به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ازدواج با زنان شاغل دارای جنبه های مثبت و منفی است و نمی توان یک حکم کلی در این مورد ارائه داد بلکه دختر و پسری که می خواهند با یکدیگر ازدواج کنند باید اولاً در مورد اشتغال زن در خارج از خانه به توافق برسند و ثانیاً بعد از به توافق رسیدن، جوانب مسأله را با دقت ارزیابی کنند و با بکارگیری راهکارهای مناسب و استفاده از تجارب خانواده هایی که در این زمینه مجرب هستند و مشورت با مشاورین خانواده برنامه ای را تنظیم کنند و راهی را در پیش بگیرند که این اشتغال زن، کمترین آسیب را برای زندگی مشترک آنها داشته باشد و از آسیب هایی که در آینده برای فرزندان آنها ممکن است پیش بیاید جلوگیری کنند.
در جامعه برای زنان و مردان وظایفی تعیین شده است. هر چه بیشتر به جلو پیش می رویم، این نقش های جنسیتی رنگ می بازند و انسان ها به سمت برابری می روند. متأسفانه در کشور ما بسیاری از کلیشه های جنسیتی همچنان وجود دارند و زمان زیادی برای تغییر آن ها نیاز است. به همین علت، برخی از مردان فکر می کنند که شاغل بودن تنها برای آن ها پذیرفته شده است و ازدواج با زن شاغل مزایا یا معایبی به دنبال دارد. در ادامه به این مبحث می پردازیم.
مزایای ازدواج با زن شاغل چیست؟
ازدواج با زن شاغل مزایای زیادی می تواند داشته باشد. همان طور که شاغل بودن یک مرد مزیت هایی برای زندگی مشترک دارد، سرکار رفتن خانم ها نیز برای ساخت بهتر زندگی مشترک موثر است. در این بخش به مزایای ازدواج با زنان شاغل می پردازیم.
۱- تحصیلات بالاتر
درست است که مدرک تحصیلی برای کسی شعور و فهم نمی آورد اما باید قبول کنیم که اکثر افرادی که درجات بالای تحصیلی دارند، از لحاظ فکری، معاشرتی، اجتماعی و… بهتر از افرادی عمل می کنند که تحصیلات کمتری دارند.
علت اصلی این امر دستیابی به جهان بینی است که آن ها در هنگام کسب تحصیل، برخورد با افراد فرهیخته و تحصیل کرده و… به دست می آورند. مسلماً زندگی با چنین افرادی می تواند آسایش و رفاه بیشتری برایتان بیاورد. زن شاغل معمولا دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی هست.
در نتیجه، ویژگی هایی را که پیش تر ذکر کردیم، در خود دارند. علاوه بر این، همچنان زندگی اجتماعی خود را حفظ کرده اند و روزانه با افراد زیادی برخورد دارند. همین امر باعث می شود آن ها به تدریج تجربه زیادی کسب کنند و در برخورد با آشنایان، دوستان و… نیز سنجیده عمل کنند؛ بنابراین، خیال شما به عنوان یک مرد در این مورد جمع است زیرا همسرتان برخورد معقولانه و خوبی با فامیل خواهد داشت. در عین حال، داشتن همسری تحصیل کرده می تواند شما را سربلند کند.
۲- کمک مالی به خانواده
در دین اسلام آمده است که درآمد زنان برای خودشان است و نیازی نیست که آن را خرج شوهر و خانواده بکنند. از طرفی هم همسر حق ندارد پول زن را از او بگیرد؛ اما در این دوران و با گسترش مدرنیته و آگاه سازی مردم، دیگر کسی این گونه فکر نمی کند. ممکن است افراد بسیار محدودی چنین تفکری داشته باشند. بنابراین، همسر شما زن شاغل است که می تواند به گرداندن چرخ زندگی مشترک کمک کند؛ زیرا درآمد یک نفر برای کنترل وضعیت مالی زندگی می تواند کم باشد.
از طرفی هم ممکن است در اثر اتفاقی ناگوار مرد درآمد و شغل خود را از دست دهد. در این زمان نیازی به نگرانی نیست و تا زمانی که مرد دوباره به سرکار برگردد، می توان از درآمد همسر شاغل برای گذران زندگی استفاده کرد. علاوه بر این، چه کسی از داشتن زندگی بهتر بدش می آید؟ وقتی درآمد بیشتر باشد، رفاه مالی و در نهایت آسایش روانی اعضای خانواده حفظ می شود. در این دوران بد اقتصادی هم درامد یک نفر برای یک خانواده کافی نیست.
۳- همفکری در مسائل کاری
با توجه به این که یک زن شاغل به راحتی می تواند مسائل کاری و شغلی را درک کند، می تواند مشاور خوبی در زمینه شغل مرد و حیطه حرفه ای او باشد؛ زیرا آن ها با شرایطی مشابه دست و پنجه نرم کرده اند و تقریباً می توانند تمامی جوانبی که شما بیان می کنید را حس کنند.
ممکن است یک زن خانه دار درک بسیار مناسبی از این شرایط پیدا کند و به خوبی بداند که کمک کردن در این زمینه چقدر می تواند برای شما مفید باشد اما این مسئله تنها در سطح درک پذیری باقی خواهد ماند. او شاید مدیر بسیار خوب و دقیقی در گرداندن مسائل مربوط به خانه باشد، اما نمی تواند در زمینه شغل بیرون از منزل به خوبی شما را راهنمایی کند.
۴- درک بیشتر نسبت به سختی های کار بیرون از منزل
یکی دیگر از مزایای ازدواج با زن شاغل این است که او به خوبی از سختی های کار کردن در بیرون از منزل و شاغل بودن باخبر است. او به خوبی می داند چندین ساعت سرپا ایستادن، با افراد مختلف سر و کله زدن، برنامه ریزی برای حجم زیادی از کارها، دسته بندی فعالیت ها و… چگونه است. در صورتی که یک زن خانه دار ممکن است درک کمتری نسبت به چنین مسائلی داشته باشد زیرا کار کردن در محیط بیرون از خانه و در کنار چندین مدل از افراد با فرهنگ ها و رفتارهای مختلف را تجربه نکرده است.
زنی که شاغل است به خوبی می داند که ممکن است مسئله ای ضروری در کار پیش بیاید و خانواده مجبور باشند یک برنامه خانوادگی را که مدت ها برای آن برنامه ریزی کرده اند، به هم بزنند. در صورتی که یک زن خانه دار ممکن است این مسئله را کمبود توجه به اعضای خانواده، بی حوصلگی، بی علاقگی به خود و فرزندان و… تلقی کند.
۵- فعال و پر جنب و جوش
زن شاغل اصولاً فعال است و انرژی زیادی دارد. درست است که کار کردن انسان را خسته می کند اما این افراد بهتر می توانند برنامه های روزانه خود را دسته بندی کنند و به موقع آن ها را انجام دهند. در نتیجه، می دانند که برای هر کدام باید چقدر وقت و انرژی صرف کنند. قطعاً وقت گذرانی با خانواده و همسر در برنامه روزانه آن ها قرار دارد و به خوبی می دانند چگونه روابط خود را مدیریت کنند.
۶- به روز بودن
زنان شاغل با توجه به این که در اجتماع حضور دارند و با افراد زیادی در ارتباط هستند، به روزتر می شوند. آن ها مدرن تر فکر می کنند و خود را درگیر سنت های بسته و عقب افتاده نمی کنند. آن ها اجتماعی تر هستند و راحت تر می توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و آنان را درک کنند. البته در دنیای امروز و با توجه به پیشرفت رسانه های اجتماعی، زنان خانه دار نیز وقت زیادی برای گشت و گذار در اینترنت و آشنایی با دنیای جدید دارند اما یک زن شاغل زودتر و بهتر پیگیر این مسائل می شود.
۷- زن مستقل شادتر است
زنان شاغل به خاطر داشتن پشتوانه مالی مطمئن، ذهن آسوده تری دارند. هر چند مردی که همسر خانه داری دارد، باید یک حساب مشترک با او در بانک داشته باشد تا پول ها به آن حساب ریخته شود و دیگر نیازی نباشد مدام زن از شوهرش درخواست پول کند؛ اما اکثر مردان این چنین نیستند و نمی دانند که وقتی همسرشان در خانه مشغول کار کردن است، در حال حمایت کردن از او است تا بتواند با ذهنی آسوده به سرکار برود.
در نتیجه، با وجود این که ظاهراً درآمدشان را برای همسر هم می دانند، در عمل آن را ثابت نمی کنند. برای همین زنان خانه دار مجبور هستند مدام از همسر خود درخواست پول کنند و بگویند آن پول را برای چه چیزی می خواهند. این گونه شخصیت آن ها خرد می شود. در صورتی که زن شاغل از شما درخواست پول نمی کند و به خوبی می داند که چه زمانی و چگونه برای داشتن حسابی مشترک اقدام کند. این زنان به خاطر استقلالی که دارند، شادتر و پرانرژی تر هستند.
معایب ازدواج با زن شاغل چیست؟
پاسخ این سوال بسیار ساده است، هیچ چیز! این که شما شاغل بودن را عیبی بدانید و به دنبال یافتن مضرات ازدواج با زنی مستقل و شاغل باشید، نشان دهنده کمبود اعتماد به نفس و اطلاعات شما است. با این حال، برخی از مردان که ذهنیت بسته ای دارند، معایبی را برای این ازدواج برشمرده اند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
۱- وقت کمتر برای خانه داری
زنان خانه دار نیز شاغل هستند و شغل آن ها همان خانه داری است. متأسفانه خانه داری در جامعه شغل محسوب نمی شود و بسیاری از افراد آن را کار ساده ای می دانند. وقتی زنی شاغل می شود، نمی تواند تمام وقت خود را برای نگهداری از خانه بگذارد؛ زیرا آن خانه صرفاً برای او نیست و کارهایش باید بین اعضای خانواده تقسیم شود. اگر فکر می کنید نگهداری از خانه وظیفه زنان است، به دنبال زن شاغل نروید! اما توصیه ما این است که در ابتدا تفکرات خود را تصحیح کنید.
۲- نداشتن وقت برای بچه داری
شاید فکر کنید که مادر باید تمام و کمال در اختیار فرزندان باشد، از طرفی هم کارهای خانه را انجام دهد و در نهایت بتواند با انرژی در کنار همسرش بماند و او را راضی نگه دارد. مرد نیز وظیفه دارد به اندازه همسرش از کودکان نگهداری کند. قطعاً زنی که شاغل است نمی تواند تمام وقتش را برای بچه داری بگذارد و در نهایت، کودک به مهد سپرده می شود. آن ها تنها در زمان مرخصی زایمان می توانند تمام و کمال از فرزند نگهداری کنند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی مزایا و معایب ازدواج با زن شاغل پرداختیم. مسلماً ازدواج با این زنان بسیار خوشایندتر و بهتر است و این ذهن بیمار جامعه است که برخی از فعالیت ها مانند خانه داری و بچه داری را کاری زنانه می داند. همین موارد موجب می شوند بسیاری از زنان سرخورده شوند و نتوانند به آرزوها و حتی استقلال فردی که حق مسلم و اولیه هر انسانی است، برسند.
3 سال پیش
3 سال پیش