به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در شرایط نرمال ممکن است روزانه از واژن خانم ها مقداری ترشح خارج شود که این ترشحات ظاهری شفاف تا شیری رنگ و بدون بو دارند و محیط واژن را مرطوب نگه می دارند. اگر روزانه مقداری از این ترشحات از بدن شما خارج می شود؛ طبیعی است و مشکلی وجود ندارد. اگر ترشحات خارج شده تغییر رنگ دادند، مقدار تخلیه ترشح از واژن تغییر کرد، به هنگام ادرار کردن درد یا سوزش داشتید، هنگام مقاربت درد، خونریزی یا لکه بینی داشتید؛ یعنی شما دچار عفونت واژن (vaginitis) شده اید و باید برای درمان آن اقدام کنید.
علل عفونت واژن
همان طور که گفته شد محیط واژن دارای فلور طبیعی می باشد. از جمله باکتری های مفیدی که می توانند رشد قارچ ها در محیط واژن کنترل کنند لاکتوباسیل ها می باشند. تعادل لاکتوباسیل ها در محیط واژن برای عدم ابتلا به عفونت های قارچی واژن بسیار ضروری می باشد. از جمله عواملی که می توانند این تعادل را بر هم بزنند عبارتند از:
- مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها که علاوه بر از بین بردن باکتری های مضرر می توانند این فلور مفید را نیز نابود سازند.
- بر هم خوردن تعادل هورمونی در دوران قاعدگی و یا نزدیک به آن
- بارداری
- دیابت
- سیستم ایمنی تضعیف شده و یا بیماری هایی که باعث تضعیف آن می گردند مانند ایدز
- مصرف غذاهای نامناسب مانند غذاهای شیرین
- استرس و کمبود خواب
- عفونت های منتقله از راه جنسی
- در مورد ابتلای به عفونت های باکتریایی دوش واژینال، عفونت های پس از عمل های جراحی اندام تناسلی در زنان و زایمان قبل از موعد می توانند تاثیر گذار باشند.
- گونه های قارچی کاندیدا از جمله شایع ترین علل ابتلا به عفونت های قارچی واژن هستند.
علائم عفونت واژن
علائم عفونت واژن مواردی همچون سوزش، خارش و بوی ناخوشایند هستند. درمان، به نوع عفونت بستگی دارد. پس اولین قدم، شناسایی نوع عفونت است. برخی از عفونت های واژن ممکن است نشانه ای ایجاد نکنند. شایع ترین علائم عفونت واژن عبارت اند از:
- خارش واژن
- تغییر مقدار ترشحات واژن
- تغییر رنگ ترشحات واژن
- درد یا سوزش در هنگام ادرار کردن
- درد در هنگام مقاربت
- خونریزی واژینال یا لکه بینی
عفونت واژن در شرایط تهدید کننده زندگی نیست. با این حال، شما باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید اگر:
- قبلاً عفونت واژن داشته اید
- عفونت واژن داشته اید اما علائم جدیدی را تجربه می کنید
- تب دارید
اگر احساس سوزش واژن دارید و در گذشته عفونت های مخمر را تشخیص داده اید، احتمالا نیاز به مراجعه به پزشک ندارید. عفونت های مخمری را می توان در خانه با داروهای ضد قارچی واژینال درمان کرد. با این حال، اگر مطمئن نیستید که عفونت مخمر دارید، به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
تشخیص عفونت واژن
عفونت واژن به راحتی توسط پزشک تشخیص داده می شود. نکته حائز اهمیت آن است که احتمال عود مجدد عفونت و ابتلای دوباره به آن وجود دارد. بنابرای در قدم اول تشخیصی، پزشک یک ارزیابی فردی از طریق پرسش سوالاتی هم چون ابتلای شریک جنسی به این عفونت ها و یا سابقه ابتلای به این بیماری ها را انجام خواهد داد. در قدم بعدی یک معاینه بالینی لگن تعیین کننده نهایی ابتلای فرد به این عفونت ها خواهد بود. در مواردی که فرد برای چندین بار به این عفونت ها دچار شده باشد پزشک یک نمونه برداری پاپ اسمیر از واژن انجام خواهد تا دلیل این عود عفونت ها مشخص گردد.
درمان عفونت واژن
انتخاب روش درمانی عفونت های قارچی واژن معمولا براساس نوع عفونت خواهد بود. پزشک می تواند بهترین گزینه دارویی را برای درمان، به افراد توصیه نماید. از جمله رایج ترین درمان ها کرم، پماد و قرص می باشد که به مدت میانگین یک الی سه روز باید توسط فرد مصرف گردند.