به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، علت ترس کوک از دستشویی رفتن و روش های درمان ترس در کودکان مهم است زیرا کودکان درک درستی از دنیا دارند فقط کافیست از دریچه ی نگاه آن ها به مسائل نگاه کنیم و بدون چالش و تحقیر کردن مشکلات کودک را حل کنیم و از مشاوره کودک کمک بگیریم
ترس کودک از مدفوع! مشکلی که بسیاری از والدین را کلافه و نگران کرده است. شاید این مشکل را به اسم ” یبوست عملکردی ” هم بشناسید که مشکل رایجی است و خیلی از والدینی که کودکشان مایل نیست در توالت دستشویی کند با آن درگیر هستند.
کودکان ممکن است به مدت چند روز با دفع مدفوع مشکل داشته باشند و همین موضوع باعث می شود که لباس زیر آنها را پر از لکه ی مدفوع ببینید یا شاهد بیرون زدگی مدفوع او در مکان های عمومی باشید.
دکتر تام دو هامل، روانشناس کودک می گوید: ” والدین در مواجهه با این مشکل معمولا به شدت کلافه و ناامید می شوند و دنبال کسی می گردند که این مشکل را حل کند.”
علت ترس کودک از مدفوع کردن چیست؟
او در کتاب ” همه چیز در مورد مدفوع ” می گوید : لازم است بدانید ترس کودک از مدفوع ، بیشتر زمانی رخ می دهد که دفع مدفوع دردناک باشد. کودکان فکر می کنند که مشکل نشستن در توالت است و به همین دلیل از دستشویی کردن در توالت ترس دارند و اجتناب می کنند.
در یک مورد از مراجعه کنندگان، پسربچه ای اعتراف کرده بود که پس از دیدن یک تبلیغ تلویزیونی که در آن هیولایی از کاسه توالت بیرون می آمد، دیگر نمی توانست در توالت دستشویی کند. این کودک حتی تا ۱۰ روز مدفوع خود را نگه داشته بود و در نهایت یک گوشه در خانه که به نظرش از همه جا امن تر بود کار خودش را انجام داد!
دکتر دوهامل نوشته است :
به یاد داشته باشید ترس کودک از مدفوع یک واکنش غیر ارادی است، مثل همان فوبیا. و این ترس همیشه و همه جا همراه آن ها است و زمانی که وارد فضای دستشویی می شوند ترسشان بیشتر هم می شود.
مثل فوبیای عنکبوت که فرد با دیدن یک عنکبوت خیلی بیشتر می ترسد تا اینکه فقط عکس آن را ببیند. و در هر حالت کودک احساس دفع راحت تری در فضایی به غیر از توالت دارد.
در موارد دیگر، یبوست عملکردی هنگامی ایجاد می شود که کودک آن قدر غرق بازی کامپیوتری اش شده است که نیاز رفع مدفوعش را نادیده می گیرد. هر چه بیشتر آن ها این کار را انجام دهند ( دستشویی نروند )، مدفوع آن ها خشک تر و سخت تر می شود، و دفع آن را برایشان بسیار سخت تر می کند.
چگونه این مشکل را برطرف کنیم؟
دکتر دو هامل می گوید : ” کودکانی که عادت دارند مدفوع خود را نگه دارند، ماهیچه ی مقعد آن ها متورم و منبسط می شود و دیگر قادر به ارسال پیام برای ضرورت دفع آن نیست.”
معمولا وقتی والدین به دکتر مراجعه می کنند، چنین پاسخی دریافت می کنند: “از ملین ( داروی ضد یبوست ) استفاده کنید، بیشتر خوراکی فیبر دار بخورید، همه چیز درست می شود “.
اما در واقع راه حلش این نیست. دکتر دو هامل معتقد است مراجعه به پزشک عمومی فقط وقت شما را هدر می دهد!
در این کتاب دکتر دو هامل والدین را نصیحت می کند که از روش تنقیه ( فروکردن آب یا هر مایع دیگر به داخل روده بزرگ جهت پاک کردن روده) برای تمیز کردن مقعد استفاده کنند، سپس می تواند به مدت یک دوره از ملین استفاده کنند. او همچنین تاکید می کند: “استفاده از ملین را زود قطع نکنید. شرایط باید طوری باشد که بعد از ۳ ماه او بتواند به راحتی مدفوع دفع کند و آن را نگه ندارد. دقت کنید که هدف مدفوع متوسط یا بزرگ و نرم است نه آبکی!”.
زمانی که کودک تان به دستشویی می رود برای او زمان بگیرید و کنار او بمانید. مدفوع کردن در صبح روش خوبی است اما متاسفانه در جامعه چیز رایجی نیست. کودکان معمولا بعد از ظهر یا بعد از شام این کار را انجام می دهند. والدین صبح ها سر کار می روند و عجله دارند کودک را به مهد بفرستند. هیچ کس در آن لحظه که فقط صدای تیک تیک ساعت به گوش می رسد، حوصله زمان گذاشتن برای این کار را ندارد.
دکتر دو هامل پیشنهاد می کند از ملین هایی که ترکیب پلی اتیلنی دارند مثل میرالاکس یا پیدرولاکس یا اکس-لاکس که ترکیب آن گیاه سنا است، استفاده کنید زیرا مدفوع سفت را نرم تر می کنند.
آیا مصرف زیاد ملین مضر است؟
طبق مطالعه ای که ۴۰ سال پیش انجام شد، گفته می شود استفاده ی طولانی مدت از آن باعث وابسته شدن شما به این دارو می شود. آزمایش دیگری نظیر آن انجام نشد. اما ما همچنان معتقدیم که یک سوال بی جواب است.
3 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش