درمان باورنکردنی سرطان پروستات با لیزر به کمک نانو مواد
به گزارش سرویس علم و فناوری ساعدنیوز به نقل از تسنیم؛ در آزمایش بالینی روی 44 بیمار مبتلا به سرطان پروستات، با کمک نانوذرات طلا و لیزر، تومور سرطانی در 73 درصد از بیماران از بین رفت.
سرطان پروستات دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در میان مردان آمریکایی است. مطالعهای که به تازگی توسط محققان دانشگاه ویرجینیا، دانشگاه میشیگان، دانشگاه تگزاس و چند مرکز تحقیقاتی دیگر انجام شده است، موفقیت بالینی یک روش درمانی جدید مبتنی بر نانوذرات را به اثبات رسانده است. در این روش علاوه بر نانوذرات از لیزر برای درمان سرطان پروستات استفاده شده است. نتایج این پروژه در قالب مقالهای در نشریه Journal of Urology منتشر شده است.
در این مطالعه که شامل 44 مرد مبتلا به سرطان پروستات بود، از نانوپوستههای طلا در ترکیب با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و همجوشی اولتراسوند استفاده شد. همجوشی اولتراسوند روش پیشرفتهای است که کیفیت دادههای MRI را افزایش میدهد. آنها با این روش موفق به هدف قرار دادن و حذف دقیق بافت سرطانی پروستات شدند.
نانوپوستههای طلا ذرات بسیار ریزی هستند که هزاران برابر کوچکتر از موی انسان هستند و میتوان آنها را طوری مهندسی کرد که طول موجهای خاصی از نور را به شدت جذب کرده و گرما تولید کنند. در این پروژه، نانوپوستههای طلا برای انباشته شدن در تومورها طراحی شدهاند که امکان درمان با لیزر نزدیک به مادون قرمز بسیار هدفمند را فراهم میکنند. آنها بافت سرطانی را گرم کرده و از بین میبرد و در عین حال سلولهای سالم اطراف را دست نخورده حفظ میکنند.
این روش ابتکاری که فرسایش فتوترمال کانونی هدایت شده با نانوذرات نامیده می شود، سلولهای سرطانی را در 73 درصد بیماران پس از 12 ماه با موفقیت از بین برد. نکته مهم این است که این درمان با حفظ عملکردهای کلیدی، از جمله سلامت ادراری و جنسی، و بدون عوارض جانبی مشاهده شده، توانست به این نتایج دست یابد، که نشانگر بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی بیماران است.
جنیفر ال وست؛ از محققان این پروژه در دانشگاه ویرجینیا، میگوید: یافتههای ما نشاندهنده یک گام بزرگ رو به جلو در درمان سرطان پروستات است. این درمان نه تنها به طور موثر سلولهای سرطانی را از بین میبرد، بلکه کیفیت زندگی را نیز بهبود میدهد، که یک پیروزی بزرگ برای بیماران است.
جنیفر ال وست تأکید کرد: این مطالعه قدرت همکاری بین رشتهای را نشان میدهد. ما با هم مرزهای درمان سرطان را جابهجا کرده و در خط مقدم این نوآوری هیجانانگیز حرکت میکنیم.
برای مشاهده مطالب مشابه علم و فناوری با ما همراه باشید.