دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

علل درد در مفصل ران و لگن در بارداری و روش های درمان 

شنبه، 30 مرداد 1400
درد لگن و مفصل ران در دوران بارداری یک مسئله‌ی غیر معمول نیست. شدت این درد می‌تواند خفیف و یا شدید، مداوم و یا نادر باشد و ممکن است بصورت تدریجی یا ناگهانی ایجاد شود. ما در این مطلب علل این درد و روش های درمانی را بیان میکنیم. با ما همراه باشید.

درد لگن در دوران بارداری به دلایل مختلف از تغییرات طبیعی بارداری تا شرایط جدی پزشکی متداول است. یک مطالعه نشان داد که 32.1٪ از زنان در میان 184 زنی که در بیمارستان زایمان کرده اند در دوران بارداری درد مفصل ران داشته اند. اکثر زنان باردار به دلیل فشار کودک در حال رشد و هورمون هایی که بدن را برای زایمان آماده می کنند نزدیک به موعد مقرر دچار درد در مفصل ران می شوند. این حالت معمولاً به صورت درد ناگهانی یا تدریجی مبهم یا شدید در ناحیه لگن احساس می شود. برای آگاهی از دلایل و نکات تسکین درد مفصل ران در دوران بارداری است.

چه عواملی باعث درد در مفصل ران می شود؟

دلایل درد مفصل ران در بارداری ممکن است در هر سه ماهه متفاوت باشد. اگرچه بیشتر خانم ها ممکن است در ناحیه موعد مقرر درد لگن را تجربه کنند، اما تعداد کمی از آنها ممکن است در هفته های اولیه بارداری یا در تمام دوران بارداری دچار درد مفصل ران شوند. دلایل شایع درد لگن بارداری ممکن است موارد زیر باشد.

1- وضعیت خوابیدن

حالت خوابیدن به پهلو معمولاً مهمترین علت درد مفصل ران در بارداری است. با پیشرفت بارداری مادران نمی توانند به پشت یا جلو بخوابند و خوابیدن به پهلو را راحت می دانند. اما ممکن است باعث افزایش درد در ناحیه ران شود. بیشتر خانمها ممکن است شب هنگام از خوابیدن برای مدت طولانی دراز بکشند.

2- هورمون رلاکسین

هورمون های بارداری مانند ریلکسین می تواند دلیل درد مفصل ران و لگن درد در برخی از زنان باشد. این هورمون ها ممکن است بافت های همبند را نرم و شل کنند و در نتیجه مفاصل و رباط ها بین استخوان های لگن شل شوند. اگرچه این فرایند برای سازگاری رحم در حال رشد و زایمان مورد نیاز است اما می تواند دردناک باشد.

3- درد رباط گرد

درد شدید در ناحیه شکم یا کشاله ران در سه ماهه دوم می تواند به دلیل درد رباط گرد باشد. این رباط ها از رحم در هر طرف حمایت می کنند. حرکت سریع ممکن است در بعضی از زنان باعث انقباض رباط گرد و درد شود.

4- سیاتیک

فشاری که رحم بر عصب سیاتیک وارد می کند ممکن است در سه ماهه سوم درد ایجاد کند. این غالباً سیاتیک نامیده می شود و معمولاً با احساس گزگز در لگن، باسن و ران همراه است.

5- وضعیت بد بدن

بارداری ممکن است به دلیل رشد شکم و شل شدن رباط ها و مفاصل تراز بندی بدن را تغییر دهد. در صورت عدم اصلاح وضعیت بد طبیعی طبیعی در دوران بارداری برخی از خانم ها ممکن است دچار کمر درد و کمردرد شوند.

6- پوکی استخوان مفصل ران

پوکی استخوان مفصل ران معمولاً در سه ماهه سوم بارداری یا اوایل دوره به وجود می آید. زایمان دیده می شود. در بیشتر موارد علت دقیق TOH این عارضه با شروع تدریجی یا ناگهانی درد شدید لگن مشخص می شود که به دلیل تحمل وزن بیشتر می شود. اسکن MRI اگر درمان نشود یا تحمل وزن بدون محافظت به مدت طولانی ادامه یابد TOH ممکن است منجر به شکستگی سر استخوان ران شود.

7- استئونکروز سر استخوان ران

استئونکروز به دلیل اختلال در جریان خون در سر استخوان ران (استخوان ران) رخ می دهد. اگرچه علت دقیق آن ناشناخته است ، اما عوامل مختلفی از جمله سن بالای مادر، سطح کورتیزول مادر، سطح بالای پروژسترون و استروژن و آسیب مستقیم از رحم در حال رشد می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد. این ممکن است اغلب منجر به درد شدید لگن شود و اغلب در سه ماهه سوم یا اوایل دوره پس از زایمان دیده می شود. هر دو طرف ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند اما درگیری یک طرفه (یک طرفه) تحت تأثیر قرار گرفتن مفصل ران در زنان باردار معمول است.

8- ساکروایلییت التهابی

ساکروایلییت التهاب یک یا هر دو مفصل ساکروایلیاک است که ستون فقرات پایین و لگن را به هم متصل می کند. این می تواند به دلیل افزایش استرس در مفصل ناشی از بارداری باشد و اغلب باعث درد مفصل ران می شود.

9- پارگی لابراتال استابولوم (لگن)

پارگی لابراست استابولوم یا لگن شامل آسیب بافتی و غضروفی لگن است. این ممکن است باعث درد مفصل ران شود و اغلب هنگام حرکت دادن آن احساس می کنید که پا و مفصل ها صدا میدهند. زنان باردار ممکن است به دلیل تغییر در مفصل به دلیل هورمون های بارداری به این حالت مبتلا شوند.

10- سندرم Cauda equina

سندرم Cauda equina (CES) به دلیل فشرده سازی و آسیب دسته های عصبی به نام cauda equina اتفاق می افتد. این ممکن است در برخی از زنان باعث کمردرد، درد پا و مفصل ران شود و این یک اورژانس پزشکی است زیرا می تواند منجر به بی اختیاری روده و ادرار و فلج شود. فشرده سازی ناشی از بارداری از هر 10 هزار مورد در یک مورد مشاهده می شود و می تواند به دلیل استرس موقعیتی در کمر باشد. اگرچه بیشتر دلایل درد لگن می تواند در دوران بارداری طبیعی باشد و در نهایت برطرف شود شما ممکن است برای شناسایی علت دقیق آن به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. پزشکان ممکن است کمک کنند تا علل احتمالی نگرانی رد شود.

علائم درد لگن و مفصل ران در بارداری

SPD برای فرزند شما مضر نیست، اما می تواند دردناک باشد. زنان مبتلا به SPD ممکن است درد را در مناطق زیر احساس کنند:

  • بالای استخوان لگن در جلوی مرکز، تقریبا هم سطح با لگن
  • در یک یا هر دو طرف پشت
  • در ناحیه بین واژن و مقعد (پروینوم)
  • گسترش تا ران
  • بعضی از زنان در ناحیه لگن صدای کلیک می شنوند.

درد در موارد زیر بدتر می شود:

  1. پیاده روی
  2. بالا رفتن یا پایین آمدن از پله ها
  3. ایستادن روی 1 پا
  4. چرخش در رختخواب
  5. جدا کردن پاها از هم

برای درد لگن و مفصل ران در بارداری چه باید کرد؟

  • به دلیل محدودیتی که درد برای شما ایجاد می کند تا حدی که می توانید فعالیت داشته باشید و از انجام فعالیت هایی که شدت درد را بیشتر می کند خودداری کنید.
  • هر وقت که توانستید استراحت کنید.
  • برای انجام کارهای منزل از همسر، خانواده و دوستان خود کمک بگیرید.
  • کفش های بدون پاشنه و حمایت کننده ی پا بپوشید.
  • لباس خود را در حالت نشسته بپوشید، به عنوان مثال هنگام پوشیدن شلوار روی یک پا نایستید.
  • هنگام سوار یا پیاده شدن از ماشین زانو ها را به هم بچسبانید وآنها را با هم حرکت دهید- قرار دادن یک کیسه نایلونی روی صندلی و زیر نشیمنگاه برای چرخیدن به شما کمک می کند.
  • در راحت ترین حالت بخوابید - به عنوان مثال می توانید بالشی بین دو پای خود قرار دهید-.
  • حالت های مختلف غلتیدن در رختخواب را امتحان کنید، به عنوان مثال زانوهای خود را در کنار یکدیگر قرار داده و باسن خود را جمع کنید.
  • برای بالا رفتن از پله ها هر بار یک پا را بالا ببرید.
  • رابطه جنسی با همسر خود را در حالت های مختلف امتحان کنید به عنوان مثال به صورت چهار دست و پا روی زانوها رابطه جنسی را تجربه کنید.

چه زمانی باید در مورد درد لگن و مفصل ران در بارداری به متخصص زنان و ارتوپدی مراجعه کنید؟

درد لگنی که احساس می کنید متوسط وشدید است نیاز به بررسی توسط پزشک دارد. درد همچنین باید کاهش یابد و یا با استراحت برطرف شود. در غیر اینصورت شما باید به منظور جلوگیری از بروز عوارض خطرناک به متخصص ارتوپدی وزنان مراجعه نمایید. اگر نگرانی در مورد درد لگن در دوران بارداری دارید ، توصیه می شود که بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

بعلاوه ضروریست در صورت مشاهده علائم زیر تحت نظر پزشک قرار بگیرید:

  • همراه با درد خود تب و / یا لرز را تجربه می کنید.
  • درد شما ثابت است و با استراحت برطرف نمی شود.
  • شما درد زیر شکم دارید که فروکش نمی کند.
  • هنگام دفع ادرار احساس سوزش می کنید.
  • شما دچار سرگیجه دارید و مدام احساس حالت تهوع و یا استفراغ می کنید.
  • ترشحات مایل به سبز ، آبکی یا خونی مشاهده می کنید.
  • خونریزی رخ می دهد

علائمی که نیازمند بررسی حتمی توسط متخصص زنان را دارد


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
مراحل سابمیت مقاله
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی