توسعه پایدار مستلزم ایجاد زمینه ها و پتانسیل های رشد و توسعه در تمامی نقاط کشور خصوصاً با رعایت اصل عدالت و توجه به ظرفیت های بومی مناطق است. در سال تولید دانش بنیان لازم است، استعدادهای شهرستان های کمتربرخوردار به صورت ویژه در کانون توجه مسئولان امر قرار بگیرد. شهرستان اهر یکی از این شهرستانها واقع در استان آذربایجان شرقی پتانسیل بسیار بالایی برای رشد و توسعه دارد. در این شهرستان استعدادهای درخشان علمی و تحقیقاتی به ظهور رسیده اند که می توانند باری از دوش کشور و منطقه بردارند. ساعدنیوز در گفتگو با مصطفی شکری مدیر مرکز رشد شهرستان اهر به این موضوع پرداخته است:
ساعدنیوز: در سال تولید دانش بنیان چه اقداماتی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اهر انجام گرفته است؟ آیا طرحی ملی در مرکز رشد در دست اجرا است و چه تعداد استارتاپ دانش بنیان در مرکز رشد تحت پوشش هستند؟
مصطفی شکری: ذاتاَرسالت مراکز رشد حمایت از فعالیت های فناورانه و دانش بنیان می باشد که در سال دانش بنیان نیز با عنایت به منویات مقام معظم رهبری تمامی نهاد ها و ارگانها فعالیتهای مبتنی بر دانش بنیان خود را توسه داده ودر این خصوص اهتمام ورزیدند که بالتبع این امر موجب شکوفایی مراکز رشد و بستر سازی فعالیت های فناورانه خواهد شد.
براین اساس، مرکز رشد واحد های فناور شهرستان اهر با چندین نهاد اقدام به انجام فعالیت های دانش بنیان نموده است که می توان به برگزاری "اولین رویداد تخصصی هسته های مساله محور با همکاری خانه نخبگان بسیج اهر " و "جشنواره از ایده تا ثروت با همکاری کمیته امداد خمینی استان آ ش و بسیج علمی و فناوری اهر" اشاره نمود.
ساعدنیوز: چند درصد از شرکت های استارتاپی دانش بنیان در مرکز رشد به سطح تولید محصول و تجاری سازی رسیده اند و چه اقدامات حمایتی از این شرکت ها صورت گرفته است؟
مصطفی شکری: هم اکنون حدود 20 واحد فناور در مرکز رشد شهرستان اهر مستقر می باشد و حدود 30 طرح در حال طی مراحل داوری و روند استقرار در مرکز رشد می باشند .
از واحد های فناور مستقر در مرکز رشد 4 واحد موفق به تجاری سازی محصول خود شده اند که مرکز رشد با تخصیص فضای مناسب کاری و اعطای تسهیلات حمایتی این واحد ها را در پیشبرد فعالیت های فناورانه حمایت می نماید.
ساعدنیوز: برنامه های مرکز رشد برای ترویج تولید دانش بنیان دانشجویی چیست؟
مصطفی شکری: در خصوص ترویج فعالیت های دانش بنیان دانشجویان نیز می توان گفت که عمده فناوران مستقر در مرکز رشد متشکل از دانشجویان و اعضا هیات علمی می باشند که مرکز رشد اهر با بستر سازی مناسب و حمایت های خود س
عی دارد اقشار دانشگاهی را بیش از پیش در فعالیت های فناورانه خود سهیم نماید.
از برنامه های مد نظر در این خصوص می توان به هدف مند کردن پایان نامه های دانشجویی در راستای توسعه فعایت های دانش بنیان با قابلیت تجاری سازی اشاره کرد.