اوستا نام کلی مجموعهٔ کهن ترین نوشتار و سروده های ایرانیان است، که در واقع دانشنامهٔ ایرانیان بوده و در روزگار باستان بیست و یک نسک (کتاب) داشته و در شکل کنونی خود شامل پنج بخش است.
اطلاعات اسم اوستا
- جنسیت: پسر
- نام به انگلیسی: avesta
- عدد ابجد: 468
- تلفظ به فارسی: اَوستا
- تلفظ نام به انگلیسی: /avestā/
- ریشه نام: فارسی , اوستایی
معنی اوستا
اوستا یعنی: اساس، بنیاد و هم چنین پناه و یاوری. از نظر معنا مشابه اسم های نیهاد (اسم کردی)، پناه، یاور، یارا و اسم های پسر با معنی یاری کننده است. وستا نیز اسم هست و به نوعی شکل دخترانه اسم اوستا می باشد.
اَوِستا نام کتاب آیین زرتشت است. اوستا نام فراگیر مجموعهٔ کهن ترین نوشتار و سروده های زرتشتیان است که همانا دانشنامهٔ ایرانیان بوده و در روزگار باستان بیست و یک نسک (فصل) داشته و هم اکنون دارای پنج بخش است. بخش های اوستا بر این پایه اند: یَسنه (یسنا) که سخنان زرتشت، شناخته شده با نام گاهان در آن گنجانده شده، یشت ها (سرودهای نیایشی)، وندیداد (ونداد)، ویسپرد و خرده اوستا.
معنی واژه اوستا
واژهٔ اوستا که در خود کتاب نیامده به معنی دانش و شناخت است و با واژه «ودا»، نام کهن ترین کتاب دینی هندوان هم ریشه است. روی هم رفته اوستا را می توان به معنی «آگاهی نامه» یا «دانش نامه» و مرجع نامه دانست.پس معانی زیر برای نام اوستا قابل تعبیر است:
- اساس، بنیاد.
- پناه، یاوری.
- دانش، شناخت، دانش نامه.
واژه اوستا در فرهنگ اسم ها
اسم: اوستا (پسر) (فارسی، اوستایی، پهلوی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: avestā) (فارسی: اَوستا) (انگلیسی: avesta)
معنی: نام کتاب مقدس زرتشتیان، اساس، بنیاد، پناه، یاوری، ( اَعلام ) ) کتاب مقدس ایرانیان باستان و زرتشتیان، قدیمی ترین متنهای موجود به یکی از زبانهای ایرانی، که گفته می شود اینک تنها یک پنجم آن باقی است و بقیه در حمله ی اسکندر از میان رفته است، این کتاب به زبان و خط ویژه ی اوستایی نوشته شده است، اوستا خود شامل پنج یا پنج بخش اصلی است ( یسنا، ویسپَرد، وندیداد، یشتا، خرده اوستا )، که تنها بخشی از یسنا، یعنی گاتها را از خود زرتشت می دانند، ) اوستا: شهرت مهرداد اوستا از غزلسرایان مشهور و معاصر ایران
فراوانی اسم اوستا
در حال حاضر تقریباً 370 نفر با اسم اوستا در قید حیات می باشند (این آمار تا سال 94 می باشد).