امکانات و مشخصات فنی خودروی سراتو سایپا

  دوشنبه، 27 مرداد 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
امکانات و مشخصات فنی خودروی سراتو سایپا
باوجود این‌که سایپا با حذف یک سری از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی فاصله کیا سراتو سایپا را با کیا سراتو وارداتی افزایش داد، اما هنوز هم می‌توان این خودروی کره‌ای را یکی از ایمن‌ترین و بهترین خودروهای مونتاژِ بازار ایران به‌شمار آورد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سراتو نام یکی از سدان های شرکت کیا موتورز است که در سال 2003 اولین نسل از آن رونمایی گردید. این خودرو که در برخی بازارها با نام کیا فورته نیز شناخته می شود تا به امروز در سه نسل مختلف روانه بازار شده است و در حال حاضر نسل دوم آن توسط سایپا در کشور مونتاژ می شود؛ البته در ابتدا این خودرو تنها به صورت وارداتی در بازار کشورمان حضور یافت و پس از چند سال مونتاژ آن در کشور آغاز گردید. سراتو در دو مدل 1.6 لیتری ساده و 2 لیتری آپشنال در بازار ایران حضور دارد و امکان انتخاب مدل هایی با گیربکس دستی و اتوماتیک نیز برای خریداران فراهم است. این خودرو علی رغم برخی ضعف ها، توانسته فروش نسبتا خوبی در بازار ایران داشته باشد و حتی به عنوان خودرو پلیس و خودرو سازمانی برخی ارگان های دولتی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

تصویر
طراحی ظاهری سراتو سایپا

مشخصات فنی سراتو سایپا چیست؟

همان طور که گفته شددر لیست مشخصات فنی سراتو سایپا، نسخه ایرانی کیا سراتو با دو پیشرانه 1.6 لیتری و 2 لیتری بر روی خط تولید قرار گرفت. پیشرانه 1.6 لیتری کیا سراتو سایپا قادر است قدرتی در حدود 124 اسب بخار و گشتاوری برابر 156 نیوتن متر تولید کند. توان تولیدشده به وسیله یک گیربکس دستی 6 سرعته و یا اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. این میزان قدرت می تواند به این خودروی 1240 کیلویی توانایی رسیدن از صفر تا صد را پس از گذشت 10.3 ثانیه بدهد. عقربه سرعت سنج این سدان جمع وجور با فشردن پدال گاز می تواند تا عدد 182 کیلومتر بر ساعت را نمایش دهد. به علاوه اگر حجم باک 52 لیتری این خودرو را بر مصرف سوخت ترکیبی آن که عددی برابر 6.5 لیتر در 100 کیلومتر است، تقسیم کنید متوجه خواهید شد که با یک باک پر می توانید تا 700 کیلومتر از یک مسیر ترکیبی را بدون نگرانی از کمبود سوخت طی کنید.

تصویر
طراحی داخلی سراتو سایپا

پیشرانه دو لیتری کیا سراتو سایپا از نوع تنفس طبیعی بوده و 4 سیلندر دارد. این پیشرانه برای به حرکت درآوردن این خودروی 1350 کیلوگرمی، نیرویی برابر 154 اسب بخار در 6200 دور بر دقیقه و 195 نیوتن متر گشتاور در 4300 دور بر دقیقه ایجاد می کند. این نیرو از طریق یک گیربکس 6 دنده خودکار تیپ ترونیک به چرخ های جلو می رسد. نکته جالب درباره گیربکس تیپ ترونیک این است که خودروهای مجهز به این نوع گیربکس می توانند در دو حالت دستی و اتوماتیک به راننده خدمت رسانی کنند. درواقع شما به عنوان راننده هر زمان که اراده کنید می توانید با تبدیل گیربکس به حالت دستی کنترل خودرو را در دست بگیرید. نتیجه همکاری میان این گیربکس و پیشرانه، یک شتاب صفر تا صد 10 ثانیه ای و بیشینه سرعت 197 کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت این پیشرانه نسبت به موتور 1.6 لیتری در سیکل ترکیبی بیشتر و در حدود 8 لیتر در هر صد کیلومتر است. این موضوع نشان می دهد که پر کردن باک 52 لیتری این مدل از کیا سراتو سایپا شما را زودتر به پمپ بنزین بعدی خواهد رساند.

فاصله محوری 2650 میلی متری کیا سراتو سایپا فضای کافی را در داخل اتاق خودرو برای راحتی تمام سرنشینان فراهم کرده است. سیستم تعلیق این خودرو نیز علی رغم انتظاری که از آن می رود، در مدل های صفر کیلومتر بسیار خشک است. هرچند این ایراد با تعویض لاستیک ها نسبتا برطرف می شود اما این ویژگی برای خودرویی در این کلاس قیمتی یک ایراد اساسی محسوب می شود. در جدول زیر خلاصه ای از مشخصات فنی سراتو سایپا و این دو پیشرانه ارائه شده است.

مدل خودرو

سراتو 1600

سراتو 2000

پیشرانه

4 سیلندر خطی 16 سوپاپه

4 سیلندر خطی 16 سوپاپه

حجم موتور

1.6 لیتر

2 لیتر

حداکثر قدرت اسب بخار

124 اسب بخار

154 اسب بخار در 6200 دور بر دقیقه

حداکثر گشتاور نیوتن متر

156 نیوتن متر

195 نیوتن متر در 4300 دور بر دقیقه

جعبه دنده

6 دنده دستی

6 دنده خودکار تیپ ترونیک – مجهز به دسته دنده روی فرمان

مصرف سوخت ترکیبی

6.5 لیتر در 100 کیلومتر

8 لیتر در صد کیلومتر

شتاب 0 تا 100

10.3 ثانیه

10 ثانیه

حداکثر سرعت کیلومتر بر ساعت

182 کیلومتر بر ساعت

197 کیلومتر بر ساعت

کیا سراتو سایپا چه امکاناتی را برای رفاه سرنشینان فراهم می کند؟

هرچند که نسخه اصلی کیا سراتو امکانات رفاهی فراوانی را در خود جای داده است، اما می توان گفت که سایپا با حذف تعداد زیادی از آن ها در کیا سراتو سایپا تا حد زیادی در حق مشتری ایرانی اجحاف کرده است. یکی از امکانات جالبی که در بیشتر خودروهای این کلاس وجود دارد، امکان کنترل سیستم صوتی با استفاده از دکمه های موجود بر روی غربیلک فرمان است. با داشتن این ویژگی دیگر تعویض موسیقی یا موج رادیو کاری نیست که باعث مختل کردن حواس راننده شود. از دیگر امکانات کیا سراتو سایپا می توان به شیشه های ضداشعه اشاره کرد که به راننده کمک می کنند تا در محیط های پرنور دید بهتری داشته باشد. همچنین کامپیوتر سفری این خودرو می تواند اطلاعات حیاتی مانند کیلومتر پیمایش شده و مصرف سوخت را با راننده به اشتراک بگذارد.

یکی دیگر از امکانات رفاهی جالب کیا سراتو، سیستم کنترل خودکار روشنایی چراغ ها مطابق با نور محیط است که علاوه بر افزایش میدان دید راننده، مانع از ایجاد آزار برای سایر راننده ها می شود. تنظیم آینه ها به صورت برقی، و بالا و پایین کردن تمامی شیشه ها با کلیدهای الکترونیکی از دیگر امکاناتی است که شرکت سازنده برای افزایش راحتی سرنشینان در کیا سراتو قرار داده است.

همان طور که گفتیم کیا سراتو اصلی و کیا سراتو سایپا هر دو جان سوزاند، اما این کجا و آن کجا!. شرکت سایپا به دلیل کاهش هزینه های تولید تصمیم گرفت تا بسیاری از امکاناتی را که در کاتالوگ و نمونه های وارداتی کیا سراتو بود، حذف کند و حتی برخی از مشخصات فنی سراتو سایپا را تغییر دهد. ازجمله این موارد می توان به جایگزینی ترمزهای کاسه ای به جای ترمزهای دیسکی در قسمت عقب اشاره کرد که تاثیر زیادی بر افت عملکرد ترمزگیری کیا سراتو سایپا دارد. همچنین کاهش اندازه رینگ ها از 17 اینچ به 16 اینچ و کاهش کیفیت مواد استفاده شده در ساخت فضای داخلی، از دیگر نمونه های تلاش سایپا برای کاهش هزینه های مصرفی است. همچنین نظرات کاربران از حذف سیستم هایی چون گرم کن صندلی ها و کاهش کیفیت رنگ بدنه خودرو در کیا سراتو داخلی گله زیادی کرده اند.

تجهیزات

سراتو 1600

سراتو 2000

چراغ

چراغ های جلو با قابلیت تنظیم نور – دارای مه شکن جلو و عقب

چراغ های جلو با قابلیت تنظیم نور – دارای مه شکن جلو و عقب – دارای چراغ های اتوماتیک

سیستم های مولتی مدیا

سیستم صوتی مجهز به رادیو – CD player – قابلیت پخش MP3 – ورودی پورت های USB و AUX – مجهز به 6 بلندگو

سیستم صوتی مجهز به رادیو – CD player – قابلیت پخش MP3 – ورودی پورت های USB و AUX – مجهز به 6 بلندگو

صفحه نمایش

رینگ ها

15 اینچی

17 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه های جانبی با کنترل برقی – مجهز به گرم کن

آینه های جانبی با کنترل برقی – مجهز به گرم کن

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع دستی

تهویه مطبوع اتوماتیک

صندلی

صندلی پارچه ای

صندلی چرمی

شیشه

شیشه بالابر برقی

شیشه بالابر برقی – مجهز به سانروف

سیستم های هشدار دهنده

سنسور پارک دنده عقب

سنسور پارک دنده عقب

کیا سراتو سایپا چگونه ایمنی سرنشینان و عابران را فراهم می کند؟

اگر نگاهی به لیست امکانات ایمنی در کنار مشخصات فنی سراتو سایپا اصلی بیندازید، احتمالا قند در دلتان آب خواهد شد. اما باید بدانید که فرایند حذف کردن تجهیزات توسط سایپا، در بخش ایمنی هم متوقف نشده است و در کیا سراتو سایپا خبری از این لیست بلندبالا نیست.

با همه این اوصاف، کسب پنج ستاره ایمنی از موسسه بیمه و ایمنی بزرگراه آمریکا توانست نام کیا سراتو را در فهرست امن ترین خودروهای اقتصادی سال 2010 قرار دهد. 6 کیسه هوای راننده، سرنشین جلو، جانبی و پرده ای و سیستم های ترمز و پایداری ESC، BAS، EBD و ABS از تجهیزات تامین کننده ایمنی سرنشینان کیا سراتو و عابران پیاده است. همچنین سنسور پارک عقب به همراه نمایشگر به شما این امکان را می دهد که هنگام پارک کاملا از هر آنچه در فضای عقب خودرو می گذرد آگاه شوید. در کنار تمامی این ها کروز کنترل اتوماتیک، تثبیت کننده خوبی برای سرعت خودروی شما است و می تواند به خوبی در کنترل ماشین و تسلط بر رانندگی در سفرهای برون شهری به شما کمک کند. علاوه بر این ها سیستم ورود و استارت بدون کلید و قفل مرکزی، تجهیزاتی برای تامین امنیت خودرو در زمان های بدون سرنشین است.

بااین حال تجهیزات ذکرشده در بالا برای کاربران ایرانی که کیا سراتو سایپا را سوار می شوند، در حد یک رویا است. چراکه کاهش تعداد کیسه های هوا به دو کیسه هوای معمولی برای راننده و سرنشین، سطح این ماشین را تا خودروهای بسیار سطح پایین کاهش داده است. همچنین سیستم های کنترل پایداری ESP، کنترل کشش TCS و سنسور فشار باد لاستیک، ازجمله امکاناتی است که با شروع مونتاژ کیا سراتو سایپا از این خودرو حذف شدند.

تجهیزات

سراتو 1600

سراتو 2000

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر

سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر

کیسه هوا

ایربگ راننده و سرنشین جلو

ایربگ راننده و سرنشین جلو

سیستم ترمز

سیستم ترم ضد قفل ABS -EBD

سیستم ترم ضد قفل ABS -EBD

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌