید، انیمیشن های بسیار روان و جذاب هستند. از گلوری کیل ها گرفته تا حرکات متفاوت دشمنان، انیمیش های خوبی روی آن ها پیاده شده که به بازی لذت خاصی بخشیده است.

چاش های تک نفره بازی

در بخش تک نفره بازی با چالش های مختلفی نیز رو به رو خواهید شد. در این چالش ها با دستورهایی رو به رو می شوید که باید طی زمانی معین آن ها را به اتمام برسانید. کشتن ۳۰ زامبی در چند ثانیه، منفجر کردن منابع سوخت در چند ثانیه و کارهای دیگر. در انتهای هر کدام از چالش ها به پاداش هایی دست پیدا خواهید کرد که روی روند بازی تاثیر مستقیمی خواهند گذاشت. به طور مثال یکی از این پاداش ها باعث می شود تا گلوری کیل ها با سرعت بسیار بالاتری انجام شوند یا دیگر مسائلی که باعث می شوند بازی سریع تر یا روان تر شود. همچنین یک بخش کوچک برای ارتقا کاراکتر بازی تعبیه شده که البته همانند بازی هایی که المان های سبک نقش آفرینی را در خود جای داده اند نیست. با یافتن آیتمی مخصوص در بازی، سه بخش خشاب اسلحه ها، زره و سلامتی افزایش پیدا می کنند و مقدار آن ها بیشتر می شود. یکی از نکات خوب بازی درجه سختی آن است. پنج سطح مختلف برای انتخاب میزان سختی در بازی قرار گرفته که همه گیمر هایی با سطح توانایی های مختلف را به چالش می کشند. در سطح های بالا و سخت اگر حتی یک حرکت اشتباه کنید کشته خواهید شد.

تصویر

و اما بخش چند نفره

اما سری به بخش چند نفره بزنیم، جایی که برای بازی DOOM یک نُخاله بیشتر نیست. با نگاه اول به این بخش می توان گفت که استودیو سازنده سعی کرده یک بازی چند نفره، با سبک و سیاقی قدیمی به بازیکنان ارایه دهد، اما متاسفانه به این هدف نرسیده است. بخش چند نفره بازی DOOM را استودیو سِرتِین اَفینیتی «Certain Affinity» و البته با همکاری اید سافت ور ساخته است. بخش چند نفره بازی حالت های مختلفی مانند Team Deathmatch ،Domination و غیره را داراست که هر کدام اهداف مختلف خود را دارند. قبل از ورود به مسابقات قادر هستید تا کاراکتر خود را شخصی سازی کنید، اما به جرات می توانم بگویم که این بخش یک نسخه فوق العاده ضعیف از طراحی اسپارتان های Halo 5 است که البته عملکرد ضعیف تری نسبت به آن دارد. همچنین اسلحه ها و لیست ابزار جنگی «Loadout» قبل از ورود به مسابقه قابل شخصی سازی هستند. می توانید از بین اسلحه های بازی دو مورد از اسنایپر گرفته تا شات گان و راکت لانچر را بسته به سبک بازی خود انتخاب کنید و وارد مسابقه شوید. هنگامی که وارد مسابقه شدید، باید به شما تبریک بگویم، زیرا وارد یکی از غیر بالانس ترین و خسته کننده ترین بازی های چند نفره آثار نسل هشتمی شده اید.

نکاتی پیرامون اسلحه ها

اولین نکته این است هر اسلحه ای که انتخاب می کنید، چه راکت لانچر، چه اسلحه پلاسما، چه اسنایپر یا هر چیز دیگر، تفاوت قدرت آن ها به شدت کم است. تنها فایده انتخاب آن ها این است که در شرایط مختلف به کار می آیند. مثلا یک شات گان انتخاب می کنید تا در فضاهای کوچک دشمن را بکشید و یک اسنایپر انتخاب می کنید تا از فواصل دور دشمن را بزنید. در غیر این صورت قدرت و ضربه اسلحه ها اصلا به چشم نمی آیند. همان طور که به طور مثل دشمن با ۳ تا ۴ تیر راکت لانچر کشته می شود، از آن طرف هم با ۳ تا ۴ تیر یک شات گان کشته می شود که البته این مقدار با توجه به فاصله کمتر یا بیشتر می شود. از این مسئله که بگذریم، به آیتم هایی به نام دیمِن می رسیم که اوضاع بالانس را بدتر می کنند. اگر شما یا هر بازیکن دیگری به این آیتم برسید، تبدیل به یکی از شیاطینی می شوید که در طول بخش تک نفره با آن رو به رو شدید. هرگاه شخصی به این آیتم برسد، قدرت بسیار زیادی به دست خواهد آورد که کار را به شدت برای تیم رو به رو سخت می کند، مگر آن که به صورت دست جمعی به او حمله شود.

در غیر این صورت این بازیکنی که تبدیل به یک اهریمن شده با یک تیر می تواند هر شخصی را بکشد. هرچند که برای آن محدوده زمانی خاصی تعیین شده اما به هر حال وجود این ویژگی تعادل بازی را به هم زده است. البته نمی توان مخالف این بود که بخش چندنفره DOOM سرگرم کننده است. اگر به دنبال یک ساعت سرگرمی هستید، بخش چند نفره این بازی می تواند تا مدت خیلی کوتاهی شما را راضی کند. اما اگر از طرفداران بازی های آنلاین هستید و در کنار سرگرمی، این بخش ها را جدی می گیرید، باید گفت که DOOM اصلا به قشر شما اهمیت نداده و آن را به اندازه بخش تک نفره جدی نگرفته است. بخش چند نفره این بازی را تنها باید به چشم یک سرگرمی خیلی کوتاه نگاه کنید.

خودتان هم خلق کنید

DOOM یک بخش دیگر نیز به نام Snap Map را به بازیکنان ارایه می دهد که بسیار خوب و با جزییات کار شده است. بازیکنان در این قسمت قادر هستند هر چیزی که دوست دارند را خلق کنند. بازی های مرحله ای، حالت های بخش چند نفره و تک نفره، مادهای مختلف و بسیاری از چیزهای دیگر. کار با این بخش بسیار راحت است و زمان زیادی برای یادگیری نیاز ندارد. هنگامی که وارد این بخش شوید، حتی خواهید دید که شخصی مراحل اولین DOOM که در سال ۱۹۹۳ منتشر شد را از طریق Snap Map بازسازی کرده است! انواع و اقسام ابزار در این بخش در اختیار بازیکنان قرار داده شده تا هر چه که به ذهن شان می رسد را خلق کنند. این تازه اول راه Snap Map است که شاهد ساخته های عجیب و غریب هستیم، مطمئنا با گذر زمان این بخش بسیار پرمحتواتر خواهد شد و چیزهای پیچیده تری را در این بخش خواهیم دید.

تصویر

مراقب باشید! ممکن است با یک اشتباه کوچک کشته شوید

اما یکی از نکاتی که شاید برای خیلی ها جالب نباشد، بارگذاری های بعضا طولانی بازی است. فرض کنید با سرعت دیوانه واری در حال کشتن دشمنان هستید و با یک اشتباه کشته می شوید. بعد از کشته شدن، بازی باید هر بار برای چند ثانیه بازی را بارگذاری کند تا دوباره وارد شوید. البته این بارگذاری ها به یک دقیقه هم نمی رسند اما بعد از سرعت بالای بازی کمی این قسمت می تواند از میزان هیجان بازیکن بکاهد. اما بخش خیلی بد فُرم این موضوع این است که برای رفتن به بخش چند نفره و Snap Map باید هر بار بازی دوباره از ابتدا بارگذاری و مجددا اجرا شود! بخش تک نفره را کنار می گذارید و می خواهید برای چند دقیقه در بخش چند نفره خوش بگذرانید، با رفتن روی این بخش بازی باید یک دور بارگذاری شود تا تازه وارد بخش چند نفره شوید. هر بار که بخواهید بین سه قسمت بازی بروید باید مقداری از وقت خود را صرف بارگذاری های بازی کنید. در این روزها که بسیاری از سازندگان سعی دارند تا لودینگ ها را به مراتب کوتاه تر کنند، این بخش از بازی DOOM یکی از نکات سوال برانگیزی به شمار می رود که از سوی استودیویی به نام اید سافت ور سر زده است.

و اما گرافیک بازی چگونه است؟

در مبحث گرافیکی، هدف بازی DOOM ارایه یک بازی با رزولوشن 1080p و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است و می توان گفت با استفاده از موتور بازی سازی اید تک ۶ «id Tech 6» به خوبی از پس این کار بر آمده. چه بخش تک نفره و چه بخش چند نفره با نرخ ثابت ۶۰ فریم بر ثانیه به خوبی اجرا می شوند و این موضوع جذابیت بازی را بالاتر برده است. با این که بازی در وضوح 1080p اجرا شده است، اما به نظر می رسد که استودیو اید سافت ور برخی از جزییات بصری را فدای رسیدن به این هدف کرده است. برای مثال انتظار می رفت اسلحه ها با جزییات خیلی بیشتر و دقیق تری طراحی شوند که اصلا این گونه نیست و ساده به نظر می رسند. همچنین کاملا مشخص است که آن ها برای رسیدن به این وضوح کمی از شارپ بودن تصویر کاسته اند و به شکلی کیفیت تصویر مقداری پایین تر امده است. البته در شلوغی بازی این موضوع زیاد به چشم نمی آید، مگر اینکه در گوشه ای ایستاده به محیط نگاه کنید. یکی از نکات بد بخش بصری بازی بافت های محیط و حتی اسلحه ها هستند که کیفیت خوبی ندارند و از آن بدتر این است که لود شدن بسیاری از بافت ها چندین ثانیه طول می کشد. بازی DOOM از نظر بصری در نسخه های کنسولی آن طور که انتظار می رفت ظاهر نشده است، اما به هر حال مهم ترین بخش را می توان همین نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه دانست که بسیار با ثبات کار شده و تاثیر به سزایی در تمامی قسمت های بازی گذاشته است.

موسیقی و صداگذاری

دیگر بخش های بازی که موسیقی و صداگذاری هست را می توان کم فروغ دانست. البته نه به این معنی که این قسمت بد کار شده است، خیر، اما به شخصه انتظار داشتم موسیقی های بازی با سبک هایی مثل راک و متال، سمفونی بازی را دیوانه وارتر کنند. با این که از این سبک موسیقی ها در بازی به کار برده شده و هیجان خاص خود را دارند، اما بازی همانطور که با سرعت و جذابیت بالایش چشم ما را به خود خیر کرد، واقعا می توانست آدرنالین را با ایجاد موسیقی هایی ناب تر و هیجان انگیزتر به لرزه درآورد. موسیقی های بازی با اینکه خوب هستند اما به نوعی می توان گفت در زیرین ترین لایه های بازی قرار دارند و آن طور که باید نتوانستند با گیم پلی سریع بازی ترکیب شوند. در موارد دیگر صداگذاری هایی مانند داد و فریاد های شیاطین و انفجارها و دیگر مواردی مانند شلیک گلوله ها در بازی به خوبی کار شده است.

تصویر

نگاهی به نقاط ضعف بازی

بازی DOOM دارای نقاط ضعفی است که رفته رفته در طول بازی بیشتر به چشم می آیند. ماموریت ها اکثرا مربوط به یافتن کلید قفل درب ها می شوند و این روند تا آخر ادامه دارد. هرچند این موضوع هدف اصلی بازی DOOM نبوده و نیست، اما به هر حال وجود ماموریت هایی جذاب می توانست شور و حال بازی را افزایش دهد. زیرا سلیقه ها دیگر مانند چندین سال قبل نیست و وجود ماموریت های جذاب و گاها سینمایی می توانست DOOM را چند درجه بالاتر ببرد. همچنین کیفیت بد بافت و لودینگ های زیاد ممکن است رفته رفته در طول بازی تو ذوق بزنند.
اما تمام این مسائل به کنار، این DOOM، یک DOOM است! گیم پلی و گان پلی این اثر بسیار سریع، جذاب و خشن هستند. هرگاه که وارد بازی شوید، به قدری درگیر مبارزه با اهریمن ها خواهید شد که زمان را فراموش خواهید کرد. شاید اگر برای بخش چند نفره بازی وقت گذاشته می شد، این DOOM در راس تیراندازی های نسل هشتم قرار می گرفت و از این نظردر کنار اثری مانند 5 Halo که در بخش چند نفره خود بسیار عالی عمل کرده است می ایستاد. اما به هر حال باید گفت که این DOOM، آن هم فقط بخش تک نفره آن، مطمئنا یکی جذاب ترین و درگیر کننده ترین تیراندازی های اول شخص نسل هشتم است.

دانلود بازی:


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس
مهران مدیری: جواد رضویان بی معرفت است، شفیعی جم را می کشم! /ماجرا چیست؟
رازهای فرزند فرهاد مجیدی؛ آرزوی پوشیدن پیراهنی خاص با شماره 7 و علاقه به یک تیم بزرگ
جدول زمانبندی قطعی برق امروز پنجشنبه 13 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
کریم باقری حجت را تمام کرد: من نیستم، سرمربی خارجی بیاورید!
عربستان از اعدام 6 ایرانی خبر داد
پشت پرده تلاش ترامپ برای خرید گرینلند و تنگه پاناما
قتل عام 600 هزار نظامی اوکراینی در سال 2024 به دست ارتش متجاوز روسیه!
گم شدن سالانه 150 میلیارد دلار در سال! چه کسی دریافت می کند؟
اسامی برندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو دقیقاً چه روزی اعلام می شود؟
چرا دیگر خرید خودرو گزینه جذابی نیست؟
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ آذر ماهی ها به فکر آینده هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ تیرماهی ها چه موقعیتی در انتظارتونه!👌
فال ابجد روزانه پنج شنبه 13 دی 1403 / خبر خوش برای مهر و اسفند ماهی ها
فال روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ مهرماهی ها این تغییر مسیر واقعا ضروریه
منتخب روز   
این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس جناب خان پای محسن کیایی را به بیمارستان کشاند/ رونمایی از اولین تیزر 1001+ فیلم پای بازی‌ خاطره انگیز دهه شصتیها به سریال مرگبار اسکویید گیم 2 هم کشیده شد درس بی‌نظیر رهبری؛ چرا مقام معظم رهبری اجازه ندادند فرزندشان بر سر سفره غذا بنشیند؟ عجیب و غریب‌ترین و وحشتناک‌ترین گریم از ویدا جوان، کتایونِ سریال «ماه و پلنگ» که تا به‌حال ندیدی/ عمرا اگه بتونی بشناسیش نگاهی به خانه ای که صداوسیما در اختیار متین ستوده گذاشت! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و بُهت‌آور شاهرخ استخری و حدیث میرامینی بازیگران سریال «دلنوازان» بعد از 15 سال در 44 سالگی و 36 سالگی حلواهای ایرانی / طرز تهیه حلوا رولی زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای شب آرزوها برندگان خوش شانس ایران خودرو به گوش باشید؛ جزئیات زمان و نحوه اطلاع‌رسانی واکنش جالب و قابل تامل پسر و دختر سردار سلیمانی هنگام دیدن رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز+ویدیو/ لحظاتی از تجلی عشق و احترام در برابر رهبری موزیک ویدئوی احساسی از گروه ایهام با گلچینی از سکانس‌های عاشقانه پرطرفدارترین فیلم‌های این روزها/ از زخم کاری و خاتون گرفته تا در انتهای شب و یادگار جنوب "پخش زنده" آتش بازی خیره کننده سال نو میلادی 2025 امروز 12 دی +ویدئو