به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل ز بهداشت نیوز، خیلی هنوز بر این باور هستند که ازدواج هندوانهٔ در بسته است. اگر دقت کرده باشید اکثراً هم کسانی این حرف را میزنند که تجربهٔ خوبی از زندگی مشترکشان ندارند و خودشان را در انتخابشان مقصر نمیدانند بلکه زندگی مشترک تلخشان را به گردن تقدیر الهی می اندازند اما یادتان باشد که شما اگر بخواهید یک هندوانهٔ در بستهٔ شیرین و قرمزی هم بخرید راه دارید و میتوانید آن را به شرط چاقو بخرید و با بریدن تکهای از هندوانه از شیرین و قرمزی آن آگاه شوید.
در مورد ازدواج هم اینگونه است شما میتوانید برای شناخت فرد مقابلتان به ظاهر طرف اکتفا کنید و آن را هندوانهٔ در بستهای بدانید که به هیچ نحو نمیتوانید او را بشناسید و یا از هر طریقی شده است پی به درون او ببرید. مشاوره قبل از ازدواج یکی از همان راههایی است که فرد مقابلتان را از لحاظ اخلاق و رفتار کالبد شکافی میکند و نقشهٔ راه درست را برای تشکیل یک زندگی مناسب در اختیارتان قرار میدهد اما گاهی بعد از مراجعه به مشاوره دچار دوگانگی میشوید یعنی خودتان احساس میکنید از همه لحاظ مناسب یکدیگرید اما مشاور این ازدواج را برایتان تجویز نمیکند؛ در این صورت چه باید بکنیم؟ جدا شویم یا ازدواج کنیم؟!
چرا باید به مشاوره ازدواج رویم؟
در چند سال اخیر به دلیل آمار نگران کننده در خصوص طلاق زوجین اهمیت مشاوره قبل از ازدواج بسیار زیاد شده است چرا که دنیای امروز با دنیای چهل سال پیش زمین تا آسمان فرق کرده است. چهل سال پیش اگر پسری قصد ازدواج با دختری را داشت از اهالی محل راجع به دختر، خانواده دختر و...تحقیق میکرد؛ همینطور خانوادهٔ دختر هم از محل کار و محل زندگی پسر پرس و جو میکردند اما این برای زمانی بود که خانوادهها مدت طولانی در یک محل سکونت داشتند و اهالی محل هم پایدار و ثابت بودند اما متاسفانه امروزه اهالی محل و همسایهها یکدیگر را نمیشناسند و حتی سلام و علیک هم با یکدیگر ندارند؛ دکتر ویدا فلاح رواشناس و مدرس مهارتهای زندگی به تبیان میگوید: امروزه اگر بخواهید کسی را به طور جدی بشناسید باید با خود فرد معاشرت کنید تا طرف مقابل را بشناسید در این صورت شما یا دورههایی را برای شناخت قبل از ازدواج گذراندهاید و می دانید که چه سؤالهایی را بپرسید و چگونه جواب فرد مقابل را تجزیه و تحلیل کنید و یا راه شناخت را نمیدانید و به مشاور و متخصص در این زمینه مراجعه میکنید؛ مشاوره فقط نباید به شما بگوید که به درد هم میخورید یا نه؛ گاهی اوقات به شما میگوید که شما یکسری مشکلاتی دارید و هنوز آمادگی ازدواج ندارید و یا هنوز مسئولیتهای زندگی مشترک را نمیشناسید و در این زمان فرصتی میدهد تا روی خودتان کار کنید و ملزومات یک رابطهٔ زناشویی ر ا فراهم آورید لذا همانطور که تهیه کردن امور مادی مثل تهیهٔ جهیزیه و برگزاری مراسم و خانه نیاز به پول و زمان دارد، آمادگی درونی هم نیاز به فرصت دارد تا تغییرات لازم ایجاد شود.
آیا نظر مشاورهٔ ازدواج قطعی است؟
وظیفهٔ مشاورهٔ قبل از ازدواج آگاه کردن است؛ در واقع مشاوره نتیجهٔ ازدواج را به شما خواهد گفت تا خودتان دست به انتخاب بزنید اما آیا نظر مشاور، وحی منزل است و در صورتی که نظر مشاور برای چنینی ازدواجی منفی باشد نظر او قطعی است و باید اجرایی شود؟
دکتر فلاح میگوید: با یک مشاور به نتیجهٔ قطعی نرسید بلکه به دو یا سه مشاور مراجعه کنید تا تحلیلهای آنان را درباره ازدواجتان با فرد موردنظر بشنوید؛ اگر مشاور به شما میگوید که این ازدواج خوب است، نقاط قوت و ضعف چنین ازدواجی را از او بپرسید و از او بخواهید که برایتان توضیح دهد که قبل از ازدواج چه چیزهایی را باید یاد بگیرید؛ همچنین اگر نظر مشاور برای ازدواج منفی بود، دلیل آن را بپرسید و از او بخواهید که برایتان توضیح دهد که چه چیزی ممکن است در شروع زندگی برایتان دردسرساز باشد.
متأسفانه جوانان ما برای مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج دستخالی میروند و خودشان هم نمیدانند که انتظار چه چیزی را دارند لذا این سؤالها باعث میشود که هم خودتان و هم طرف مقابلتان را بیشتر بشناسید. همچنین با پرسیدن این سؤال که چرا برای ازدواج باهم مناسب هستید و چرا برای ازدواج باهم مناسب نیستید ممکن است بشنوید که مثلاً پسر از روحیه لطیفی برخورد دار است و زود ناراحت میشود در این صورت در پاسخ باید گفت که ناراحتی که وجود دارد اما راهکارهای کنار آمدن با ناراحتی چیست؟! اینجاست که مشاور میبیند که دستش خالی است و خیلی اوقات این اتفاق میافتد و تصمیماتی غلطی بر این بنا گرفته میشود لذا توصیه میکنیم که تلاش کنید طرز شناخت طرف مقابلتان را یاد بگیرید و برای مشاوره قبل از ازدواج به دنبال متخصص در این زمینه بروید.