امکانات و مشخصات فنی خودروی سراتو سایپا

  دوشنبه، 27 مرداد 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
امکانات و مشخصات فنی خودروی سراتو سایپا
باوجود این‌که سایپا با حذف یک سری از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی فاصله کیا سراتو سایپا را با کیا سراتو وارداتی افزایش داد، اما هنوز هم می‌توان این خودروی کره‌ای را یکی از ایمن‌ترین و بهترین خودروهای مونتاژِ بازار ایران به‌شمار آورد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سراتو نام یکی از سدان های شرکت کیا موتورز است که در سال 2003 اولین نسل از آن رونمایی گردید. این خودرو که در برخی بازارها با نام کیا فورته نیز شناخته می شود تا به امروز در سه نسل مختلف روانه بازار شده است و در حال حاضر نسل دوم آن توسط سایپا در کشور مونتاژ می شود؛ البته در ابتدا این خودرو تنها به صورت وارداتی در بازار کشورمان حضور یافت و پس از چند سال مونتاژ آن در کشور آغاز گردید. سراتو در دو مدل 1.6 لیتری ساده و 2 لیتری آپشنال در بازار ایران حضور دارد و امکان انتخاب مدل هایی با گیربکس دستی و اتوماتیک نیز برای خریداران فراهم است. این خودرو علی رغم برخی ضعف ها، توانسته فروش نسبتا خوبی در بازار ایران داشته باشد و حتی به عنوان خودرو پلیس و خودرو سازمانی برخی ارگان های دولتی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

تصویر
طراحی ظاهری سراتو سایپا

مشخصات فنی سراتو سایپا چیست؟

همان طور که گفته شددر لیست مشخصات فنی سراتو سایپا، نسخه ایرانی کیا سراتو با دو پیشرانه 1.6 لیتری و 2 لیتری بر روی خط تولید قرار گرفت. پیشرانه 1.6 لیتری کیا سراتو سایپا قادر است قدرتی در حدود 124 اسب بخار و گشتاوری برابر 156 نیوتن متر تولید کند. توان تولیدشده به وسیله یک گیربکس دستی 6 سرعته و یا اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. این میزان قدرت می تواند به این خودروی 1240 کیلویی توانایی رسیدن از صفر تا صد را پس از گذشت 10.3 ثانیه بدهد. عقربه سرعت سنج این سدان جمع وجور با فشردن پدال گاز می تواند تا عدد 182 کیلومتر بر ساعت را نمایش دهد. به علاوه اگر حجم باک 52 لیتری این خودرو را بر مصرف سوخت ترکیبی آن که عددی برابر 6.5 لیتر در 100 کیلومتر است، تقسیم کنید متوجه خواهید شد که با یک باک پر می توانید تا 700 کیلومتر از یک مسیر ترکیبی را بدون نگرانی از کمبود سوخت طی کنید.

تصویر
طراحی داخلی سراتو سایپا

پیشرانه دو لیتری کیا سراتو سایپا از نوع تنفس طبیعی بوده و 4 سیلندر دارد. این پیشرانه برای به حرکت درآوردن این خودروی 1350 کیلوگرمی، نیرویی برابر 154 اسب بخار در 6200 دور بر دقیقه و 195 نیوتن متر گشتاور در 4300 دور بر دقیقه ایجاد می کند. این نیرو از طریق یک گیربکس 6 دنده خودکار تیپ ترونیک به چرخ های جلو می رسد. نکته جالب درباره گیربکس تیپ ترونیک این است که خودروهای مجهز به این نوع گیربکس می توانند در دو حالت دستی و اتوماتیک به راننده خدمت رسانی کنند. درواقع شما به عنوان راننده هر زمان که اراده کنید می توانید با تبدیل گیربکس به حالت دستی کنترل خودرو را در دست بگیرید. نتیجه همکاری میان این گیربکس و پیشرانه، یک شتاب صفر تا صد 10 ثانیه ای و بیشینه سرعت 197 کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت این پیشرانه نسبت به موتور 1.6 لیتری در سیکل ترکیبی بیشتر و در حدود 8 لیتر در هر صد کیلومتر است. این موضوع نشان می دهد که پر کردن باک 52 لیتری این مدل از کیا سراتو سایپا شما را زودتر به پمپ بنزین بعدی خواهد رساند.

فاصله محوری 2650 میلی متری کیا سراتو سایپا فضای کافی را در داخل اتاق خودرو برای راحتی تمام سرنشینان فراهم کرده است. سیستم تعلیق این خودرو نیز علی رغم انتظاری که از آن می رود، در مدل های صفر کیلومتر بسیار خشک است. هرچند این ایراد با تعویض لاستیک ها نسبتا برطرف می شود اما این ویژگی برای خودرویی در این کلاس قیمتی یک ایراد اساسی محسوب می شود. در جدول زیر خلاصه ای از مشخصات فنی سراتو سایپا و این دو پیشرانه ارائه شده است.

مدل خودرو

سراتو 1600

سراتو 2000

پیشرانه

4 سیلندر خطی 16 سوپاپه

4 سیلندر خطی 16 سوپاپه

حجم موتور

1.6 لیتر

2 لیتر

حداکثر قدرت اسب بخار

124 اسب بخار

154 اسب بخار در 6200 دور بر دقیقه

حداکثر گشتاور نیوتن متر

156 نیوتن متر

195 نیوتن متر در 4300 دور بر دقیقه

جعبه دنده

6 دنده دستی

6 دنده خودکار تیپ ترونیک – مجهز به دسته دنده روی فرمان

مصرف سوخت ترکیبی

6.5 لیتر در 100 کیلومتر

8 لیتر در صد کیلومتر

شتاب 0 تا 100

10.3 ثانیه

10 ثانیه

حداکثر سرعت کیلومتر بر ساعت

182 کیلومتر بر ساعت

197 کیلومتر بر ساعت

کیا سراتو سایپا چه امکاناتی را برای رفاه سرنشینان فراهم می کند؟

هرچند که نسخه اصلی کیا سراتو امکانات رفاهی فراوانی را در خود جای داده است، اما می توان گفت که سایپا با حذف تعداد زیادی از آن ها در کیا سراتو سایپا تا حد زیادی در حق مشتری ایرانی اجحاف کرده است. یکی از امکانات جالبی که در بیشتر خودروهای این کلاس وجود دارد، امکان کنترل سیستم صوتی با استفاده از دکمه های موجود بر روی غربیلک فرمان است. با داشتن این ویژگی دیگر تعویض موسیقی یا موج رادیو کاری نیست که باعث مختل کردن حواس راننده شود. از دیگر امکانات کیا سراتو سایپا می توان به شیشه های ضداشعه اشاره کرد که به راننده کمک می کنند تا در محیط های پرنور دید بهتری داشته باشد. همچنین کامپیوتر سفری این خودرو می تواند اطلاعات حیاتی مانند کیلومتر پیمایش شده و مصرف سوخت را با راننده به اشتراک بگذارد.

یکی دیگر از امکانات رفاهی جالب کیا سراتو، سیستم کنترل خودکار روشنایی چراغ ها مطابق با نور محیط است که علاوه بر افزایش میدان دید راننده، مانع از ایجاد آزار برای سایر راننده ها می شود. تنظیم آینه ها به صورت برقی، و بالا و پایین کردن تمامی شیشه ها با کلیدهای الکترونیکی از دیگر امکاناتی است که شرکت سازنده برای افزایش راحتی سرنشینان در کیا سراتو قرار داده است.

همان طور که گفتیم کیا سراتو اصلی و کیا سراتو سایپا هر دو جان سوزاند، اما این کجا و آن کجا!. شرکت سایپا به دلیل کاهش هزینه های تولید تصمیم گرفت تا بسیاری از امکاناتی را که در کاتالوگ و نمونه های وارداتی کیا سراتو بود، حذف کند و حتی برخی از مشخصات فنی سراتو سایپا را تغییر دهد. ازجمله این موارد می توان به جایگزینی ترمزهای کاسه ای به جای ترمزهای دیسکی در قسمت عقب اشاره کرد که تاثیر زیادی بر افت عملکرد ترمزگیری کیا سراتو سایپا دارد. همچنین کاهش اندازه رینگ ها از 17 اینچ به 16 اینچ و کاهش کیفیت مواد استفاده شده در ساخت فضای داخلی، از دیگر نمونه های تلاش سایپا برای کاهش هزینه های مصرفی است. همچنین نظرات کاربران از حذف سیستم هایی چون گرم کن صندلی ها و کاهش کیفیت رنگ بدنه خودرو در کیا سراتو داخلی گله زیادی کرده اند.

تجهیزات

سراتو 1600

سراتو 2000

چراغ

چراغ های جلو با قابلیت تنظیم نور – دارای مه شکن جلو و عقب

چراغ های جلو با قابلیت تنظیم نور – دارای مه شکن جلو و عقب – دارای چراغ های اتوماتیک

سیستم های مولتی مدیا

سیستم صوتی مجهز به رادیو – CD player – قابلیت پخش MP3 – ورودی پورت های USB و AUX – مجهز به 6 بلندگو

سیستم صوتی مجهز به رادیو – CD player – قابلیت پخش MP3 – ورودی پورت های USB و AUX – مجهز به 6 بلندگو

صفحه نمایش

رینگ ها

15 اینچی

17 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه های جانبی با کنترل برقی – مجهز به گرم کن

آینه های جانبی با کنترل برقی – مجهز به گرم کن

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع دستی

تهویه مطبوع اتوماتیک

صندلی

صندلی پارچه ای

صندلی چرمی

شیشه

شیشه بالابر برقی

شیشه بالابر برقی – مجهز به سانروف

سیستم های هشدار دهنده

سنسور پارک دنده عقب

سنسور پارک دنده عقب

کیا سراتو سایپا چگونه ایمنی سرنشینان و عابران را فراهم می کند؟

اگر نگاهی به لیست امکانات ایمنی در کنار مشخصات فنی سراتو سایپا اصلی بیندازید، احتمالا قند در دلتان آب خواهد شد. اما باید بدانید که فرایند حذف کردن تجهیزات توسط سایپا، در بخش ایمنی هم متوقف نشده است و در کیا سراتو سایپا خبری از این لیست بلندبالا نیست.

با همه این اوصاف، کسب پنج ستاره ایمنی از موسسه بیمه و ایمنی بزرگراه آمریکا توانست نام کیا سراتو را در فهرست امن ترین خودروهای اقتصادی سال 2010 قرار دهد. 6 کیسه هوای راننده، سرنشین جلو، جانبی و پرده ای و سیستم های ترمز و پایداری ESC، BAS، EBD و ABS از تجهیزات تامین کننده ایمنی سرنشینان کیا سراتو و عابران پیاده است. همچنین سنسور پارک عقب به همراه نمایشگر به شما این امکان را می دهد که هنگام پارک کاملا از هر آنچه در فضای عقب خودرو می گذرد آگاه شوید. در کنار تمامی این ها کروز کنترل اتوماتیک، تثبیت کننده خوبی برای سرعت خودروی شما است و می تواند به خوبی در کنترل ماشین و تسلط بر رانندگی در سفرهای برون شهری به شما کمک کند. علاوه بر این ها سیستم ورود و استارت بدون کلید و قفل مرکزی، تجهیزاتی برای تامین امنیت خودرو در زمان های بدون سرنشین است.

بااین حال تجهیزات ذکرشده در بالا برای کاربران ایرانی که کیا سراتو سایپا را سوار می شوند، در حد یک رویا است. چراکه کاهش تعداد کیسه های هوا به دو کیسه هوای معمولی برای راننده و سرنشین، سطح این ماشین را تا خودروهای بسیار سطح پایین کاهش داده است. همچنین سیستم های کنترل پایداری ESP، کنترل کشش TCS و سنسور فشار باد لاستیک، ازجمله امکاناتی است که با شروع مونتاژ کیا سراتو سایپا از این خودرو حذف شدند.

تجهیزات

سراتو 1600

سراتو 2000

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر

سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر

کیسه هوا

ایربگ راننده و سرنشین جلو

ایربگ راننده و سرنشین جلو

سیستم ترمز

سیستم ترم ضد قفل ABS -EBD

سیستم ترم ضد قفل ABS -EBD


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پربازدید شدن نمای بیرونیِ منزل شخصی رهبر معظم انقلاب+عکس/ نمایی سیمانی با آیفونی قدیمی و درب خانه ای ساده و بدون زرق و برق (216 نظر) سه پرس کباب سفارش پسر کوچک رهبر معظم انقلاب برای خانواده شش نفره‌شان+عکس/ فرزندانی که در ساده زیستی راه پدر را ادامه میدهند (165 نظر) ساده زیستی مثال زدنی رهبر انقلاب ؛ از عینک شکسته و کفش قدیمی تا مبل ساده و عبای نخ کش شده +عکس (150 نظر) پیام توئیتری علی دایی درباره حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری+عکس (36 نظر) نوزاد بانمک و خوشگل المیرا شریفی مقدم مجری خوش اخلاق صداوسیما سر سفره ساده عید/ پروفیل یک مادر مهربون+عکس (36 نظر) خلاقیت پدر ایرانی در ثبت اولین عکس متفاوت از پسرش حماسه ساز+عکس/کل آتلیه های شهر زیر سوال رفت...🤣 (29 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده یزدی، با نوشته جالب پشت کامیون حماسه ساز شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا... (21 نظر) تزیین ماشین مخصوص حاجی ها/ مُد جدید این روزهای کشورمان +عکس (20 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان نسرین مرادی، فریده سریال نون خ/ روحش شاد و یادش گرامی (19 نظر) نگاهی به سبک دکوراسیون و سلیقه ساده پسندِ خانه علیرضا زاکانی+عکس/ خانه ای با فرش ماشینی و لوازم در حد شهروند عادی (18 نظر) مراسم تشییع پدر محسن تنابنده، شوهر همای پایتخت با حضور چهره های سرشناس و بازیگران/ روحش شاد و یادش گرامی +عکس (15 نظر) (عکس) انگشتر بسیار زیبای رهبر انقلاب با طرحی دلربا و چهره شاداب و پرانرژی ایشان در 85 سالگی / پیر ما اشرف مخلوقات است ... (10 نظر) رستوران گردی دو نفره حامد آهنگی با مادر شاد و خوش پوشَش+عکس/ خلوت مادر و پسری به سبک مجری خوش خنده😍 (10 نظر) نگاهی به کیک تولد متفاوت و به شکل سالاد الویه حامد آهنگی در مراسم سورپرایز تولدش+ویدیو/ چه ذوقی میکنه آقای خوش خنده😍 (9 نظر) میز غذای خوشمزه و مفصل سپیده بزمی پور برای مهمانانش/ خوش به حال آقا شاهرخ با این خانوم کدبانو (8 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
خواننده معروف لس آنجلسی به ایران بازگشت+عکس خواننده در فرودگاه
فرهنگ عجیب ازدواج زنان با درخت در هند!!
پشت‌پرده علاقه عجیب ایرانی‌ها به خرید بچه میمون! / دیگر سگ و گربه جواب نمی‌دهد!
بیوگرافی و زندگی خصوصی شبنم قلی خانی، یکتای سریال هشت و نیم دقیقه و همسر جنتلمنش+تصاویر جذاب و دیدنی
تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند
حمایت تمام قد قالیباف از جلیلی: همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شود
تاریخ مناظره‌ ها و برنامه‌های تبلیغاتی دور دوم انتخابات ریاست‌ جمهوری + جدول
میانجی گری پسر 17 ساله با از دست دادن جانش تمام شد
یک حیوان نایاب پس از 2 قرن در ایران دیده شد + فیلم | این حیوان گمشده، ایرانی‌ها را خوشحال کرد
قدرت صدای علیرضا قربانی بنای تخت جمشید را خراب می‌کند؟ حاشیه‌های تازه کنسرتی که از امروز شروع می‌شود
از فحاشی به ایرانیان مقیم خارج پای صندوق های رای تا واکنش مردم به دو مرحله‌ای شدن انتخابات در حواشی داغ امروز یکشنبه 10 تیر 1403
وزیر علوم: علم قابل خرید و فروش نیست، ما به علم عنکبوتی اعتقاد نداریم
پیام پزشکیان خطاب به زنان و دختران ایرانی بعد از اعلام نتایج انتخابات
بار مسکن از چه زمانی روی دوش مردم سنگین شد؟
(عکس) درختی که زمان مرگ خونریزی می کند