دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

در بارداری چه بخورم تا کودکم بیش فعال نشود؟ 

سه شنبه، 29 فروردین 1402
در ادامه این مطلب از ساعد نیوز می خواهیم به صورت اختصاصی در مورد روش های کنترل بیش فعالی جنین در طول بارداری صحبت کنیم. با ما همراه شوید.

تغذیه کودکان بیش‌فعال از جمله مباحث مهمی است که در درمان و کنترل بیش‌فعالی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برخورداری از یک تغذیه‌ی متعادل در کودکان بیش‌فعال می‌تواند مشکلات رفتاری آن‌ها را کاهش دهد. نتایج مطالعات نشان داده است این نوع رژیم غذایی در پیشگیری از ابتلای جنین به بیش‌فعالی در رحم مادر نیز تاثیر‌گذار است.

منظور از اختلال بیش فعالی چیست ؟

ADAH در واقع اصطلاحی است که برای اختلال بیش فعالی به کار می رود. از مهمترین مشخصه افراد درگیر این مشکل می توان به بی توجهی، بیش فعالی و رفتار کنترل نشده و تکانشگری اشاره کرد.بد نیست بدانید که جنسیت نیز در بروز این اختلال تاثیرگذار است به طوری که پسران درگیر بیش فعالی چندین برابر بیشتر از دختران هستند و اغلب با رفتارهای ناخوشایند، مشکل‌آفرین و روحیه ای ناآرام، موجب آزار سایر اعضای خانواده نیز می شوند.

خانواده ها نیز برای کنترل فرزندان خویش ممکن است رفتارهای غیر عادی انجام دهند به طوری که سرزنش و تنبیه بدنی و نادیده گرفتن بخشی از این برنامه های کنترلگری است که اغلب نتیجه ای نیز ندارد و حتی می تواند شدت عارضه را چندین برابر افزایش دهد.باید بدانید شدت عارضه در تمامی کودکان یکسان نیست علاوه بر آنکه شواهد نیز متغیر است.

در تعریف علمی اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، عبارات متفاوتی بیان شده است اما باید دانست فارغ از شواهد نسبتاً مشترک، اختلال در لوب پیشانی که بخشی از اجزای مغز است در بروز آن بی تاثیر نیست، باید بدانید که این بخش مسئولیت برنامه ریزی و اجرای اقدامات مد نظر را بر عهده دارد به طوری که فرد در مواجهه با ارکان مختلف که حواس را پرت می کند، می تواند تمرکز شده و به پیگیری مسئولیت های خویش بپردازد، در حالیکه چنین اقدامی در افراد درگیر بیش فعالی دیده نمی شود، به طوری که نداشتن تمرکز حواس و عدم کنترل رفتار تکانشگری امری رایج و پذیرفته شده است.

چه غذاهایی از بیش‌فعالی جنین جلوگیری می‌کند؟

رعایت رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری در کنترل بیش‌فعالی جنین موثر است. اسیدهای چرب غیراشباع امگا-3 در برنامه غذایی روزانه بسیار مهم هستند. بنابراین کمبود اسیدهای چرب ضروری در دوران بارداری می‌تواند جنین را در معرض بیش‌فعالی قرار دهد. بنابراین از رژیمی استفاده شود که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع مانند ماهی باشد. ماهی‌های کوچک نظیر کپور، کولی ایرانی، کفال طلایی، سرخ باله، سالمون و قزل آلا به صورت دو الی سه بار در هفته توصیه می‌شود.

مواد غذایی حاوی ویتامین ای (E)، پروتئین و منیزیم به شدت توصیه می‌شود. از جمله این مواد غذایی می‌توان به بادام خام و انواع آجیل اشاره کرد.مصرف تخم مرغ پخته در دوران بارداری به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا-3، امگا-6، و آهن در جلوگیری از مبتلا شدن جنین به بیش‌فعالی به شدت موثر بوده‌اند. مصرف تخم مرغ پخته نیز به صورت دو الی سه بار در هفته توصیه می‌شود.

کمبود آهن از دیگر مواردی است که در ابتلای جنین به بیش‌فعالی موثر بوده است. مادران باردار به شدت در دریافت آهن کافی در برنامه غذایی خود دقت کنند. آهن در منابعی مانند گوشت و منابع گیاهی یافت می‌شود. حبوبات نیز از جمله منابع غنی آهن هستند. توصیه می‌شود حبوبات به صورت "از قبل خیس‌خورده" مصرف شود. از دیگر منابع غنی آهن می‌توان به خرما، کشمش، انجیر و اسفناج اشاره کرد.

از دیگر مواردی که به شدت توصیه می‌شود مصرف مواد غذایی سرشار از روی است. تخم کدو به شدت حاوی روی است. مصرف گردو، و خشکبارهایی نظیر فندق، بادام هندی، و پسته در تغذیه جنین بیش‌فعال توصیه می‌شود.در خرید گردو از خریداری گردوی پوست‌کنده پرهیز کنند. مواد مغذی گردوی پوست‌کنده در معرض هوا اکسید شده‌ است. این خشکبار روزانه 3 الی 4 عدد در روز مصرف شود.

کمبود آهن در تغذیه کودکان بیش‌فعال منجر به افزایش علائم بیش‌فعالی و سندرم پاهای بی‌قرار می‌شود.مصرف میوه و سبزیجاتی که دارای برگ تیره رنگ هستند به دلیل داشتن اسید فولیک در دوران بارداری به شدت توصیه می‌شوند. از جمله میوه‌ها می‌توان به انار، انجیر، آلبالو، توت فرنگی، پرتقال و تمشک اشاره کرد.

کم کاری تیروئید و به طور کلی اختلالات تیروئید در دوران بارداری از جمله عوامل موثر در بیش‌فعالی جنین تشخیص داده شده است. برنامه‌ریزی برای داشتن یک رژیم غذایی شامل سدیم و منابع ید‌دار در این دوران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین مصرف ویتامین دی نیز در جلوگیری از بیش‌فعالی جنین موثر است. تامین ویتامین دی از طریق مصرف ماهی‌های چرب و روغن ماهی، جگر گاو، پنیر و تخم مرغ امکان‌پذیر است.

به طور کلی گنجاندن مواد غذایی زیر در رژیم دوران بارداری و تغذیه جنین بیش‌‌فعال توصیه می‌شود:

  • مواد غذایی پُر پروتئین

  • مواد غذایی حاوی منیزیم

  • مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب

  • مواد غذایی حاوی ویتامین B6، روی و کلسیم

  • رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن

  • مصرف آب زیاد

سخن پایانی

رعایت رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب در دوران بارداری نیز در کنترل بیش فعالی در طول بارداری نقش دارد.هم بدن و هم مغز نیاز به انواع مختلفی از مواد مغذی دارند تا بتوانند به درستی عمل کنند. بنابراین شما باید در دوران بارداری از یک رژیم متعادل تبعیت کنید تا اطمینان حاصل شود که سلامت شما و جنین تان در خطر نیست.


11 پسندیدم 11 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 30 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل سابمیت مقاله
مهتاب کرامتی: نمی خواهم با زیبایی ام قضاوت شوم، خودم را نسبت به بالا رفتن سن واکسینه کردم!
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه