خرید سیسمونی نوزاد یکی از کارهای دوست داشتنی و گاها دردسر ساز برای والدین است. خرید سیسمونی از چه ماهی شروع بشه به نظرتون؟ اگر برای اولین بار است که می خواهید وسایل سیسمونی رابرای نوزاد خریداری کنید احتمالا سوالات زیادی برایتان پیش می آید.
قبل از خرید سیسمونی به چه چیزهایی توجه کنیم؟
به عقیده برخی اگر پدر و مادر نوزاد از همان ابتدای خودشان بدون دخالت دیگران اقدام به خرید سیسمونی کنند می توانند اولین درس زندگی را به صورت ناخودآگاه به فرزندشان داده باشند.
✔️ آن هم درس مستقل بودن است.
اگر جزو پدر و مادرهایی هستید که می خواهید خودتان اقدام به خرید لوازم نوزاد کنید بهتر است به فضایی که در اختیار دارید توجه کنید. برای مثال اگر اتاقی که برای کودکتان در نظر گرفته اید محدود است بهتر است از همان ابتدا از خرید وسایل بزرگ خود داری کنید.
اگر مستاجر هستید و هر چند وقت یک بار نیاز به جابه جای منزل دارید بهتر است از خرید لوازم غیر ضروری و اضافی جلوگیری کنید. حتی می توانید متناسب با سن و سال نوزاد برخی از لوازم را برای او بخرید و نیاز نیست از همان ابتدا تمام وسایل را خریداری کنید و دغدغه انتقال آن ها را به خانه جدید داشته باشید.
اشتباهات در خرید سیسمونی نوزاد
آویز تخت نوزاد:
این وسیله شاید در ابتدا برای کودک جذاب باشد اما رفته رفته از جذابیت می افتد و کودک حتی به آن نگاه نمی کند.
چراغ خواب نوزاد:
خرید چراغ خواب برای نوزادانی که معنی ترس را نمی فهمند یک خرید بیهوده است و برای بینایی او مضر می باشد.
دماسنج اتاق:
دمای اتاق کودک معمولا مناسب است و همه یادشان می رود این دستگاه را چک کنند.
کهنه شور یا مینی واشر:
چرا یک دستگاه جداگانه برای شستشوی لباس نوزاد با پرداخت هزینه زیاد بخرید در حالی که می توانید لباس های کودک را خودتان با پودر صابون و یا صابون بچه بشویید.
صندلی غذا:
از وسایل اضافه سیسمونی خرید صندلی غذا است زیرا پس از مدتی کودک در آن آرام و قرار نمی گیرد و دلش می خواهد مادر او را بغل کند.
وان مخصوص نوزاد:
یک لگن کوچک برای حمام کردن کودک تهیه کنید . در برخی مواقع نیز این لگن کارایی ندارد زیرا بسیاری از مادران نوزادشان را در آغوش خود می گیرند و او را حمام می کنند.
شانه و برس:
در ماه های ابتدایی پوست سر نوزادان حساس است پس احتیاجی به شانه و برس نیست.
لوازم بهداشتي
ليست وسايل بهداشتي سيسموني هر سال تغيير مي كند. اغلب معروف ترين آنها عبارت است از: شيردوش، شيشه شير، پستانك نوزادي كه البته از معمولي تا مدل هاي ارتودنسي دار موجود است، كرم هاي بهداشتي، دماسنج، ناخن گير، دندان گير، پوشك، دستمال مرطوب، پودر بچه و... .
در خريد وسايل بهداشتي به آن دسته از محصولات كه تاريخ مصرف دارد دقت كنيد و با خريد زياد ازحد، موجب هدر رفت آن نشويد.استفاده از ماشين لباسشويي كودك چند سالي است كه مرسوم شده است. قيمت اين وسيله از حدود 300هزار تومان شروع و با توجه به شركت سازنده آن و توانايي هايش تغيير مي كند. اين وسيله به دليل امكان شست وشو با حجم كم لباس ها و درصورت استفاده از پارچه به جاي پوشك براي تعويض كودكان پيشنهاد خوبي است اما اگر شما قرار است براي كودك تان از پوشك استفاده كنيد به هيچ وجه اين وسيله را تهيه نكنيد. كافي است لباس هاي نوزادتان را به طور مستقل و جداگانه از لباس هاي خودتان با همان ماشين لباسشويي هميشگي خودتان بشوييد.
برخي از خانواده ها به دليل مديريت اقتصادي خانواده ترجيح مي دهند كه با وجود استفاده از پوشك در مهماني ها و... در محيط خانه از پارچه هاي مخصوص براي تعويض كودك استفاده كنند. در اين صورت تهيه مواد بهداشتي شست وشو از داروخانه ها كه از حساسيت جلوگيري كند اما ضد عفوني كننده باشد را فراموش نكنيد.