ساعدنیوز
ساعدنیوز

مطالبات صنفی اساتید حق التدریس دانشگاه

  شنبه، 12 تیر 1400   زمان مطالعه 16 دقیقه
دکتر علی محمد محمودی : مطالبات صنفی اساتید حق التدریس دانشگاه
بر اساس گزارشات موجود، حدود 40 الی 50 درصد بار آموزشی، دانشگاه ها بر دوش اساتید حق التدریس است. این در حالی است که اساتید حق التدریس در عمل هیچ نوع هویت سازمانی ندارند. اظهارات ضد و نقیض مسئولان آموزش عالی، رتبه اجتماعی این اساتید را به عنوان فرهیخته ترین بخش جامعه، در هاله ای از ابهام قرار می دهد.

نابرابری و بی عدالتی صرفاً گریبانگیر اقشار ضعیف و کمتر برخوردار جامعه نیست. این نابرابری به دلیل عدم وجود نگاه مساوات محور در بدنه اجرائی کشور، تا اعماق وجود اجتماع زخم های التیام ناپذیر را بر جای گذاشته است. عدم برنامه ریزی درست و واقع گرایانه و عدم وجود توازن مدیریتی در عرصه اشتغال و آموزش خیل عظیمی از فارغ التحصیلان بیکار با مدارک عالی دانشگاهی را روی دست جامعه گذاشته است. این فارغ التحصیلان که به عنوان دانشمندانی تربیت شده اند که قرار است دردهای جامعه را شناسایی کرده و برای این دردها، دارویی پیدا کرده و التیام بخش آنها باشند، خود به دردی جانکاه تبدیل شده اند. تقلیل رتبه اجتماعی این نخبگان از یک دانشمند به یک دانش ورز یا به اصطلاح عامیانه، کارگر علمی، مشکلات عدیده ای را برای جامعه دانشگاهی ایران به وجود آورده است. عدم به رسمیت شناخته شدن، اساتید حق التدریس و اجحاف در حق این افراد و زیر پا نهادن حقوق اساسی این قشر تحصیل کرده از سوی وزارت علوم و متولیان آموزشی کشور، شرایط دشوار کنونی را برای این نخبگان دانشگاهی دشواتر ساخته است. راه افتادن کارزار و کمپینی برای احقاق حقوق اساتید حق التدریس کشور نشان از عمیق تر شدن دردهای صنفی این قشر نخبه دانشگاهی دارد. متن مطالبات قانونی این کارزار به این شرح است: " این درخواست با انطباق بر قوانین موضوعه کشور همچون اصول سوم بند نهم ، بیستم ، بیست و هشتم ، بیست و نهم ، چهل و سوم قانون اساسی و تهیه شده است. چراکه بند نهم از اصل سوم قانون اساسی کشور گویای رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه و در تمام زمینه ها می باشد. وفق اصل بیستم قانون اساسی همه بایددر حمایت قانون قرار گرفته و از همه حقوق انسانی ، سیاسی، اقتصادی ، احتماعی و... برخوردار گردند. وفق اصل بیست و هشتم قانون اساسی دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه .....امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید... مطابق اصل بیست و نهم قانون اساسی برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی ، بیکاری و.....حقی است همگانی... دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و......حمایت های را برای یکایک افراد کشور تامین کند.... اصل چهل و سوم قانون اساسی را متذکر شود که دولت موظف به تامین نیازهای اساسی مردم از قبیل مسکن ، خوراک ،بهداشت ، درمان و. برای همگان است. دولت مکلف به تامین شرایط و امکانات کار برای همه بمنظور رسیدن به اشتغال کامل است." همه این مطالبات حاکی از عدم اجرای درست قانون اساسی از سوی بدنه اجرائی کشور است و طبیعتاً عدم اجرای قانون اساسی، چیزی جز نابرابری و فساد و ویژه خواری را در پی ندارد. برای بررسی وضعیت دشوار اساتید حق التدریس کشور به سراغ یکی از فعالان صنفی حقوق اساتید حق التدریس جناب آقای دکتر علی محمد محمودی استاد حق التدریس ادبیات فارسی با 11 سال سابقه تدریس رفته ایم. توجه مخاطبان ساعد نیوز را به مطالعه این مصاحبه دعوت می کنیم:

تصویر

حمایت و تقویت پژوهشکده ها و قطب های علمی، تأسیس مراکز پژوهشی خصوصی دانش بنیان می تواند برای پژوهشگران کارشناس شغل ایجاد کند.

ساعد نیوز: به نظر می رسد یکی از عوامل اصلی مشکلات صنفی به طور کلی، در کشور، عدم توازن میان بازار کار و آموزش است، به طوری که امروز شاهد سونامی فارغ التحصیلان بیکار متخصص و برجسته اما با مدرک دکتری و کارشناسی ارشد هستیم و در آینده نزدیک بیکار با مدرک پسادکتری به این آمار اضافه خواهد شد. به نظر شما، چه عواملی باعث داغ شدن تب تحصیلات تکمیلی در کشور شده است؟

دکتر علی محمد محمودی: جواب این سؤال، سیطره مدرک گرائی در کشور و نبود شغل در مقاطع پائین تر خصوصاً در مقطع لیسانس است. در نظام قدیم دهه 70 دانشجو با عنوان دبیری دانشجو می شد سپس هم دبیر رسمی می شد. اما اکنون رشته های دبیری لیسانس آن امتیاز را ندارند؛ همسوسازی بازار کار و نظام آموزشی می تواند این تب را کم کند. از سوی دیگر، تعداد دانشجویان رشته های علوم انسانی در مقایسه با رشته های دیگر بسیار زیاد است. به طور مثال، در یک دانشگاه دولتی در استان فارس شما می بینید برای رشته ریاضی یا فیزیک که فرصت های شغلی بهتری نسبت به رشته های علوم انسانی دارند، 6 نفر دانشجوی متقاضی وجود دارد در حالی که مثلاً در رشته ادبیات ما با 30 الی 40 نفر دانشجو مواجهیم. اینها یا می خواهند وارد آموزش و پرورش شوند یا در ادارات و دستگاه های اجرایی جذب شوند. خوب وقتی هیچ کدام از این موارد امکان پذیر نیست، تصمیم می گیرند در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند. خانم ها در این مورد راحت تر هستند ولی آقایان یا تصمیم می گیرند به خدمت سربازی روند و بعد در کنکور ارشد شرکت کنند یا قبلاً به سربازی رفته اند و برای این که حس بیکاری نداشته باشند، در مقطع فوق لیسانس مشغول به تحصیل می شوند. در مورد دکترا هم قضینه همین است. اگر ما در کشور، پژوهشکده ها و قطب های علمی، مراکز تحقیقاتی و فرهنگی در حوزه های علوم انسانی و علوم پایه را تقویت و حمایت کنیم، می شود برای فارغ التحصیل لیسانس به عنوان پژوهشگر اشتغال ایجاد کرد. آیا یک فارغ التحصیل رشته علوم انسانی نمی تواند در مورد مسائل اجتماعی ورود پیدا کند و از آموخته هایش جهت حل مشکلات جامعه استفاده کند؟ جلسات هم اندیشی، فرهنگسراها، کافه کتابهای فرهنگی و معتبر، شرکت های تولیدی و اتاق فکر دانشگاه ها و مراکز فرهنگی، دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه و مراکز نوآوی و پارکهای علم و فناروی، جلسات متن خوانی ادبی و روانشناختی با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری در بخش های خصوصی و یا زیر نظر استانداری و فرمانداری و دانشگاه های هر شهرستان و... می توانند بسیاری از مشکلات فرهنگی و فکری موجود در جامعه را بکاهد و در نوبت ثانویه اشتغال هم به وجود آورند. مراکز پژوهشی خصوص دانش بنیان می توانند کمک حال این افراد باشند و زمینۀ اشتغالشان را ایجاد کنند؛ اگر قوانین اداری اصلاح شود و تبدیل شدن به شرکت نوآور و خلاق در دانشگاه ها و پارکهای علم و فناوری اصلاح شود و ساده تر.

تصویر

40 الی 50 درصد بار آموزشی دانشگاه ها بر دوش اساتید حق التدریس است/ خروج این افراد از نظام آموزشی، دانشگاه ها را فلج می کند/ جذب قطره چکانی هیئت علمی یکی از عوامل وضعیت کنونی است/ امروز استاد حق التدریس در کشور آرزوی موقعیت معلم نهضت سوادآموزی را دارد/ عده ای قبول ندارند که حق التدریسی شغل است.

ساعد نیوز: در حال حاضر حدود چند درصد از بار آموزشی در دانشگاه ها بر دوش اساتید حق التدریس است؟ آیا نافرمانی مدنی و خروج از نظام آموزش عالی نابرابر و ظالمانه کنونی می تواند چاره ای برای طرح و حل مشکلات اساتید حق التدریس باشد؟

دکتر علی محمد محمودی: آمار مشخصی که رسمی باشد وجود ندارد ولی چیزی که ما در دانشگاه ها شاهدش هستیم حاکی از آن است که 40 تا 50 درصد بار آموزشی دانشگاه ها بر دوش اساتید حق التدریس است. وقتی دانشگاهی با یک نفر استاد هیئت علمی، می خواهد دانشجویانش را اداره کند، نیاز به حق التدریس وجود دارد. حتی در برخی موارد، ما شاهد این هستیم که چندین واحد درس برای یک استاد ثبت می شود در حالی که این درس ها را دانشجوی فوق لیسانس یا دکتری متقبل می شود و استاد خودش مستقیم حقوق این افراد را از دریافتی اش پرداخت می کند! یا در یک گروه آموزشی، فقط 2 استاد هیئت علمی وجود دارد، و 10 نفر استاد حق التدریس یا به اصطلاح مدعو! 80 واحد درس وجود دارد و تنها 20 واحد از این درس ها را استاد هیئت علمی به عهده می گیرد. بقیه را حق التدریس ها تدریس می کنند. قضیه خیلی روشن است. دانشگاه به این صورت، پول کمتری بابت آموزش پرداخت می کند. بنابراین، علاقه ای به جذب هیئت علمی هم ندارد و تبعات فرهنگی و علمی عدیده ای از این مجرا به کیفیت نظام آموزشی وارد می شود. امروز وضعیت جذب اسفبار است. به صورت قطره چکانی، اساتید در دانشگاه ها جذب می شوند. قبل از آقای روحانی، باز سالی دو مرتبه، با ظرفیت های خوب جذب ما فراخوان داشتیم. امروز این فراخوان تبدیل شده است به یک فراخوان با ظرفیت بسیار پائین. برای مثال دانشگاه فرهنگیان با این دستگاه عظیم تشکیلاتی، فقط با اساتید حق التدریس که اکثرشان معلم دارای درجه دکتری هستند یا دانش آموختگان دکتری بیکار اداره می شود. مورد بعدی، خود دانشگاه فرهنگیان است که با این دستگاه عظیم تشکیلاتی، فقط با اساتید حق التدریس که اکثرشان معلم دارای درجه دکتری هستند اداره میشود. امروز شاهد وضعیت اسفناکی هستیم. یک استاد حق التدریس آرزویش این است که وضعیت صنفی یک معلم نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش را داشته باشد!! فارغ التحصیلان دکتری این همه ناامید از چرخه جذب. این وضعیتی است که ما داریم. نکته دیگر این است که در برخی موارد، در فرایند جذب یک نفر فدای حب و بُغض عده ای از اساتید یک گروه می شود که با او مشکل دارند. این عین بی عدالتی است. ما اتحادیه کارگری صنفی اساتید حق التدریس را تشکیل دادیم با یک کمپین 5000 امضائی. به هر صورت در سطح کشور تعاونی تشکیل دادیم. و مشکل ما امروز این است که عده ای در کشور، آن هم در بدنه اجرائی و نهادهای مهم تصمیم گیر، هنوز قبول ندارند که یک پدر ممکن است از طریق تدریس حق التدریسی در دانشگاه، نان خانه اش را تأمین کند. معلوم است قابل باور نیست کسی در سال دو مرتبه حقوق بگیرد آن هم چیزی کمتر از 10 میلیون تومان. خلاف تمام قواعد و قوانین، این پول مشمول مالیات می شود. مشکل ما امروز این است که صنف اساتید حق التدریس در کشور، نه رسانه ای در اختیار دارند و نه نهاد اجتماعی فعالی که از حقوق شان دفاع کند. واقعاً اسفناک است با مدرک دکترای شیمی، فیزیک، ادبیات، تاریخ، فلسفه یا ریاضی یک نفر در اسنپ کار می کند. آینده بچه های ما چه می شود؟ چه کسی از ارزش تحصیلات دانشگاهی قرار است دفاع کند؟ ما نیازی به پژوهشگر نداریم؟ باز قبل از آقای روحانی، طرح های پژوهشی معنا داشت؛ یک نفر پژوهشگر می نشست کتابی را تألیف می کرد و نهادهای زیربط در چاپ کتاب حمایتش می کردند، اما امروز این را هم نداریم.

تصویر

اساتید حق التدریس را به دلیل اعتراض صنفی از دانشگاه اخراج کردند و دیگر به آنها واحد برای تدریس نمی دهند/ حقوق حق التدریس با 2 سال تأخیر پرداخت میشود!

ساعد نیوز: وزیر علوم آقای دکتر غلامی در تاریخ 10 تیر ماه 1399 در گفتگو با ایسنا گفته است که "این افراد (اساتید حق التدریس) پول می گیرند و تدریس می کنند. بنابراین، تدریس آنها سابقه حساب نمیشود. نظرتان درباره این نوع نگاه نهادینه شده در نظام مدیریت عالی آموزش عالی کشور چیست؟
دکتر علی محمد محمودی: این حرفی که وزیر علوم زده دقیقاً در واکنش به اعتراض به فعالیت و درخواست های انجمن صنفی اساتید حق التدریس است. امروز در 24 استان ما صنف کارگری اساتید حق التدریس را داریم. حتی شرکت تعاونی هم تشکیل دادیم در استان فارس و هفت استان دیگر. ولی خوب مشکل رهن و اجرا مکان هست و فعالیت صنفی محدود شده است. هیچ نوع حمایتی هم نیست. در پارک علم و فناوری هم به ما مکان ندادند در حالی که تمام شرایط اخذ مکان فعالیت وجود داشت. این حرف وزیر علوم کاملاً دور از واقعیت است؛ مثلاً بنده 11 سال حق التدریس – آنهم دانشگاه های دولتی- شغل اصلی ام بوده است. گاهی یک ترم 12 واحد یا 14 واحد تخصصی تدریس می کردیم؛ یعنی کار یک هیئت علمی رسمی با یک دهم حقوق آنها. و خود هئیت علمی دانشگاه، حق التدریس دارد! چرا مدام و طبق استاندارد جهانی به ازای هر 15 دانشجو 1 استاد، هئیت علمی جذب نمی شود؟ می گویند کسی که در دانشگاه تدریس می کند به عنوان شغل دوم یا سوم این کار را می کند. این فقط حدود 10 درصد از افرادی را شامل می شود که در این حوزه فعالیت دارند. در حالی که بیش از 90 درصد افراد حق التدریس واقعاً به عنوان شغل اصلی به این کار اشتغال دارند. گاهی اساتید حق التدریس به دلیل اعتراض صنفی بیکار می شوند و کسی پیگیر حقوق این افراد نیست. امروز دانشگاه پیام نور فارس، 2 سال تأخیر در پرداخت حقوق حق التدریس دارد. وضعیت خیلی دانشگاه ها همین طور است. در برخی جاها می آیند درس را به دانشجوی دکتری می دهند. خوب اگر این دانشجوی دکتری را شما توانمند می دانید؛ او را جذب کنید! چرا به عنوان هیئت علمی برنمی دارید این دانشجوی دکتری را؟
تصویر

هیچ نهاد نظارتی مشخصی بر فرایند غربالگری پرونده های متقاضیان هیئت علمی در گروه های آموزشی جهت دعوت به مصاحبه نظارت ندارد/ در اکثر موارد دعوت به مصاحبه صوری است و تنها چند نفر برای خالی نبودن عریضه جهت جذب فردی برگزار می شود که گروه آموزشی پیشتر درباره او به اجماع رسیده است.

ساعد نیوز: بسیاری از متقاضایان جذب در دانشگاه ها از فرایند فعلی جذب بسیار ناراضی هستند و آن را ناعادلانه می دانند. خصوصاً با بحث سامانه جذب کار وجوه مرموزتری پیدا کرده است. نظرتان در این رابطه چیست؟
دکتر علی محمد محمودی: سامان نور رضوی و سامانه متمرکز هیئت علمی خوب است. به لحاظ اجرائی مشکلات فراوانی را حل کرده است. به راحتی مدارک بارگزاری می شود و فرایند ثبت نام تسهیل شده است. مشکل اصل مطلب فرایند جذب است که نظارتی بر بررسی پرونده ها نیست و گروه تام الاختیار است که چه کسی را بردارد. در سال های اخیر سهمیه جذب هیئت علمی در گروه های آموزشی به نحو چشمگیری کاهش یافته است. طوری که هر دانشگاه هر 3 -4 سال یک بار شاید در یک گروه آموزشی آن هم در حد یک نفر جذب داشته باشد. این ظرفیت قطره چکانی، وضعیت را دشوارتر ساخته است. فراخوان باید باز دو بار در سال باشد و همه فارغ التحصیلان دکتری مشمول طرح پسادکتری شوند و شرایط صندوق حمایت و بنیاد نخبگان بکلی تسهیل شود تا مرهمی برای دردهای اجتماعی و مالی خیل گسترده دکترهای غیرپزشکی باشد. مشکل اصلی امروز این است که در بسیاری موارد دعوت به مصاحبه صوری است و تنها چند نفر برای خالی نبودن عریضه جهت جذب فردی برگزار می شود که گروه آموزشی پیشتر درباره او به اجماع رسیده است. در اغلب موارد این فرد کسی است که فوق لیسانس و دکتری خودش را در همان گروه آموزشی طی کرده است و با مقاله و کتاب دل استادان را به دست آورده است. دانشگاه و وزارت علوم و هیئت جذب هیچ نظارتی بر این موضوع ندارد و گروه آموزشی همه کاره است!! از بین 100 نفر متقاضی به طور مثال، 7 یا 8 نفر را به صورت رندوم دعوت می کنند تا همه چیز شکل قانونی به خودش بگیرد. کسی نیست که بگوید بر چه اساسی فلان پرونده رد شده است؟ یک دانشگاه اعلام می کند در مقطع دکتری شما باید معدل بالای 18 داشته باشید؟! کجای قانون این را نوشته است؟ این ها همگی نشان می دهد که سلیقه حکمرانی می کند نه قانون. باید کمیته ای کشوری تعیین شود برای هر رشته که در مصاحبه ها و پالایش پرونده های نظارت بی طرفانه و ناشناس داشته باشند.
تصویر

امروز اساتید حق التدریس در دانشگاه به صورتی سیستماتیک استثمار می شوند/ کسر مالیات از حقوق حق التدریسی ها غیرقانونی است/ بیمه اساتید حق التدریس حق قانونی آنها است/ شاید باورپذیر نباشد ولی امروز یک پدر با مدرک دکتری در سال 2 بار حقوق ناچیز حق التدریس می گیرد تا خانواده اش امرار معاش کند.

ساعد نیوز: رئوس درخواست های صنفی اساتید حق التدریس دانشگاه ها چیست؟
دکتر علی محمد محمودی: حداقل در این برهه از زمان که در آستانه برگزاری آزمون های استخدامی سال ۱۴۰۰ هستیم با توجه به مجوزهای صادره از سوی سازمان اداری استخدامی کشور و در اجرای ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و دستورالعمل نحوه برگزاری آزمون های عمومی و اختصاصی برای استخدام افراد در دستگاه های اجرایی ، برای تامین نیروی انسانی در شرایط عمومی یا اختصاصی داوطلبان وفق ماده ۴۳ قانون مدیریت خدمات کشوری که به دستگاه های اجرایی اجازه داده شده تا شرایطی علاوه بر شرایط عمومی را لحاظ نمایند، به عنوان شرایط اختصاصی، موضوع سابقه تدریس را جزء اولویت ها قرار داده و همچنین در قسمت تعیین سقف سنی سابقه اساتید حق التدریس در سقف سنی لحاظ و پس از استخدام جزء سوابق کاری احصا گردد. کسر مالیات از حقوق حق التدریسی ها غیرقانونی است. بیمه اساتید حق التدریس حق آنها است. در فرایند جذب هیئت علمی یک کمیته علمی استانی باید تشکیل شود تا بر فرایند بررسی پرونده ها دقیق نظارت داشته باشد. شرایط مطالعات پسادکتری در دانشگاه ها باید تسهیل شود. فارغ التحصیل دکتری باید حداقل بتواند برای مدتی از مزایای این دوره بهره مند شود.

در پایان لازم است پیشنهاد شود بانک اطلاعات استادان حق التدریس کل کشور استحصا و سامان دهی فوری و اساسی شود تا در آزمون های استخدامی 1400 و 1401 اولویت با پسادکتری ها، دانش آموختگان دکتری و سپس کارشناسی ارشد دارای سابقۀ تدریس باشد. تمام دانشگاه های دولتی و غیردولتی با دستور فوری می توانند نام و مشخصات تمام استادان دارای سابقۀ تدریس متوالی و مستمرشان را به وزارت علوم ابلاغ کنند تا در دسته های با سابقه تدریس 1- 4 سال و دستۀ سابقه تدریس 4- 9 سال و دستۀ سابقۀ تدریس 8 14 سال و 14 20 سال سامان دهی شوند و در اولویت جذب وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، مراکز تحقیقاتی وابسته به دستگاه های اجرایی یا وزارت آموزش و پرورش و .... قرار گرفته شوند.


35 دیدگاه


  دیدگاه ها
محسن عمادی
2 سال پیش

سلام در دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از 93 درصد از استادان حق التدریس هستند.
سارا
3 سال پیش

سلام وقتتون بخیر اساتید حق التدریس چه گناهی کردن که نه شغل مناسب و استخدامی ، نه بیمه ای ،نه حقوق کافی و هزاران نه دیگه…. حداقل از زمان فارغ التحصیلی میتونن بیمه شوند و حقوق شان خیلی خیلی بالاتر از این چن ریال باشد ممنون میشم از دولت جدید پیگیر باشن
احمدی
3 سال پیش

حق مدرسان حق التدریس باید احقاق شود و مشکل سن استادان حق التدریس دولتی لحاظ نشود و در اولویت جذب دستگاههای اجرایی و‌بخصوص آموزش و پرورش باشند.
ارشد
3 سال پیش

کامل و عملی جهت انجام عمل کاری برا ساماندهی اساتید حق التدریس
کریمی
3 سال پیش

با سلام متاسفانه بعد از ده سال سابقه تدریس در دانشگاه هیچ امنیت شغلی برایمان وجود ندارد حداقل دولت محترم اساتید دانشگاه که دارای کد مدرسی و گزینش دانشگاه هستند را در اموزش پرورش استخدام کند و مشکل سن را با سنوات تدریس حل نماید سپاس
یوسفی
3 سال پیش

با سلام. ای کاش این مشکلات عدیده و ریشه دار و اما قابل سامان دهی استادن حق التدریس دولتی و غیردولتی حل شود تا بار آسیبهای اجتماعی و روانی دکتری های غیرپزشکی بیکار مرتفع گردد و به حقوقشان برسند. 1. بیمه کامل 2. کسر مالیات متوقف شود 3. در اولویت جذب و دارای امتیاز اساسی و جدی شوند 4. تعداد استخدامی در دانشگاه ها نیازسنجی جدی شود 5. بر روند بررسی پرونده ها و پالایش و مصاحبه نظارت کشوری و وزارتی صورت گیرد. تا کی دانشجوی بومی یا دانشجوی ارشد - دکتری هر دانشگاهی در اولویت باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!
علی‌محمد محمودی
3 سال پیش

پخش می شود به مرور و پس از یک نیم روز
حسنعلی
3 سال پیش

چرا کامنت هایی که من می نویسم منتشر نمی شود؟ رسانه ای که از انتشار کامنت می ترسد حقش مرگ است ....
زهرا محمودی
3 سال پیش

به امید احقاق حقوق اساتید دانشگاهها عدالت اجتماعی
شکوه حدادی
3 سال پیش

با سلام، بنده به نوبه خود با سخنان دکتر محمودی کاملا موافقم و معتقدم مسائل این چنینی باعث شده که ارزش علم و علم آموزي بین جوانان بسیار پایین آمده... جدای از این که اساتید حق التدریس با توجه به زحمت زیادی که میکشن واقعا امنیت شغلی و حقوق و مزایا ندارن... امیدوارم مسئولين فکری بکنن.
دباغ‌منش
3 سال پیش

سلام و عرض ادب کاملاً درست می‌فرمایید. کاش گوش شنوایی باشد و حمایتی صورت بگیرد.
بازدیدکننده
3 سال پیش

سلام کاملا مطالب بالا را قبول دارم به اساتید حق التدریس اصلا بهایی داده نمی شود حقوقشان واقعااا ناچیز هست نه بیمه ای نه حمایتی
بازدیدکننده
3 سال پیش

سلام .اساتید حق التدریس را حمایت کنید.واقعا اقدام جهادی میکنند
نیما خادمی
3 سال پیش

با سلام صحبت‌های دکتر محمودی کاملاً منطقی و بجاست. به عقیده بنده نیز استادان حق‌التدریس باید در اولویت جذب آزمون‌های دستگاه‌های اجرایی و آموزش و پرورش و مراکز تحقیقاتی قرار گیرند.
پهلوانی
3 سال پیش

اساتید حق التدریس در بدترین شرایط هستند.نه بیمه نه حقوق ماهیانه و هیچ مزایایی ندارند! کجا باید دردمون رو فریاد بزنیم.قشر تحصیلکرده که اینطوری دولت ازشون بیگاری بکشه تو تاریخ نداشتیم.
بازدیدکننده
3 سال پیش

#اساتید_حق_التدریس_فاقد شغل_ثابت مطالبه جذب اساتید حق‌التدریس بدون شغل ثابت، بدون آزمون استخدامی با سلام اساتید حق‌التدریس فاقد شغل ثابت باسابقه دانشگاه خواهان حذف آزمون استخدامی و یا دست کم ایجاد سهمیه‌ای در جذب آزمون‌های استخدامی هستند. این اساتید شرط سنی استخدام را هم به دلیل سراب جذب در وزارت علوم از دست داده‌اند. به دلیل تبعیضی که در حق اساتید حق‌التدریس فاقد شغل ثابت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در طول سه دهه صورت گرفته است
بازدیدکننده
3 سال پیش

سلام باوجود زحمات زیادی که به دوش اساتید حق التدریس است، این قشر زحمت کش و شریف در شرایط بسیار سخت روزگار می گذرانند.
آقائی
3 سال پیش

با سلام من از سال ۹۴تا کنون در دانشگاه علمی کاربردی تدریس داشتم و اکثرا ۲۴واحد در هر ترم تدریس کردم ولی متأسفانه بدون اینکه بیمه بشم،واقعا ظلم هست این همه ی وقت بزاری و هیچ حق و حقوقی هم نداشته باشی و همون مبلغی که به عنوان حق التدریس میدن هم ناچیز و ۱۰درصدش هم کم کنن برای مالیات واقعا مسخره هست.ان شاالله که مسولیین به این موضوع توجه کنند و تصمیم منصفانه‌ای بگیرند. با تشکر
بازدیدکننده
3 سال پیش

قشر مظلوم و با سوادی که حتی به اندازه یه فوق دیپلم اموزش و پرورشی اعتبار نداره
ابوذر نوروزی
3 سال پیش

آیا انصاف هست که معلمان مهد کودک، نهصت و مهد قرآن در اولویت جذب باشند و لی مدرسان دانشگاه باسابقه چند ساله هیچ امتیازی نداشته باشند
خدایی
3 سال پیش

تمام گفته های فوق تایید می شود. متاسفانه دانشگاهها فقط خروجی دارند و چون راهی غیر تدریس برای کسب درامد به ویژه در علوم انسانی وجود ندارد، استاد مدعو هر ظلمی را می پذیرد.
ابوذر عزیزی
3 سال پیش

با سلام مظلومترین و باسوادترین قشر همین اساتید حق تدریس هستن نه حقوقی و نه بیمه ای ...فی سبیل الله داریم تدریس میکنیم
بازدیدکننده
3 سال پیش

با سلام اساتید حق‌التدریس فاقد شغل ثابت باسابقه دانشگاه خواهان حذف آزمون استخدامی و یا دست کم ایجاد سهمیه‌ای در جذب آزمون‌های استخدامی هستند. این اساتید شرط سنی استخدام را هم به دلیل سراب جذب در وزارت علوم از دست داده‌اند. به دلیل تبعیضی که در حق اساتید حق‌التدریس فاقد شغل ثابت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در طول سه دهه صورت گرفته جمعی زیادی از اساتید در شرایط سختی اند.
حمیده کمال زاده
3 سال پیش

با سلام و درود بنده مدرس حق التدریس دانشگاه علمی و کاربردی هستم . متاسفانه در این چند سال تدریس متوجه شدم که اساتید حق التدریس از هیچ حقوق و مزایایی برخوردار نیستند . بیمه و سنوات و حقوق ماهانه ای وجود نداشته و هیچ امنیت شغلی وجود ندارد. لطفا پیگیر حقوق این قشر تحصیلکرده و ستم دیده جامعه باشید
استاد حق التدریس از سنندج
3 سال پیش

ما خواهان جذب و استخدامی بدون آزمون هستیم...یا آموزش و پرورش یا وزارت علوم... جالبه ارگانی مثل آموزش و پرورش در حال استخدام نیرو هستش در حالیکه ماها با استعداد و مهارت عالی و حرفه ای بودنمون باید دنبال استخدامی باشیم
فاطمه سلیمانی
3 سال پیش

با سلام استادان حق التدریس باید در اولویت جذب آزمونهای دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش و مراکز تحقیقاتی قرار گیرند اینهمه درس خوندیم و زحمت کشیدیم چطور کسانی که نهضت بودن میتونند جذب آموزش و پرورش شن ولی برای ما همچی قانونی نیست چرا؟؟ همینطور فکری برای پرداخت های ما بشه که ۵ ترمه هیچ دریافتی نداشتیم درصورتیکه مرتب کلاسهارو تشکیل میدیم و کلی وقت میزازیم بدون هیچ دستمزدی. و هیچ بیمه ای هم برامون این ۵ترم رد نشده تکلیف چی هست تقاصا داریم که رسیدگی کنید . سپاسگزاریم
استادحق التدریس
3 سال پیش

سلام.صحبتهاتون همش عین حقیقت هست،و درد ودل مجموعه اساتید حق التدریس هستش..... بعد۷ سال تدریس نه بیمه هستیم ن حق وحقوق داریم. هیچ ارزش و وجهه ای هم برا اساتید حق التدریس قائل نیستن،چ کارکنان دانشگاه چ دانشجویان. لطفا ب وضعیت اساتید حق التدریس ک همگی تحصیلات عالیه دارندوسابقه تدریس شون هم نسبتاً زیاده،رسیدگی کنید ودر اولویت جذب قرارشون بدید... متشکرم
حسین
3 سال پیش

با سلام و سپاس فراوان از دکتر محمودی عزیز.... سخنان جناب عالی کامل و دقیق بود و شرح حال این روزای خیلی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه پژوهش و جذب، اسف بار می باشد. ممنون از پیگری های دلسوزانه جناب عالی... *جانا سخن از زبان ما می گویی*
امیدرضا صالحی
3 سال پیش

با سلام و احترام. بنده مدرس حق التدریس دانشگاه پیام نور هستم و حمایت خود را از فرموده این همکار فرهیخته اعلام می کنم.
زهرا غریب
3 سال پیش

به امید احقاق حق تمام اساتید حق التدریس
Parisaebrahimi
3 سال پیش

سلام وقت بخیر .من پریسا ابراهیمی هستم از اساتید حق التدریس دانشگاه پیام نور ارسنجان . از سال 90._91 در دانشگاه پیام نور ارسنجان تدریس میکنم ولی نه بیمه شدم ونه استخدام شدم . هنوز وضعیت ما اساتید بلاتکلیف هست . چرا دولت هیچ اقدامی نمیکنه ماهم زحمت کشیدیم تا مدرک گرفتیم .توی این شرایط سخت اجتماعی که الان هست این حقوقی که هر 6 ماه یکبار میدن چطور میشه زندگی کرد ؟؟؟؟؟!!! جناب دکتر خواهشا به این مساله استخدام حق التدریسها رسیدگی کنید یعنی بعد از 10 سال هنوز باید بلاتکلیف باشیم .
کریمی دوستان
3 سال پیش

مهر تایید می گذاریم. حقتان باید ادا شود سریعا
آزادگان جهرمی
3 سال پیش

باسلام و درود در زمینه مشکلات کاری اساتید حق التدریس هرچه گفته شود ،کم میباشد. چند دهه میگذرد ولی هیچ کاری ازطرف مسیولین کشوری برای انجام نداده اندو دیگر به مرحله بازنشستگی رسیده ایم؛متاسفانه ،من به شخصه ۱۵سال سابقه که کاراصلی برای من به حساب می امده،بیمه که نشدم ،حق ماهانه دریافت نکردم و هرجاهم پیگیرشدم متاسفانه جواب نگرفتم. امیدوارم اینبار حداقل برای عمر به هدررفته کاری کنند.
بازدیدکننده
3 سال پیش

بعد از چندین سال تدریس بدون بیمه و مزایا یکدفعه کد تدریسم در دانشگاه علمی کاربردی غیر فعال شده
محمدی مدرس دانشگاه دولتی
3 سال پیش

استادان حق التدریس باید در اولویت جذب آزمونهای دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش و مراکز تحقیقاتی قرار گیرند
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
پزشکیان از نسخه جدیدش برای تهران رونمایی کرد: توسعه ممنوع!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 4 دی 1403
سقف قیمت دلار در بازار ارز تجاری 64 هزارتومان است
دانلود آهنگ غمگین ویژه پرواز ابدی ژاله علو، مادر مختار در سریال «مختارنامه»/ همدردی ساعدنیوز با درگذشت هنرمند پیشکسوت
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 4 دی 1403+فیلم
برگزاری 22دومین دوره مسابقات قهرمانی کشوری شیتوریو شوبوکان طی مدت دو روز به میزبانی تهران
بهنام مریدی سرپرست دفتر فنی استانداری خوزستان شد
علی دایی: با من مذاکره نشده ولی قصد بازگشت به فوتبال را ندارم ؛ الان مربی ایرانی برای پرسپولیس بهتر است
خانه تکانی در باشگاه پرسپولیس؛ کریم باقری هواداران را امیدوار کرد!
پزشکیان: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است
جعفرزاده: پزشکیان مشکل FATF را با رهبری مطرح کند/ پول یک ایرانی در بانک‌های روسیه و چین هم چِنج نمی شود/ همتی مشغول چه‌کاریست؟
منتخب روز   
نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان