به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایرنا، محمدرضا رئوفی افزود: تزریق واکسن کرونا یک تا دو روز قبل از زمان تعیین شده خطرساز نخواهد بود، اما تغییر این بازه زمانی به مدت مثلا یک هفته می تواند اثربخشی و کارایی واکسن را تحت تاثیر قرار دهد.
وی تصریح کرد: هر یک از واکسن های ساخته شده و همچنین سیستم ایمنی بدن هر انسان با یکدیگر متفاوت است، اما به طور معمول بازه زمانی برای تزریق دو دز واکسن بیشترین میزان اثربخشی را به دنبال خواهد داشت.
رئوفی توضیح داد: تزریق دز اول واکسن کرونا باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدن را برای مواجهه با عوامل بیماری فعال می کند و تزریق زودهنگام دز دوم می تواند تقویت ایمنی دز اول را با اختلال روبه رو کند.
وی افزود: در صورت ابتلا به کرونا پس از تزریق دز اول نیز دز دوم واکسن باید متوقف شود. تزریق دز دوم در این وضعیت می تواند سبب علائم شدید کرونا شده و همچنین کارایی واکسن را مختل سازد.
این استاد علوم پزشکی گفت: ابتلا به کرونا در حقیقت با ساخت پادتن در بدن همانند یک واکسن طبیعی عمل می کند. سنجش میزان آنتی بادی در بدن نیز می تواند به صورت دقیق سطح ایمنی سیستم بدن را نمایش ندهد، بنابراین در صورت ابتلا به بیماری نیز از تزریق دز دوم خودداری شود.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۱۸ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۸۸۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده و بر این اساس مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۶ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۲۶ دُز رسیده است.