به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، نیسان پیکاپ ( به انگلیسی: Nissan Pickup ) خودرویی وانت است که از سال ۱۹۹۷ تاکنون تولید شده است. نسل اول این ماشین که از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ تولید می شده، با کد D22 شناخته می شده و نسل دوم این خودرو که از سال ۲۰۰۴ تاکنون تلید شده است، با کد D40 شناخته می شود. اوایل دهه هشتاد شمسی و زمانیکه تنها وانت های بازار خودروهایی همچون مزدا 1600، پیکان وانت و نیسان وانت (نیسان جونیور) بودند، ناگهان پارس خودرو مدلی را راهی بازر کرد که با قیمت 16 میلیون تومانی خود، حدودا چهار برابر پیکان وانت و دو برار نیسان وانت می ارزید. صرف نظر از قیمت، نیسان پیکاپ یک تفاوت اساسی با رقیبانش داشت و آن شاسی بلند بودن این خودرو بود. به عبارت بهتر نیسان پیکاپ شاسی بلندی با قابلیت حمل بار بود؛ به همین دلیل بسیاری از مشتریان خودروهای باری که صرفا بدنبال یک وانت برای رفع نیازهای خود بودند، خرید چنین خودرویی که نسبت به رقیبانش نیمه لوکس نیز محسوب می شد را چندان منطقی نمی دانستند. اینجا بود که پیکاپ با از دست دادن طیف وسیعی از مشتریان، توان رقابتی خود را نیز از دست داد و رویای تصاحب بازار داخلی را کاملا به فراموشی سپرد. اما نیسان پیکاپ همچنان مشتریان خاص خود را داشت؛ مشتریانی که همه معایب آن را با جان و دل خریدند.
ظاهر بسیار قدیمی نیسان پیکاپ حتی در نمونه نیوفیس
نیسان پیکاپ خودرویی متعلق به بیش از بیست سال پیش بوده و از نوعی طراحی ساده و بی آلایش مطابق با خودروهای ژاپنی دهه ۹۰ برخوردار است که قطعا در قیاس با پیکاپ های جدید حرف چندانی از لحاظ ظاهری برای گفتن ندارد؛ به ویژه در نسخه فیس قدیم که حضور چراغ های ساده و جلوپنجره مستطیل شکل، نمایی بسیار معمولی برای چهره این خودرو رقم زده اند.
البته مدل نیوفیس ظاهر زیباتری را در نمای روبرو به نمایش می گذارد اما در واقع باید گفت که شرکت پارس خودرو زحمت چندانی برای این به روزرسانی به خرج نداده است؛ زیرا ظاهر نیسان نیوپیکاپ کاملا مشابه محصول دیگر این خودروساز یعنی نیسان رونیز از آب درآمده و از همان چراغ ها، جلو پنجره و سپر در اینجا نیز بهره گرفته شده است.
همچنین از گلگیرهای برجسته همرنگ بدنه در نیوپیکاپ استفاده شده تا ظاهری اسپرت تر و عضلانی تر به این محصول بخشیده شود. نمای عقب نیوپیکاپ هم جلوه نسبتا جذاب تری داشته و از المان های جوان پسندتر در آن به شیوه مناسب استفاده شده است. میله های باربند سقفی و همچنین رول کیج تعبیه شده در محفظه بار (به صورت افترمارکت) نیز شمایلی متناسب با خودروهای آفرود به این وانت پیکاپ خواهد بخشید.
در مجموع باید گفت که گرچه ظاهر نیسان پیکاپ در هر دو نسخه قدیم و نیوپیکاپ چندان مطابق با اصول طراحی خودروهای پیکاپ امروزی نیست اما به دلیل عدم وجود رقبای شایسته در بازار ایران، می توان آن را قابل قبول و در حد نیاز مشتریان داخلی برآورد کرد.
طراحی ساده و نه چندان جذاب کابین
اولین نکته ای که پس از ورود به کابین نیسان پیکاپ توجه شما را به خود جلب می کند، طرح قدیمی داشبورد و ارگونومی نامناسب سایر المان های تشکیل دهنده این بخش است که تا حد زیادی توی ذوق شما خواهد زد. به ویژه طرح دریچه های تهویه تعبیه شده روی کنسول میانی بسیار قدیمی به نظر رسیده و پنل تنظیمات سیستم تهویه نیز به صورت کاملا ابتدایی ساخته شده است. در اینجا حتی از حضور نشانگرهای شیب سنج، قطب نما و … در بالای داشبورد به سبک ماشین های آفرود اثری مشاهده نمی شود.
طرح غربیلک فرمان چهار شاخه نیز به همراه پنل کیلومتر شمار آنالوگ پشت آن به سبک اتومبیل های دهه ۹۰ میلادی بوده و در حال حاضر هیچ گونه جذابیت خاصی برای مشتریان ایجاد نمی کند. در اینجا صرفا وجود دسته دنده کمکی در کنار اهرم تعویض دنده اصلی خبر از حضور در کابین یک اتومبیل دو دیفرانسیل ویژه مسیرهای آفرود می دهد.
پلاستیک خشک به کار رفته در ساخت ادوات کابین نیز تقریبا بی کیفیت به نظر رسیده و احساس خوشایندی از لمس آنها در شما پدید نخواهد آمد. فضای کابین برای حضور ۴ تا ۵ سرنشین بزرگسال مناسب بوده و از این حیث می توان آن را یک کابین جادار پنداشت. راحتی صندلی های عقب چندان مناسب نبوده و در مسافرت های طولانی به همراه عملکرد خشک سیستم تعلیق عقب می تواند ناراحتی هایی برای سرنشینان ایجاد کند.
در مجموع باید اعلام کرد که کابین نیسان پیکاپ نه از لحاظ کیفی و نه از نظر سبک طراحی چندان قابل قیاس با خودروهای جدید نیست و نمی تواند خرسندی کامل مشتریان را به دست آورد.
آپشن ها و امکانات پیکاپ نیسان
نیسان پیکاپ از مشکل فقر امکانات به حد زیادی رنج می برد و نمی توان انتظار حضور آپشن های متنوع در این محصول را داشت. با این وجود اگر بخواهیم به مهم ترین امکانات نسخه نیوفیس اشاره کنیم باید از موارد زیر نام ببریم: روکش صندلی پارچه ای، صندلی های جلو با تنظیم دستی، تهویه مطبوع دستی، کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو ویژه نسخه نیوپیکاپ، فرمان هیدرولیک، چراغ مه شکن جلو، سیستم توزیع نیروی ترمز EBD و ترمز ضد قفل ABS.
قوای محرکه چهار سیلندر با دنده کمک
شرکت نیسان برای این محصول خود دو نوع پیشرانه شش یا چهار سیلندر در نظر گرفته بود که تنها نسخه چهار سیلندر آن به مدل موجود در ایران راه پیدا کرد. این موتور تنفس طبیعی ۲.۴ لیتری قادر است ۱۳۳ اسب بخار قدرت و ۱۹۷ نیوتن متر گشتاور تولید کند که توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی با دنده کمک و دو عدد دیفرانسیل به سوی هر چهارچرخ قابل ارسال است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این وانت ۱۷۱۶ کیلوگرمی معادل ۱۴.۳ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن نیز از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر نخواهد شد. میانگین مصرف سوخت ترکیبی نیسان پیکاپ نسبتا بالا بوده و حدود ۱۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می شود. شایان ذکر است که قدرت پیشرانه مدل نیوفیس نسبت به قبل کاهش داشته است؛ چرا که مدل قدیم از پیشرانه با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و ۲۰۸ نیوتن متر برخوردار بود.
مزایا و معایب نیسان پیکاپ
نیسان پیکاپ به عنوان یک وانت آفرودر میان قیمت از نقاط قوتی همچون: بهره بردن از دنده کمکی، سیستم تعلیق کارآمد اما خشک که موجب پایداری بیشتر خودرو می شود، کابین جادار، عملکرد نسبتا مناسب هنگام عبور از مسیرهای آفرود و بهره بردن از کیسه هوا برای سرنشینان جلو در نسخه نیوپیکاپ نام برد. در بحث نقاط ضعف نیز می توان به عایق بندی نامناسب کابین، طراحی قدیمی، سطح کیفیت نه چندان رضایت بخش ادوات کابین، مصرف سوخت بالا و راحتی نامناسب صندلی های عقب اشاره کرد.
وضعیت فروش نیسان پیکاپ در ایران
نیسان پیکاپ در صورت قیمت گذاری مناسب از سوی پارس خودرو می توانست یکی از گزینه های معقول مشتریانی که نیاز به خودروی خانوادگی با قابلیت آفرود دارند، تبدیل شود. اما با این حال قیمت گذاری نسبتا بالا برای این محصول سبب شد تا مشتریانی که نیاز به این گونه وانتها داشتند نیز چندان سراغ نیسان پیکاپ را نگیرند و در عوض به سراغ محصولات چینی نظیر وانت کاپرا و وینگل ۵ بروند. در حال حاضر نیز نسخه های دست دوم این محصول بیشتر در اختیار ارگان های دولتی بوده و کمتر در بازار مورد معامله قرار می گیرند. بنابراین باید گفت که وضعیت فروش نیسان پیکاپ در شرایط کنونی بازار ایران از رونق بالایی برخوردار نیست و شرایط به نفع حریفانی همچون وانت کاپرا در جریان است.